کلاهبرداری از طریق صرافی، صرافی های غیر مجاز، نحوه کلاهبرداری، مانورهای شخص کلاهبردار و … موضوعاتی هستند که وکیل بین المللی گروه وکلای بین المللی لاهه در این مطلب به آن پرداخته است. نقل و انتقال ارز امروزه یکی از چالش های معاملات و مراودات در سطح بین المللی است. با توجه به تحریم های بی رحمانه در حق مردم عزیز کشورمان این چالش بزرگ برای مردم ایران زمین به وجود آمده است.
به صورت قانونی و طبق مقررات به شرح پیش گفته صراف ها امکان نقل و انتقال ارز را ندارند، بنابراین به منظور دور زدن مقررات و تحریم ها و همچنین تسهیل این موضوع صراف ها با همکاران و شرکای خود در خارج از کشور دارای مراوداتی هستند که به صورت نقدی یا واریز به حساب اشخاص ثالث ارز جا به جا شده و در کشور مقصد تحویل شخص مورد نظر می شود. این پروسه برای صرافان نسبت به عوایدی که از این موضوع می برند دارای ریسک بالایی است. متاسفانه موضوعات فوق محفل و فضا را برای افراد سودجو، منفعت طلب و کلاهبردار فراهم کرده است.
صرافی چیست و صراف کیست؟
صرافی (Exchange) در لغت به معنای داد و ستد انواع پول و مسکوکات است که بر اثر نیاز جامعه به ارزهای خارجی و تبدیل آنها به یکدیگر، تعیین و صحت وزن عیار مسکوکات گوناگون، این حرفه شکل گرفته است. حال به شخص یا سازمانی که شغلش انجام این امور باشد صراف (Changer) گفته می شود.
صرافی و انواع آن
۱- صرافی هایی که فقط خرید و فروش طلا، نقره و ارز انجام می دهند و در قالب شرکت های تضامنی و یا سهامی خاص فعالیت دارند.
۲- صرافی هایی که علاوه بر موارد گفته شده نقل و انتقال ارز را در چهارچوب مقررات ارزی یعنی عملیات مربوط به حوالههای ارزی از طریق بانکها و موسسات اعتباری دارای مجوز از بانک مرکزی و ارائه خدمات ارزی برون مرزی از طریق کارگزاران مجاز خارج از کشور را نیز انجام می دهند.
۳- صرافی های ارز دیجیتال: صرافی دیجیتال بستری است که در آن اشخاص میتوانند ارزهای دیجیتال خود را معامله و به ارز دیجیتال دیگر یا پول ملی تبدیل کنند. این صرافی ها مجازی بوده و در قالب سایت و اپلیکیشن نسبت به ارائه خدمات می پردازند.
کلاهبرداری از طریق صرافی
کلاهبرداری از طریق صرافی به طرق مختلف امکانپذیر است نظیر معرفی خود بعنوان صراف، از طریق صرافی موهوم، فعالیت در فضای مجازی و ایجاد اعتماد به اینکه صرافی در خارج از کشور ثبت شده است که متاسفانه این افراد با نشان دادن اینکه شرکتی در خارج از کشور ثبت کرده اند مقادیری پول از مردم دریافت و به این وسیله مرتکب جرم کلاهبرداری از طریق صرافی می شوند اغلب دیده شده صرافانی در چندین وهله ابتدا انتقال پول را از طریق صرافان دیگر انجام داده و پس از جلب اعتماد مبالغ کلانی را کلاهبرداری و با ارسال حواله های جعلی بر کار خود پوشش ایجاد کرده اند.
گروه وکلای بین المللی لاهه چندین پرونده در دادسرای بین الملل با این موضوع مطرح و با روند خوب در دست اقدام دارد.
کلاهبرداری از طریق صرافی و شرایط تحقق آن
وکیل بین المللی بیان می دارد: کلاهبرداری از طریق صرافی همچون سایر جرایم دارای سه رکن مادی، معنوی و قانونی است. برای اینکه ثابت کنیم صراف مورد نظر مبادرت به کلاهبرداری نموده است، این سه عنصر یا رکن را در اقدام وی جستجو کنیم:
کلاهبرداری از طریق صرافی و عنصر قانونی
برابر ماده ١ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری هر کس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها یا تجارتخانه ها یا کارخانه ها یا موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیر واقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش آمدهای غیر واقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آنها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود.
