دعاوی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی و پرونده های ایرانیان خارج از کشور یکی از نگرانی و دغدغه هایی است که در برخی مواقع گریبانگیر این اشخاص شده و آن ها خواسته یا ناخواسته درگیر  مسائل حقوقی می شوند،امروزه با توجه به شرایط محدودیت های شغلی و خانوادگی، صعوبت های رفت و آمد، هزینه های سنگین سفر، مشکل ممنوع الخروجی و … ایرانیان خارج از کشور را به چالش های بسیاری در رابطه با انجام امور حقوقی و پرونده های قضایی و سایر امور مربوطه دچار نموده است.

در حال حاضر تعداد کثیری از هموطنان در خارج از مرزهای جغرافیایی به سر می برند که ممکن است به دلایلی به طور موقت  امکان حضور در خاک ایران را ندارند، یا اینکه به دلیل ممنوع الخروج بودن در ایران امکان رفت و آمد را ندارند، اما به موجب اصل ۳۴ قانون اساسی که دادخواهی را حق مسلم هر فرد می داند، ایرانیان خارج از کشور نیز حق دادخواهی در محاکم ایران را دارا می باشند، و نباید عدم امکان رفت و آمد به مانعی جهت محروم شدن از این حق قانونی شود.

لذا در این شرایط با توجه به نیاز به آگاهی این عزیزان و ضرورت حضور وکلای متخصص و امین جهت رتق و فتق پرونده های ایرانیان خارج از کشور و موضوعات حقوقی و اداری گروه وکلای لاهه سعی بر آن داشته در این مقال موضوعات و دعاوی ایرانیان خارج از کشور را بیان کرده و اطلاعات مورد نیاز را در اختیار عزیزان قرار دهد، و بستری مناسب را جهت مشاوره و انجام امور حقوقی و اداری توسط وکلای متخصص پایه یک دادگستری جهت رفاه حال ایرانیان خارج از کشور فراهم نموده است.

بیشتر بدانید:  وکالت ایرانیان خارج از کشور

دعاوی ایرانیان خارج از کشور
دعاوی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی ایرانیان خارج از کشور به چه دعاویی اطلاق می شود؟

منظور از دعاوی ایرانیان خارج از کشور؛ مسائل و موضوعاتی است که علیه یا له این اشخاص در مراجع قضایی و صلاحیت دار کشور ایران مطرح شده یا قابلیت طرح شدن را داردکه یکی از طرفین پرونده  یا هر دو ساکن  کشوری غیر  از ایران می باشند. ممکن است این دعاوی راجع به امور حسبی از قبیل اخذ گواهی حصر وراثت و صدور حکم حجر و غیره باشد و نیز می تواند موضوع مربوط به امور ترافعی از قبیل خلع ید از املاک ایشان، وصول مطالبات ایرانیان خارج از کشور، شناسایی و تنفیذ و اجرای آراء صادره از محاکم دیگر کشورها پیگیری امور مرتبط با فارغ التحصیلی در دانشگاههای ایران، تا پیگیری امور حقوقی در ادارات مختلف که مستلزم صرف وقت و انرژی زیاد می باشد.

انواع دعاوی ایرانیان خارج از  کشور

دعاوی ایرانیان خارج از کشور با توجه به احوال شخصیه، دارایی و اموال و موقعیتی که در کشور ایران دارند به تناسب هر یک متغیر می باشند و در برخی موارد نیز ممکن است نیاز به انجام امور اداری در کشور ایران داشته باشند.

در این عنوان به ذکر دعاوی ایرانیان خارج از کشور می پردازیم:

۱- دعاوی ملکی ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان خارج از کشور ممکن است قصد فروش و یا خرید ملکی در ایران را داشته و امکان مراجعه به کشور نداشته باشند. با توجه به اینکه ایرانیان مقیم خارج از کشور نسبت به قوانین حاکم بر مقررات ملکی اطلاع کامل نداشته و به برخی مشاوران املاک و دلالان ملکی  هم  با توجه به ذینفع بودن آن ها اطمینان کردن گاها دارای عواقب جبران ناپذیری است، از طرفی اطلاع از اعتبار اسناد و طرف معامله در این معاملات نقش مهمی دارد لذا به این عزیزان توصیه می شود از وکیل متخصص کمک بگیرند تا از هرگونه ضرر و زیان جلوگیری نمایند.

