مهاجرت از طریق خویشاوندی

مهاجرت خویشاوندی چیست و شامل چه موارد و شرایطی میباشد را در این مطلب مورد ارزیابی قرار خواهیم داد. قطعاً برای ایرانیان در کنار هم بودن، از مهم ترین ارزش ها است. زیرا برخلاف بیشتر کشورهای توسعه یافته، ایرانیان مردمانی سرشار از عاطفه و مهربانی بوده و به بنیان خانواده بسیار اهمیت می دهند. این موضوع تا جایی اهمیت دارد که حتی در صورت جدا شدن عضوی از خانواده به کشوری دیگر، کماکان تمام اعضاء سعی دارند که با مهاجرت خویشاوندی دوباره در کنار هم جمع شوند.

در ادامه به نکات مهمی در خصوص مهاجرت خویشاوندی اشاره می کنیم، همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با ارسال آن در قسمت نظرات، از مشاوره کارشناس و وکیل مهاجرت گروه وکلای بین المللی لاهه کمک بگیرید.

مهاجرت خویشاوندی چه شرایطی دارد؟

one

اولین شرط ارسال دعوت نامه مهاجرت خانوادگی این است که خود فرد متقاضی، دارای اقامت دائم که حداقل ۲ سال از آن گذشته، یا اقامت موقت ناشی از پناهندگی و یا حق شهروندی کشور مقصد را داشته باشد.

two

مهاجرت خویشاوندی یا همان اسپانسرشیپ شدن، دومین شرط اش در بیشتر کشورها منوط به داشتن توان مالی برای تامین هزینه های زندگی افرادی است که قصد آمدن به کشور اصلی را دارند، الزاما فرد متقاضی اسپانسرشیپ شدن باید برای دولت کشور مقصد تمکن مالی خود را به اثبات برساند، که می توان به داشتن کسب و کار پر سود، املاک، درآمد خوب ناشی از فعالیت کاری در شرکت های معتبر و … اشاره کرد.

three

شرط سوم در مهاجرت خانوادگی که شاید بسیاری به آن توجه نکنند، نداشتن سابقه حتی در حد کم مانند چک برگشتی است. توجه داشته باشید که در کشورهای توسعه یافته تخلفی مانند عبور از چراغ قرمز یک جرم است و فرد خاطی تا مدت ها از اشتغال در شغل هایی مانند معلمی محروم می شود، لذا فردی که قصد اسپانسر شدن دارد، نباید “نفعی از اخراج” برایش متصور باشد، به عبارت دیگر عضو خانواده ای که می خواهد وارد کشور شود نباید سابقه کیفری مورد توجه کشور مقصد را داشته باشد و امنیت و نظم عمومی در کشور مقصد نباید در خطر قرار گیرد.

 

مهاجرت از طریق خویشاوندی شرایط بسیاری دارد که می توانید در زمانی که قصدتان جدی شده است، با وکیل مهاجرت خویشاوندی صحبت و به نسبت شرایط خود، از قوانین مهاجرت خانوادگی کشور مقصد مطلع شوید، در ادامه به معرفی و شرح روش های مهاجرت از طریق خویشاوندی می پردازیم، با مطلب مهاجرت خویشاوندی گروه وکلای بین المللی لاهه همراه باشید.

مهاجرت از طریق خویشاوندی
مهاجرت از طریق خویشاوندی

روش های معمول مهاجرت از طریق خویشاوندی

  • مهاجرت همسر و یا همان مهاجرت از طریق ازدواج
  • مهاجرت والدین
  • اخذ اقامت فرزند یا فرزندان
  • مهاجرت تنها بازمانده
  • الحاق به خانواده (پیوستن به خانواده)
  • ورود خویشاوند درجه دو مانند عمو، دایی، خاله، عمه و یا فرزندانشان

مهاجرت خویشاوندی همسر با ازدواج

از شرایط عمومی مهاجرت خویشاوندی با ازدواج این است که اگر ازدواج در کشور اصلی آنها انجام نشده باشد، همسری که در کشور مقصد زندگی می کند، باید برای حداقل دو سال قبل از اینکه دیگری اجازه ورود به کشور را بگیرد، مجوز اقامت داشته باشد. در اصل عضو خانواده که در حال حاضر در کشور مقصد زندگی می کند، و شهروند آن کشور نیست، باید یک فضای زندگی کافی برای حضور همسرش را داشته باشد. همچنین ممکن است سایر شرایط نیز اعمال شوند:

ورود یک هسمر به دنبال فرد مستلزم آن است که ازدواج آنها به صورت یک پیوند طولانی مدت ثبت شده باشد و فقط انجام گرفتن ازدواج کافی نیست. توجه داشته باشید که برای “ازدواج مصلحتی” ویزا صادر نخواهد شد. از مواردی که معمولاً شک به ازدواج صوری ایجاد می شود اختلاف زیاد سنی، اجبار در ازدواج و مواردی از این دست است. همچنین با توجه به مجوز چند همسری در ایران، فقط ازدواج اول مشمول ورود اعضای خانواده خواهد شد.

