دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش

دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش

دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش مواردی چون دعاوی حق نشر (Copyright)، حق علامت تجاری، حق طراحی، مسائل مربوط به قراردادها (مثلا قراردادهای اسپانسری) و… را در بر می‌گیرند.

بررسی دعاوی قانونی در زمینه مالکیت فکری در حوزه ورزش

دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش، یک موضوع نسبتا پیچیده و چندوجهی است که ممکن است جنبه‌های مختلفی از جمله حق نشر، حق علامت تجاری و… را در بر بگیرد. در ادامه با ما باشید تا برخی از جنبه‌های مهم این دعاوی در حوزه ورزش را بررسی کنیم. شایان ذکر است، برای موفقیت در دعاوی ورزشی مربوطه می‌توانید از وکلای ورزشی گروه لاهه کمک بگیرید.

دعاوی حق نشر در حوزه ورزش

حق نشر مربوط به آثار خلاقانه مثل تصاویر، ویدئوها و دیگر محتواهای تولید شده است. در ورزش، این حق می‌تواند شامل پخش غیرمجاز، استفاده از تصاویر مربوط به رویدادهای ورزشی (بدون اجازه تولیدکنندگان محتوا) و… شود. بسیاری از رویدادهای ورزشی در ایران و جهان، تحت حق نشر قرار دارند و منجر به بروز دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش می‌شوند و به همین خاطر، این موضوع  خصوصا در دنیای دیجیتال به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

گاهی مسائل مربوط به قراردادها نیز منجر به دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش می‌شوند. مثلا قراردادهای اسپانسری معمولا شامل شرایط خاصی هستند که هر دو طرف باید رعایت کنند. عدم رعایت شرایط قراردادی، مانند استفاده غیرمجاز از نام یا لوگوی یک برند در رویدادهای ورزشی می‌تواند اقدامات قانونی و دعاوی مربوطه را به همراه داشته باشد.

بیشتر بدانید:  تاثیر بندهای فسخ در قراردادهای ورزشی

حق علامت تجاری ورزشی و دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری

همانطور که می‌دانید، علامت تجاری (Trademark) در واقع همان نام، لوگو یا نشانه‌های تجاری هستند که جهت شناسایی محصولات و خدمات شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش و در زمینه علامت‌های تجاری ممکن است به این شکل رخ دهند:

  • نقش علامت تجاری: چنانچه از نام یا لوگوی یک تیم ورزشی بدون اجازه استفاده شود، نقض علامت تجاری رخ می‌دهد؛ برای مثال، فروش لباس‌هایی با لوگوی تقلبی یک تیم ورزشی در برخی موارد منجر به اقدام قانونی می‌شود.
  • استفاده از نام‌های مشابه: برخی از برندها ممکن است با هدف فریب مشتریان، نام‌هایی مشابه برندهای ورزشی معروف انتخاب کنند؛ این موضوع، سردرگمی مشتریان را به همراه داشته و باعث کاهش اعتبار برند اصلی و حتی بروز دعاوی بین المللی ورزشی یا دعاوی حقوقی در این حوزه می‌شوند.
  • و…

حق طراحی در دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش

جنبه دیگری از دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش به مسئله حق طراحی مربوط می‌شود. نقض حق طراحی منجر به بروز دعاوی مذکور شده و پیامدهای منفی مختلفی را به دنبال دارد؛ برای مثال، چنانچه شرکتی لباس‌های ورزشی را با طراحی مشابه لباس‌های یک برند معروف تولید کند، ممکن است که تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.

دعاوی ضد انحصار ورزشی

نمونه دیگری از دعاوی که می‌توان آن را در زمره دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش قرار داد، دعاوی ضد انحصار است. این نوع دعاوی معمولا زمانی مطرح می‌شوند که یک شرکت یا سازمان ورزشی متهم به رفتارهای ضد رقابتی شود. به بیان ساده، چنانچه یک سازمان ورزشی اقداماتی انجام دهد که باعث ایجاد انحصار در بازار شود (مثلا خریدن رقبای کوچک‌تر یا محدود کردن دسترسی به منابع خاص برای رقبا) ممکن است تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد.

بیشتر بدانید:  اعتراض به تست دوپینگ ورزشی

دعاوی مربوطه به حقوق مالکیت فکری در ورزش
دعاوی مربوطه به حقوق مالکیت فکری در ورزش

مشاوره با وکیل ورزشی گروه لاهه

مشاوره با وکیل ورزشی در دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش از اهمیت بالایی برخوردار است؛ وکلای متخصص در این حوزه دارای دانش عمیقی از قوانین و مقررات مربوط به مالکیت فکری، مانند حق کپی رایت، علامت تجاری، پتنت‌ها و… هستند. ایشان می‌توانند به ورزشکاران، تیم‌ها و سازمان‌ها کمک کنند تا از حقوق خود محافظت نموده و از نقض‌های احتمالی جلوگیری کنند. همچنین وکیل ورزشی می‌تواند در تدوین قراردادها و توافقنامه‌ها به منظور تضمین حقوق مالکیت فکری مشاوره دهد.

سوالات متداول

معمولا این دعاوی در زمینه حق نشر، حق طراحی، حق علامت تجاری و… مطرح می‌شوند.

 

حق نشر مربوط به آثاری مثل تصاویر، ویدئوها و دیگر محتواهای تولید شده است. در ورزش، این حق می‌تواند شامل پخش غیرمجاز، استفاده از تصاویر مربوط به رویدادهای ورزشی (بدون اجازه تولیدکنندگان محتوا) و… شود.

 

علامت تجاری در واقع همان نام، لوگو یا نشانه‌های تجاری هستند که جهت شناسایی محصولات و خدمات شرکت‌ها مورد استفاده قرار می‌‌گیرند؛ مثلا اگر از نام یا لوگوی یک تیم ورزشی بدون اجازه استفاده شود، نقض علامت تجاری رخ می‌دهد.

 

گاهی مسائل مربوط به قراردادها نیز منجر به دعاوی مربوط به حقوق مالکیت فکری در ورزش می‌شوند. مثلا قراردادهای اسپانسری معمولا شامل شرایط خاصی هستند که هر دو طرف باید آن‌ها را رعایت کنند و عدم رعایت (مثلا استفاده غیرمجاز از نام یا لوگوی یک برند در رویدادهای ورزشی) می‌تواند اقدامات قانونی و دعاوی مربوطه را به همراه داشته باشد.

این نوع دعاوی معمولا زمانی مطرح می‌شوند که یک شرکت یا سازمان ورزشی متهم به رفتارهای ضد رقابتی شود. چنانچه یک سازمان ورزشی اقداماتی انجام دهد که باعث ایجاد انحصار در بازار شود (مثلا خریدن رقبای کوچک‌تر یا محدود کردن دسترسی به منابع خاص برای رقبا) این حالت رخ می‌دهد.

 

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
مقایسه CAS با دیگر نهادهای داوری ورزشی

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button