وکیل بین المللی

وکیل بین المللی کیست؟ ویژگی های وکیل امور بین الملل چیست؟ وکیل بین المللی در فضای تعاملات بین المللی چه نقشی دارد و همچنین وکیل بین المللی حل اختلافات و دعاوی بین المللی چه نقشی می تواند ایفا کند؟ با توجه به اینکه امروزه روابط بین المللی و فراسرزمینی گسترش چشمگیری پیدا کرده است و به نسبت اختلافات و دعاوی بین المللی افزایش یافته است، قصد داریم در این مطلب وکیل بین المللی و خصوصیات و مزایای آن را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

وکیل بین المللی
وکیل بین المللی

وکیل بین المللی کیست؟

وکیل امور بین الملل به زبان ساده وکیلی است که در حوزه حقوق بین الملل فعالیت، و در حوزه قوانین بین المللی و اصول حل تعارض آن ها و همچنین کنوانسیون های بین المللی و اصول کلی حقوقی و… تخصص دارد. وکیل بین المللی را به نوعی می توان یک حقوق دان متخصص در امور بین المللی قلمداد کرد. به صورت تفصیلی وی کسی است که به اصول و قواعد حقوق بین الملل در مواجهه با موضوعات مربوط به دولتها، اشخاص و سازمان های بین المللی در روابط بین المللی خود با یکدیگر و با افراد خصوصی، گروه های اقلیت و شرکت های فراملیتی، امور قراردادها، اصول و فنون مذاکرات، نحوه طرح صحیح دعوا، امور بین الملل ورزشی، مهاجرت، نحوه طرح دعوا در دادگاه های ملی و فرا ملی، داوری بین المللی و میانجی گری اشراف  کامل دارد. وکلا ممکن است تخصص های مختلفی داشته باشند به طور مثال وکیلی موضوعات بین المللی را دنبال کند مانند امور تجاری بین المللی، تنظیم قرارداد های بین المللی و امور بین المللی ورزشی و… اما تمام موضوعاتی که وکیل بین المللی آنها را پیگیری می کند امور حوزه بین الملل است.

وکیل بین المللی با مطالعه منابع معتبر و لازم الاجرای حقوقی بین المللی تشخیص می دهد که کدام قانون یا کدام محکمه می تواند صلاحیت داشته باشد و بر اساس آن مشاوره حقوقی لازم را ارایه می نماید و در صورت مقتضی در محکمه صالحه برای طرح یا دفاع از دعاوی مربوطه حاضر می شود. با توضیح و شرح ابتدایی این موضوع قصد بر این بود عزیزانی که در عرصه بین المللی فعالیت دارند نسبت به این مسئله آگاهی کامل را در این خصوص کسب نمایند و در ادامه با ویژگی های یک وکیل امور الملل و اهمیت حضور ایشان آشنا خواهیم شد.

انواع دعاوی بین المللی

دعاوی بین المللی به دو دسته تقسیم بندی می شود که وکیل بین المللی می تواند در پرونده های مربوط به آنها ایفای نقش نماید.

۱- دعاوی حقوق بین المللی عمومی: شامل اختلافات بین دولتها با یکدیگر و سازمانهای بین المللی با یکدیگر یا دولتها با سازمانهای بین المللی است. این دعاوی و اختلافات عموما در دیوان بین المللی دادگستری لاهه یا در محافل سیاسی مطرح است. ناگفته نماند گاها دولت ها با حمایت دیپلماتیک از اتباع خود می توانند دعوایی را علیه دولت دیگر مطرح نمایند.

۲- دعاوی حقوق بین المللی خصوصی: شامل  اختلاف در  روابط اشخاص حقیقی و حقوقی کشورهای مختلف می باشد.

به طور مثال و جهت اشاره دقیق به موضوع  به چند مورد دعاوی بین المللی که گروه وکلای لاهه نیز در آن تبحر دارند اشاره می کنیم:

  • شیوه های حل اختلاف دعاوی بین المللی از قبیل داوری (Arbitration)، میانجی گری (Mediation)، داوری تجاری بین المللی و همچنین دادگاه های تخصصی مانند دیوان دادگستری اتحادیه اروپا (Court of Justice of the European Union)، اتاق بازرگانی بین‌المللی (Chamber of Commerce)، دادگاه حاکمیت ورزش (Court of Arbitration for Sport)
  • داوری تجاری بین المللی
  • امور مهاجرت در صور مختلف
  • قوانین واردات و اعتبارات اسنادی
  • دعاوی مرتبط با صادرات و واردات

