قرارداد بازیکن و باشگاه

قرارداد بازیکن با باشگاه

قرارداد بازیکن و باشگاه همواره یکی از مهم ترین دغدغه های باشگاه داران و بازیکنان است از این رو طرفین قرارداد همیشه سعی خود را بر این میگذارند تا با تنظیم یک قرارداد اصولی بین بازیکن و باشگاه نگرانی خود را کاهش دهند.

قرارداد بین بازیکن وباشگاه از هرلحاظی باید مورد بررسی موشکافانه قرار گیرد تا احتمال بروز اختلاف بین بازیکن و باشگاه کاهش یابد و به نوعی دغدغه وجود اختلاف برای بازیکن و باشگاه کم رنگ شود یا در صورت بروز اختلاف طرفین نقش تنظیم صحیح قرارداد آشکار میشود.

قصد ما از نوشتن این مقاله تعریف اقسام قرارداد بین بازیکن و باشگاه می باشد و اینکه چه اصولی در یک قرارداد فوتبال باید رعایت شود تا قرارداد بین بازیکن باشگاه یک قرارداد اصولی و دارای چارچوب صحیح باشد.

فهرست این مطلب: نمایش

انواع قرارداد بین بازیکن و باشگاه

قرارداد بین فوتبالیست و باشگاه به صورت کلی به دو دسته تقسیم میشود این دو دسته عبارت اند از:

۱- قرارداد بین بازیکن حرفه ای و باشگاه
۲- قرارداد بازیکن آماتور

دلیل تفکیک این دسته قرارداد ها به آماتور و حرفه ای این موضوع است که قوانین حاکم بر تنظیم قرارداد برای این دسته از بازیکنان متفاوت است یکی از این موارد متفاوت بودن مدت زمان قرارداد است که برای یک بازیکن زیر ۱۸ سال (آماتور) نمیتواند بیشتر از مدت زمان ۳ سال باشد و قرارداد بازیکن حرفه ای نمیتواند بیشتر از ۵ سال باشد.

در خصوص حداقل مدت قرارداد حداقل مدت قرارداد بین بازیکن و باشگاه میتواند ۶ ماه باشد البته قرارداد ۶ ماهه بین باشگاه و بازیکن در صورتی میتواند منعقد شود که مدت انقضای آن به پایان فصل منتهی شود

ضمانت اجرا در قرارداد بین بازیکن و باشگاه

وکیل ورزشی بیان میدارد: یکی دیگر از تفاوت قرارداد یک بازیکن حرفه ای و آماتور ضمانت اجرای قرارداد ها می باشد.

در قرارداد بین بازیکن حرفه ای و باشگاه در صورت عدم اجرای تعهدات توسط طرفین باعث ایجاد ضمانت اجراهایی برای طرف خاطی میگردد این در حالی است که در قرارداد بازیکنان آماتور موضوع ضمانت اجرا آن چنان جدی گرفته نمیشود و به نوعی نقش فرمالیته و تصنعی را ایفا می نماید

اصول حاکم بر مبلغ قرارداد بین باشگاه و بازیکن

وکیل ورزشی لاهه بیان می دارد ابتدایی ترین مسئله در خصوص مبلغ قرارداد این است که قرارداد ورزشی بین بازیکن و باشگاه مانند هر قرارداد دیگری باید مشخص باشد همچنین موضوعات مربوط به مالیات، بیمه، غرامت قراردادی در صورت فسخ  مواردی هستند که نیاز است در قرار داد تعیین تکلیف گردند

در صورتی که مدتی بیشتر از یک فصل به اتمام قرارداد بازیکن با باشگاه خود باقی مانده باشد و باشگاه دیگری خواهان جذب بازیکن باشد باید مبلغی را به باشگاه قبلی بازیکن بپردازد این مبلغ را اصطلاحا (Transfer Fee) یا هزینه نقل و انتقال نام دارد این اصطلاح در کشورمان مبلغ رضایت نامه نام دارد که این نام گذاری به نوعی اشتباه می باشد و معنی این اصطلاح هزینه نقل و انتقال بازیکن است نه مبلغ رضایت نامه.

