دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور از دیرباز تا کنون یکی از پر حجم ترین دعاوی ایرانی های مقیم دیگر کشورها بوده است. حجم مسائلی که در این حوزه قرار می گیرد به قدری وسیع است که هر فردی در زندگی خود حداقل یک بار با یک مسئله حقوقی مواجه شده و ناچاراً به یکی از دادگاه های حقوقی مراجعه کرده است.

ایرانیانی که در خارج از کشور اقامت دارند به دلیل سختی مراجعه مکرر به ایران برای پیگیری پرونده دعاوی حقوقی خود، نیاز بیشتری به مشاوره با وکیل بین المللی دارند.

دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج توسط چه افرادی قابل پیگیری است؟

دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج در چند حالت به وجود می آید. این دعاوی همچون دعاوی ایرانیان داخل کشور توسط طرفین یا نماینده آن ها قابل پیگیری است. ایرانیان مقیم خارج اگر تمایل داشته باشند می توانند خود دعوا را پیگیری کنند و یا به فردی برای این امر وکالت دهند. در برخی شرایط لازم است تا به یک وکیل برای پیگیری دعوا و موضوع وکالت داده شود این حالت زمانی است که فرد ایرانی قادر به حضور در ایران و پیگیری پرونده حقوقی خود نباشد در غیر اینصورت در آیین دادرسی ایران این حالت قابل تصور است که حتی در صورت حضور طرفین وکلای آن ها پیگیر دعوا باشند. در ادامه دعاوی حقوقی و راه حل های پیگیری آن را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور شرح می دهیم.

تعریف دعاوی حقوقی

در واقع دعاوی به دو دسته ی کیفری و حقوقی تقسیم بندی می شوند. دعوای حقوقی خود به دو دسته حقوق عمومی و حقوق خصوصی تبدیل می شود. حقوق عمومی و یا دعاویی که حقوق عمومی افراد را نشانه می گیرد به دعاوی افراد با دولت و حکومت اطلاق می شود مثل دعاوی مالیاتی ایرانیان مقیم خارج. اما حقوق خصوصی و یا دعاوی حقوق خصوصی به دعاوی اطلاق می شود که افراد ما بین خود به مشکل بر می خورند و به دنبال احقاق حق می افتند برای مثال همچون خرید و فروش املاک میان دو فرد. به دو دسته کلی اموال و اشخاص تقسیم می شود که حقوق اموال شامل خرید، فروش، رهن، اجاره و… می شود و حقوق اشخاص نیز مسائلی مانند تابعیت، ازدواج، طلاق، حضانت و غیره را در بر می گیرد. دعاوی حقوقی از آن جهت که بسیاری از افراد با آن درگیر می شوند حوزه  بسیار گسترده تری از دعاوی کیفری دارد.


بیشتر بدانید:  دعاوی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج
دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج

دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور شامل چه دعاوی می شوند؟

  • کلیه دعاوی ناشی از قرارداد، مانند: تنظیم قرارداد
  • تفسیر قرارداد، مشاوره در خصوص قرارداد و طرح دعاوی مرتبط با انواع عقود و قراردادها
  • دعاوی ملکی و دعاوی مرتبط با املاک، مانند: خلع ید، تخلیه ید، رفع تصرف عدوانی، افراز، تفکیک، تقسیم و سایر دعاوی ملکی.
  • کلیه دعاوی ناشی از اجاره اماکن تجاری، مانند: تخلیه تجاری، تجویز انتقال منافع، مطالبه سرقفلی و حق کسب و پیشه
  • کلیه دعاوی تجاری و مرتبط با تجار و شرکت های تجاری، مانند ورشکستگی، مطالبه وجه اسناد تجاری (چک، سفته)، ابطال تصمیمات مجامع عمومی، انحلال شرکت و سایر دعاوی موضوع قانون تجارت
  • دعاوی حقوقی که یکی از طرفین دولت و حکومت ها باشند همچون دعاوی مالیاتی
  • کلیه دعاوی خانوادگی و به تعبیر عام، دعاوی در صلاحیت دادگاه خانواده
  • و سایر دعاوی و امور حقوقی

فواید مشاوره با وکیل در دعاوی حقوقی ایرانی های مقیم دیگر کشورها

ایرانیان خارج از کشور هم مانند ایرانیانی که در داخل کشور زندگی می کنند، درگیر دعاوی حقوقی متعددی می شوند. گاهی از کسی شکایت حقوقی دارند و گاهی بر علیه‌شان دعوای حقوقی مطرح می شود. این افراد معمولا اطلاعات کافی در مورد چگونگی پیشبرد پرونده های حقوقی خود را ندارند، و با این حساب اگر بدون  مشورت و یا همراهی وکیل بین المللی اقدامی کنند به احتمال زیاد با شکست در دعوا مواجه می شوند.

همچنین افرادی که در کشورهای دیگر اقامت دارند اگر پرونده شان توسط مراجع ایران در جریان رسیدگی باشد، معمولا شرایط حضور در جلسات دادگاه و طی کردن روند رسیدگی به پرونده را ندارند. بنابراین بهترین راه مشاوره با وکیل بین المللی می باشد.

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج

طبق قانون دعاوی حقوقی باید در دادگاهی اقامه شوند که خوانده در حوزه قضایی آن اقامتگاه دارد و اگر خوانده در ایران اقامت ندارد، اگر دارای محل سکونت موقتی در ایران باشد، در دادگاه همان محل باید اقامه گردد و هرگاه اقامتگاه موقت نداشته باشد ولی مال غیر منقول داشته باشد، دادگاه محلی صالح است ک مال غیر منقول در آنجا واقع است. و هرگاه مال غیر منقول هم نداشته باشد، خواهان در دادگاه محل اقامت خود اقدام به طرح دعوا خواهد کرد.