توجه داشته باشید در بیشتر کشورها باید، هر دو زوج حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند و همسری که با مهاجرت خویشاوندی از طریق ازدواج وارد کشور می شود، باید بتواند به زبان کشور مقصد با دیگران ارتباط برقرار کند. پس شما می توانید بر اساس پیوند خانوادگی اجازه اقامت دریافت کنید اما منظور از همسر، همسر رسمی شما که رابطه‌تان ثبت شده و یا همسر غیر رسمی است که حداقل به مدت دو سال با او زندگی کرده اید و یا دارای فرزندی هستید که به طور مشترک سرپرستی او را دارید.

معرفی مهاجرت خانوادگی فرزند

مهاجرت خویشاوندی فرزند در بسیاری از کشورها، برای افراد تا قبل از ۱۸ سال ممکن است و فرزندان حق ورود به کشور به دنبال والدین خود را دارند، اما نکته مهم این است که برای اخذ ویزای مهاجرت خویشاوندی عموما فرزند یا فرزندان باید به همراه هر دوی والدین قصد ورود به کشور مقصد را داشته باشد که نشان می دهد آنها برای زندگی خانوادگی قصد مهاجرت دارند. در این روش هم توانایی صحبت به زبان کشور مقصد می تواند راه را برای مهاجرت خانوادگی هموارتر کند.

در بسیاری از موارد مهاجرت خویشاوندی فرزند، تکمیل تحصیلات، از مهمترین گزینه های مهاجرت خانوادگی فرزند است. بسیاری از خانواده ها با توجه به شرایط ممتاز تحصیل در کشورهای توسعه یافته مانند آمریکا و آلمان، بعد از دریافت اقامت دائم در اینگونه کشورها و یا دریافت کارت شهروندی، اقدام به اخذ ویزای ورود خویشاوندی فرزند می کنند، که می توان آن را نوعی مهاجرت تحصیلی اطلاق کرد.

شرایط کلی مهاجرت خویشاوندی فرزند

مهاجرت خویشاوندی فرزند شرایط ثابتی دارد، مانند: ورود همزمان با والدین در برخی کشورها، حداکثر سن ۱۸ سال (در برخی کشورها مانند آلمان زیر ۱۶ سال) برای فرزندان سالم (برخی قوانین مهاجرت خانوادگی برای فرزندان معلول و یا بیمار متفاوت است، توصیه می کنیم در این خصوص با وکیل مهاجرت معتبر مشورت کنید)، عدم داشتن ازدواج موقت والدین، اثبات حصول فرزند از مادر و قبول سرپرستی از سوی پدر و یا برعکس، حضور والد به مدت حداقل دو سال با اقامت دائم در کشور مقصد و یا دارا بودن کارت شهروندی، اثبات تمکن مالی در صورت ابراز دلیل مهاجرت خویشاوندی فرزند برای ادامه تحصیل، به طور مثال در کشور سوئد برای هزینه های فرزند بالای ۶ سال که باید به مدرسه بروند، مبلغی حدود ۳۰۰۰ کرون برای هر فرزند تعیین شده است.

مهاجرت خویشاوندی از طریق تولد فرزند

در بیشتر کشورهای قاره امریکا قانونی وجود دارد مبنی بر صدور کارت شهروندی در صورت تولد در آن کشور. بدین ترتیب خانواده هایی که به هر دلیل(به جز موارد استثناء) فرزندشان در یک کشور دیگر متولد شود، می توانند برای فرزندشان شناسنامه کشور مذکور را دریافت کنند. البته به واسطه تولد فرزند والدین نمی توانند کارت شهروندی را همان موقع دریافت کنند، ولی می توانند به واسطه تولد فرزندشان درخواست مهاجرت خویشاوندی والدین کنند. درصورت تولد فرزند در کشور خارجی، در نظر داشته باشید که باید سریع تر برای دریافت شناسنامه و پاسپورت فرزند اقدام کنید، زیرا در برخی کشورها بعد از گذشت زمان محدود، شما دیگر قادر به دریافت گواهی تولد نخواهید بود.