نقش اشخاص ذی نفع در قرارداد بین بازیکن و باشگاه

این امکان وجود دارد که شخص ثالثی در قرارداد باشگاه و بازیکن ذی نفع باشد بارز ترین مثال برای این موضوع کارگزار بازیکن است که میتواند در قرارداد بین بازیکن و باشگاه ذی نفع باشد البته قرارداد کارگزار باید در قرارداد جداگانه ای گنجانده شود.

ممکن است یک قرارداد بین بازیکن و باشگاه صورت ۳ جانبه منعقد گردد به عنوان مثال قراردادی بین بازیکن و باشگاه جدید منعقد گردد که در این صورت قرارداد سه جانبه خواهد بود که به آن توافقنامه انتقال  (transfer agreement) گفته میشود.

تنظیم قرارداد بین بازیکن و باشگاه ورزشی
تنظیم قرارداد بین بازیکن و باشگاه ورزشی

قرارداد ورزشی از حیث قانون حاکم

قراردادهای ورزشی همانند دیگر انواع قرارداد ها از حیث قانون حاکم، مقررات مخصوص به خود را دارند. در قرارداد بین باشگاه و بازیکن قوانین مربوط به نقل و انتقال بازیکنان و مقرراتی که فدراسیون فوتبال در این خصوص تعیین نموده است حاکم می باشد.

نکته مهمی که نیاز است در خصوص تنظیم قرارداد ورزشی به آن مطلع باشید این است که قرارداد همکاری بین باشگاه و بازیکن از زمانی که منعقد میشود بین طرفین قطعی و الزام آور است از این رو اعتبار قراردادهای بازیکن و باشگاه نمیتواند منوط به اخذ مجوز کار یا سلامت پزشکی بازیکن باشد به همین دلیل بهتر و مطلوب تر است که قبل از انعقاد  قرارداد با بازیکن باشگاه تست های پزشکی را از بازیکن بگیرد و سپس اقدام به انعقاد قرارداد نماید

دلیل تاکید بر انجام تست های پزشکی قبل از انعقاد قرارداد بین بازیکن و باشگاه این است که پس از انعقاد قرارداد باشگاه نمیتواند به دلیل این که بازیکن دارای مشکلاتی در خصوص موضوع سلامت است قرارداد را فسخ نماید یا به نوعی آن را بر هم بزند.

نمونه ای از این موضوع در کشور عزیزمان در باشگاه تراکتور سازی تبریز اتفاق افتاده و به دلیل عدم توجه باشگاه به موضوع سلامت بازیکن و مطلع شدن پس از انعقاد قرارداد باشگاه مورد نظر مجبور به پرداخت غرامت نزدیک به یک میلیون یورویی به بازیکن مورد نظر گردید.

تعریف حق تصویر در قرارداد بین بازیکن و باشگاه

قبل از هر چیزی باید بدانید حق تصویر بازیکن یعنی چه؟ حق تصویر یعنی یک بازیکن این اختیار را داراست که در مورد چگونگی تصویر برداری از خود، چگونگی تصویر برداری، انتشار تصویر و استفاده از تصویر خود تصمیم گیرنده باشد. البته بسیاری از بازیکنان حرفه ای حال حاضر جهان این حق را به شرکت های دیگر منتقل میکنند یعنی حق تصویر قابل فروش و اجاره می باشد. به عنوان مثال بازیکن فوتبال Cristiano Ronaldo حق تصویر خود را به یک شرکت سنگاپوری به مبلغ قریب به ۱ میلیارد یورو فروخت.

