فروش املاک ایرانیان خارج از کشور

فروش املاک ایرانیان خارج از کشور

فروش املاک ایرانیان خارج از کشور و تسلیم وجوه حاصل از آن محور اصلی این مطلب است. بسیاری از ایرانیان خارج از کشور به دلایل مختلفی از ایران مهاجرت نموده و درایران دارای اموال و املاک می‌باشند و به جهاتی از جمله دوری مسافت امکان فروش املاک خود و دریافت وجه آن را ندارند.

وکیل بین المللی بیان می دارد: از جمله مشکلات ایرانیان خارج از کشور برای فروش املاک خود از قبیل فروش ویلا، آپارتمان، مغازه و … میتوان به، عدم آگاهی از روند صحیح معاملات که ناشی دوری غالبا چندین ساله این افراد از امور اداری کشور، عدم امکان رفت و آمد های مکرر، عدم اطمینان و اعتماد کافی به دوستان و آشنایان خود در ایران و عدم اشراف به قوانین و مقررات حاکم اشاره کرد که در نتیجه آنها را دچار مشکلات عدیده حقوقی و غیر حقوقی می‌نماید که حاصل این مشکلات تحمیل هزینه های گزاف و بعضا نابودی سرمایه خواهد بود و برای جلوگیری از این مصائب بهتر است با متخصصین امر مشاوره داشته و با توجه به اعتبار و سابقه کاری از خدمات آنها بهرمند گردند تا از هر گونه مشکل حقوقی یا ریسک کاهش یا تلف سرمایه جلوگیری نمایید.

آشنایی با سوالات فروش املاک ایرانیان خارج از کشور

آیا امکان واریز وجه معامله به حساب فروشنده وجود دارد؟

آیا امکان فروش املاک متعلق به ایرانیان مقیم در کشورهای خارجی و واریز وجه معامله (ثمن معامله) به‌ حساب آنها ممکن است؟ ایرانیان خارج از کشور نیز مانند سایر ایرانیان دارای حقوقی هستند از جمله حق مالکیت، و نسبت به اموال خود در ایران مالکیت داشته و یکی از مقتضیات ذات حق مالکیت امکان انتقال آن به دیگران می‌باشد. انتقال حق به طرق مختلف ممکن است که یکی از این راه ها فروش است و در حقوق تحت عنوان بیع از آن یاد می شود.

در حالت کلی فروش املاک در مواقعی که مالک امکان حضور فیزیکی و روبرو شدن با خریدار را ندارد می‌توان با اعطای وکالت رسمی از طریق سفارت یا کنسولگری‌های ایران در کشور محل اقامت با تعیین حدود اختیارات وکیل املاک خود را بفروش برسانند و وجه اموال فروخته شده خود را دریافت نمایند. چالش مهم اینکه باید وکیل مورد اعتماد و امینی برای انجام این معامله انتخاب نمایید.

تذکر: برای انتخاب وکیل حتماً دقت لازم را به عمل‌ آورده و پس از بررسی وضعیت پروانه وکالت اقدام به اعطای وکالت به وکلای پایه یک دادگستری جهت نظارت بر روند فروش نمایید

فروش املاک ایرانیان خارج از کشور با چه چالشهایی روبروست؟

این چالشها عمدتا مربوط به مواردی است که محدودیت های جغرافیایی و دوری مسافت عدم آشنایی به قوانین حاکم جزو منشا آن هاست.

اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور متفاوت از حالت عادی و مرسوم آن است چرا که تنظیم وکالت‌نامه رسمی در ایران در دفاتر اسناد رسمی صورت می گیرد ولی ایرانیان مقیم خارج از کشور جهت اعطای وکالت باید به ناچار به سفارت یا کنسولگری های ایران در کشورهای محل اقامت خود مراجعه نمایند به علاوه اینکه مفاد مندرج در وکالت‌نامه و درخواست آن باید از طریق سایت میخک که تحت نظارت و مدیریت وزارت امور خارجه می‌باشد انجام گیرد.

  • تذکر: برای تنظیم دقیق وکالت نامه حتما با وکیل خود مشاوره نمایید چرا که تنظیم دقیق وکالتنامه و تعیین حدود اختیارات صحیح باعث تسریع در انجام امور همچنین کاهش هزینه ها می گردد.

