درخواست داوری ورزشی

درخواست داوری ورزشی

درخواست داوری ورزشی به دادگاه داوری ورزش نیز مانند تمامی درخواست و دادخواست های ورزشی و غیر ورزشی باید طی اصولی تنظیم شود رعایت کردن چارچوب دادخواست داوری ورزشی برای طرفین دعوی باعث میشود تا دادگاه داوری بتواند به درخواست داوری ورزشی در اسرع وقت رسیدگی نماید و تنظیم یک درخواست داوری ورزشی درست و طبق اصول به روند رسیدگی در دادگاه  سهولت میبخشد و خواسته طرفین به راحتی آشکار میشود، موضوع این مطلب اصول صحیح تنظیم یک درخواست داوری ورزشی است.

منظور از عبارت درخواست یا دادخواست داوری ورزشی در این مطلب، عبارت درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش است که به طور اختصار عبارت درخواست داوری ورزشی استفاده شده است.

درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش

در واقع دادگاه برای رسیدگی به درخواست داوری ورزشی صلاحیت رسیدگی خود را از اراده طرفین می گیرد و این خواست و اراده طرفین قرارداد است که موجب درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش میشود که از قرارداد یا شرط داوری نشات میگیرد.

اما نکته ای که وجود دارد درخواست داوری ورزشی ای که به دادگاه داوری ورزش ارائه میدهید نیازمند اطلاعاتی از قبیل مشخصات خواهان و خوانده، شرح درخواست و یک کپی از قرارداد یاشرط محلی صلاحیت باشد، در حقیقت درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش همانند قرارداد یا شرط داوری، اراده طرفین قرارداد را در رابطه با شرایط و قواعد حاکم بر رسیدگی داور روشن می نماید به عبارتی اگر قرارداد یا شرط داوری اراده طرفین را به رسیدگی و حل اختلاف توسط داوری بیان می نماید، درخواست رسیدگی جزییات این رسیدگی را مشخص میکند.

بیشتر بدانید:  دادگاه داوری ورزشی (CAS)

وکیل برای درخواست داوری ورزشی
وکیل برای درخواست داوری ورزشی

اصول تقدیم درخواست داوری ورزشی چگونه است؟

در خصوص تقدیم درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش نیازی به مراجعه حضوری نیست و ضرورت یا قاعده ای وجود ندارد که درخواست داوری حتما به صورت حضوری تقدیم شود، درخواست داوری ورزشی میتواند از طریق فکس یا تلکس به دفتر دادگاه ارسال شود.

شایان ذکر است چنانچه درخواست داوری در دادگاه داوری ورزش قبلا از طریق فکس یا ایمیل به آدرس ایمیل CAS ارسال شده باشد تنها زمانی این درخواست معتبر خواهد بود که رسید دریافت دادخواست توسط دادگاه تایید شود و شرط دیگری که وجود دارد این است که مکاتبات و ضمائم آن ها نیز توسط پیک در اولین روز کاری بعد از مهلت های زمانی مقرر تحویل داده شود. پیوست های درخواست نیز مشروط بر اینکه لیست شده و معین باشند این امکان وجود دارد که توسط ایمیل به دادگاه ارسال شوند.

تکمیل و ارسال مدارک مربوط به درخواست داوری ورزشی توسط ایمیل طبق اصولی است که دادگاه داوری آن را از قبل مشخص کرده است . تعداد نسخ دادخواست داوری ورزشی باید به تعداد افراد حاضر در رسیدگی باشد و چنانچه تعداد داوران یک نفر باشد یک نسخه و اگر تعداد داوران سه نفر باشد باید سه نسخه از درخواست مذکور در اختیار افراد ذی صلاح قرار گیرد، پیوست های دادخواست نیز باید شامل ادله و مدارک مربوط به پرونده باشد.

در صورت وجود نقص وعدم رعایت تشریفات و مقررات مربوط به دادخواست در دادگاه داوری ورزش دفتر دادگاه مدت زمان کوتاهی جهت رفع نقص به خواهان اعلام می نماید و در صورت عدم رفع نقص رسیدگی ادامه پیدا نمی کند.

