تجدید نظر خواهی دعاوی ورزشی

تجدیدنظر خواهی دعاوی ورزشی

تجدید نظر خواهی دعاوی و آرای ورزشی در مراجع مختلفی مانند کمیته استیناف، AFC، اتاق حل اختلاف فیفا و دادگاه داوری ورزش صورت می پذیرد، موضوع تجدید نظر خواهی ورزشی اعتراض به رای صادره از یک نهاد ورزشی است.

در این مطلب قصد ما این است که بررسی کنیم مرجع تجدید نظر خواهی آرای صادره از شعب دادگاه حکمیت ورزش چه مرجعی است و تجدید نظر خواهی در دادگاه داوری ورزش را از حیث نحوه تجدید نظرخواهی، هزینه های درخواست تجدید نظر، نحوه صحیح ارسال دادخواست، مهلت تجدید نظرخواهی ورزشی و … برای شما توضیح دهیم.

تجدیدنظر خواهی ورزشی از آرای صادره از شعبه معمولی

در خصوص تجدید نظر خواهی از آرای شعب معمولی ابتدا نیاز است بدانید که مرجع تجدید نظر خواهی این آرا مرجع صالح دیوان فدرال سوییس است نه شعبه تجدید نظر این دادگاه و نکته دیکر این است که آرای صادره شعب معمولی دادگاه حکمیت ورزش در موارد بسیار کمی از سوی اصحاب دعوی مورد تجدید نظر خواهی قرار میگیرند به دلیل این که هزینه تجدید نظر خواهی بالاست و همچنین آرای صادره از شعبه معمولی در اکثریت موارد از تمام جهات مورد بررسی قرار گرفته اند و در کمتر موادری قابل فسخ هستند.

آرای ورزشی قابل تجدیدنظر و مهلت تجدیدنظر آرای دادگاه CAS

رای های ورزشی هنگامی طی تشریفات قانونی توسط دفتر دادگاه ابلاغ می گردند قطعی و نسبت به اصحاب دعوی الزام آورخواهند بود و تحت هیچ شرایطی به دلایلی نظیر اینکه اقامتگاه یا محل سکونت اصحاب داوری در سوئیس نبوده یا نمایندگی تجاری در آنجا نداشته اند رای فسخ نخواهدشد و همچنین اگر طرفین داوری صریحا حق تجدیدنظر دعوای ورزشی را از خود سلب کرده باشند باز هم حق تجدیدنظر پابرجاست و این موارد سبب سلب یا ساقط شدن حق تجدیدنظر خواهی ورزشی از شخص نخواهند شد.

 در مورد این که  کدام یک از آرای صادره از دادگاه قابل تجدیدنظر در دادگاه ورزشی هستند باید گفت مقررات این دادگاه هیچ رایی را غیر قابل تجدیدنظر ندانسته است بنابراین اگر تصمیم داوریا هیات داوران به صورت رای باشد و به طور مثال قرار اقدامات تامینی و احتیاطی نباشد چه مالی باشد چه غیر مالی قابل تجدیدنظر خواهی دعاوی ورزشی به شرط وجود جهات و قابل تجدیدنظر خواهدبود.

آرای صادره از دادگاه باتوجه به مقررات دیوان فدرال سوییس ظرف مهلت ۳۰ روز از تاریخ ابلاغ رای دادگاه قابل تجدیدنظر خواهد بود.

بیشتر بدانید:  درخواست داوری ورزشی

جهات و علل تقاضای فسخ رای

آرای صادره از دادگاه CAS در خصوص فسخ قطعی و نهایی هستند لکن استثنائاتی وجود دارد که به خاطر وجود دلایلی می توان تقاضای فسخ را به مرجع تجدیدنظر ارائه نمود. البته این جهات بسیار محدود هستند و موضوعات کمی قابل قابل فسخ هستند. در صورت وجود یکی از جهات زیر میتوان تقاضای فسخ رای دادگاه را درخواست نمود.

