دعوای تمکین ایرانیان مقیم خارج از کشور

دعوای تمکین ایرانیان مقیم خارج

دعوای تمکین یکی از انواع دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور می باشد، که در خارج از ایران قابل مطرح شدن نیست و افراد برای مطرح کردن این دعوا باید به دادگاه های ایران مراجعه کنند و دادخواست الزام زن به تمکین را از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی ثبت نمایند‌. ممانعت از تمکین چه عواقبی برای زوجه دارد؟ ناشزه به چه معناست؟ درصورتی که زوجین در خارج از کشور باشند دعوای تمکین چگونه باید مطرح شود؟ وکیل بین المللی خانواده در ادامه مطلب پاسخگوی این سوالات خواهد بود.

تعریف تمکین

تمکین در واقع به معنی اطاعت است، بعد از اینکه عقد نکاح به طور صحیح انجام می پذیرد هریک از زوجین در مقابل همدیگر متعهد به انجام یک سری وظایف می گردند که تمکین از جمله آن‌هاست، و معنای آن بطور کلی اطاعت از شوهر و برآوردن نیازهای زناشویی مرد است

انواع تمکین

طبق گفته وکیل بین المللی، تمکین به دو نوع عام و خاص تقسیم میشود،

تمکین خاص: برقراری رابطه خاص جنسی و زناشویی بین زوجین
تمکین عام: به معنای اطاعت کلی زن از شوهر در امور زندگی مشترک است.

زن ناشزه به چه کسی گفته می شود؟

وکیل تمکین اذعان می دارد به زنی که از انجام وظایف زناشویی خود در مقابل همسرش سر باز می زند ناشزه میگویند. مطابق قانون مدنی به زن ناشزه نفقه تعلق نمی گیرد.

البته این مسئله  استثناعاتی نیز دارد و آن در صورتی است که:

۱. جان زن در خانه شوهر در معرض خطر باشد.

طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی در این صورت می تواند خانه را ترک کند و ناشزه هم محسوب نمی شود.

۲. مورد دومی ک باعث می شود زن ناشزه محسوب نشود این است که زن برای عدم تمکین دلیل موجهی داشته باشد، مانند مبتلا بودن مرد به بیماری مقاربتی.

این موارد استثنا در قانون به عنوان موانع مشروع عدم تمکین نام دارند.

بیشتر بدانید:  طلاق ایرانیان خارج از کشور چگونه می باشد؟

طرح دعوای تمکین توسط ایرانیان خارج از کشور
طرح دعوای تمکین توسط ایرانیان خارج از کشور

طرح دعوای تمکین در دادگاه های خارج از کشور

دعوی تمکین از جمله دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور محسوب میشود که تنها توسط زوج (مرد) علیه زوجه (زن) قابل پیگیری است و چون در قوانین خارجی موضوعیت ندارد در دادگاه های خارجی قابل مطرح کردن نیست. شما در صورتی که مدعی دعوای تمکین باشید باید در محاکم ایران طرح دعوا کنید.

طبق ماده ۶ قانون مدنی «قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح، طلاق، اهلیت اشخاص و ارث» در مورد کلیه اتباع ایران حتی اگر مقیم خارج از کشور باشند قابل اجرا خواهد بود و براساس ماده ۱۴ قانون جدید حمایت خانواده، صلاحیت محاکم و رسیدگی به دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور با توجه به شرایط و محل اقامت زوجین متفاوت است.

مراجع صالح در رسیدگی به دعوای تمکین

گاهی اوقات پیش می آید که یکی از زوجین در خارج از کشور زندگی می کند، در اینجا بحث پیش می آید که مرجع صالح به رسیدگی برای امور این دو فرد چه مرجعی است!؟

وکیل خانواده بین المللی به این سوال اینگونه پاسخ می دهد: طبق ماده ۱۴ قانون حمایت از خانواده هرگاه یکی از زوجین مقیم یک کشور خارجی باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد صالح به رسیدگی است.

در صورتی که هر دو زوج در خارج از کشور اقامت داشته باشند، اما یکی از آن ها به طور موقت در ایران سکونت داشته باشد در اینجا دادگاه محل سکونت فرد، صالح است و در صورتی که هر دو نفر در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل اسکان موقت زوجه برای رسیدگی صالح است.

لزوم مشاوره با وکیل تمکین برای ایرانیان مقیم خارج

دعاوی ایرانیان خارج از کشور در برخی مواقع فقط در حدود و چهارچوب قوانین ایران و در محاکم ایران قابل رسیدگی هستند، به همین دلیل توصیه می شود حتما از وکیل در این راستا کمک گرفته شود‌. علاوه بر این وکیل بین المللی می تواند در مواقعی که دعوای شما قابلیت رسیدگی در محاکم خارجی را داشته باشد به شما در این مسیر کمک شایانی کند

توافق زوجین در مرجع رسیدگی به دعوا

گاهی اوقات نیز پیش می آید که هیچکدام از زوجین در ایران سکونت ندارند در این زمان نیز دادگاه تهران صلاحیت رسیدگی به دعوای آن ها را دارد مگر اینکه  خود زوجین برای اقامه دعوا در محل دیگری با هم توافق کنند. البته مطابق قوانین کشور ما دادگاه های داخلی باید صلاحیت آن دادگاه را احراز کنند.

همچنین طبق ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده پیش بینی شده است و برابر آن قانون اجازه داده است که ایرانیان مقیم خارج از کشور، امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیت دار محل اقامت خود مطرح کنند. احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجرا نمی شود، مگر آن که دادگاه صلاحیت دار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذ صادر کند.

بیشتر بدانید:  احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور

وکیل برای پرونده تمکین ایرانیان خارج از کشور
وکیل برای پرونده تمکین ایرانیان خارج از کشور

وکیل پرونده تمکین در تهران

با توجه به اینکه دعاوی خانوادگی ایرانیان از جمله ازدواج، دعوای مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، تنظیم دادخواست طلاق، دعوای تمکین، حضانت، تنظیم شکایت نامه و…  افراد مقیم خارج از ایران ویژگی های به خصوصی دارد که سرعت در انجام آن و موفقیت آمیز بودن آن منوط به رعایت تشریفات و نکاتی است در نتیجه مشورت با وکیل خانواده بین المللی متخصص در  امور مربوطه و آشنایی داشتن با مسائل حقوقی ایرانیان  مقیم خارج از کشور از جمله مسائل پراهمیت و اجتناب ناپذیر است. شما میتوانید دعاوی حقوقی، خانوادگی، و کیفری خود به گروه وکلای بین المللی لاهه بسپارید.

سوالات متداول

خیر. تمکین در قوانین خارجی موضوعیت ندارد. و در دادگاه های خارج از ایران قابل مطرح شدن نیست.

خیر، دعوای تمکین صرفا توسط زوجه قابل انجام است.

دادگاه محل اقامت فردی که در ایران است صالح برای رسیدگی به دعوا تمکین است.

دعوای عدم تمکین زوجه باید توسط دادگاه های ایران و مطابق قوانین ایران  انجام شود، در غیر این صورت زوج نمی‌تواند این دعوا را مطرح کند.

بله. طبق ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده، ایرانیان مقیم دیگر کشورها می‌توانند دعاوی خود را در محاکم صلاحیت دار کشور محل اقامت خود مطرح کنند. البته احکام این دادگاه ها در ایران اجرا نمی شود مگر اینکه مرجع صلاحیت دار در ایران این احکام را بررسی و آن را تنفیذ کند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۴ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
اعلان رنگ آبی اینترپل
نوشتهٔ بعدی
دعاوی حقوقی ایرانیان خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button