دادخواست داوری ورزش باید به چه صورت باشد و شرایط آن چگونه است؟

مقررات رسیدگی پیش بینی شده دادگاه داوری به صرف درخواست داوری ورزشی به جریان خواهد افتاد، شخص خواهان رسیدگی در دادگاه باید درخواستی را تنظیم نماید که دارای چارچوب از پیش مشخص شده ای است و درخواست داوری ورزشی باید به گونه ای باشد که این اصول در آن رعایت شود.

۱- اسم و آدرس کامل خواندگان
۲- یک شرح مختصر از وقایع و استدلالات حقوقی و علت و موضوع اختلاف و حادثه
۳- درخواست خواهان برای جبران زیان
۴- کپی از قرارداد، توافقنامه حاوی شرط ارجاع اختلاف به دادگاه داوری (در توافقنامه ذکر شده باشد که در صورت بروز مشکل به کدام مرجع مراجعه نمایند) و هرگونه اسناد یا مدارکی که برای این امر اختصاص یافته است.

۵- هرگونه اطلاعات مرتبط در مورد تعداد و نحوه انتخاب داور یا داوران و چنانچه قرارداد داوری، سه نفر باید انتخاب شوند نام و آدرس داور انتخابی توسط خواهان از لیست داوران دادگاه باید قید شود.

این امکان وجود دارد که دادخواست داوری ورزشی حضورا توسط شخص خواهان یا وکیل امور ورزشی او تقدیم دادگاه گردد یا از طرق ارتباطی نظیر فکس یا تلکس ارسال شود درخواست داوری ورزشی نباید شامل جزئیات پرونده باشد بلکه باید به طور جزئی وقایع و استدلالات حقوقی موضوع اختلاف را شرح دهد.

پیوست های درخواست داوری ورزشی

در پیوست های دادخواست داوری ورزشی باید نام شهود و خلاصه ای از مشخصات آن ها، موضوع شهادت، نام کارشناسان با اعلام موضوع تخصص آنها و دیگر دلایلی که خواهان قصد دارد در دادگاه به آنها استناد کند را قید و پیوست دادخواست داوری ورزشی خود نماید. در خصوص تعداد کپی درخواست داوری ورزشی و پیوستی که نیاز است به دادگاه ارایه شود باید گفت به تعداد داوران و طرفین دعوی به علاوه یک نسخه از درخواست و پیوست ها مورد نیاز است به عنوان مثال اگر ۳ داور و ۴ طرف دعوی برای موضوع مطروحه خواهان وجود دارد خواهان موظف است ۸ نسخه از پیوست و درخواست های خود را به دادگاه ارائه کند، یک نسخه ی اضافی به این منظور از شخص دریافت میشود که در دادگاه داوری بایگانی شود.

موارد توقیف درخواست داوری ورزشی

بعد از تقدیم درخواست، ممکن است بنابر دلایلی توقیف دادخواست داوری ورزشی اتفاق بیوفتد و اصلا روند رسیدگی آغاز نشود، یک نمونه از مواردی که موجب توقیف دادخواست داوری ورزشی در دادگاه میشود رعایت نکردن یکی از شرایط مقرر در ماده ۳۸ ناظر بر اطلاعات درخواست است و دفتر دادگاه برای یک بار به خواهان این فرصت را میدهد تا رفع نقص دادخواست را انجام دهد چنانچه به نحو صحیح رفع نقص صورت گیرد روند رسیدگی آغاز ودر غیر این صورت به منزله انصراف خواهان از درخواست داوری ورزشی خود محسوب میشود

یکی دیگر از مواردی که موجب توقیف درخواست داوری ورزشی می شود پرداخت نکردن هزینه داوری است

همچنین چنانچه مطابق کد دادگاه داوری پیوست ها به تعداد لازم نبوده باشند، در این صورت مهلتی معین برای رفع نقص از سوی دادگاه (CAS) مشخص میشود و اگر رفع نقص در مدت معین صورت گیرد روند رسیدگی آغاز میشود اما در صورتی که خواهان رفع نقص فوق الذکر را پس از مهلت اعطا شده از طریق دادگاه داوری ورزش انجام دهد مشخص نیست که دادگاه به درخواست داوری ورزشی وی ترتیب اثر میدهد یا خیر والبته این موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد که در صورتی دادگاه درخواست داوری ورزشی را به دلیل نقص رد نماید، هزینه اولیه دادرسی (که مبلغ ۱۰۰۰ فرانک سوئیس) می باشد قابل درخواست و استرداد توسط خواهان نخواهد بود.