  • هیات داوری یا داوران صلاحیت رسیدگی به موضوع اختلاف را نداشته اند، یا بدون رعایت مقررات تشکیل شده اند توضیح اینکه اساسا ممکن است قراردادی مبنی بر اراده طرفین در ارجاع موضوع اختلاف احتمالی به دادگاه داوری ورزش وجود نداشته باشد یا وصف وجود قرارداد اعطا صلاحیت به CAS، هیات داوری مطابق قرارداد داوری یا در فرض عدم آن، طبق مقررات دادگاه هیات داوری به درستی انتخاب نشده باشد.
  • رای داور فراتر از میزان خواسته بوده یا به یکی از خواسته های مهم دعوی رسیدگی نکرده باشد
  • چنانچه حقوق اصحاب داوری و بررسی منصفانه صورت نگرفته باشد
  • رای داوری مغایر با نظم عمومی باشد

موارد فوق برگرفته از ماده ۱۹۰ قانون حقوق بین الملل خصوصی کشور سوییس میباشد.

مرجع صالح تجدیدنظر آرای دادگاه داوری ورزش  چه مرجعی است؟

مطابق ماده ۱۹۱ قانون حقوق بین الملل خصوصی کشور سوئیس مرجع تجدیدنظر دعاوی ورزشی در رسیدگی به آرای صادر شده از دادگاه CAS دیوان فدرال سوییس می باشد. اما مرجع تجدید نظر آرای صادره از شعب دادگاه که در استرالیا و ایالات متحده قرار دارند کجاست؟ (در مطلب دادگاه داوری ورزش  درخصوص این شعب توضیح دادیم) در این خصوص اگر رای صادره از جهتی از جهات ممکن شرایط تجدیدنظر خواهی ورزشی را داشته باشد مرجع رسیدگی به درخواست تجدیدنظر دیوان فدرال سوییس خواهد.

لازم به ذکر است شعب تجدیدنظر دادگاه داوری ورزش تنها به دعاوی ای رسیدگی میکنند که حاصل تصمیم یک نهاد ورزشی باشد نه آرای صادره از شعبه معمولی شعبه معمولی یا دیگر شعب دادگاه داوری ورزش و شعبه معمولی و تجدیدنظر هم عرض همدیگر هستند و هرکدام به موضوعات متفاوتی رسیدگی میکنند.

بیشتر بدانید:  درخواست داوری ورزشی

آیین و مقررات حاکم بر شعب تجدیدنظر دعاوی ورزشی دادگاه CAS

قوانین حاکم بر داوری تجدیدنظر (Appeal Arbitration) مجموعه قواعدیست که نحوه تقدیم درخواست تجدیدنظر دعاوی ورزشی و شرایط آن، کیفیت تشکیل هیات داوری تجدیدنظر دعوای ورزشی مطرح شده و نحوه اتخاذ تصمیم و صدور رای را مقرر و پیش بینی نموده است. یکی دیگر از نکات قابل توجه مقررات و آیین حاکم بر داوری تجدیدنظر امکان صدور دستور موقت و اقدامات تامینی دیگر توسط این شعبه است که موجب سلب حق طرفین در رجوع به  دیگر محاکم قضایی میشود.

همچنین دستور توقیف اجرای تصمیم تجدیدنظر خواسته از جمله حقوقی است که تجدیدنظرخواه می تواند در درخواست خود تقاضا کند.

منشا صلاحیت شعبه تجدیدنظر CAS

 شعبه تجدیدنظر دادگاه Appeal Arbitration Division صلاحیت خود را همانند دیگر شعب دادگاه از قرارداد یا شرط داوری تعیین شده بین افراد و نهاد های ورزشی کسب می کند البته در کنار شرط یا قرارداد تجدیدنظر خواه باید در مهلت مقرر درخواست خود را به دادگاه تقدیم نماید.

صلاحیت ذاتی شعبه تجدیدنظر

تجدیدنظرخواهی دعاوی ورزشی همان گونه که اشاره شد  در شعبه تجدیدنظر (Appeal Arbitration Division) صورت میپذیرد و تصمیمات صادره از نهاد های ورزشی  را مورد بررسی و بازبینی قرار میدهد همان گونه که در بالا اشاره شد و از نام آن پیداست این مرجع مسئول بررسی مجدد رای صادره از یک مرجع ورزشی است، به عنوان مثال مسائل مربوط به دوپینگ تصمیمات در خصوص صلاحیت ورزشکاران برای حضور در رقابت ها و تصمیمات نهادهای ورزشی و … در شعبه تجدیدنظر مورد بررسی قرار میگیرد.