مهاجرت از طریق خویشاوندی نکته جالبی دارد و آن اینکه در کشورهایی که بر اساس سیستم خاک تابعیت اعطا می کنند در صورت تولد در خاک، آب و یا حتی در صورت تولد در حریم هوایی آن کشور، فرزند متولد شده شهروند آن کشور است.

موارد استثناء در مهاجرت خویشاوندی به واسطه تولد

  • سفیر و دیپلمات بودن والدین در کشور مذکور
  • اگر والد کارمند یک کشور خارجی باشند

چه کشورهایی با تولد فرزند اقامت می‌دهند؟

مهاجرت از طریق خویشاوندی و به واسطه تولد فرزند در تمامی کشورها امکان پذیر نیست. به طور مثال در بسیاری از کشورهای اروپایی حق خاک در شرایط خاصی اجرا می شود اما در چند کشور دیگر به‌خصوص در کشورهای آمریکایی این قانون  اجرا می شود. همچنین قانون خاک در امریکا و کانادا و نیز بسیاری از کشورهای امریکای جنوبی مانند آرژانتین، برزیل، شیلی و چندین کشور دیگر اجرا می شود، این در حالی است که در اتحادیه اروپا بیشتر قانون خون قابل قبول است، مانند مهاجرت خانوادگی فرزند یک شهروند اروپایی که در کشور دیگری به دنیا آمده باشد.

به طور مثال حق خاک در آلمان برای تولد فرزند اینگونه است که فرزند باید از پدر یا مادر آلمانی یا حداقل ۸ سال در آلمان اقامت قانونی داشته و یا دارای ویزای اقامت دائم آلمان باشد، در این صورت تولد فرزند فردی غیر آلمانی که در خاک آلمان زایمان می کند امکان حق خاک اعمال می شود. حق خاک شامل تولد در خاک یا در هواپیمای یا کشی آن کشور نیز می شود.

مهاجرت از طریق خانواده و فرزند
مهاجرت از طریق خانواده و فرزند

مهاجرت از طریق الحاق به خانواده (پیوستن به خانواده)

مهاجرت به روش الحاق به خانواده یکی از انواع ویزاهای بلند مدت  پیوست به خانواده است. مهاجرت از طریق الحاق به خانواده معمولا برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال محسوب شده و در پاره ای از موارد که خانواده مقیم در کشور مقصد از طریق سرمایه گذاری و یا خرید ملک مهاجرت کرده اند برای پدر و مادر و فرزندان تا ۲۴ سال هم ویزای الحاق به خانواده اعطا می شود. لازم به ذکر است یاد آور شویم ویزای الحاق یا پیوست به خانواده از طریق تحصیل و از کار هم فراهم است و متقاضیان از این طریق می توانند به خانواده خود بپیوندند.

 مهاجرت خویشاوندی دیگر اعضای خانواده درجه یک

مهاجرت از طریق خویشاوندی می تواند شامل دیگر اعضای خانواده شما نیز بشود، به عنوان مثال خواهر، برادر، پدربزرگ و یا مادربزرگ فرد مقیم (چه دارندگان اقامت موقت و چه دارندگان اقامت دائم) تنها درصورتی می‌توانند به شما ملحق شوند که نیاز به رفع یک «مشکل استثنایی» وجود داشته باشد به طور مثال در شرایطی که یکی از اعضای نامبرده شده در ایران کسی به جز شما را ندارند و یا دچار شرایط اقصادی بد و یا بیمار نیازمند به هزینه های درمان بالا باشد.

توجه داشته باشید که برای مهاجرت از طریق خویشاوندی در موارد ذکر شده، به خصوص برای درمان فرد اسپانسر شونده، دعوت کننده و یا همان اسپانسرشیپ باید پوشش هزینه های درمان فرد را متعهد شود.

مهاجرت خویشاوندی به واسطه پیوستن به شهروند کشور مقصد، بسیار آسان تر از فردی که اقامت دائم دارد و یا فرضا شهروند اروپایی ساکن در کشوری غیر از کشور مقیم است.

مهاجرت فامیلی مانند عمو، دایی، خاله، عمه و یا فرزندانشان

علاوه بر همسر رسمی، میتوان برای همسر غیر رسمی، یا کودکان زیر سن قانونی که فرزند شما نیستند یا خویشاوندان دیگر شخص تابع، بر اساس پیوند خانوادگی در برخی موارد اجازه اقامت دائم را دریافت کرد. در صورتی که فردی وابسته به خویشاوندی باشد که در کشور مقصد زندگی می کند، می تواند اجازه اقامت دریافت کند.

