کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری معمولا شامل استخدام جعلی، فروش ویزای کاری جعلی، دریافت هزینههای غیرمنصفانه، درخواست مدارک جعلی جهت اخذ ویزا و… میشوند.
ویزای کاری چیست؟
کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری را در ادامه بررسی میکنیم. ویزای کاری نوعی مجوز برای ورود به کشور مقصد جهت کار و زندگی در آن کشور است. ویزای کاری دارای انواع مختلفی بوده و معمولا به افراد اجازه میدهد که به کشور مقصد ورود کرده و برای مدتی مشخص یا به طور دائم در آن کشور به کار و زندگی مشغول شوند. اگر افراد، انواع کلاهبرداریهای رایج در حوزه مهاجرت را نشناسند، ممکن است طی پروسه اخذ جاب آفر، ارسال مدارک، دریافت ویزای کاری و… در دام افراد فریبکار و سودجو بیافتند.
کلاهبرداریهای مرتبط با مهاجرت کاری کدامند؟
حال، زمان آن رسیده است که کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری را بررسی کنیم. کلاهبرداریهای مهاجرتی در زمینه کار به روشهای مختلفی انجام میشوند و معمولا هدفشان، فریب افرادی است که به دنبال فرصتهای شغلی بهتر در کشورهای دیگر هستند. در این بخش به بررسی برخی از رایجترین این نوع کلاهبرداریها میپردازیم.
- کلاهبرداری از طریق استخدام جعلی: در این روش، کلاهبرداران شغلهایی با حقوق و مزایای عالی در کشورهای دیگر را تبلیغ میکنند و در پی آن از متقاضیان، هزینههای مختلفی به عنوان هزینه اخذ ویزا، مشاوره و… دریافت نموده و سپس ناپدید میشوند.
- فروش ویزای جعلی: یکی دیگر از کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری، فروش ویزای کاری جعلی است؛ گاهی کلاهبرداران ادعا میکنند که میتوانند ویزاهای قانونی یا غیرقانونی را به سرعت تهیه نموده و آن را به شما بفروشند. معمولا افرادی که فریب چنین فرادی را میخورند، با بازداشت، اخراج از کشور و… روبهرو میشوند.
- هزینههای غیرمنصفانه: یکی دیگر از روشهای مورد استفاده کلاهبرداران مهاجرت کاری، دریافت هزینههای غیرمنصفانه است. برخی موسسات و شرکتها، خدماتشان را با قیمت بسیار بالا ارائه میدهند و با وعدههای کذب از شما کلاهبرداری میکنند؛ لذا افراد باید با روشهای قانونی برای مقابله با کلاهبردارن مهاجرتی آشنا باشند.
- درخواست مدارک جعلی: گاهی کلاهبرداران، متقاضیان اخذ ویزای کاری را تحت فشار قرار میدهند تا سریعا مدارک جعلی شغلی، تحصیلی و… را ارائه کنند. پر واضح است که احتمال ریجکتی ویزا، ممنوعیت ورود به کشور و… در پی چنین اقداماتی به شدت بالا میرود.
- کلاهبرداری از طریق شبکههای اجتماعی: با افزایش استفاده از شبکههای اجتماعی، کلاهبرداران مهاجرت کاری از این فضا برای جذب متقاضیان و فریب آنان استفاده میکنند. ممکن است کلاهبرداران از این طریق، گروهها و صفحات جعلی ایجاد کرده با تبلیغ فرصتهای شغلی عالی به دنبال دریافت اطلاعات شخصی افراد، دریافت پول و… باشند.
- و…
مقابله با کلاهبرداری مرتبط با ویزای کاری
با کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری آشنا شدیم و حال بایستی راههای پیشگیری از وقوع این کلاهبرداریها و چگونگی مقابله با آن را بررسی کنیم. با وکیل پرونده کلاهبرداری مهاجرتی همراه باشید.
- پیش از هرگونه اقدام (حتی قبل از دریافت مشاوره) به خوبی راجع به اعتبار موسسه یا شرکت مهاجرتی تحقیق کنید.
- حتما وجود مجوز معتبر را جدی گرفته و با مشاورینی که بدون داشتن مجوز در حال فعالیت هستند، همکاری نکنید.
- کمک وکلا به قربانیان کلاهبرداری مهاجرتی را جدی بگیرید و ترجیحا برای مهاجرت، با وکلای متخصص در این زمینه همکاری کنید؛ چرا که ایشان هم تحصیلات مرتبط با این زمینه را داشته و هم تجربیات کاری مشابه دارند.
- پیش از پرداخت هرنوع هزینه مطمئن شوید که مبلغ درخواستی غیرمعمول نباشد و به صورت منصفانه دریافت شود.
- اگر به کلاهبرداری در زمینه مهاجرت کاری مشکوک شدید، هرچه سریعتر موضوع را با مراجع قانونی و سازمانهای مربوطه در میان بگذارید.
- یکی از نکات مهم برای پیشگیری از کلاهبرداری در زمینه مهاجرت کاری آن است که از قوانین مهاجرتی کشور مقصد و حقوق خود آگاه باشید تا کلاهبردارن نتوانند با ارائه اطلاعات نادرست، کاری از پیش ببرند.
مبارزه با کلاهبرداری مرتبط با ویزای کاری به کمک وکیل گروه لاهه
در این مقاله راجع به کلاهبرداریهای مرتبط با ویزای کاری صحبت کردیم تا اگر قصد مهاجرت کاری دارید، با توجه به نکات بیان شده بتوانید محتاطانهتر عمل کنید. همچنین توصیه میکنیم که برای اخذ ویزای کاری، با وکیل مهاجرت کاری در ارتباط بوده و در صورتی که با کلاهبرداری در این زمینه مواجه شدید، برای دریافت مشاوره حقوقی، شکایت از کلاهبردارن و حفظ حقوق خود با وکیل پرونده کلاهبرداری مهاجرتی از گروه لاهه مشورت نمایید.
سوالات متداول
ویزای کاری نوعی مجوز برای ورود به کشور مقصد جهت کار در آن کشور است. ویزای کاری دارای انواع مختلفی بوده و به افراد اجازه میدهد که در کشور مقصد به کار و زندگی مشغول شوند.
کلاهبرداری های این حوزه شامل فروش ویزای جعلی، استخدام جعلی، دریافت هزینههای غیرمنصفانه و… میشوند که در مقاله راجع به آنها صحبت کردیم.
مواردی مثل عدم شفافیت در اطلاعات ارائه شده توسط شرکتها یا موسسات مهاجرتی، استفاده از ایمیلهای عمومی به جای دامنه رسمی شرکت، تجربیات منفی دیگران، شرایط مبهم در قرارداد شغلی و… از نشانههای کلاهبرداری مرتبط با ویزای کاری هستند.
با تحقیق دقیق، مشاوره با وکلای مهاجرت کاری، بررسی مجوزها و… میتوانید از کلاهبرداری مرتبط با ویزای کاری جلوگیری کنید.
شما میتوانید با مجموعه لاهه تماس گرفته و وقت مشاوره با وکیل پرونده کلاهبرداری مهاجرتی را رزرو نمایید.