پس از فروش ملک موکل توسط وکیل مبلغ دریافتی از خریدار به طرق مختلف امکان تحویل به موکل را دارد:

۱-  واریز به حساب بانک های داخلی
۲- حواله از طریق صرافی
۳- انتقال از طریق ارزهای دیجیتال

ناگفته نماند بدون مشورت با وکیل متخصص و عدم آگاهی از قوانین کشور مبدا و مقصد انتقال وجه، به هیچ عنوان اقدام ننمایید.

به غیر از موارد اشاره شده در بالا مورد دیگری که در پرونده های ایرانیان خارج از کشور به چشم می خورد عدم دسترسی به مدارک مالکیت و اسناد اموال می باشد که لازمه انجام مورد وکالت است و به ناچار باید از طرق مختلف قانونی اسناد لازمه مهیا گردیده تا بتوان از طریق حق مالکیت اشخاص بر اموال خود اقدام به فروش آن نموده و وجه حاصل از آن را به ایشان تسلیم نمود.

فروش سهم الارث یا مالکیت از اموال مشترک یا مشاعی ممکن است؟

معامله املاک مشاعی ایرانیان خارج از کشور و نحوه فروش سهام مالک املاک مشاعی یکی از سوالات متداول دیگریست که مطرح می گردد.

لازم به توضیح است که مالکیت مشاعی بدین معنی است که بیش از یک نفر مالک یک مال است به گونه‌ای که در تمام اجزای آن، این مالکیت نمود داشته و تفکیکی صورت نگرفته است از مصادیق این نوع مالکیت می‌توان به مالکیت وراث بعد از فوت مورث و صاحبان اموال اشاره نمود چرا که بلافاصله بعد از فوت مورث اموال متوفی به وراث منتقل می‌گردد و تک تک وراث در جزء جز ء آن سهیم بوده و حق مالکیت دارند.

لازم به ذکر است که این موضوع دارای استثنایی می باشد که در این بحث نمی گنجد با فرض مالکیت مشاع در اموال و در حالت کلی که اختصاص به ایرانیان خارج از کشور نیز ندارد در صورتی که یکی از مالکان قصد فروش سهم خود را داشته باشد از نظر حقوقی بلامانع است اما خریدار  نمی‌تواند در مال مشاع تصرف نموده و از منافع آن بهره مند گردد چرا که برای تصرف در ملک مشاع نیازمند اذن یا اجازه از جانب سایر شرکای ملک مشاع می باشد به نظر نقش یک وکیل متخصص و با تجربه در نظارت بر اینگونه معاملات غیر قابل انکار است و می توانید با راهکارهای حرفه ای و قانونی روند انتقال مالکیت را با اطمینان انجام دهید.

فروش املاک در اجاره، آیا ممکن می باشد؟

امکان دارد برخی از هموطنان مقیم خارج از کشور در ایران صاحب ملکی باشند و به هر دلیلی بخواهند آن را بفروشند ولی به علت اینکه ملک را به اجاره داده اند و با این تصور ناصحیح که ملکی که دارای مستأجر می باشد نمی توان فروخت از فروش ملک خود منصرف می شوند اما حقیقت این است که مالکیت مالک در ملکی که به اجاره داده شده است نسبت به عین بوده و مستأجر فقط مالک منافع آن ملک می باشد و این مالکیت منافع با پایان مدت اجاره از بین رفته و مستأجر هیچ حقی نسبت به آن ملک نخواهد داشت.

بعلاوه این که در طول مدت اجاره موجر می تواند مالکیت خود نسبت به ملک را به دیگری منتقل نماید اما خریدار تا پایان مدت اجاره نمی‌تواند از منافع ملک استفاده نماید مگر این که با مستأجر توافق نموده و اگر مستأجر اقدام به تخلیه ملک نماید خریدار نیز می توان از ملک خریداری شده کمال بهره برداری را انجام دهد.