آیا بازیکنی که حق تصویر خود را فروخته  می تواند برای باشگاه خود اقدام به تصویر برداری نماید ؟

باشگاه می تواند در مدت محدود (به عنوان مثال در فاصله زمانی ۲ ماه ۲ روز از بازیکن برای تصویر برداری و استفاده حق تصویر وی اقدام نماید) هنگامی که بازیکنی حق  تصویر خود را به شرکت دیگری منتقل می نماید در این صورت حق تصویر وی برای باشگاه محدود خواهد بود.

حق تصویر در قرارداد بین بازیکن و باشگاه

حق تصویر یکی از مواردی می باشد که درج کردن آن در قرارداد ورزشی بین باشگاه و بازیکن و تعیین آن خالی از لطف نیست البته در لیگ های معتبر جهانی حق تصویر یکی از مواردی است که حتما در قرارداد به آن اشاره خواهد شد اما در قرارداد های داخلی بعضا شاهد عدم توجه به این موضوع هستیم که حق تصویر بازیکنان در قرارداد آورده نمیشود.

پاداش در قرارداد بین باشگاه و بازیکن

 نقش پاداش در قرارداد بین بازیکن و باشگاه انکار ناپذیر است پاداش و جایزه میتواند در اکثریت موارد به نتیجه ی مثبت تری ختم شود زیرا انگیزه بازیکن را برای بازی بهتر بیشتر می نماید بسیاری از باشگاه های حرفه ای و سطح اول جهان برای بازیکنان خود پاداش تعیین می نمایند که این موضوع باعث بالا رفتن سطح کیفی بازیکن میشود

در صورتی که بازیکن به ۱۵۰ بازی برای باشگاه خود برسد مبلغی به عنوان پاداش به وی پرداخت خواهد شد البته موضوع پاداش در همه موارد از پیش تعیین شده نیست و هر باشگاه ممکن است پاداش های مختلفی برای بازیکن در نظر گیرد

پرداخت در قرارداد بین باشگاه و بازیکن

پرداخت در قراردادها میتواند به صورت دوره های هفتگی، ماهیانه، و سالیانه باشد به عنوان مثال زمان پرداخت دستمزد بازیکنان در لیگ فوتبال انگلستان به صورت هفتگی می باشد. اما در کشور عزیزمان ایران پرداخت ها به صورت درصدی در مقاطع زمانی مختلف به بازیکن پرداخت میگردد که برخی مواقع با تاخیر صورت می پذیرد.

بیشتر بدانید:  تنظیم قوانین، مقررات و قراردادهای ورزشی

قرارداد بین بازیکن و باشگاه باید دارای چه موضوعات و چارچوب هایی باشد؟

در ابتدا باید بدانید هر قرارداد ورزشی در بسیاری از جهات به قراردادهای با موضوع دیگر شباهت دارد اما چیزی که یک قرارداد ورزشی را از سایر قراردادها متمایز می نماید قسمت های خاص آن است که باید در تنظیم آن ها توجه ویژه نمود در اینجا به بررسی اقسام مختلف تنظیم قرارداد بین بازیکن و باشگاه می پردازیم که باید طبق چه اصولی تنظیم گردد و چه مواردی را باید در بر داشته باشد.

۱- موضوع قرارداد (عنوان)

عنوان یا موضوع قرارداد یعنی ماهیت کلی موضوعی که طرفین متعهد میشوند در قبال یک دیگر انجام دهند

۲- طرفین قرارداد

توصیه میشود مشخصات کامل طرفین اعم از مشخصات فردی ، آدرس اقامتگاه از جمله آدرس منزل و محل کار ، تلفن و ….. در این قسمت ذکر شود ). طرفین قرارداد باشگاه با بازیکن یک طرف قرارداد باشگاه می باشد و از سوی دیگر بازیکن است که در قبال دستمزد معین اقدام به انجام فعالیت ورزشی برای باشگاه می نماید به طور کلی طرفین اصلی قرارداد در یک سو باشگاه و در طرف دیگر بازیکن است.