جرم کلاهبرداری در ماده فوق جرم انگاری شده و برای آن مجازات تعیین شده است. کلاهبرداری از طریق صرافی می تواند به شکل مشدده باشد و واجد مجازات ۲ تا ۱۰ سال حبس است.
کلاهبرداری از طریق صرافی و عنصر مادی
این عنصر نمایانگر رفتار فیزیکی صراف کلاهبردار است. یعنی صراف یا کسی که خود را صراف معرفی نموده باید مال شما را برده باشد. اقدامات متقلبانه ای جهت فریفتن شما به کار برده باشد، به وسایل متقلبانه ای متوسل شده باشد و …
کلاهبرداری از طریق صرافی و عنصر معنوی
عنصر معنوی یا روانی در جرم کلاهبرداری از طریق صرافی این است که صراف موردنظر از روی آگاهی و دانسته با اعمال و افعال متقلبانه خود، قصد فریب شما را داشته و پس ار فریفتن شما مالتان را برباید.
مانورهای متقلبانه کلاهبرداری از طریق صرافی
شخص کلاهبردار با استفاده از انواع مانورهای متقلبانه سعی در فریب افرادی که قصد انتقال و تبدیل ارز دارند می کند که مهم ترین آن ها عبارتند از:
۱- اعتبار: معرفی کردن خود به عنوان صرافی معتبر که مجوز فعالیت دارد در حالی که فاقد مجوز صرافی است و مبادرت به بردن مال غیر می نماید. برای جلوگیری از فریب خوردن توسط این افراد حتما باید وجود صرافی را استعلام کنید سپس امور انتقال پول را به صراف بسپارید.
۲- تبلیغات: شخص کلاهبردار از طریق صرافی با ایجاد شناسه یا اکانت در فضای مجازی نظیر اینستاگرام، کانال تلگرامی، گروه واتس اپ شروع به تبلیغ و بارگزاری نرخ های روزانه ارز و تبلیغات گسترده می کند تا جلب اعتماد کند و پس از اینکه مبالغ کلانی دریافت کند بلافاصله هدف شوم خود را عملی می کند.
۳- جعل حواله: کلاهبردار با جعل حواله انتقال ارز و ارسال آن برای شما، این ذهنیت را در شما ایجاد می کند که مبالغ شما انتقال داده شده، در حالی که چنین نیست و پول در اختیار صراف کلاهبردار است.
۴- ایجاد مغازه صرافی: صرف باز کردن یک مغازه به منظور صرافی دلیلی بر مطمئن و معتبر بودن صراف و صرافی نیست و بسیاری از مالباختگان به همین منظور سرمایه خود را از دست داده اند چرا که شخص کلاهبردار پس از اقدامات شوم خود از محل متواری شده و آن مغازه تنها پوششی برای اقدامات بزهکارانه شخص کلاهبردار از طریق صرافی بوده است.
نمونه پرونده کلاهبرداری از طریق صرافی
در یکی از نمونه پرونده هایی که گروه وکلای بین المللی لاهه در دادسرای بین الملل در مورد شخصی که خود را صراف در کشور ترکیه معرفی کرده و فاقد مجوز صرافی نیز در کشور ترکیه بوده است، شخص کلاهبردار خود را صراف در کشور ترکیه معرفی کرده و با نشان دادن مجوزی که مربوط به جواهری بوده، تحت عنوان صرافی P.H و تشکیل صفحه اینستاگرام و کانال در تلگرام و اعلام قیمت لحظه ای ارز ابتدا به مدت یکسال اعتماد مردم را جلب و سپس متاسفانه برای حواله های مبالغ بسیار کلان مبادرت به کلاهبرداری از چندین نفر نموده که خوشبختانه با تیز بینی و پیگیری وکلای گروه وکلای بین المللی لاهه شخص مورد نظر دستگیر و هم اکنون در بازداشت به سر می برد.