چگونه می توان وکیل امور بین الملل شد؟

وکیل بین المللی مسلما یک حقوق دان متخصص در این حوزه است که با مطالعه و بررسی قوانین سایر ملل و آشنایی با تعارضات قوانین بتواند راهکارهای مناسب جهت ارائه مشاوره، دفاع از دعاوی را اعمال کند  و با دانش و  توانایی خود  پروسه حل و فصل اختلاف های بین المللی را مدیریت نماید و لازم به ذکر است اکثرا وکلایی در عرصه بین الملل موفق هستند که تجارب و پژوهش های  آنها در حوزه حقوق بین الملل و تجارت بین الملل می باشد و تجارب ملموسی در این حوزه داشته و مرتبط با آن اقداماتی انجام داده اند.

البته می توان به این موضوع اشاره نمود که  در حوزه حقوق بین المللی نهادی به نام کانون وکلای بین المللی (IBA) وجود دارد که وکلای دارای پروانه هر یک از کشورها با عضویت در این نهاد با همکاران خود و وکلای برجسته سایر ملل ها در ارتباط بوده و با حضور در کنفرانس ها، سمینارها و همچنین استفاده از فیلم ها و مقالات و تحقیقات نسبت به پیشرفت در تخصص و افزایش دانش خود در حوزه بین الملل اقدام نموده تا  توانایی خود در ارائه مشاوره و  دفاع از موکل و کسب نتیجه مثبت در پرونده های مربوط به موضوعات بین المللی را افزایش دهند.

کانون وکلای بین‌المللی (IBA) (به انگلیسی: International Bar Association) که در سال ۱۹۴۷ تأسیس شده‌است، یک کانون وکلا متشکل از وکلا، متخصصان بین‌المللی حقوقی، کانون‌های وکلا و انجمن‌های حقوقی است. در حال حاضر عضویت بیش از ۸۰٬۰۰۰ وکیل و حقوقدان انفرادی از جمله مدیر گروه وکلای بین المللی لاهه و ۱۹۰ کانون وکلا و انجمن‌های حقوقی را دارد. دفتر مرکزی آن در لندن، انگلیس واقع شده‌است و دفاتر منطقه ای در واشینگتن دی سی، سئول و سائوپائولو دارد.

وکیل متخصص بین الملل
وکیل متخصص بین الملل

وکیل بین المللی دارای صلاحیت در عرصه بین المللی

هر یک از طرفین دعوی می توانند برای طرح یا دفاع از دعوا و یا انجام امور بین المللی و برون مرزی خود وکیل انتخاب نمایند. به طور کل وکلایی که در کشور خود مورد تایید و دارای پروانه  هستند قابلیت انجام امور بین الملل را دارند  ولیکن بهتر است که از وکیل متخصص حوزه حقوق بین الملل  بهره گیری کنید  تا بتوانید نتایج مطلوبی کسب کنید. نکته ای که لازم است بدانید اینکه  یک وکیل بین المللی نمی تواند دارای مدرکی باشد که بتواند لایسنس یا پروانه مرتبط با وکالت در تمام کشورهای جهان را داشته باشد اما به طور کلی، تمام وکلایی که در کشور خود دارای پروانه مورد تایید هستند صلاحیت حضور در دادگاه های بین المللی (دیوان بین المللی و دیوان کیفری بین المللی و …) و دفاع در دعاوی بین المللی و سایر موضوعات مربوطه را دارند.

وکیل امور بین الملل در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟

شاخه و حوزه فعالیت وکیل متخصص بین المللی عبارتند از:

  • وکیل تجاری بین المللی
  • وکیل دعاوی حقوقی یا کیفری بین المللی
  • وکیل بین المللی مهاجرت
  • وکیل کلیه دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور اعم از خانواده و …
  • وکیل دعاوی شرکت های خارجی علیه ایرانیان داخل و یا خارج از کشور
  • وکیل دعاوی شرکت های ایرانی علیه اتباع خارجه
  • وکیل متخصص امور گمرکات بین المللی
  • وکیل دعاوی تجارتی نظیر اسناد تجارتی و بازرگانی
  • وکیل بین المللی در حوزه حمل و نقل بین المللی اعم از هوایی، دریایی و زمینی

وکیل بین المللی چه خصوصیات و ویژگی هایی دارد؟

وکیل بین المللی دارای خصوصیت و ویژگی های است که به توضیح آنها می پردازیم:

۱- تسلط وکیل بین المللی به قوانین و کنوانسیون ها

یک وکیل بین المللی در ابتدا می بایست که نسبت به  تشخیص قانون حاکم دادگاه صالح، صلاحیت  محاکم و همچنین تعارض قوانین در سایر کشورها علم و آگاهی کامل داشته و با تسلط بر اصول و منابع حقوق بین الملل و قوانین سایر کشور ها توانایی انجام وظایف برای طرح صحیح دعوا در مرجع صالح، شرایط پیروزی و کسب نتیجه در پرونده را فراهم نماید.