۳- مدت قرارداد

مدت یک قرارداد ورزشی باید تعیین شود به طور کلی در یک قرارداد همکاری باید مدت قرارداد به صورت دقیق در متن ذکر شود

۴- مبلغ قرارداد

یکی از مهم ترین امور و دغدغه های هر باشگاه و بازیکنی برای انعقاد قرارداد مبلغ قرارداد است مبلغ قرارداد باید تعیین شده باشد و در قرارداد ذکر شود مبلغ قرارداد بین بازیکن و باشگاه نمیتواند در قرار داد جداگانه ای ذکر شود و قاعده این است که مبلغ باید در همان قرارداد مشخص شود.

۵- نحوه پرداخت

پس از تعیین مبلغ باید نحوه پرداخت نیز معین و بدون ابهام باشد(درصد یا مبلغ پرداختی در هر  نوبت تعیین و تاریخ های پرداخت اقساط دستمزد بازیکن تعیین گردد.

۶-  تعهدات بازیکن

عبارت است از اعمالی که بازیکن در قرارداد متعهد به انجام آن ها برای باشگاه خود میشود.

۷- مواردی که منجر به فسخ قرارداد میشود

در این بند میتوان برای هریک از طرفین شرایطی را تعیین نمود که که در صورت عدم انجام تعهدات طرف مقابل شرط فسخ یا جریمه و مواردی از این قبیل برای آن ها تعیین گردد.

۸- وظایف باشگاه در قبال بازیکن

آماده سازی شرایط تمرین تهیه وسایل و لباس های ورزشی، فراهم آوردن امکانات پزشکی و مداوا برای بازیکن در حین بازی از نمونه وظیفه های باشگاه در مقابل بازیکن می باشد.

۹- موضوعات قانونی بازیکن

منظور از موضوعات قانونی این است که بازیکن تعهد نماید هیچ گونه منع قانونی ای در خصوص انجام تعهدات خود ندارد و قوانین مربوط به دوپینگ و آیین نامه های باشگاه و قوانین حاکم بر باشگاه را به خوبی شناخته و متعهد میشود امری خلاف قانون انجام نگیرد و یا اگر اتفاق بیوفتد مسئولیت بر عهده خود بازیکن است در خصوص پیوست های قرارداد توضیح داده شد که پیوست های قرارداد بین باشگاه و بازیکن باید شامل آیین نامه ها و قوانین ورزشی حاکم بر باشگاه باشد که نیاز است این پیوست ها در قرارداد ورزشی بین بازیکن وباشگاه ذکر گردد و بازیکن ملزم به رعایت مجموعه قوانین گردد.

۱۰- سایر موارد

دست بازیکن و باشگاه باید در انعقاد عقد تا جایی که منافاتی با قانون نداشته باشد باز باشد به همین دلیل این بند در قرارداد میتواند شامل موارد خاصی باشد که بازیکن یا باشگاه از یک دیگر انتظار دارند.

۱۱- تعیین مرجع حل اختلاف

یکی از مهم ترین مواردی که باید در قرارداد بین باشگاه و بازیکن رعایت گردد تعیین داور یا مرجع حل اختلاف است که طرفین در صورت وجود اختلاف در آینده میتوانند با مراجعه به داور اختلاف خود را حل نمایند و اختلاف به وجود آمده را مورد بررسی قرار دهد و رای خود را در خصوص موضوع اختلاف به طرفین اعلام نماید.

۱۲– ممنوعیت اشتغال

منع بازیکن از انجام هرگونه اموری که با تعهدات موضوع قرارداد منافات داشته باشد. یک بازیکن حرفه ای مطابق قوانین باید وقت خود را در اختیار باشگاه قراردهد و از انجام فعالیتی که از انجام تعهدات وی به باشگاه میگردد امتناع نماید.

۱۳- اقامتگاه قراردادی طرفین

منظور از اقامتگاه قراردادی آدرسی است که مکاتبات بین باشگاه و بازیکن در آن جا صورت میپذیرد پست الکترونیکی نیز میتواند برای ارسال ابلاغیه ها و مکاتبات در اختیار باشگاه قرارگیرد.