۲- دعاوی مربوط به اصل ۴۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

بر اساس این اصل دولت موظف است ثروتهای ناشی از ربا غصب رشوه اختلاس سرقت قمار سوء استفاده از موقوفات سوء استفاده از مقاطع کاریها و معاملات دولتی فروش زمین‌های موات و مباحات اصلی، دایر کردن اماکن فساد و سایر موارد غیر مشروع را گرفته و به صاحب حق را رد کند و در صورت معلوم نبودن او به بیت المال بدهد این حکم باید با رسیدگی و تحقیق و ثبوت شرعی به وسیله دولت اجرا شود. ایرانیان خارج از کشوری که در رابطه با این اصل پرونده داشته و توانایی و امکان حضور در ایران جهت رسیدگی به پرونده خود را ندارند با توجه به پیچیدگی و دشواری دعاوی در این موضوع؛ باید از وکیلی متخصص و با تجربه استفاده نمایند.

۳- دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج  از کشور

دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور با، توجه به اینکه مطابق ماده ۷ قانون مدنی احوال شخصیه ایرانیان شامل ازدواج، طلاق و… تابع قانون ایران می باشد، ممکن است یکی از زوجین و یا هر دو مقیم مقیم خارج از ایران باشند جهت انجام امور دعاوی خانوادگی نظیر طلاق، مطالبه مهریه، توقیف اموال، حضانت و ملاقات فرزندان و… که دادگاه صالح به رسیدگی آن (دادگاه خانواده) در ایران است نیاز به حضور وکیل دادگستری در دادگاه صالح جهت انجام امور خود در ایران را دارند، یا اینکه رای ماخوذه در دادگاههای خارجه راجهت رسمیت آن در ایران باید به تنفیذ دادگاههای ایران برسانند.

ایرانیان خارج جهت حل و فصل دعاوی و پرونده های خانوادگی ایرانیان خارج از کشور می بایست به سفارت یا کنسولگری کشور مقیم مراجعه نموده و با اعطای وکالت به وکیل دادگستری اقدام به پیگیری موضوع در مراجع صالح نماید.

۴- انجام امور اداری و کاری و اداره اموال ایرانیان خارج از کشور

بسیاری از ایرانیان خارج کشور دارای اموال و دارایی در کشور ایران  بوده و یا می بایست اموری در مراجع ایران انجام دهند که خودشان به هر دلیل از قبیل دوری از وطن یا نداشتن تسلط بر  مقررات و قوانین قادر به انجام آن نیستند. در این شرایط بهترین راه ممکن اعطای وکالت به وکیل دادگستری مطمئن و با دانش است که با امانت و صداقت و علم به انجام امور، وظایف محوله از سوی موکل خارج از کشور را انجام دهد و در حفظ اموال و دارایی و انجام امور مربوطه در کنار شما باشد.

۵- اطلاع از دعاوی ایرانیان خارج از کشور و وضعیت ممنوع الخروجی

گاهی اوقات ممکن است برخی افراد از عدم حضور ایرانیان خارج از کشور در ایران سو استفاده کرده و اقدام به شکایت و اقامه دعوا در مراجع قضایی نموده و حکم غیابی و حتی حکم جلب و یا ممنوع الخروجی اخذ نمایند. با توجه به اینکه برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور قصد عزیمت به ایران را داشته و نمی دانند از لحاظ حقوقی در چه وضعیتی قرار دارند؛ بهترین گزینه اعطای وکالت به وکیل متخصص دادگستری در ایران بوده تا با بررسی و تحقیقات  لازم برای موکل خود در خارج کشور، از وضعیت ایشان آگاه شده و در صورت مشکل نظیر ممنوع الخروجی و جلب و … یا وجود پرونده اقدامات لازم جهت دفاع و کسب نتیجه و رفع موانع را اعمال کند.

۶- دعاوی در صلاحیت دادسرای بین الملل

پرونده های ایرانیان خارج از کشور گاهی اوقات ممکن است در دادسرای بین الملل مطرح شده باشد که با توجه به صلاحیت این مرجع و همچنین عدم امکان حضور جهت رسیدگی و پیگیری؛ ایرانیان خارج از کشور را دچار مشکل می کند. با توجه به اینکه پروند های مطروحه در این دادسرا نیاز به تخصص دارد؛ بهترین گزینه انتخاب وکیل متخصص در حوزه بین الملل می باشد که به وکالت از موکل خود می تواند در جلسات حاضر شده و امور مربوطه را انجام دهد. لازم به ذکر است دادسرای بین الملل در شهر تهران واقع شده است.