۲- تسلط به یک یا چند زبان زنده دنیا

از دیگر مزایای یک وکیل بین المللی می توان به تسلط ایشان نسبت به زبان های دیگر اشاره کنیم چرا که برقراری ارتباط کلامی و تسلط بر زبان های مختلف و همچنین دستور نگارش آن ها لازمه مکتوب نمودن و انعقاد قرارداد های بین المللی، لوایح و دفاعیات و همچنین پیشبرد اهداف خواهد داشت.

۳- فعالیت و تحصیل در حوزه های مختلف حقوق بین الملل و تجارت

تخصص و تحصیل در گرایش های حقوق بین الملل نقش موثری بر اشراف کامل تر و اصولی تر در موضوعات بین المللی است که منجر به علم و آگاهی حد اکثری وکیل بین المللی در این مباحث می شود.

۴- تخصص در حوزه های مختلف موضوعات بین المللی

یک وکیل بین المللی حرفه ای و تخصصی باید دانش کافی در حوزه های تنظیم قراردادهای بین المللی بویژه موضوعات تجاری بین المللی و اصول ثبت شرکت و بررسی اعتبار شرکت طرف معامله و همچنین امور مهاجرت و اقامت موقت و دائم کشورها و … داشته باشد تا بتواند راه کار های مناسبی جهت مشاوره و همچنین اقدام برای پرونده مربوطه ارائه نماید.

۵- تخصص در موضوع شناسایی و اجرای احکام یا آرای دادگاه های خارجی در ایران

وکیل متخصص بین المللی با شناخت قوانین داخلی و خارجی می تواند با بهره گیری از مکانیسم شناسایی حکم یا رای صادره از دادگاه های خارجی نسبت به درخواست شناسایی و اجرای آن در محاکم داخلی اقدام کند که این مورد سبب می شود بسیاری از اشخاصی که در دادگاه های خارج از کشور رای مطلوب خود را گرفته اند بتوانند آن را در کشور مورد نظر خود اجرا کنند و به حق خود برسند.

۶- آشنایی و تخصص وکیل بین المللی به قوانین جزا و کیفری در سطح بین الملل

وکیل بین متخصص و معتبر بین المللی با آشنایی و اشراف به قوانین کیفری بین المللی و همین آگاهی از صلاحیت دیوان کیفری بین المللی برای رسیدگی به جنایات بین المللی نقش پر رنگی در این زمینه دارد و به خصوص در بحث استرداد مجرمین که در ایران یکی از موضوعات مهم و پر مخاطب است می تواند کمک شایانی در دستگیری و جلب متهم یا مجرم فراری در خارج از کشور و استرداد به کشور جهت محاکمه و اجرای مجازات نماید.

وکیل بین الملل
وکیل بین الملل

وکیل بین المللی و مزایای مشاوره با وی

امروزه با توجه به گسترش فعالیت و همکاری و همچنین اقدامات فرامرزی استفاده و بهره از یک وکیل بین المللی معتبر و متخصص خود یک امتیاز محسوب می شود چرا که یک وکیل بین المللی حرفه ای و متخصص با دانش و علم خود در این حوزه و تسلط به یک یا چند زبان زنده دنیا  با ارائه مشاوره مخاطب و موکل را از فواید و مخاطرات موضوع مطروحه آگاه کرده و در راه رسیدن به  هدف همراهی کند.

از مزایای بهره گیری از دانش یک وکیل امور بین الملل این است که با تخصص و دانش خود می تواند در حوزه تنظیم قرارداهای بین المللی اعم از تجاری و … که نقش اساسی در ایجاد یک رابطه موفق و مستحکم و پایدار برای تاجر یا شخص فعال در این عرصه را دارد در با ارائه راهکارهای مناسب و مشاوره صحیح در زمان انعقاد قراردادها از تضییع شدن حقوق و منافع موکل جلوگیری کند و سبب ایجاد شرایط مناسب و صحیح جهت عقد قرار داد گردد.

از دیگر مزیت های وی می توان به مواردی نظیر آگاهی و اشراف کامل نسبت به کشور مقصد جهت موکلین و مخاطبینی که قصد مهاجرت، و اخذ اقامت دائم یا موقت و … را دارند اشاره نمود که وکیل متخصص می تواند عالی ترین راهکار را جهت انجام امور مربوطه شرح داده تا با اتخاذ تصمیم مناسب نتیجه مطلوب حاصل گردد.