مهاجرت فامیلی در صورتی که خویشاوند شخصی که در کشور مد نظر زندگی می کند، پیش از مهاجرت وی، با او زندگی خانوادگی ثابت داشته، می تواند اجازه اقامت دریافت کند. به شرط آنکه زندگی آنها، به دلایل اجباری قطع شده باشد.

 مهاجرت آخرین بازمانده

خوب همانطور که از تیتر این نوع مهاجرت می توان فهمید، برای ویزای تنها بازمانده دو راه وجود دارد:

  • مهاجرت خویشاوندی برای فردی که تمام اقوام نزدیکش در کشور مقصد هستند.
  • مهاجرت خانوادگی برای فردی که یکی از اقوامش در کشور مقصد هستند و تنها همان یک نفر را به عنوان اقوام نزدیک دارد و در کشور مبدا دیگر هیچ اقوام نزدیکی برایش نمانده است.

نکته ی جالب توجه این است که هم درصد این موارد بسیار کم است و هم ظرفیت پذیرش این مدل مهاجرت در بیشتر سازمان های مهاجرت کشورها بسیار محدود است. لذا به طور مثال کشور استرالیا برای رسیدگی به مهاجرت به استرالیا از این طریق، ۵۰ سال زمان در نظر گرفته است!

مهاجرت خویشاوندی چقدر هزینه دارد؟

هزینه ی زندگی بر خلاف تصورات یا آنچه در رسانه ها گفته می شود در کشورهای توسعه یافته بسیار بیشتر است، لذا برای دولت ها بسیار مهم است که اگر فرد مقیم می خواهد یک یا چند نفر دیگر را به جمعیت آن کشور اضافه کند، آیا می تواند حداقل های مخارج اجتماعی و درمانی را برای خویشاوند خود تأمین کند و یا هدفش دور زدن قوانین (به خصوص در درمان اسپانسر شونده) است. در این خصوص شرط امرار معاش در اخذ ویزای مهاجرت خانوادگی از مهمترین مراحل و البته سخت ترین آن می باشد که در ادامه برای روشن تر شدن برخی از جوانب آن به مطالبی در این خصوص اشاره می کنیم.

حقوق ماهانه مورد نظر برای مهاجرت خویشاوندی

اسپانسرشیپ باید دریافتی اش شامل یکی از موارد زیر باشد:

  • حقوق ثابت از محل فعالیت خود
  • حقوق بازنشستگی که متناسب با نفرات اسپانسر شونده باشد.
  • دریافت حقوق مناسب به واسطه بیماری یا از کارافتادگی و یا دریافت حقوق بیکاری که هزینه هایتان را پوشش دهد.

شرایط مسکن در مهاجرت خویشاوندگی چیست؟

در خصوص مسکن اسپانسرشیپ مهاجرت خویشاوندی نباید لزوما دارای مسکن شخصی باشد، لذا داشتن مسکن اجاره ای که قراردادش در مراکز معتبر ثبت شده باشد نیز کفایت می کند. نکته قابل توجه این است که متقاضی نمی تواند با اجاره یا خرید مسکن کوچک و نامناسب، انتظار تایید مهاجرت خانوادگی چندین نفر از اقوام را داشته باشد. این مورد در خصوص حقوق نیز صادق است و فرد نمی تواند با حقوقی که تنها برای مخارج خود او کافی است، فرد دیگری را به کشور وارد کند. از این رو تامین مسکن برای اسپانسر شونده ها تا حدود ۲ سال، در بسیاری از کشورها از شروط اصلی مهاجرت خویشاوندی است.

برای مثال، شرط قبولی مسکن برای دو فرد بزرگسال بدون کودک، مسکنی است که حداقل دارای آشپزخانه باشد و یک اتاق داشته باشد. اگر قرار است کودک در مسکن زندگی کند باید اتاق های بیشتری وجود داشته باشد، البته دو کودک می توانند اتاق مشترکی داشته باشند.

وکیل مهاجرت از طریق خویشاوندی
وکیل مهاجرت از طریق خویشاوندی

وکیل مهاجرت از طریق خویشاندی

قوانین در کشورهای درون یک اتحادیه، مانند اتحادیه اروپا، اتحادیه افریقا و یا اتحادیه کشورهای حوزه ی دریای مدیترانه متفاوت است و شرایط آنجایی بسط پیدا می کند که قوانین محلی مهاجرت از طریق خانوادگی، در ایالت های کشورهایی مثل آمریکا که مشمول قوانین مسقل در ایالت ها هستند، دچار تغییراتی هم می شوند. صحبت درباره مهاجرت از طریق خویشاوندی، با توجه به قوانین متفاوت در کشورهای جهان بسیار گسترده است.