البته صلاحیت رسیدگی زمانی برای شعبه تجدیدنظر خواهد بود که در اساسنامه مقررات نهادهای مذکور یا به موجب توافق جداگانه ای این امر مقرر گردیده باشد.

هرگونه تصمیم اتخاذی جز اعتراض به رای داوری در حین مسابقه انحصارا قابل تجدیدنظر در دادگاه CAS خواهد بود و دادگاه به آن رسیدگی خواهد نمود. مهلت زمانی تجدید نظر خواهی در دادگاه کاز ۲۱ روز از تاریخ ابلاغ تصمیم خواهد بود.

صلاحیت محلی شعبه تجدیدنظر

قواعد مربوط به صلاحیت محلی درخصوص تجدیدنظرخواهی دعاوی ورزشی چندان سختگیرانه نیست و منظور از صلاحیت محلی CAS این است که که با توجه به ایجاد شعبه هایی در نیویورک و سیدنی استرالیا چنانچه ورزشکاری از تصمیم نهادی ناراضی باشد، اینگونه به نظر میرسد بهتر و عاقلانه تر است که به شعبه تجدیدنظر CAS واقع در استرالیا درخواست خود را تقدیم نماید.

هزینه تجدیدنظر خواهی ورزشی چقدر است ؟

خواهان تجدیدنظر خواهی ورزشی ابتدا باید ۱۰۰۰ فرانک سوییس به دادگاه پرداخت کند.در صورت عدم پرداخت روند رسیدگی آغاز نمیگردد، لازم به ذکر است رسیدگی به موضوعات انضباطی در شعبه تجدیدنظر رایگان است البته در مواردی خاص در دعاوی انضباطی نیز هزینه دادرسی ممکن است بنا به دلایلی دریافت شود که عبارتند از اینکه موضوع انضباطی دارای ماهیت مالی سنگینی باشد یا فدراسیون صادر کننده تصمیم معترض عنه در لیست فدراسیون های موسس شورای بین المللی داوری ورزش نباشد، ریاست شعبه ممکن است شخصا یا بنا به درخواست رییس هیات رسیدگی را مستلزم پرداخت هزینه رسیدگی اعلام نماید.

یک دادخواست تجدیدنظر باید دارای چه ویژگی ها و ارکانی باشد؟

شخص خواهان تجدیدنظر خواهی ورزشی باید ظرف مهلت تعیین شده دادخواست خود را که دارای ارکان و قواعدی از پیش تعیین شده است که در ذیل به شرح آنها میپردازیم تنظیم تقدیم دادگاه CAS نماید، این موارد عبارتند از:

  • نام و مشخصات تجدیدنظر خوانده یا خواندگان
  • درخواست تجدیدنظر خواه برای جبران خسارت و زیان
  • تصویری از رای یا تصمیمی که تجدیدنظرخواه به آن معترض است
  • درخواست عدم اجرای رای یا تصمیم در صورت نیاز با ذکر دلایل
  • کپی مقررات نهاد یا قراردادی که نشان دهنده ی ارجاع اختلاف به دادگاه CAS می باشد (قرارداد یا اساسنامه یا قانونی که اثبات کند دادگاه داوری صالح در رسیدگی به موضوع تجدیدنظر است)
  • نام داور انتخابی از لیست داوران دادگاه به شرطی که قرار بر انتخاب یک داور نباشد.

رعایت ارکان تجدیدنظرخواهی دعاوی ورزشی یکی از ملزومات اصلی برای شروع روند دادرسی و این نکات باید تمامی در یک دادخواست تجدیدنظر رعایت شود. در مطلب نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش در خصوص تعداد و نحوه انتخاب داوران توضیحات بیشتری داده شده است

پیوست های دادخواست تجدیدنظر خواهی ورزشی

پیوست های درخواست تجدیدنظر خواهی ورزشی باید شامل یک کپی از رای یا تصمیم معترض عنه باشد و تعداد پیوست ها باید به تعداد داور یا داوران و تجدیدنظر خوانده یا خواندگان به علاوه یک نسخه باشد که یک نسخه ی اضافی برای بایگانی در دادگاه داوری میباشد.