به طور کل در شرح و توضیحات این عنوان هدف بر این بود اطلاع رسانی و آگاه سازی لازم در رابطه با مشاوره و استفاده از یک وکیل بین المللی در مورد موضوعات و  پرونده های بین المللی برای عزیزانی که در این زمینه فعالیت داشته یا قصد اقدام دارند صورت پذیرد.

نقش وکیل امور بین الملل در دعاوی بین المللی

وکیل بین الملل با اقدامات خود به منظور تطبیق اسناد و گردآوری ادله و مدارک مثبته در هر دعوا بسیار حائز اهمیت است. چرا که وکیل بین المللی می بایست در ابتدای هر دعوا یا شکایت قبل از اینکه اقدام به شروع پروسه دادرسی و دادخواهی نماید و در شرایطی که طرف دعوی هنوز از نحوه تظلم خواهی بزه دیده یا مال باخته یا هرکسی که حق و حقوق او مورد تضییع قرار گرفته است مطلع نیست این وکیل بین المللی است که می تواند با برگزاری جلسات یا تامین دلیل یا نامه نگاری از طریق ایمیل نقش ایفا کند و مدارک به نفع شما تحصیل نماید. فرض کنید شکایتی که می بایست در یک کشور اروپایی مانند سوئیس مطرح شود به اشتباه به دادگاه کشور ایتالیا ارجاع می شود و علاوه بر صرف زمان و هزینه در طول مدت شکایت، بعد از یک دوره زمانی می بایست از ابتدا پروسه آغاز شود یا اینکه جلب یک متهم بین المللی از طریق دادسرای بین الملل ایران و نامه به اینتر پل سریعتر از تعقیب او در کشوری مانند ترکیه صورت می پذیرد.

وکیل امور بین الملل می تواند با مدیریت موضوع و طرح شکایت بصورتی که مورد تایید مراجع قضایی قرار گیرد در دادگاه های ذیصلاح در خارج از کشور یا مراجع بین المللی می تواند نقش موثری دارد و همچنین استراتژی وی از همان ابتدا نحوه پیش برد و طرح دعوا، دسترسی به داده ها و سرعت عمل وکیل بین المللی همگی موثر در حصول نتیجه است.

نقش وکیل بین الملل در دادسرای بین المللی

با توجه به اینکه دادسرای بین الملل به صورت تخصصی اقدام به رسیدگی در دعاوی بین المللی می نماید حضور یک وکیل متخصص در این زمینه بی شک تاثیر به سزایی در روند رسیدگی داشته چرا که وکیل کاردان در این امر از تمام امورات مربوط به دعاوی بین المللی و همچنین علاوه بر قوانین داخلی به قوانین خارجی آگاهی دارد و با استقاده از تخصص خود زمان دادرسی کاهش یافته و از تضییع حق موکل جلوگیری می کند.

وکیل بین المللی متخصص در امور ایرانیان خارج از کشور

با توجه به این که بسیاری از ایرانیان اقدام به مهاجرت کرده اند ممکن است در ایران اموال یا حتی امور حقوقی و اداری داشته باشند که بنا به دلایلی نظیر زمان، مشغلات کاری، هزینه زیاد سفر، بیماری، ممنوع الخروجی و … امکان حضور در کشور عزیزمان را ندارند؛ وکیل بین المللی نقش بسیار موثری در این زمینه دارد و می تواند امور ایرانیان خارج از کشور در زمینه های حقوقی و اداری مربوط به ایشان را انجام دهد. ایرانیان خارج از کشور می توانند به مراجعه به سامانه میخک یا سفارت ایران در کشور محل اقامت خود به وکیل دادگستری که می تواند تخصص در حوزه بین الملل نیز  داشته باشد اعطای وکالت کنند و امور خود را به وکیل متخصص امور بین الملل بسپارند.

وکیل امور بین الملل
وکیل امور بین الملل

وکیل بین المللی در تهران

امروزه با توجه به روند افزایشی موضوعات و پرونده های مطروحه مختلف در عرصه های بین المللی و عدم اطلاع و آگاهی بسیاری از مخاطبین و اشخاص حقیقی و حقوق نظیر فعالان تجاری و شرکت ها و همچنین مخاطبینی که قصد اخذ اقامت یا مهاجرت به خارج از کشور را دارند و یا آن دسته از عزیزانی که در خارج از کشور اقامت و سکونت دارند لکن دانش و تخصص کافی جهت انجام امور حقوقی بین المللی را ندارند، گروه وکلای بین المللی لاهه با همکاری وکلای بین المللی خبره، متخصص و کاردان که در کانون وکلای بین المللی (IBA) عضویت داشته و هریک متخصص در زمینه های حقوق بین المللی بوده و مسلط به چند زبان زنده دنیا می باشند، آماده همکاری با عزیزان است.

