ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور بدین صورت می‌باشد که قبل از مراجعه حضوری زوجین به سفارتخانه و کنسولگری ایران در محل سکونت خود، لازم است از طریق سامانه میخک مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. ماده ۳۱ قانون ثبت احوال ایران بیان میدارد: ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور باید به وسیله کنسولگری های مربوط در دفاتری از طرف ثبت احوال تهیه می‌شود، ثبت شود.

شرایط ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

  1.  ازدواج زوجین ایرانی باید در یکی از مراکز اسلامی مورد قبول نمایندگی کنسولی، انجام گرفته و عقد شرعی، میان زوجین منعقد شده باشد.
  2. درخواست ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور، باید از طریق سایت میخک ثبت گردد.
  3. مدارک مورد نیاز برای ثبت عقد نکاح، می‌بایست در سامانه مربوطه بارگذاری شود.
  4. و در آخر، ثبت ازدواج اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور، منوط به پرداخت هزینه کنسولی آن می‌باشد.

نحوه ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان خارج از کشور نیز همانند ایرانیان داخل کشور موظف به ثبت عقد نکاح می‌باشند. نحوه ثبت ازدواج اتباع ایرانی در خارج از کشور بدین گونه است که متقاضیان باید با مراجعه به سامانه میخک در قسمت سجلات و بخش درخواست ثبت ازدواج، برای بارگذاری مدارک لازم و ثبت دادخواست خود اقدام نماید. برای استفاده از خدمات کنسولی بر روی سامانه میخک، متقاضیان می بایست ابتدا در سامانه ثبت نام و ثبت پروفایل را به طور کامل انجام داده و بعد از آن می توانند در سامانه اقدام به ثبت درخواست کنسولی نمایند. متقاضیان جهت درخواست ثبت ازدواج از طریق لینک موجود در سامانه میخک تحت عنوان درخواست ثبت ازدواج اقدام نمایند.

ثبت ازدواج زوجین ایرانی مقیم خارج از کشور به این صورت انجام می‌گیرد که با مراجعه به سامانه میخک، درخواست کنندگان مدارک مورد نیاز را بارگذاری می‌کنند و سپس در بازه زمانی که به آنها اطلاع داده می‌شود، بایست به دفاتر حافظ منافع و یا سفارتخانه ها یا کنسولگری های ایران، در کشور محل اقامتشان مراجعه حضوری ‌کنند.

مراحل گردش کار ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

۱- ایرانیان مقیم خارج از کشور برای ثبت ازدواج با مراجعه به نمایندگی (دفتر حافظ منافع، سفارتخانه ها و کنسولگری ها) و ارائه مدارک مورد نیاز و درخواست ثبت ازدواج، داده می‌شود.
مدارک لازم برای ثبت ازدواج زوجین ایرانی در خارج از کشور:

  1.  درخواستنامه تکمیل شده ثبت ازدواج توسط زوجین در سامانه میخک به آدرس (Mikhak.mfa.gov.ir)
  2.  اصل اجازه‌نامه رسمی ولی قهری دوشیزه، در صورت فوت ولی قهری زوجه، ارائه گواهی فوت ولی ضروری است.
    ضمنا چنانچه زوجین دارای سابقه طلاق و یا وفات همسر در شناسنامه باشند ارائه اصل طلاق نامه و یا گواهی فوت الزامی است. در این صورت ارائه اجازه نامه ولی قهری ضرورت ندارد.
  3. اصل شناسنامه معتبر و عکسدار زوجین.
    ضمنا در صورتی که شناسنامه المثنی باشد باید قبلا نسبت به اخذ گواهی تجرد از ایران اقدام نمایند.

    طریقه اقدام برای صدور گواهی تجرد: هموطنان مقیم خارج از کشور که نیاز به اخذ گواهی تجرد از نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در کشور محل اقامت خود را دارند، ضروری است ضمن حضور در نمایندگی مدارک ذیل را ارائه نمایند:

    • فرم تکمیل شده درخواست صدور گواهی تجرد
    • اصل شناسنامه و تصویر تمامی صفحات آن
    • تصویر صفحات مشخصات گذرنامه
    • پرداخت هزینه خدمات کنسولی بدیهی است در صورتی که شناسنامه المثنی باشد صدور گواهی تجرد منوط به دریافت پاسخ از مرکز می باشد.

  4.  اصل گواهی ازدواج شرعی زوجین، صادره از مراکز اسلامی مورد قبول نمایندگی.

    کلیه گواهی‌های عقد شرعی صادره مراکز فرهنگی و اسلامی باید حاوی موارد زیر باشد:

    • مشخصات سجلی زوجین همراه با عکس، شماره ملی، نشانی و شماره تلفن زوجین در ایران و همچنین محل اقامت آنها در خارج از کشور.
    • دائمی بودن ازدواج شرعی زوجین.
    • مهریه و مقدار آن.
    • شرط یا شروط ضمن عقد.
    • امضای زوجین، شهود، عاقد و مهر مرکز صادرکننده.
  5. اصل گواهی ازدواج محلی زوجین، صادره مقامات ذیصلاح کشور متوقف فیه.
  6. گواهی نامه بهداشتی زوجین مبنی بر سلامت کامل و نداشتن هرگونه بیماری‌های واگیردار و مانع از ازدواج شامل (ایدز، هپاتیت، بیماری‌های مقاربتی، اعتیاد و تالاسمی).
  7. اصل قبض بانکی واریز هزینه ثبت ازدواج به حساب نمایندگی مطابق بخشنامه تعرفه کنسولی.
  8. سه قطعه عکس جدید هر یک از زوجین.

