وکالت ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان خارج از کشور و نحوه اعطای وکالت موضوعی است که برای ایرانیان خارج از کشور با توجه به امور حقوقی، قضایی و اداری که  در کشور ایران دارند بسیار حائز اهمیت است.

ایرانیان خارج از کشور با توجه به شرایط دوری از وطن و یا صعوبت و عدم امکان سفر به ایران و یا حتی ممنوع الخروجی و … گاها امکان حضور در ایران و رسیدگی به امور خود را نداشته و یا حتی در برخی مسائل نظیر اقامه دعوا، امور خانواده مانند طلاق، حصر وراثت، انعقاد قرار داد مانند مشارکت و ثبت شرکت و…، امور اداری و دانشجوی و نظام وظیفه و …. اطلاعات و علم کافی ندارند لذا با در نظر گرفتن این شرایط؛ نیاز به وکیل متخصص و با تجربه که به امور آشنایی دارد ضروری است.

ایرانیان خارج از کشور با تنظیم وکالت نامه و اعطای وکالت به وکیل خود و تعیین حدود و اختیارات وکیل می توانند به امور خود در ایران رسیدگی نمایند. گروه وکلای لاهه در این مقال سعی دارد گام به گام نحوه تنظیم وکالت نامه و موضوعات حقوقی ایرانیان خارج از کشور را توضیح داده و نکات ضروری را بیان نماید.

نحوه اعطای وکالت به وکیل برای ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان مقیم خارج به دو طریق میسر می باشد:

۱- متقاضی خارج از کشور به صورت مستقیم به یک وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهد و وکیل بدون واسطه می تواند پیگیر امور متقاضی خارج از کشور باشد.

۲- ایرانیان خارج از کشور در این روش می توانند به یکی از اعضای خانواده یا معتمدین خود وکالت داده و در وکالتنامه تنظیمی حق توکیل به غیر درج شده  باشد. در این صورت شخصی که در ایران وکالت از ایرانیان خارج از کشور دارد می تواند با واسطه به وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد تا وکیل در حدود اختیارات وکالتنامه امور را انجام دهد.

بیشتر بدانید:  دعاوی ایرانیان خارج از کشور

وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور

در این عنوان ابتدا وکالت را تعریف کرده و سپس انواع وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور را نام می بریم:

تعریف وکالت: وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید وکالت دهنده را موکل و کسی که وکالت به او اعطا می شود را وکیل می گویند.

وکالت دو نوع است:

۱- وکالت مطلق: متقاضی شخصی را برای تمام امور وکیل کند و این وکالت شامل امور اداری و مالی موکل می‌شود که اعمال وکیل نیاز به اجازۀ موکل ندارد.

۲- وکالت مقید: این نوع وکالت، مورد وکالت مشخص و معین است و وکیل باید در همان مورد معین، عمل نماید.

انواع وکالت نامه ایرانیان مقیم خارج

انواع وکالت نامه های ایرانیان خارج از کشور عبارتند از:

  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای اقامه دعوی و یا حضور در جلسه دعوی
  • وکالت ایرانیان مقیم خارج برای انجام امور بانکی و مالی و اعتباری
  • وکالت برای انجام امور اداری و حقوقی و قضایی
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای انجام امور نظام وظیفه و معافیت
  • وکالت ایرانیان عزیز برای بازنشستگانی که قصد دریافت حقوق خود را دارند
  • وکالت برای ازدواج ایرانیان مقیم خارج
  • وکالت اشخاصی ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنند برای خرید و فروش  ملک
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای گرفتن طلاق و تنفیذ و اجرای آن
  • وکالت هموطنان خارج از کشور برای خرید و یا فروش سهام و اعتبارات
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای انجام وکالتنامه های خاص که در وکالتنامه صریحا و تلویحا قید می کنند.