گروه وکلای بین المللی لاهه در تهران با ایجاد زنجیره ای از وکلای بین المللی متخصص داخلی و خارجی در دفاتر ایران و خارج از کشور به منظور پوشش نگرانی های شما در محافظت از منافع خود و همچنین ایجاد مکانیسم ها و زیر ساخت های لازم با طرح پرونده ها در کارگروه مربوطه بهترین و نزدیک ترین راه حل را در نظر می گیرد، صرفنظر از انتخاب چه وکیلی این انتخاب وکیل است که به صورت اکید به شما توصیه می شود تا بتوانید زندگی آسوده تری داشته باشید ناگفته نماند انتخاب درست وکیل یا به زبان ساده تر انتخاب وکیل درست در هر پرونده نقش بسزایی در موفقیت شما دارد.

 

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

۵۰ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    من در یک شرکت سرمایه‌گذاری خارجی از طریق یک ارتباط در تلگرام با شرکت آشنا شدم و به طرق مختلف کاملا اعتماد مرا جلب کرد و این فرد که خودش را خانم معرفی می کرد میگفت سود عالی میده خودم هم دارم سود چند دفعه داد ولی سرمایه گذاری را افزایش می داد و مجبور بودم پول بیشتر پرداخت کنم تا شد ۷۵۰۰ دلار
    اوایل سود داد و تشویق می کرد تا با افزایش سرمایه کلاهبرداری کنه.
    ولی متوجه کلاهبرداری شدم
    شرکت یکدفعه غیب شد cofinancetradeltd
    بود این خانم که واسطه بود چون من گفتم ندارم و شک داشتم در مقطعی ۱۲۰۰ دلار واریز کرد و گفت به شرکت بزن من هم اینکار را کردم اون بهم گفت ۱۸۰۰ دلار حواله بزن تا حواله کامل شود.
    بهش گفتم ندارم.
    دو مسئله
    ۱ _آیا می توانم از تلفن و نام شخص شکایت کنم
    ۲_اون زن میتونه از من شکایت کنه بگه ۱۲۰۰ دلار دادم
    در حالیکه فقط بابت حقه این کار را کرد
    لطفاً راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ ۱۱:۱۱

      سلام روز بخیر با توجه به تخصصی بودن سوال مطروحه لطفا جهت پاسخ به سوالتان با دفتر مجموعه تماس بگیرید.

  • سلام من در یک شرکت خارجی سرمایه گذاری کردم که به من سود روزانه بدهند اما هر مرحله از من باز پول میخواهند نهایتا متوجه شدم کارشون کلاهبردایه لطفا راهنماییم کنید.

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۴ اسفند ۱۴۰۱ ۱۶:۳۳

      سلام و درود از شیوه های رایج کلاهبرداری است که چنانچه آشنایی شما در حد فضای مجازی است احتمال اخذ نتیجه ضعیف است.

  • سلام من در شرکتی به اسم devere ltd که در سوئیس واقع شده به صورت مجازی سرمایه گذاری کردم و قرار بود به من سود بدهند ولی خبری نشد و شرکت دارای پروانه ی ثبت است.کمک کنید تا به پولم برسم با زحمت پول را تهیه کردم ولی از دستم رفت

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۱ تیر ۱۴۰۱ ۱۸:۴۶

      با سلام. لطفا با شماره های دفتر تماس بگیرید.

  • سلام وقتتون بخیر
    ببخشید گروه وکالت بین المللی شما پرونده های مربوط به دریافت غرامت جنگ از دولت عراق رو قبول میکنه؟ و برای این کار باید از چه مسیری اقدام کنیم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۶ خرداد ۱۴۰۱ ۰۹:۲۵

      سلام وقت بخیر لطفا فرم درخواست مشاوره تکمیل نمایید. با سپاس

  • سلام روز بخیر. وکیل بین المللی برای پرونده های قراردادهای فرانشیز چقدر حق الوکاله دریافت می کند؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۹ خرداد ۱۴۰۱ ۰۸:۳۱

      سلام روز شما بخیر، لطفا جهت مشاوره و اطلاع از هزینه ها با دفتر گروه وکلای بین المللی لاهه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button