مهاجرت خانوادگی در بسیاری از کشورها انجام می شود که نام بردن و توضیح شرایط آن بسیار مقاله ی مهاجرت خویشاوندی را طولانی می کند، لذا در صورتی که قصد مهاجرت از طریق خویشاوندی را دارید، می توانید با اختیار کردن وکیل مهاجرت، مراحل مهاجرت را که در مواردی بسیار هم پیچیده می شود، به آسانی طی کنید و به خویشاوند خود در کشور مورد نظر برسید. گروه وکلای بین المللی لاهه با جمعی از وکلای مهاجرت آماده ی مشورت اصولی و همچنین قبول وکالت و انجام امور مهاجرت فامیلی یا همان مهاجرت خویشاوندی شما است.

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

در رابطه با مهاجرت خویشاوندی بیشتر بدانید:

۱۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • شهرام صدیقی
    ۷ بهمن ۱۴۰۲ ۰۳:۰۹

    سلام من خالم با شوهر بچه هاش ت هلند زندگی میکنه آیا می‌تواند من و پدر مادرم را پیش خود بیاورد یا خیر

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۸ بهمن ۱۴۰۲ ۱۶:۱۶

      سلام وقت بخیر ایشان می توانند صرفا از طریق دعوتنامه به منظور اخذ ویزای توریستی برای شما اقدام نمایند.

  • سلام
    من ۲۳ سالم هست و قصد مهاجرت به فرانسه را دارم آیا می توانم خواهر کوچکم که ۱۲ ساله است را با اجازه والدینم با خود ببرم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۵ دی ۱۴۰۲ ۱۸:۳۰

      سلام وقت بخیر مهاجرت افراد زیر ۱۸ سال نیازمند رضایتنامه والدین و اخذ ویزای برای ایشان می باشد.

  • غلام حسین سلطانی
    ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۲۳:۱۸

    سلام سال نو وعیدمبارک.
    نواسه هایم۱۸ ساله و۱۳ساله که سرپرستی اش بمن ومادرکلانش بود همرای نامادریش بتاریخ ۲۰۲۱/۱۰/۱۲ نخست به پاکستان وبعداً به المان انتقال داده شد واکنون ازنامادریش جدا ودرکمپ زندگی دارند وپدرش پسرم اکنون خانم سوم هم داشته که ما ازآن بعداً درکابل باخبرشدیم که همرای خود به فرانسه برده که حالا مادرکابل خبر دارشدم وقبلاًبه من گفته خانم ام وفرزندانم رابه اروپا میخواهم زندگی مشترک میکنیپم. اما نه درقصه اطفال شد ونه درقصه خانم دوم واکنون اطفالش درکمپ وخانم دومش هم درکمپ زندگی دارند. خانم اولش درولادت دخترش فوت کردوماتوسط شیرخشک سیرلایک بزرگ کردیم نگاه کنید شیر سوخته آمده است. حالا ما می توانیم الحاق خانواده کنیم لا اقل من ویامادرکلانش

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ ۱۳:۱۲

      با سلام. متاسفانه متوجه سوال شما نشدیم لذا خواهشمندیم به طور صحیح و خوانا موضوع خود را مطرح کنید و یا جهت مشاوره تماس بگیرید.

  • سلام
    من ۲۰ساله ام و ماما در کانادا اقامت دائم دارد
    من میخوام تحصیل کنم آیا میتواند بمن دعوتنامه بفرستت؟
    تشکر

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۶ آبان ۱۴۰۱ ۱۰:۱۳

      سلام و درود. سوال شما مبهم می باشد. لطفا به طور کامل سوال خود را مطرح کنید و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید. 

  • احمد مصطفوی
    ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ۱۱:۳۲

    سلام خسته نباشید هزینه مهاجرت خویشاوندی چه مقدار است؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ۲۱:۳۶

      با توجه به تنوع روش های مهاجرت خویشاوندی در سایر کشور ها هزینه ها متفاوت است و جهت اطلاع بیشتر می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

  • سلام در مهاجرت خویشاوندی نیاز به تمکن مالی داریم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۷ آذر ۱۴۰۰ ۲۱:۳۶

      بله در تمام روش های مهاجرت خویشاوندی و در اکثر کشورها داشتن تمکن مالی ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button