ایرانیان مقیم خارج از کشور، برای تنظیم وکالتنامه به منظور رسیدگی به در خواست هایشان در ایران باید طبق موارد زیر عمل کنند:

مراحل اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور

مراجعه به سایت تایید اسناد کنسولی میخک (تاک)، و ثبت‌نام در سایت https://mikhak.mfa.gov.ir

  • اطلاعات مربوط به شما به‌عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید عیناً مطابق شناسنامه ایرانی‌تان باشد.
  • پس از ورود به سامانه تاک با مراجعه به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری (سفارت) ایران در کشوری که در آن زندگی می‌کنید را انتخاب کنید.
  • وارد قسمت “وکالتنامه” شوید و نوع وکالتنامه مورد نظر را انتخاب کنید.
  • سپس برای تنظیم متن وکالتنامه که از قبل با وکیل متخصص در آن امر مشورت نموده اید وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنید. و جهت تایید امضا و دریافت نسخه اصلی وکالتنامه به همراه کد رهگیری و مدارک شناسایی به سفارت و یا نمایندگی ها ایران در خارج از کشور مراجعه کنید.

در برخی از کشورها که کشور عزیزمان فاقد کنسولگری است به عنوان مثال کشور امریکا، می بایست به دفتر حافظ منافع ایران در سفارت پاکستان واقع در واشنگتن مراجعه کرده و امور مربوطه به وکالتنامه را انجام دهند.

در کشور  کانادا نیز به ترتیب گفته شده در کشور آمریکا اقدامات صورت می گیرد لکن ایرانیان مقیم خارج از کشور واقع در کانادا می توانند جهت جلوگیری از اشتباه کردن در ثبت وکالتنامه در سامانه، به دفاتر اسناد رسمی در کشور کانادا مراجعه کرده و با پرداخت حدود ۱۰۰ دلار امور مربوط به وکالتنامه را انجام دهند که ای پروسه زمان یک ماه به طول می انجامد.

جهت تایید امضا ایرانیان واقع در آمریکا و کانادا، به صورت غیر حضوری و از طریق تماس تصویری (اسکایپ) صورت می گیرد و اصل وکالتنامه نیز از طریق پسترای متقاضی وکالت ارسال می گردد و نیازه به حضور در دفتر حافظ منافع ایران نمی باشد.

برای سهولت و اطمینان جهت نحوه اعطای وکالت در سامانه میخک برای ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانید با وکیل بین المللی تماس بگیرید.

وکالت ایرانیان مقیم خارج از کشور چه مدارکی لازم دارد؟

  • تکمیل پرسشنامه داخل سامانه کنسولگری ( میخک)
  • مشخصات شناسنامه ای کامل به زبان فارسی
  • آدرس وکیلی که در ایران است و به او وکالت داده شده است. ذکر مشخصات و آدرس کامل وکیل  به زبان فارسی الزامی است
  • شناسنامه و یا گذرنامه و یا کارت ملی جهت تنظیم وکالت نامه الزامی است
  • امضاء فرد موکل در سند وکالتنامه باید در حضور مامور کنسولی انجام شود به خصوص در وکالت نامه های با بار مالی
  • عدم وجود هرگونه خط خوردگی در متن وکالتنامه
  • بعد از تصدیق وکالت نامه نباید هیچ اطلاعاتی در متن وکالتنامه اضافه شود چرا که این کار باعث میشود اعتبار وکالتنامه از بین برود.

اهمیت و نقش وکیل متخصص

وکیل متخصص چه در دعاوی ایرانیان خارج از کشور و چه در وکالت ایرانیان مقیم کشور نقش پررنگ و تاثیر گذاری دارد. حضور وکیل متخصص و با تجربه می تواند قبل  از اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور، در تنظیم موضوع وکالت و حدود اختیارات وکیل نحوه نگارش متن به کمک کند تا از اضرار  به شما جلوگیری شود.

 وکیل متخص در دعاوی ایرانیان مقیم خارج از کشور  با توجه به اینکه در این موضوعات تبحر و تجربه خاصی دارد توانایی پیگیری و رسیدگی به پرونده ایرانیان خارج از کشور را داشته و با توجه به علم و درایت و تجربه خود می تواند دفاعیات محکمه پسندانه در جهت پیروزی در دعاوی ایرانیان خارج از کشور ارائه نماید.