بیشتر بدانید:  نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش

تشریفات درخواست داوری ورزشی و نحوه تشکیل هیات داوری

داوری ورزشی توسط یک نفر داور یا سه نفر داور صورت می پذیرد.در رابطه با تعداد داوران توافق و تراضی اصحاب دعوی تعیین کننده خواهد بود و در این خصوص اختیار مطلق دارند انتخاب دو داور یا انتخاب بیش از ۳ داور برای اصحاب دعوی مانعی ندارد البته در مواردی که طرفین دعوی بیش از دو شخص می باشند نحوه انتخاب و تعداد داوران دارای مقررات خاصی است.

بعد از تایید صلاحیت شدن داوران رسیدگی آغاز خواهد شد. در حین رسیدگی ممکن است صلاحیت داوران به دلیل وجود علل جرح مورد شک واقع شود و در صورتی که داوری برکنار شود یک داور جدید جایگزین وی میشود اگر این اتفاق درروند رسیدگی درخواست داوری ورزشی اختلافی به وجود بیاید یعنی داوری برکنار و داور جدیدی جایگزین ایشان شود در این صورت رسیدگی های انجام شده قبل از برکناری همچنان بر آثار خود باقی خواهد ماند و معتبر محسوب میشوند.

تعداد داوران رسیدگی کننده

هیات داوری رسیدگی کننده به درخواست داوری ورزشی که اصطلاحا به آنها (PANEL) گفته میشود متشکل از یک یا سه داور خواهد بود و اگر در قرارداد داوری تعداد داوران مشخص نشده باشد رییس شعبه دادگاه با لحاظ میزان اختلاف و پیچیدگی آن تعداد داوران را مشخص می نماید. در حقیقت تعداد داوران در پرونده های مختلف متفاوت است اگر چه آزادی طرفین در کد دادگاه در نظر گرفته شده است اما کد دادگاه در خصوص زوج یا فرد بودن تعداد داوران در انتخاب طرفین موردی را در نظر نگرفته است. به نظر میرسد چنانچه اصحاب داوری تابعیت های مختلفی داشته باشند بهتر است هیات داوری سه نفره برای رسیدگی به درخواست داوری آنها تشکیل گردد که به سبب آشنایی با نظام های حقوقی متفاوت و فرهنگ های متفاوت رای صادر شده عادلانه و قابل قبول تر باشد.

ممکن است این سوال در ذهن بسیاری افراد به وجود بیاید که هیات داوری میتواند بیشتر از سه نفر باشد مثلا تعداد ۵ داور یا بیشتر؟ به نظر میرسد علی الاصول هیات های داوری CAS صرفا متشکل از یک یا سه نفر خواهند بود اما با این حال دادگاه به طور مطلق دست طرفین را برای انتخاب تعداد داوران باز گذاشته است. همچنین ممکن است یک کارمند موقت جهت کمک به هیات داوری به آن ها اضافه شود.

نحوه انتخاب داوران در داوری دوجانبه

چنانچه به موجب قرارداد داوری یا تصمیم ریاست شعبه با فرض اینکه پیش بینی یا توافقی در خصوص تعداد داوران صورت نگرفته است در این صورت درخواست داوری ورزشی پس از آغاز روند رسیدگی باید یک داور برای رسیدگی به موضوع مطروحه انتخاب شود طرفین دعوی داور را به موجب توافقنامه انتخاب خواهند نمود مهلت انتخاب داور پانزده روز از تاریخ دریافت رسید دادخواست داوری ورزشی خواهد بود و در صورت پایان مهلت مقرر و عدم انتخاب داورتوسط طرفین رئیس شعبه دادگاه، داور را جهت رسیدگی به درخواست داوری ورزشی انتخاب خواهد نمود.

اما اگر بنا بر تصمیم ریاست شعبه یا اینکه در قرارداد داوری ذکر شده باشد که باید ۳ نفر داور به درخواست داوری ورزشی رسیدگی نمایند در این صورت خواهان دادخواست داوری ورزشی باید نام داور انتخابی خود را در درخواست خود قید نماید، یا اگر تصمیم رئیس شعبه بر این باشد که سه نفر داور به موضوع دعوی رسیدگی کنند، در مهلتی که در این تصمیم ذکر شده است خواهان مکلف به انتخاب داور خود می باشد از سوی دیگر خوانده نیز باید ظرف مهلت مقرری که از طرف دفتر دادگاه اعلام می شود و شروع آن تاریخ ابلاغ درخواست داوری ورزشی خواهان به خوانده می باشد داور مورد نظر خود را انتخاب نماید. درصورت عدم انتخاب داور از سوی خواهان یا خوانده رئیس شعبه از طرف این اشخاص داورانی را منصوب می نماید.