۱۴- پذیرش قوانین حاکم بر باشگاه

یک بازیکن مادامی که قرارداد همکاری با باشگاهی منعقد می نماید وظیفه دارد قوانین و آیین نامه های حاکم بر باشگاه را رعایت نماید.

۱۵- تهیه نسخه هایی از قرارداد

قرارداد بین بازیکن و باشگاه باید در ۳ نسخه ی اصلی تهیه شود و هر کدام از طرفین یک نسخه از آن را در اختیار داشته باشد.

۱۶- پیوست های قرارداد بین بازیکن و باشگاه

آیین نامه ها و قوانین حاکم بر باشگاه باید توسط بازیکن پذیرفته شود همچنین بازیکن موظف است وضعیت سلامت جسمانی خود را با کادر پزشکی باشگاه در میان بگذارد و در صورت وجود بیماری یا مشکلاتی باشگاه را از آن مطلع نماید همچنین قوانین مربوط به دوپینگ نیز از مواردی است که بازیکن باید از آن مطلع شود و نیاز است که تمامی این موارد ضمیمه ی قرارداد ورزشی بین بازیکن و باشگاه گردد و مسئولیت تمامی تخلفاتی که قائم به شخص بازیکن است بر عهده ی ایشان می باشد.

قرارداد بازیکن و باشگاه چه نوع قراردادی است؟

قرارداد بین بازیکن و باشگاه یک قرارداد همکاری است و در زمره ی عقودی است که امکان فسخ در مدت زمان قرارداد وجود ندارد. در یک قرارداد صحیح و اصولی نیاز است تمامی جوانب دارای شفافیت کافی باشد و همه انتظارات طرفین عقد از هم دیگر به صورت صریح و دقیق در قرارداد ذکر شده باشد.

وکیل برای تنظیم قرارداد ورزشی
وکیل برای تنظیم قرارداد ورزشی

وکیل برای تنظیم قرارداد بین بازیکنان و باشگاه های ورزشی

امروزه تخصصی شدن شامل هر موضوعی میشود و حقوق ورزشی و تنظیم قرارداد های ورزشی نیز از این قاعده مستثنی نیست، تنظیم درست و اصولی یک قرارداد نیازمند سواد حقوقی بالا و تجربه ی کافی در این زمینه است دپارتمان ورزشی لاهه متشکل از وکلای متخصصی است که در زمینه ی تنظیم قرارداد های ورزشی تبحر دارند، شما عزیران میتوانید با تماس باگروه وکلای لاهه تنظیم قرارداد ورزشی خود را به ما بسپارید.

سوالات متداول

بله شما میتوانید از وکلای ورزشی لاهه در خصوص تنظیم قرارداد مشاوره بگیرید یا تنظیم قرارداد خود را به ما بسپارید.

بله گروه وکلای لاهه در اکثریت کشور های اروپا دارای دفاتر است و میتواند تنظیم قرارداد شما را در کشور مورد نظر انجام دهد.

بله گروه وکلای لاهه در رشته های ورزشی والیبال، بسکتبال، هندبال، کشتی، فوتسال، کاراته، تکواندو، بوکس، کیک بوکسینگ، mma ، موی تای، ژیمناستیک، شنا و دو و … اقدام به تنظیم قرارداد می نماید.

هزینه تنظیم قرارداد ورزشی را نمیتوان در خصوص همه ی موارد یکی دانست و بسته به نوع و موضوع و حجم قرارداد مبلغ تعیین میگردد.

بله گروه وکلای لاهه این آمادگی را داراست که انواع قرارداد های مربوط به حوزه ورزش را به نحو احسن تنظیم نماید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۴.۶]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
تجدید نظر خواهی دعاوی ورزشی
نوشتهٔ بعدی
قرارداد مربی و باشگاه ورزشی

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button