نکات کاربردی و مهم در وکالت

وکالت ایرانیان خارج از کشور با توجه به حساسیت موضوعی که دارد؛ باید به برخی نکات مهم آن توجه کرد که آن ها را بیان می نماییم:

۱- همانطور که گفتیم قبل از اعطای وکالت نامه حتما از وکیل متخصص وبا تجربه مشاوره بگیرید تا مفاد وکالت نامه به درستی مرقوم گردد و از ضرر و زیان و سوء استفاده جلوگیری شود. گروه وکلای لاهه آماده خدمت رسانی و ارائه مشاوره در زمینه تنظیم وکالت نامه و اخذ وکالت برای ایرانیان مقیم خارج کشور می باشد.

۲- مسئولیت مفاد وکالت نامه تماما به عهده موکل است و مقامات کنسولی و سامانه میخک هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارند.

۳- تمامی مشخصات وکیل و موکل باید در سامانه میخک طبق مدارک شناسنامه و به زبان فارسی باشد.

۴- مخدوش کردن و تغییر در وکالت نامه (خط زدن و نوشتن و…) پس از اخذ آن؛ سبب بی اعتباری وکالت نامه می شود.

۵- نمونه وکالت نامه هایی که در سامانه و سایت میخک به عنوان نمونه قرار گرفته و قابل ویرایش می باشد. ایرانیان خارج از کشور می توانند متناسب با موضوع وکالت خود و نیازشان مفاد آن را تغییر دهند.

بیشتر بدانید:  انواع وکالتنامه ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان مقیم خارج
وکالت ایرانیان مقیم خارج

وکالت ایرانیان مقیم خارج

گروه وکلای لاهه با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع وکالت ایرانیان خارج از کشور؛ بستری مناسب جهت ارائه مشاوره و تنظیم وکالت نامه و انجام کلیه دعاوی و امور  ایرانیان مقیم خارج از کشور فراهم آورده تا این عزیزان بتوانند با مطرح کردن موضوع مورد وکالت خود، مفاد وکالت نامه را به طور دقیق و صحیح تنظیم کرده و از هر گونه ضرر و زیان و سوء استفاده جلوگیری نمایند.

گروه وکلای بین المللی لاهه متشکل از وکلای برتر و نخبه در سطح داخلی و بین المللی با دانش و تجربه خود آمادگی ارائه مشاوره، تنظیم وکالت نامه و قبول وکالت برای ایرانیان خارج از کشور را دارد و این عزیزان می توانند جهت امور حقوقی و قضایی و اداری خود با وکلای این مجموعه با تجربه در ارتباط باشند.

سوالات متداول

باید یک وکالتنامه دیگری که با عنوان فسخ وکالت و عزل وکیل در سایت میخک وجود دارد را تنظیم نمایید تا به فرد دیگری این اختیار را قرار دهید با به کل باطل نمایید.

بله تاییدیه آن به صورت اینترنتی از طریق سامانه کنسولگری انجام می شود

جهت امور اداری به هر شخصی می توانیم ولیکن جهت انجام امور قضایی نظیر دعاوی دادگاه و … به وکیل دارای مجوز می بایست وکالت داد.

با محدود کردن اختیارات وکیل و موردی کردن موضوع مورد وکالت در مفاد وکالت نامه می توانید با خیال راحت وکالت دهید.

جهت انجام وکالت و پیگیری امور با کارشناسان گروه وکلای لاهه تماس حاصل فرمایید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۳ میانگین امتیاز: ۴.۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
داوری در دعاوی بین المللی
نوشتهٔ بعدی
ممنوع الخروجی ایرانیان مقیم خارج و استعلام آن

دیگر مطالب این دسته بندی

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام خسته نباشین شخصی که خارج ازایران زندگی میکنه چطورمیتونه بدون حضور درایران به وکیل و یا شما وکالت بده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۱ مهر ۱۴۰۰ ۱۳:۳۸

      وکیل امور بین الملل اذعان می دارد: متقاضیان خارج از کشور می توانند با ثبت نام در سامانه میخک (سامانه امور کنسولگری) اعطای وکالت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button