گروه وکلای بین المللی لاهه در طی این پرونده متوجه شده شخص اخیر با مشاوره حقوقی با افراد فاقد صلاحیت از ابتدا کلاهبرداری را به نحوی انجام داده که شکات در دام ایشان افتاده و به لحاظ بالا بودن مبلغ ارز مبادرت به شکایت از شکات تحت عنوان معاملات ارزی و قاچاق ارز نموده که با دفاعیات به جای گروه وکلای بین المللی لاهه شکایت ایشان نقش بر آب و رای برائت موکلین اخذ شده است.
آیا امکان شکایت از کلاهبرداری از طریق صرافی وجود دارد؟
پاسخ به این سوال قطعا مثبت است. برای شخص صراف کلاهبردار هم دارای امکان تعقیب است هم امکان مجازات، لکن برای این موضوع می بایست با ادله کامل و چشمان باز مبادرت به تشکیل پرونده نمایید چرا که تعقیب چنین افرادی در خارج از کشور و همچنین پروسه اثبات جرم دارای سختی های خاص خود است و اقدامات نسنجیده ممکن است مبادرت به متواری شدن متهم و عدم امکان دسترسی به وی شود. وجود وکیل بین المللی یا متخصص جهت شکایت از صرافان می تواند در پروسه رسیدگی به شما کمک کند.
وکیل برای شکایت از صرافی
با توجه به نیاز به وجود صرافی ها در تجارت به خصوص در شرایط تحریم کنونی و همچنین رواج روز افزون تبدیل و انتقال ارز، نمی توان بدون استفاده از صراف و صرافی به تجارت پرداخت اما در این بین با توجه به اینکه رقم های جابجا شده بعضا کلان است، سبب حضور افراد کلاهبردار و سود جو شده که ضرر و زیان بسیاری به مالباختگان وارد کرده اند.
گروه وکلای بین المللی لاهه متشکل از وکلای داخلی و بین المللی متخصص و مجرب در این زمینه از دو طریق می تواند در این بخش به شما عزیزان خدمات خود را ارائه کند.
۱- با توجه به شرایط و امکاناتی که دارد محیطی امن برای انتقال و تبادل ارزهای شما ارائه کند تا با اطمینان مبالغ خود را تبدیل و انتقال دهید.
۲- قبول دعاوی کلاهبرداری از طریق صرافی در فضای بین المللی در جهت احقاق حق مالباختگان و متضررین در این موضوع تا دستگیری شخص کلاهبردار و مجازات ایشان در دادسرای بین الملل.
سوالات متداول
بله می توان از طریق مراجع دارای صلاحیت اقدام قضایی و پیگیری نمود.
بله شما می توانید در دادسرای بین الملل تهران شکایت خود را مطرح کنید.
قبل از هرگونه اقدام و معامله با صرافی، حتما از معتبر بودن و مجوز قانونی صرافی مطمئن شوید و استعلام بگیرید.
در ایران از طریق سامانه بانک مرکزی (CBI.IR) می توانید صرافی مورد نظر خود را در ایران استعلام بگیرید.
برای مشاوره با وکیل بین المللی می توانید به صورت حضوری و یا تلفنی با مجموعه گروه وکلای بین المللی لاهه تماس بگیرید.
۱۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام و خسته نباشید، من به پیشنهاد یک نفر که خودش را جهانگرد آلمانی تو تلگرام معرفی کرده بود در یک پلتفرم خرید و فروش آمازون وصل شدم که اولش با مبالغ کم به ظاهر سود میداد اما بار آخر که ۲۵۰۰ دلار در آنجا سرمایه داشتم ۲۰۰۰ دلار دیگر خواست تا پولم را با پورسانتش تحویل بدهد و چون این پروسه تمامی نداره و میدانم بعد از واریز ۲۰۰۰ دلار باز برای آزاد سازی همان پول چند هزار دلار دیگر خواهد خواست ادامه ندادم و الان ۲۵۰۰ دلارم در آن پلتفرم فریز شده لطفا بفرمایید پلیس بین الملل به این مورد رسیدگی میکند یا نه؟
سلام یک آگهی در دیوار بود که نوشته بود استخدام در صرافی و بعد من پیام دادم یکسری کار خواست انجام دادم و بعد گفت که روزانه ما ۲۶ میلیون میریزیم حسابت و بعد تو میری در صرافی ارزی که ما میخواییم رو میخری بعد به ادرسی که بهت گفتیم میزنی پوسانتت رو هم بر میداری دیروز دوتا ۱۰ میلیون ریخت و یک ۵ میلیون من براشون ارز دوج کوین رو گرفتم و فرستادم به ادرس داده شده یک میلیون دویست هم گیر خودم اومد الان اینا کلاهبردارن. گفتت از شرکت مکسی بیت با مدیریت آقای علی … هستن؟
سلام وقت بخیر
به شما توصیه می کنیم هیچ عنوان اطلاعات حساب بانکی خود را در اختیار اشخاص دیگر قرار ندهید و یا انجام عملیات بانکی برای سایرین انجام ندهیم چرا که ممکن است منشا این نقل و انتقالات و تراکنش ها از اعمال مجرمانه باشد نظیر پولشویی که دامن گیر شما نیز خواهد شد.
