دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور

دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور محور اصلی این مطلب است که توسط وکیل بین المللی مورد بررسی قرار گرفته است. دعاوی خانوادگی شامل دعاوی مرتبط با طلاق، ازدواج، حضانت فرزند و دعاوی مرتبط با آن می شود. درصورتیکه یکی از طرفین این دعاوی خانوادگی مقیم خارج از کشور باشد یا به خارج از کشور متواری شده باشد روند رسیدگی به این دعاوی کمی دچار تغییر خواهد شد به همین خاطر مشاوره با وکیل دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور به شما کمک شایانی می کند. دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور در چه مرجعی رسیدگی می شود؟ قوانین کدام کشور برای دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور حاکم است؟

دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور و انواع آن

دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور به چند دسته تقسیم می شوند که موضوع و نحوه رسیدگی هرکدام با دیگری متفاوت است. در ابتدا بهتر است مشخص کنیم که چه زمانی دعاوی خانوادگی افراد ممکن است رنگ و بوی بین المللی بگیرند و یا تردید کنیم که قانون چه کشوری در خصوص آن ها جاری خواهد شد. اگر یکی از طرفین دعوا و یا هر دو طرفین مقیم خارج از کشور باشند این شبهه بوجود می آید که دعوا باید در مراجع کدام کشور و مطابق قوانین کدام کشور رسیدگی شود. موضوع دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور و محل اقامت طرفین دعوا تعیین کننده مرجع رسیدگی است. همچنین در خصوص نحوه و مرجع رسیدگی به پرونده دعاوی خانواده ایرانیان خارج از کشور می توانید از وکلای بین المللی متخصص در این امر مشورت بگیرید.

دعاوی رایج خانوادگی

از جمله دعاوی رایج خانوادگی می توان به ازدواج، طلاق، نفقه، تمکین، حضانت و … اشاره نمود که در ادامه به بعضی از این دعاوی خانوادگی در بین ایرانیان خارج از کشور و نحوه رسیدگی به آن ها توسط وکیل بین المللی خواهیم پرداخت.

دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج
دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج

طلاق ایرانیان خارج از کشور

یکی از شایع ترین دعاوی ایرانیان خارج از کشور طلاق است. دغدغه و چالش اصلی زوجینی که خارج از کشور زندگی می کنند و قصد جدایی دارند این است که مطابق قوانین کشور محل زندگی باید طلاق بگیرند یا قوانین ایران و اینکه آیا ایرانیان می توانند خارج از کشور از یکدیگر جدا شوند؟ درصورتیکه ازدواج این زوج ایرانی مطابق قوانین ایران صورت گرفته باشد و در این کشور نیز ثبت شده باشد، قانون ایران و همچنین دادگاه های ایران صالح به رسیدگی هستند.

قانون حمایت از خانواده در این خصوص به نکاتی اشاره کرده است: (هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صلاح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند، ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند. هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیت دار محل اقامت خویش مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجرا نمی‌شود مگر آنکه دادگاه صلاحیت‌دار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند و ناظر به پرونده‌های جریانی است.) در نتیجه درصورتیکه به پرونده طلاق ایرانیان خارج از کشور در محاکم بین المللی رسیدگی و حکم صادر شود، اجرای حکم در ایران ممکن نیست مگر با تنقیذ و تطابق حکم با شرع. در این مسیر وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور می توانند شما را راهنمایی کنند.

ازدواج ایرانیان خارج از کشور

یکی از دیگر مسائلی که ایرانیان خارج از کشور با آن درگیرند مسئله ازدواج است. همانند طلاق سوال اینجاست که قوانین کدام کشور برای ازدواج ایرانیان خارج از کشور حاکم است. درصورتیکه زوجین از اتباع ایران باشند رعایت قوانین کلی ازدواج همچون اهلیت، اجازه پدر، و… برای ازدواج لازم است اما مطابق قانون مدنی ایران، تنظیم سند ازدواج مطابق قوانین محل وقوع تنظیم سند صورت می گیرد. در اینصورت پس از انجام ازدواج در نمایندگی های کنسولی ایران در کشور محل زندگی زوجین، این عزیزان باید مدارک خود را در سامانه میخک به منظور رسمیت ازدواج در ایران نیز بارگذاری نمایند. نحوه دریافت اجازه پدر برای ازدواج ایرانیان خارج از کشور، پروانه زناشویی، خارجی بودن یکی از طرفین ازدواج و مسائل مرتبط با آن ها می توانید به مقاله ازدواج ایرانیان خارج از کشور مراجعه کنید.

