تردد مشمولین ایرانی خارج از کشور

تردد مشمولین ایرانی خارج از کشور

تردد مشمولین ایرانی خارج از کشور یکی از موضوعات مهم و دغدغه بسیاری از مردان ایرانی خارج از کشور است که امروزه طبق قوانین جدیدی که مصوب شده و تسهیلاتی برای این موضوع در نظر گرفته شده  که عبارتند از: کلیه مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند می‌توانند مجموعا به مدت سه ماه و حداکثر دو بار در سال تا تاریخ ۲۹ اسفند ۱۴۰۵ به کشور تردد نمایند. این تسهیلات تاکنون هر پنج سال یک بار تمدید شده است.

شرایط تردد مشمولین ایرانی خارج از کشور

ورود و خروج مشمولین غایب ایرانی مقیم خارج از کشور به داخل کشور با یکسری شرایطی همراه می‌باشد که:

  1.  این دسته از مشمولان برای دریافت اخذ مجوز عبور و مرور خود باید به سفارتخانه یا کنسولگری‌های مربوطه ایران در محل سکونت خود مراجعه حضوری کنند.
  2. مشمولان مقیم خارج از کشور برای تردد به کشور ایران باید مجوز تردد مشمولان به داخل کشور را دریافت کنند. متقاضیان باید به سفارتخانه ها یا کنسولگری‌های ایران در محل سکونت خود مراجعه می‌کنند.
  3. گذرنامه متقاضیان  پس از احراز شرایط، ممهور به مهر تردد می‌شود. (یعنی مُهر، اجازه تردد مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور به متقاضیان داده می‌شود. )
  4. همچنین لازم است در متن اجازه تردد، به شماره و تاریخ ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح نیز استناد شود.

مقررات تردد مشمولان ایرانی مقیم خارج از کشور

طبق مصوبات جدیدی که  برای تردد مشمولان غایب ایرانی مقیم خارج از کشور در نظر گرفته شده؛ تردد مشمولان غایب ایرانی مقیم خارج از کشور تا پایان سال ۱۴۰۵ تمدید شده است و مشمولانی که برابر مقررات سال ۱۴۰۰ وارد کشور شده‌اند و در طول سال گذشته حداکثر دو بار و به مدت کمتر از سه ماه در کشور توقف داشته اند، می‌توانند در سال جاری با مجوز تردد قبلی از کشور خارج شوند و ثبت مهر ۱۴۰۰  مانعی برای خروج این دسته از مشمولان نیست.

ضمنا لازم به ذکر است، کلیه مشمولانی که مدت غیبتشان بیش از سه سال گذشته باشد نیازی به شرط داشتن سه سال اقامت در خارج از کشور نمیباشند و این امکان را خواهند داشت که تا پایان سال ۱۴۰۵ هر سال دو مرتبه به صورت قانونی به کشور سفر داشته باشند.

بیشتر بدانید:  احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور

تسهیلات ویژه برای تردد مشمولان

به منظور تردد مشمولین ایرانی خارج از کشور تسهیلاتی در نظر گرفته شده  که به شرح زیر اعلام می‌گردد:

  1. حداقل اقامت سه سال: کلیه مشمولین ایرانی مقیم خارج از کشور که حداقل سه سال در خارج از کشور اقامت داشته باشند می‌توانند مجموعا به مدت سه ماه و حداکثر دو بار در سال تا تاریخ ۲۹  اسفند ۱۴۰۵ به داخل کشور ورود کنند.
    تاکنون این تسهیلات هر پنج سال یک بار تمدید شده است.
  2. تردد دانشجویان مشمول: آن دسته از مشمولانی که جهت ادامه تحصیل با مجوز سازمان نظام وظیفه عمومی از کشور خارج گردیده‌اند، با داشتن حداقل سه سال اقامت در خارج از کشور و ورود به غیبت تعیین شده، پس از اتمام معافیت تحصیلی( فراغت، انصراف از تحصیل و اخراج) و پس از ضبط وثیقه خود نزد سازمان نظام وظیفه ایران، می‌توانند حداکثر دو بار در سال و در مجموع به مدت سه ماه به کشور تردد نمایند.
    البته این دسته از مشمولان می‌توانند با معرفی نامه وزارت خانه‌های علوم، و تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نامه ضبط وثیقه از سازمان نظام وظیفه عمومی،مهر خروج مشمولین تا تاریخ ۲۹  اسفند ۱۴۰۵  دریافت نمایند.
  3. درصورتی که گذرنامه موجود و فعلی شما در نمایندگی مستقر ایران در محل اقامتان صادر شده باشد، برای دریافت مهر خروج مشمولین نیازی به مراجعه حضوری ندارید و می‌توانید درخواست خود را از طریق ثبت نام در سامانه میخک و با رعایت شرایط ارسال پستی مدارک سرکنسولگری مطرح فرمایید.
  4. جهت استفاده از تسهیلات مهر خروج مشمولین مقیم خارج از کشور لازم است در گذرنامه متقاضی محل اقامت خارج از کشور ثبت شده باشد، لازم است همزمان با درخواست صدور مهر خروج مشمولین نسبت به درخواست تعویض گذرنامه با درج محل اقامت زندگی خود هم اقدام و مدارک آن را تنظیم و ارائه نمایید.
  5. مهر تردد با قید عبارت تا اطلاع ثانوی از اعتبار ساقط شده است و لازم است دارندگان این نوع از مهر تردد، درخواست خود مبنی بر درج مهر جدید را به سرکنسولگری ارسال نمایند.
  6. براساس قانون خدمت وظیفه عمومی، کلیه مشمولین که دارای ۵۰  سال تمام باشند، از خدمت نظام وظیفه معاف بوده و شناسنامه عکسدار آنان به منزله کارت معافیت از خدمت خواهد بود این قبیل افراد نیازی به اقدام برای اخذ مهر خروج مشمولین و یا سایر امهار و یا مدارک معافیت ندارند.