سلام خسته نباشید یک شخص به من گفت ما در خرید ارز روزانه محدودیت داریم از من خواست براش توی یک صرافی انلاین حساب باز کنم و اون برا من پول بریزه و من اون پول رو به حساب صرافی واریز کنم و سنم کم بود و این چیزا رو نمیدونستم وقتی متوجه کار مشکوک ایشون شدم از طرف صرافی با من تماس گرفتن و گفتن خودتون ارز میخرید منم واقعیت رو گفتم که داستان چیه بعد دوساعت حساب صرافی مسدود شد و هیچ مبلغی ارز خریداری نشد بعدش حساب بانکی بنده مسدود شد و متوجه شدم غیر از غیر قانونی بودن حسابی که از من گرفتن حتی پول هایی هم که میومده توی حساب پول هایی بوده که از حساب مردم هک میشده الان پول ها توی حساب صرافی هست و بنده به پلیس فتا اطلاع دادم قضیه رو میخواستم ببینم حکمی که برای من میدن چیه؟
سلام وقت بخیر با توجه به تخخصی بودن موضوع خود می توانید جهت مشاوره با وکیل متخصص تماس بگیرید.
سلام دوستان شخصی بهم پیشنهاد کار داده در خصوص اینکه چون من صرافی آنلاین دارم پول به کارتم بزنه و من تو صرافی براش ارز بخرم و به کیف پول خودش یا مشتریاش بزنم بنظرتون این کار درسته؟؟
سلام وقت شما بخیر
با توجه به رواج یافتن حساب های اجاره ای توسط صرافی های نامعتبر این عمل ممکن است از طریق اطلاعات حساب شما جرایمی نظر کلاهبرداری، پولشویی و فیشینگ و … صورت بگیرد لذا به شما پیشنهاد می کنیم قبل از هر اقدامی از عواقب آن مطلع باشید.
سلام ممنون از مطالب خوبتون. برای شکایت از یه صرافی ترکیه چجوری میتونم با وکلاتون جلسه داشته باشم؟
سلام سپاس از محبت شما لطفا با دفتر گروه وکلای بین المللی لاهه جهت تعیین وقت مشاوره تماس بگیرید.
سلام، من با گروهی که تو کار انتقال ارز یووان به چین هستند کار میکنم من همیشه یووان سفید خریداری کردهام و جدید مبلغی حدود۱۵۰۰۰یووان به طرف ما در چین واریز کردن کا یووان ارسالی شاکی داشته و حساب طرف ما در رابطه با همان پول ارسالی از طرف این گروه فریز شده و بمدت ۶ ماه طول کشیده وحالا یووان مشکل دار به فرستنده چینی برگشت داده شده و حالا چنجر ما عهده دار مبلغ فوق نمیگردد، با توجه به اینکه در ۱۵ روز اول نامه پلیس چین مبنی بر فریز شدن حساب طرف ما در اثر واریز این مبلغ به چنجر ارائه شده، تمام مکالمات و واریزیها در واتساپ انجام شده، الان میگوید چون زمان بیش از ۲ ماه طول کشیده نمیتواند عهده دار خسارت ما بشود، لطفا یک توضیح مختصر و راهنمایی بفرمایید.
سلام وقت بخیر
لطفا جهت پاسخگویی به سوالتان و مشاوره، فرم درخواست مشاوره را تکمیل کنید.