انتخاب داور در داوری چند جانبه

درخواست داوری ورزشی در حالتی که موضوع دعوی شامل نام چند خواهان یا چند خوانده باشد دادگاه ترکیبی از داوران که به انتخاب اصحاب دعوی که در قرارداد یا شرط داوری ذکر شده باشد ومورد پذیرش طرفین قرار گرفته باشد دادگاه داوری درخواست داوری ورزشی را مورد بررسی قرار می دهد. در صورتی که توافقی صورت نگرفته باشد رییس شعبه دادگاه داوران را تعیین می نماید

درصورتی که انتخاب یک داور ملاک باشد طرفین باید ظرف مدت پانزده روز از تاریخ ابلاغ دادگاه اقدام به انتخاب داور نمایند و به اتفاق نظر برسند در غیر این صورت رییس شعبه دادگاه یک نفر را برای رسیدگی به دادخواست داوری ورزشی ورزش انتخاب خواهد نمود، اما اگر قرار بر این باشد که ۳ داور انتخاب شود و تعداد خواهان یا خواندگان موضوع درخواست داوری ورزشی چند نفر باشد این افراد باید مشترکا یک داور را انتخاب نمایند و در صورت عدم اتفاق نظر، رییس شعبه تعیین کننده ی داور دادخواست داوری ورزشی می باشد.

تایید داوران و ارجاع درخواست داوری ورزشی به آن ها

داوران انتخابی توسط طرفین داوری یا داور سوم که توسط داوران انتخاب میشود فقط پس از تایید رییس شعبه مربوطه به دادخواست داوری ورزشی رسیدگی می نمایند همچنین صلاحیت داوران، استقلال، بی طرفی، آشنایی داوران به مقررات داوری و زبان و توانایی در رسیدگی در اسرع وقت از جمله شرایطی است که باید احراز شود و مورد لحاظ قرار گیرد

شرایط داوران و موارد عدم صلاحیت، عزل و جایگزینی در دادخواست داوری ورزشی

اولین شرطی که در درخواست داوری ورزشی باید در نظرگرفته شود این موضوع است که داور رسیدگی باید بی طرف باشد داوران وظیفه دارند هر موضوعی که باعث عدم بی طرفی آنها نسبت به یکی از اصحاب دعوی موجب میشود را افشا نمایند، در اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده ۱۰ نیز به این موضوع اشاره شده است که : (( هر شخصی استحقاق این را دارد که از یک رسیدگی منصفانه و عمومی توسط یک مرجع مستقل و بیطرف در جهت تعیین حقوق و وظایفش بهره مند شود))

داور دادگاه ممکن است مورد تردید در صلاحیت قرار بگیرد چنانچه اوضاع احوال باعث ایجاد شک در رابطه با بی طرفی داور یاعدم صلاحیت یا عدم استقلال وی شود اعتراض نسبت به این موضوع طی مدت یک هفته از زمان آگاهی نسبت به عدم صلاحیت داور باید به دادگاه داوری اعلام گردد.

تبادل لوایح

از دیگر تشریفات مهم قبل از تشکیل جلسه داوری، تبادل لوایح بین خواهان و خوانده می باشد به نحوی که در صورت اقناع، داور یا هیات داوری ممکن است تصمیم به عدم برگزاری جلسه رسیدگی دادخواست داوری ورزشی بگیرند به طور کلی در رسیدگی دادگاه طرفین حداکثر دوبار به تبادل لوایح میپردازند.

به عنوان یک اصل کلی یک دادخواست داوری ورزشی شامل یک ادعا از طرف خواهان و یک پاسخ از طرف خوانده است خواهد بود و ممکن است شرایط به گونه ای پیش برود که برای باردوم نیز تبادل لوایح در یک درخواست داوری ورزشی اتفاق بیافتد.