حضانت فرزند ایرانیان خارج از کشور

مطابق قوانین ایران حضانت فرزند به صورت پیش فرض تا ۷ سالگی به مادر و از این سن به بعد حضانت فرزند برای پدر است. درصورتیکه یکی از زوجین در ایران مقیم باشند و بخواهند نسبت به حضانت فرزند طرح دعوا کنند دادگاه های ایران و قوانین ایران صالح اند اما اگر هر دو طرف به همراه فرزند مقیم خارج از کشور باشند می توانند در دادگاه های محل زندگیشان طرح دعوا کنند و اجرای این رای در ایران منوط به تنفیذ رای و تطابق با شرع و قوانین ایران است. مشاوره با وکیل بین المللی در خصوص حضانت فرزند ایرانیان خارج از کشور این زمینه را برایتان بوجود می آورد که در بهترین مسیر و کوتاه ترین زمان به نتیجه برسید.

دعاوی مهریه و نفقه ایرانیان مقیم خارج

مهریه و نفقه موضوعی هستند که تنها در ایران موضوعیت دارند و زوجه فقط در محاکم ایران می تواند بابت مهریه و نفقه اموال همسر خود را توقیف کند در نتیجه اگر زوجه ساکن ایران باشد که خودش می تواند دعوای مهریه و نفقه را پیگیری نماید در غیر اینصورت می تواند به وکیل مهریه ایرانیان خارج از کشور وکالت دهد تا دعوای مهریه و نفقه او را در ایران پیگیری کند.

دعاوی تمکین

تمکین نیز یکی از زیر مجموعه دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور است که تنها توسط زوج علیه زوجه قابل طرح است و در قوانین خارجی نیز موضوعیت ندارد در نتیجه همچون دعوای مهریه در دادگاه های خارجی قابل طرح نیست و شما درصورتیکه مدعی دعوای تمکین باشید می توانید در محاکم ایران ادعای خود را مطرح نمایید.

مراجع صالح برای رسیدگی به دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج

در دعاوی خانوادگی ایرانیان خارج از کشور در دسته احوال شخصیه قرار می گیرند و هر کشوری در احوال شخصیه قوانین متفاوتی را تعیین کرده است در نتیجه احوال شخصیه که ازدواج، طلاق و… را در بر می گیرد مطابق قوانین ایران و در محاکم ایران مطرح می شود اما اگر دادگاه های خارجی در این خصوص رایی صادر کنند اجرای آن منوط به تطابق با قوانین و شرع ایران است.

بیشتر بدانید:  احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور

وکیل برای پرونده های خانواده
وکیل برای پرونده های خانواده

وکالت در دعاوی خانوادگی

از ابتدا تا انتهای این مطلب تمام زوایای دعاوی خانوادگی ایرانیان مقیم خارج از کشور را بررسی کردیم و مورد بازبینی قرار دادیم. همانطور که متوجه شدیم دعاوی ایرانیان خارج از کشور در برخی مواقع فقط در محاکم ایران و چهارچوب قوانین ایران قابل طرح و پیگیری هستند به همین خاطر حضور وکیل برای پیگیری امور شما در این زمینه الزامی است همچنین وکیل بین المللی می تواند در مواقعی که دعاوی شما قابلیت طرح و پیگیری در محاکم خارجی را دارد در این مسیر همراه شما باشد و با اطلاع از قوانین کشورهای خارجی شما را با مسیر آشنا کنند. شما می توانید در دعاوی حقوقی، خانوادگی، کیفری خود به گروه وکلای بین المللی لاهه مراجعه نمایید.

سوالات متداول

پرونده طلاق ایرانیان خارج از کشور در نمایندگی های کنسولی ایران در کشور محل زندگیشان مورد رسیدگی قرار می گیرد.

خیر ایرانیان خارج از کشور می توانند برای ازدواج به نمایندگی های کنسولی ایران در محل زندگی خود مراجعه کنند و پس از آن مدارک را در سامانه میخک بارگذاری کنند تا ازدواجشان در ایران نیز به رسمیت شناخته شود.

خیر تمکین موضوعی است که تنها در قانون ایران موضوعیت دارد و برای طرح دعوا علیه زوجه باید به محاکم ایران مراجعه شود.

احکامی که در دادگاه های خارجی صادر می شوند در ایران توسط قاضی مورد بررسی قرار می گیرند درصورتیکه مطابق شرع و قوانین ایران باشند اجرا می شوند.

دعوای خانوادگی مطالبه مهریه ایرانیان خارج از کشور در محاکم ایران و مطابق قوانین ایران انجام می شود در غیر اینصورت زوجه نمی تواند از همسر خود مهریه و نفقه مطالبه نماید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
حکم جلب از طریق اینترپل
نوشتهٔ بعدی
حضانت فرزندان ایرانیان مقیم خارج

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button