تشکیل هیات داوری تجدیدنظر خواهی ورزشی و تشریفات جلسه

دفتر دادگاه ممکن است تصمیم خودرا بر این بنا بگذارد که هر گونه رسیدگی تجدیدنظر خواهی ورزشی را اعلان عمومی نماید و در جایی که مقتضی کند ترکیب هیات داوری و تاریخ رسیدگی را نیز اعلام عمومی نماید مگر اینکه طرفین دعوی توافقی بر خلاف این موضوع نمایند.

هیات داوری به دلیل اهمیت موضوع پرونده ها معمولا به صورت ۳ نفره تشکیل میشود مگر در موضوعاتی که رسیدگی یک نفر داور نیز کفایت میکند.

با فرض تشکیل هیات داوری ۳ نفره، هر یک از طرفین دعوی داور خود را انتخاب می نمایند و داور سوم که رییس هیات داوری محسوب میشود توسط رییس شعبه با مشورت با دو داوری که توسط طرفین برای رسیدگی به دادخواست تجدیدنظر خواهی ورزشی انتخاب شده اند انتخاب خواهد شد.

طبق مقررات دادگاه داوری تجدیدنظرخوانده باید ظرف مهلت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ درخواست باید لایحه خود را به دادگاه CAS ارسال نماید

تعداد داوران تجدیدنظر خواهی ورزشی و نحوه انتخاب و موارد جرح

در رسیدگی به درخواست تجدیدنظر خواهی ورزشی باید سه نفر داور موضوع دعوی را بررسی نمایند مگر اینکه تجدیدنظرخواه ضمن دادخواست توافقی مبنی بر رسیدگی یک داور ارائه نماید یا اینکه رییس شعبه تجدیدنظر با توجه به اوضاع و احوال پرونده لازم بداند یک نفر داور موضوع را مورد بررسی قراردهد درصورت رسیدگی سه داور، تجدیدنظر خوانده وظیفه دارد ظرف مهلت ده روز از تاریخ ابلاغ درخواست تجدیدنظر خواهی ورزشی داور خود را تعیین نماید.

تبادل لوایح

تجدیدنظر خواه باید درمهلت ده روز از تاریخ اتمام فرصت تجدیدنظر فایلی که درآن خلاصه اظهارات و رخداد ها و استدلال های قانونی به انضمام کلیه پیوست ها و مدارکی که قصد استناد به آن ها در دادگاه را دارد به دفتر دادگاه ارسال نماید همچنین باید نام شهود و گواهان به همراه خلاصه ای از شهادت این افراد علاوه بر این نام و مشخصات کارشناسان و ذکر موضوع تخصصشان را ذکر نماید.

بیشتر بدانید:  نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش

وکیل برای تجدیدنظرخواهی ورزشی
وکیل برای تجدیدنظرخواهی ورزشی

وکیل برای تجدید نظر خواهی ورزشی

نقش یک وکیل در تمامی دعاوی غیر قابل انکار است، دعاوی ورزشی امری تخصصی تر از دعاوی عامه است و نیازمند یک وکیل ورزشی متخصص و مجرب در راستای دعاوی ورزشی است گروه وکلای لاهه میتواند با انجام انواع امورات حقوق ورزشی ازجمله تنظیم قراردادهای ورزشی، طرح دعوای ورزشی، تنظیم قوانین ورزشی، دفاع از حقوق موکل در دیوان داوری ورزش و دیگر نهاد ها و سایر نهادها و تمامی مراجع ورزشی  از حقوق موکل خود دفاع نماید در صورتی که پاسخ سوالات خود را در این مطلب نیافتید با ما تماس بگیرید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۶ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
ترانسفر بازیکن فوتبال
نوشتهٔ بعدی
قرارداد بازیکن و باشگاه

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button