اعتبارسنجی و بررسی مخاطرات و مشکلات معامله املاک

خریدار ملک شما هستیم، ملک خود را به قیمت عالی می فروشید؟ آیا حاضر به مشارکت در ساخت می باشید؟ این جملاتی است که امکان دارد برای شما ایرانی مقیم خارج از کشور آشنا باشد. یک پیشنهاد و وسوسه کننده برای  فروش املاک خود در ایران و احتمالاً بخواهند سریعاً این معامله انجام شود و پیشنهاد اعطای وکالت به دوستان و اطرافیان مورد اعتماد شما را داده و با بیان اینکه مشتری دست به نقد با قیمتی عالی قصد خرید دارد و تأخیر موجب زیان شماست اصرار به اقدام سریع داشته باشند و غالبا دوستان و آشنایان مورد اعتماد شما تخصص لازم در این گونه موارد را نداشته یا حتی در صورتی که فرد دنیا دیده و با تجربه نیز باشند پی به نیت ناصحیح طرف معامله نبرده و به اصطلاح سرشان کلاه برود.

در این گونه موارد است که نقش یک وکیل متخصص مشخص می گردد چرا که می تواند با برگزاری جلسه حضوری با خریداران و ارزیابی اعتباری طرف معامله نیت واقعی آنها را با توجه به تجربیات خود  کشف نماید و در صورتی که انعقاد معامله را به مصلحت شما تشخیص داد تضمینات حقوقی مناسب را برای حفظ سرمایه شما در نظر بگیرد و شما را از خطر نابودی سرمایه نجات دهد. لازم به ذکر است که بسیاری از مدعیان داشتن اطلاعات حقوقی حتی در صورت صحیح بودن ادعای خود نیز به‌خوبی یک وکیل باتجربه نمی‌تواند حافظ منافع شما باشند.

بیشتر بدانید:  دعاوی ایرانیان خارج از کشور

وکیل برای فروش املاک ایرانیان مقیم خارج
وکیل برای فروش املاک ایرانیان مقیم خارج

وکیل برای فروش املاک ایرانیان خارج از کشور

گروه وکلای لاهه متشکل از دپارتمان های تخصصی بین المللی، با توجه ویژه به امور ایرانیان خارج از کشور همچنین دعاوی مربوط آنها من جمله دعاوی املاک، مشارکت در ساخت، پیش فروش ساختمان، سرقفلی املاک و … با عضویت وکلای با تجربه و امین، پتانسیل بالایی جهت حل مشکلات و حتی نظارت بر انجام معاملات شما دارد و این سرمایه حاصل سالها تجربه و پژوهش است و هدف گروه وکلای لاهه ارائه خدمات حقوقی در بالاترین سطح کیفی و در نتیجه حفظ حقوق و سرمایه شماست.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۳.۴]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
اجرای حکم دادگاه خارجی در ایران
نوشتهٔ بعدی
احوال شخصیه ایرانیان خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام
    من در حال حاضر ایران هستم و همسرم کالیفرنیاست. بنابر دلایل پزشکی امکان پرواز طولانی مدت را ندارم. همسرم باید سریعا ملکی را در کالیفرنیا بفروشد که اسم من و خودش در سند قید شده. آیا دفتر حفظ منافع آمریکا در سفارت سوییس میتواند در این زمینه کمکی بکند؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۴ آبان ۱۴۰۱ ۰۸:۵۳

      سلام وقت بخیر شما می توانید با اعطای وکالت نامه به همسرتان نسبت به فروش ملک اقدام کنید

  • سلام وقت بخیر. خونه ی من توی تهران مستاجر داره و نمیدونم میتونم بفروشمش یا نه؟ برای فروشش باید چیکار کنم؟ خودم مقیم انگلستان هستم

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۲۱:۱۱

      سلام وقت شما بخیر بله شما می توانید برای فروش ملک خود از خدمات وکیل استفاده کنید و یا اینکه به شخص مورد اعتمادتان در تهران وکالت دهید.

  • حمید خراسانی
    ۷ فروردین ۱۴۰۱ ۱۱:۴۳

    برای فروش ملک شخصی حتما باید به وکیل رسمی دادگستری وکالت بدم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۷ فروردین ۱۴۰۱ ۱۲:۳۳

      سلام
      برای فروش ملک تان در ایران می توانید به شخص عادی هم وکالت دهید. لکن در تنظیم وکالتنامه و وکیل انتخابی تمامی جوانب را در نظر بگیرید و به فرد معتمد وکالت دهید. اگر چه می توانید جهت آسودگی خیال خود از طریق وکلای بین المللی لاهه فروش ملک خود را انجام دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button