۷- تنفیذ و اجرای آرای دادگاه ها خارجی

پرونده های ایرانیان خرج از کشور در برخی مواقع در دادگاه های خارجی تشکیل شده و در همان مرجع رسیدگی و رای صادر گردیده است. به عنوان مثال حکم طلاق در دادگاه خارجی برای ایرانیان خارج از کشور صادر شده و جهت انجام آن می بایست حکم را در مرجع هم عرض در ایران که دادگاه خانواده می شود ابتدا تنفیذ و سپس اجرای آن را درخواست کرد. با توجه به اینکه طرفین یا یکی از آن ها خارج از ایران می باشند، توانایی انجام چنین امری را نداشته و برای انجام آن نیاز مند وکیل دادگستری برای تنفیذ و اجرای رای می باشد.

۸- دعاوی قراردادی ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان خارج از کشوری که در ایران ملک داشته و یا قصد اجاره و فروش ملک خود راداشته  و یا حتی قصد انعقاد هر نوع قرار دادی با هر شخص و موضوعی را داشته باشند؛ به جهت عدم امکان حضورشان در ایران توانایی حضور در زمان معامله و انعقاد قرار داد را ندارند؛ یا اینکه علی رغم حضور در بعد تنظیم قرارداد و ابعاد تخصصی آن همچنین بررسی زوایای کار ممکن است دچار ابهاماتی شوند، بنابراین توصیه می شود قبل از انجام هر کاری با وکیل متخصص در ایران مشورت کرده و امور مربوطه را با مشاوره و همراهی وکیل متخصص به نحو احسن به انجام برسانید.

دعاوی ایرانیان مقیم خارج
دعاوی ایرانیان مقیم خارج

وکیل دعاوی ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان خارج از کشور جهت رسیدگی به پرونده ها و دعاوی و امور اداری و قضایی خود بدون شک نیازمند یک وکیل دادگستری متخصص در حوزه های بین الملل و با تجربه در پرونده های ایرانیان خارج از کشور می باشند.

وکیل متخصص با تجربه و دانش خود توانایی بررسی و تحقیقات در مورد موضوعات و پرونده های ایرانیان خارج از کشور را داشته و با تدابیر و علم و دانش خود اقدام به حل و فصل دعاوی و انجام امور مورد نیاز می نماید.

وکیل پرونده های ایرانیان خارج از کشور نقش بسیار پررنگی در تمام مراحل امور مربوط به  دعاوی ایرانیان خارج از کشور دارد چرا که به وکالت از ایشان تمام امور را در دست داشته و به نوعی امین و مسئول انجام تکالیف مقرر قانونی به امور این اشخاص می باشد. وکیل دعاوی ایرانیان خارج از کشور باید دارای مجوز وکالت از سوی مراجع ذی صلاح باشد و هر کس را نمی توان به عنوان وکیل جهت رسیدگی به امور قضایی و مراجعه به مراجع صلاحیت دار معرفی کرد لذا به ما ایرانیان خارج از کشور پیشنهاد می شود حتما از وکلای متخصص و دارای پروانه وکالت استفاده نمایید.

نحوه اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور به وکیل چگونه است؟

ایرانیان مقیم خارج از کشور، برای تنظیم وکالتنامه به منظور رسیدگی به در خواست هایشان در ایران باید طبق موارد زیر عمل کنند:

  • مراجعه به سایت تایید اسناد کنسولی میخک (تاک)، و ثبت‌نام در سایت.
  • اطلاعات مربوط به شما به‌عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید عیناً مطابق شناسنامه ایرانی‌تان باشد.
  • پس از ورود به سامانه تاک با مراجعه به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری (سفارت) ایران در کشوری که در آن زندگی می‌کنید را انتخاب کنید.
  • وارد قسمت “وکالتنامه” شوید و نوع وکالتنامه مورد نظر را انتخاب کنید.
  • سپس برای تنظیم متن وکالتنامه که از قبل با وکیل متخصص در آن امر مشورت نموده اید وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنید. توصیه می شود به هیچ وجه حتی در مورد اقربای نسبی سببی نیز تا قبل از مشورت با گروه وکلای متخصص وکالتنامه تنظیم ننمایید، حتما این جمله را شنیده اید اختلاف بین افرادی حادث می شود که به هم اعتماد دارند، لذا پس از مشاوره کامل و تهیه متن وکالتنامه است که شما می توانید به تنظیم آن مبادرت نمایید، و وکالتنامه را تایید کنید، در برخی از کشورها که کشور عزیزمان فاقد کنسولگری است به عنوان مثال کشور امریکا و کانادا  می بایست به دفتر حافظ منافع واقع در کشور مقیم مراجعه شود.