مشمولان واجد شرایط اخذ مهر خروج

مهر خروج از کشور مخصوص مشمولانی است  که فاقد هرگونه معافیت پزشکی یا تحصیلی بوده و در خارج از کشور اقامت دارند اما به مشمولانی که دارای شرایط ذیل باشند مهر خروج تعلق نمیگیرد:

  1. کسانی که معافیت عفو رهبری به آنان تعلق گرفته است مشمول دریافت تسهیلات مهر خروج مشمولین نبوده و می‌بایست نسبت به تعیین تکلیف وضعیت نظام وظیفه در قالب تسهیلات عفو رهبری اقدام نمایند.
  2. آقایان بالای پنجاه سال
  3. آقایان دارای معافیت دائم یا کارت پایان خدمت.
  4. افرادی که از معافیت تحصیلی دارای اعتبار برخوردار می‌باشند.
  5. مشمولین متولد سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۴ که از عفو رهبری برخوردار می‌باشند.
  6. اشخاص زیر ۱۸ سال که به سن مشمولیت نرسیده اند.

به چه مشمولانی عفو رهبری تعلق میگیرد؟ به کسانی که متولد سال ۱۳۴۶  لغایت تا  ۲۹  اسفند ۱۳۵۴ می باشد، مشمول عفو رهبری بوده و لازم است نسبت به پیگیری اخذ کارت معافیت عفو رهبری اقدام کنند.

شرایط متقاضیان دریافت مهر خروج

برای دریافت مهر خروج ویژه مشمولان کافیست که متقاضیان یکی از شرایط ذیل را دارا باشند:

  1. تولد در خارج از کشور
  2. بیش از ده سال سکونت متوالی در خارج از کشور
  3. خروج از ایران قبل از سن مشمولیت و دارای حداقل سه سال اقامت متناوب در خارج از کشور

نحوه دریافت مهر خروج ویژه مشمولان خارج از کشور

  1. تکمیل درخواست مهر خروج مشمولیت از طریق سامانه میخک
  2. دریافت کد رهگیری پس از ثبت درخواست از سامانه میخک
  3. اخذ نوبت حضوری از طریق سامانه میخک جهت حضور در کنسولگری‌ یا سفارتخانه‌های مربوطه ایران در محل اقامت متقاضی
  4. مراجعه حضوری و ارائه  مدارک بو درخواست مجوز تردد  به سفارتخانه یا سرکنسولگری های مربوطه ایران
  5. دریافت مهر خروج بر روی گذرنامه

هزینه اخذ مهر خروج

مشمولین ایرانیان خارج از کشور برای دریافت مهر خروج ویژه مشمولین باید هزینه ای را به سرکنسولگری های مربوطه خود پرداخت کنند. متقاضیان برای درج مهر خروج مشمولین برای اولین بار باید مبلغ پنجاه یورو و برای بار دوم و دفعات بعد از آن مبلغ بیست یورو به سفارتخانه‌ها یا سرکنسولگری های  محل اقامت خود پرداخت نمایند.

روش های پرداخت هزینه توسط مشمولان برای درج اجازه خروج مشمولین به این صورت می‌باشد که:

  •  کارت های بانکی (EC ) در داخل نمایندگی‌های مربوطه ایران.
  • واریز به حساب سرکنسولگری ایران در محل سکونت مشمول و ارائه اصل رسید بانکی.