درخواست داوری ورزشی در تمامی مراحل دارای قواعدی است که نیازمند رعایت است تا به یک دادرسی ورزشی درست منجر شود در تبادل لوایح نیز پاسخ خوانده باید شامل خلاصه اظهارات و دفاعیات، ایراد به صلاحیت دادگاه یا دعوی متقابل باشد همچنین ممکن است طرفین دعوی درخواست داوری ورزشی ادعاهایی را در لوایح خود مطرح نمایند که در دادخواست یا پاسخ آن اظهار نشده بود، در این صورت پس از ارسال دومین لایحه دیگر ادعای جدیدی از سوی احدی از طرفین دعاوی ورزشی نمیتواند مطرح شود مگر با رضایت طرف دیگر داوری یعنی فقط در صورتی که طرف دعوی بپذیرد ادعای جدید مورد بررسی قرار میگیرد.

همراه با تبادل لوایح طرفین موظفنداسناد و مدارک مورد نیاز درخواست داوری ورزشی را ضمیمه و پیوست دادخواست نمایند وبعد از تقدیم درخواست داوری ورزشی طرفین نمیتوانند مدارک کتبی به دادگاه تحویل دهند مگر با توافق متقابل اصحاب دعوی.

نقش وکیل ورزشی در درخواست های داوری ورزشی چیست؟

همان گونه که در بالا اشاره کردیم یک دادخواست صحیح دارای جوانب و خط و مشی های بسیاری است که باید رعایت شود و در صورت عدم رعایت موازین دادرسی به تعویق خواهد افتاد یا متوقف خواهد شد پس داشتن یک وکیل خبره باعث میشود تا به نحو صحیح به دعوای ورزشی مطروحه رسیدگی شود یک وکیل باسواد و حرفه ای به گونه ای عمل میکند که تمام اصول دادرسی در دادگاه داوری ورزش و سایر مراجع رعایت شود و به نوعی حق موکل تضییع نگردد و میتواند با تنظیم لوایح متناسب و استناد به مواد قانونی متناسب با موضوع دعوی پیگیری حقوق موکل خود را به نحواحسن انجام دهد ودر تمامی مراحل دادرسی و تجدید نظر خواهی به بهترین نحود عملکرد مطلوب خود را به نمایش بگذارد و از ورود ضرر ها و خسارات غیر منصفانه به موکل خود جلوگیری نماید.

دادخواست داوری ورزشی
دادخواست داوری ورزشی

گروه وکلای ورزشی لاهه

گروه وکلای لاهه تشکیل شده از وکلای ورزشی دارای پروانه وکالت کانون وکلای دادگستری ایران و اسپانیا با تجربه و تحصیل کرده در دانشگاه های معتبر دنیا دارای سواد بالا و با تجربه در زمینه دعاوی ورزشی و آشنا با قوانین ورزشی داخلی و بین المللی، آشنا با امور و روند رسیدگی و قواعد حاکم بر انواع دعاوی ورزشی داخلی و بین المللی و متخصص در تنظیم قرارداد های ورزشی، ترانسفر بازیکن، تنظیم درخواست های داوری ورزشی و … میتواند شما را در تمامی امور مربوط به قراردادها و دعاوی ورزشی یاری نماید.

سوالات متداول در رابطه با نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش

خیر لزومی برای تقدیم درخواست داوری به صورت حضوری وجود ندارد اما در صورت ارسال به روش غیر حضوری باید رسید تایید دریافت آن از سوی دادگاه ارسال شود.

این موضوع حداکثر ۲ بار امکان پذیر خواهد بود.

ازجمله موارد؛ صلاحیت داوران، استقلال، بی طرفی، آشنایی داوران به مقررات داوری و زبان و توانایی در رسیدگی در اسرع وقت می باشد.

در صورت برکناری یک داور جایگزینی برای وی تعیین خواهد شد اما رسیدگی های انجام شده قبل از برکناری داور معتبر محسوب میشوند.

باید نام شهود و خلاصه ای از مشخصات ایشان، موضوع شهادت، نام کارشناسان با اعلام موضوع تخصصشان و اسناد و دلایلی که خواهان قصد دارد در دادگاه به آنها استناد کند را قید و پیوست دادخواست داوری نماید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
نحوه رسیدگی در دادگاه داوری ورزش
نوشتهٔ بعدی
مقررات قانونی در مورد بازیکن اضافه در زمین و تعویض ششم

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button