سوالات متداول درباره دعاوی ایرانیان مقیم خارج

  • حضور متقاضی مقیم خارج از کشور جهت درخواست طلاق الزامیست؟
    برای طلاق حضور وکیل دادگستری از سوی موکل کافیست و نیازی به حضور متقاضی نمی باشد.
  • آیا برای رسیدگی به دعاوی ایرانیان خارج از کشور به هر شخصی می توان وکالت داد؟
    خیر جهت رسیدگی به دعاوی در مراجع قضایی باید از وکیل پایه یک دادگستری یا دارای پروانه وکالت از نهاد قانونی استفاده کرد.
  • دعاوی ایرانیان خارج از کشور کجا رسیدگی می شود؟
    بستگی به موضوع دعوا داشته و حسب مورد در مراجع قضایی صلاحیت دار نظیر دادسرای بین الملل و …
  • برای دعاوی ایرانیان خارج از کشور حتما باید وکالت بدهیم؟
    در صورتی که متقاضی نتواند در مراجع حضور پیدا کند جهت جلوگیری از ضرر و رسیدگی غیابی لازم است.
  • از کجا می توان استعلام ممنوع الخروجی ایرانیان خارج از کشور را گرفت؟
    ایرانیان می‌توانند به کنسولگری‌ها و یا دفاتر حقوقی ایران در کشور محل اقامتشان مراجعه کنند و نسبت به این موضوع کسب اطلاع کنند.
بیشتر بدانید:  ممنوع الخروجی ایرانیان مقیم خارج و استعلام آن

وکالت در دعاوی ایرانیان خارج از کشور
وکالت در دعاوی ایرانیان خارج از کشور

گروه وکلای لاهه متخصص در حل و فصل دعاوی ایرانیان مقیم خارج

امروزه ایرانیان خارج از کشور با توجه به  شرایط  بیماری کرونا و یا موضوع دعاوی و امور خود ممکن است قادر به سفر به کشور ایران نباشند و یا اصلا نیازی به حضور ایشان در کشور نباشند. گروه وکلای لاهه برای ایرانیان خارج از کشور جهت انجام امور خود در ایران و یا هر کشور دیگر با تشکیل دپارتمان تخصصی بستر مناسبی را برای مشاوره و اعطای وکالت به وکلای متخصص بین المللی و داخلی فراهم نموده است.

گروه وکلای لاهه متشکل از وکلای مجرب و متخصص؛ با بهره گیری از وکلای متخصص و تراز اول در سطح بین المللی و داخلی و دارای پروانه وکالت از مراجع ذی صلاح، توانایی انجام پرونده ها و دعاوی ایرانیان خارج از کشور داشته و عزیزان مقیم خارج از کشور می توانند امور خود را با خیالی آسوده به وکلای گروه لاهه بسپارند.

ایرانیان خارج از کشور می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره از وکلای متخصص با مجموعه وکلای لاهه تماس بگیرند.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

در رابطه با دعاوی ایرانیان خارج از کشور بیشتر بدانید:

۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام وقت بخیر
    من چند سال پیش با یه آقای ایرانی ساکن دانمارک ازدواج کردم البته به صورت بین المللی و در ترکیه
    و خانواده‌ ایشان اجازه ثبت ازدواج ایرانی رو به ما ندادند و هر بار به بهانه ای این موضوع رو به تاخیر انداختند
    الان بعد اینهمه سال متوجه شدم که پسرشون افسردگی و اعتیاد داشته و خیلی چیزها رو دروغ گفتن
    اگه بخوام جدا بشم راهی هست که از ایشون شکایت کنم و حق و حقوقم را مطالبه کنم یا خیرر

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ۱۰:۱۵

      با سلام. بله شما می توانید نسبت به مطالبه حق و حقوق قانونی خود اقدام کنید. برای این امر می توانید با ما تماس بگیرید. 

  • سلام
    ساکن وین هستم و برای انجام امور اداری و دانشگاهیم نیاز به وکیل دارم

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۸ فروردین ۱۴۰۱ ۱۲:۴۹

      سلام
      لطفا با کارشناسان و وکلای ما در گروه لاهه تماس بگیرید.

  • با سلام، من خارج از ایران اقامت دارم و جهت پیگیری پرونده حقوقی که در تهران دارم میخوام وکیل بگیرم. چطور میتونم به یک وکیل در ایران وکالت بدم؟ و اینکه شما میتونید وکالت منو قبول کنید؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۰ آذر ۱۴۰۰ ۱۳:۲۰

      وکیل متخصص در حوزه بین الملل پاسخ می دهد: شما می توانید با مراجعه به سامانه میخک (سایت وزارت امور خارجه) به وکیل مورد نظر خود اعطای وکالت کنیدو در پاسخ سوال دوم شما بله گروه وکلای لاهه قبول وکالت می کند و جهت اطلاعات بیشتر توصیه می شود با مجموعه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button