وکیل برای ازدواج ایرانیان خارج از کشور با وکالتنامه

وکیل ازدواج ایرانیان خارج از کشور با دریافت وکالتنامه و مدارک لازم برای ثبت ازدواج در دفاتر مربوطه اقدام خواهد کرد. در صورتی که زوج یا زوجه امکان حضور در نمایندگی را نداشته باشند، می‌تواند با اعطای وکالت‌نامه تنظیمی از طریق مراجع رسمی ایران، درخواست ثبت ازدواج خود را در نمایندگی نماید. در صورت ثبت ازدواج توسط وکیل ارائه اصل گذرنامه معتبر ایرانی وکیل و وکالت‌نامه رسمی وی الزامی است.


بیشتر بدانید:  ازدواج ایرانیان خارج از کشور

۲- مدارک و درخواست ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور توسط کارشناسان کنسولی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

۳- درصورت موافقت یا کامل بودن مدارک، ثبت ازدواج به اداره سجلات ارسال می‌شود.

  • نکته ۱: اگر درخواست ثبت ازدواج ایرانیان مقیم خارج از کشور و ارائه مدارک مورد نیاز، توسط کارشناسان کنسولی که مورد بررسی قرار می‌گیرد. با نقص مدرک مواجه شود مورد رد درخواست قرار می‌گیرد.

۴- موضوع ثبت ازدواج به کارشناسان اداره سجلات ارجاع می‌گردد. و مدارک واصله مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • نکته ۲: اگر ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور در این مرحله با نقص مدرک مواجه شود، مدارک ثبت ازدواج به رئیس اداره سجلات ارسال می‌گردد.

۵- درصورت کامل بودن مدارک ثبت ازدواج اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور و ارسال مدارک به سازمان ثبت احوال ایران ازدواج ایرانیان خارج از کشور، ثبت می‌شود.

هزینه ثبت عقد نکاح ایرانیان مقیم خارج از کشور، در دفاتر کنسولی ۳۵ یورو می‌باشد.

بیشتر بدانید:  احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور

نحوه ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور
نحوه ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور

خدمات گروه لاهه به زوجین ایرانی در خارج از کشور

گروه وکلای بین المللی لاهه با افتخار به ایرانیان مقیم خارج از کشور همراهی می‌نماید. برای انجام امور ثبت ازدواج و طلاق و سایر دعوای خانوادگی ایرانیان خارج از کشور، همراه شما خواهیم بود. دفتر وکلای بین المللی لاهه واقع در شهر تهران می‌باشد. وکلای لاهه، با تجربه و تبحر خود شما را در انجام امور و مقررات ایرانیان خارج از کشور راهنمایی و مشایعت می‌کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ثبت ازدواج و طلاق ایرانیان خارج از کشور و کلیه امور تخصصی در امور بین‌الملل، وکالت بین المللی، با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

برای ثبت کردن عقد ازدواج زن و شوهری ایرانی در کشور دیگر، شما ابتدا از طریق سامانه میخک ثبت نوبت و سایر اقدامات لازم را انجام داده و سپس با دریافت نوبت حضوری به سفارتخانه و کنسولگری های ایران، در کشور محل اقامت خود مراجعه می‌کنید.

بله، باید گواهی تجرد ارائه دهید. و طریقه اقدام آن را در مقاله توضیح داده ایم.

هزینه ثبت نکاح ایرانیان مقیم خارج از کشور در دفاتر کنسولی ۳۵ یورو می‌باشد و متوسط مدت زمان ارائه خدمت، یک هفته کاری می‌باشد.

بله، از لحاظ ورود به داخل کشور مانعی برایتان وجود ندارد اما به محض ورود به ایران عملا، امورتان با محدودیت‌هایی همراه خواهد بود. چون طبق قانون ایران در صورت عدم ثبت ازدواج شما مجرم شناخته شده و برابر ضوابط قانونی عمل خواهد شد. قبل از ورود به کشور میتوانید از گروه وکلای لاهه درخصوص ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور به صورت تلفنی و یا آنلاین کمک بگیرد.

بله، می‌توان برای ثبت ازدواج ایرانیان خارج از کشور وکیل گرفت، گروه وکلای بین المللی لاهه آماده مشاوره‌ آنلاین و حضوری در این امر و سایر مقررات مربوطه به ایرانیان خارج از کشور به شما می‌باشد.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۳]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
کلاهبرداری ارزی
نوشتهٔ بعدی
تعقیب متهم بین المللی در خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button