ضمنا لازم است اصل رسید پرداخت هزینه درج مهر اجازه خروج مشمولین به کنسولگری را حتما نزد خود نگهداری کنید تا به همراه مدارک مورد نیاز برای اخذ مهر خروج مشمولین در گذرنامه به نمایندگی مربوطه تحویل دهید.

مدارک مورد نیاز برای دریافت مهر خروج مشمولین در گذرنامه

  • ارائه اصل گذرنامه ایرانی با محل اقامت ثبت شده خارج از کشور

ضمنا توجه داشته باشید که جهت دریافت مهر خروج مشمولین، کشور محل اقامت مندرج در گذرنامه متقاضیان باید خارج از کشور ایران باشد وگرنه درغیر اینصورت ابتدا بایستی نسبت به تجدید گذرنامه و تغییر محل اقامت از ایران به کشور محل اقامت در خارج از کشور در گذرنامه اقدام نموده و پس از آن مهر خروج مشمولین در گذرنامه متقاضیان درج خواهد شد.

  • تکمیل فرم درخواست خروج ویژه مشمولین
  • پاکت تمبر‌دار جهت عودت گذرنامه
  • کد رهگیری متقاضی
  • ارائه اصل رسید پرداخت هزینه درج مهر ویژه خروج مشمولین در گذرنامه
بیشتر بدانید:  وکالت ایرانیان خارج از کشور

تردد مشمولین نظام وظیفه ایرانی خارج از کشور
تردد مشمولین نظام وظیفه ایرانی خارج از کشور

مشاوره با وکیل برای تردد مشمولان

با توجه به اینکه یکی از مشکلات هموطنان عزیز ایرانی در نقاط مختلف دنیا عدم دسترسی به منابع مورد نیاز در مورد مقررات نظام وظیفه عمومی و پاسخگویی به سوالات و درخواست‌های آنان می‌باشد، گروه وکلای بین المللی لاهه جهت اطلاع رسانی و مشاوره آنلاین به این دسته از مخاطبان خود با ایجاد دپارتمان ویژه ایرانیان مقیم خارج از کشور سعی در راهنمائی و پاسخگوئی به هموطنان محترم را دارد. و شما میتوانید از طریق راه‌های ارتباطی داخل سایت با وکلای متخصص در این زمینه مشاوره بگیرید.

گروه وکلای لاهه با مجرب‌ترین وکلای بین الملی می‌توانند در کمترین زمان ممکن در زمینه تردد مشمولین ایرانیان خارج از کشور و اخذ دریافت مهر خروج ویژه مشمولان و حتی سایر مقررات مربوط به نظام وظیفه ایرانیان خارج از کشور اقدام نمایند.

سوالات متداول

متقاضی اخذ دریافت مهر خروج ویژه مشمولیت برای دفعه اول باید پنجاه یورو و برای دفعه دوم و سایر دفعات بیست یورو پرداخت نماید و حتما باید رسید پرداختی را نزد خود نگاه دارید تا زمان مراجعه حضوری به همراه سایر مدارک به کنسولی ارائه دهید.

خیر نیازی به گرفتن مهر خروج ندارید و می‌توانید در سال دو بار وارد کشور شوید و اینکه مهر خروج ویژه مشمولین از کشور مخصوص مشمولانی می‌باشد که فاقد هرگونه معافیت‌های پزشکی یا تحصیلی بوده که در خارج از کشور اقامت دارند.

خیر نیازی به شرط اقامت سه سال ندارید، چون کلیه مشمولان غایب ایرانی مقیم خارج از کشور تا پایان سال ۱۴۰۵ که از دوره غیبتشان بیش از سه سال گذشته باشد این امکان را خواهند داشت تا هر سال دو مرتبه به صورت قانونی به کشور سفر داشته باشند.

شما ابتدا باید تجدید گذرنامه و تغییر محل اقامتان از ایران به محل اقامت در خارج از کشور در گذرنامه اقدام نمایید و پس از آن، درخواست دریافت مهر خروج مشمولین می دهید که در مقاله توضیح مفصل داده‌ایم.

بله، شما می‌توانید در کمترین زمان ممکن برای تردد و مهر خروج مشمولین از وکلای متخصص ما راهنمایی و مشاوره بگیرید و حتی به وکلای گروه بین المللی لاهه در تهران اعلام وکالت برای تمامی امور مربوط به ایرانیان خارج از کشور چه حقوقی و کیفری کنید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۰ میانگین امتیاز: ۰]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
تعقیب متهم بین المللی در خارج از کشور
نوشتهٔ بعدی
ثبت ازدواج مرد ایرانی با زن خارجی

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button