در دعاوی خانوادگی نیز هرگاه یکی از زوجین در خارج از کشور سکونت داشته باشد، دادگاه محل اقامت فردی که در ایران است صالح به رسیدگی می باشد، هرگاه هردو در خارج از کشور زندگی کنند ولی یکی از آن ها در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل اقامت موقت آن فرد صلاحیت دارد. اگر هر دو سکونت گاه موقت داشته باشند، دادگاه واقع در اقامتگاه موقت زوجه صالح است، و هرگاه هیچکدام از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد. مگر اینکه زوجین برای اقامه دعوا در محل دیگری توافق کنند.

طرح شکایت ایرانیان مقیم خارج از دولت

به منظور بررسی این تیتر بهتر است نگاهی به برخی مواد قانونی مرتبط بیاندازیم:

اصل ۱۷۳ قانون اساسی: (به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مأمورین یا واحدها با آیین‌نامه‌های دولتی و احقاق حقوق آنها، دیوانی به نام «دیوان عدالت اداری» زیر نظر رئیس قوه قضاییه تأسیس می‌گردد. حدود اختیارات و نحوه عمل این دیوان را قانون تعیین می‌کند.)

ماده ۱۰ قانون تشکیلات دیوان عدالت اداری: رسیدگی به شکایات و تظلّمات و اعتراضات اشخاص حقیقی یا حقوقی از:

الف ـ تصمیمات و اقدامات واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و مؤسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و سازمان تأمین اجتماعی و تشکیلات و نهادهای انقلابی و مؤسسات وابسته به آن ها

ب ـ تصمیمات و اقدامات مأموران واحدهای مذکور در بند «الف» در امور راجع به وظایف آن ها

از بررسی این دو ماده نتیجه می گیریم که خسارات ناشی از اعمال حاکمیتی دولت ها و همچنین خساراتی که از مامورین و نهادهای دولتی که مرتبط با وظایف آن ها است به مردم وارد می شود قابل طرح و پیگیری است. این موضوع جزئیات و نکات دیگری دارد و همچنین موضوعات دیگری را نیز می توان در این دیوان پیگیری کرد که درصورت مشاوره با وکیل و همچنین طرح مسئله خود از آن مطلع خواهید شد. در نتیجه برای طرح دعوا علیه دولت و مرجع صالح به رسیدگی لازم است تا موضوع دعوای شما توسط وکیل بررسی شود تا مرجع صالح و قانون صالح آن مشخص شود زیرا تمام این دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری نمی باشند و ممکن است مرجع صالح آن متفاوت باشد. ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز می توانند علیه دولت طرح دعوا کنند و همچون طرح دعوا علیه افراد عادی این موضوع نیز توسط وکیل قابل پیگیری است و حضور آن ها ضرورتی ندارد.

لزوم سپردن دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور به وکیل بین المللی

قوانین داخلی کشورها تا حد زیادی با هم تفاوت دارد و حتی نحوه رسیدگی دادگاه ها در کشورهای مختلف به موضوعات حقوقی، با هم متفاوت می باشد.

افرادی که در خارج از ایران هستند و دعوای حقوقی شان در صلاحیت دادگاه های ایران می باشد باید لزوما از یک وکیل بین المللی متخصص در دعاوی ایرانیان خارج از کشور  کمک بگیرند. سپردن دعاوی حقوقی به وکیل بین المللی از این لحاظ ضروری محسوب می شود که وکیل مذکور به طور کامل از قوانین و مقررات و روند رسیدگی به پرونده ها در کشور خارجی مدنظر و نیز قوانین ایران اطلاع دارد و احتمال موفق شدن در دعاوی مورد نظر در این صورت بیشتر است.

بیشتر بدانید:  اجرای حکم دادگاه خارجی در ایران

وکیل برای دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور
وکیل برای دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور

وکیل برای دعاوی حقوقی ایرانیان مقیم خارج

گروه وکلای بین المللی لاهه برای کمک به هم میهنان، اقدام به قبول دعاوی حقوقی ایرانیان ساکن کشورهای خارجی می کند. بهترین وکیل بین المللی در تهران در این خصوص ادامه می دهند که اگر هموطنان عزیزمان در هرجای دنیا، دعوای حقوقی علیه آنها مطرح شده است و یا اینکه قصد، طرح شکایت حقوقی دارند با اعطای وکالت و تنظیم وکالت‌نامه با آسودگی خاطر این وظیفه را به عهده ما بگذراند.

سوالات متداول

خیر. حضور وکیل دادگستری و یا وکیل بین المللی طرفین دعوا در دادگاه و فرآیند رسیدگی کافی می باشد..

بله، گروه وکلای لاهه دعاوی و امور حقوقی مربوط به ایرانیان مقیم دیگر کشورها را انجام می دهد.

دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور به دلیل حساسیت و پیچیدگی بالایی که دارد و نیز به دلیل تفاوت قوانین و مقررات کشورهای مختلف، نیازمند وجود وکیل متخصص در امور حقوقی می باشد.

بله دعوای حقوقی ایرانیان مقیم خارج شامل طرح دعوا علیه دولت و یا حکومت نیز خواهد شد. برای طرح و پیگیری این دعاوی مراجع و قوانین خاصی نیز پیش بینی شده است.

حق الوکاله وکیل دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور متناسب با موضوع پرونده و با توافق طرفین مشخص می شود در نتیجه هزینه دقیقی را نمی توان در این زمینه مشخص نمود.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
دعوای تمکین ایرانیان مقیم خارج از کشور
نوشتهٔ بعدی
اعلان رنگ بنفش اینترپل

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button