اجرای رای داوری خارجی در ایران

اجرای رای داوری خارجی در ایران

اجرای رای داوری خارجی در ایران بر اساس قوانین اجرای احکام مدنی، داوری تجاری بین‌المللی و مهم‌تر از همه، کنوانسیون نیویورک صورت می‌پذیرد.

اجرای رای داوری خارجی در ایران تابع چه مقرراتی است؟

اجرای رای داوری خارجی در ایران، امری امکان‌پذیر است اما به شرطی که تابع قوانین اجرای احکام مدنی، داوری تجاری بین‌المللی و کنوانسیون نیویورک باشد. شایان توجه است، چنانچه برای اجرای رای، تعارضی میان این قوانین به وجود آید، اولویت با کنوانسیون نیویورک خواهد بود؛ پس در ادامه با ما باشید تا توضیحاتی درباره این کنوانسیون ارائه کنیم.

اجرای رای داوری خارجی در ایران بر اساس کنوانسیون نیویورک

همانطور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، یکی از مجموعه قوانینی که اجرای رای داوری خارجی در ایران تابع آن است، کنوانسیون نیویورک نام دارد. کنوانسیون نیویورک که ایران نیز به آن پیوسته، در سال ۱۹۵۸ به تصویب رسید و در حال حاضر به عنوان یکی از مهم‌ترین توافقنامه‌های بین‌المللی در حوزه داوری تجاری به شمار می‌رود.

بر اساس کنوانسیون نیویورک، ایران نیز مانند دیگر کشورهای متعاهد باید در راستای شناسایی رای داوری خارجی و اجرای آن بکوشد؛ البته باید در نظر داشته باشیم که ایران، شروط ذیل را جهت تصویب کنوانسیون بیان داشت:

  • اعمال کنوانسیون تنها برای اجرای رای در حوزه اختلافات مربوط به روابط حقوقی قراردادی یا غیرقراردادی تجاری
  • شناسایی و اجرای احکام به شرط وجود رابطه متقابل و صدور رای توسط یکی از دولت‌های عضو کنوانسیون نیویورک
بیشتر بدانید:  وکیل قراردادهای بین المللی

مراحل درخواست اجرای رای داوری خارجی

برای اجرای رای داوری خارجی در ایران می‌توان از داوری در دعاوی بین‌المللی کمک گرفت و از این طریق برای حل اختلافات اقدام کرد. در ادامه، مراحل درخواست اجرای رای داوری خارجی در ایران را بررسی می‌کنیم.

  1. ارائه درخواست اجرای رای داوری خارجی به دادگاه مربوطه در ایران
  2. ارائه مدارک لازم، اعم از رای داوری خارجی، متن قرارداد مربوطه و…
  3. بررسی امکان اجرای رای توسط دادگاه ایرانی
  4. صدور حکم اجرا در صورت وجود شرایط لازم

توجه داشته باشید که اگرچه ایران به کنوانسیون نیویورک پیوسته است اما در صورت وجود مسائلی چون مغایرت اجرای رای داوری خارجی با اصول نظم عمومی، رعایت نشدن فرآیند قانونی داوری، عدم ابلاغ و… ممکن است منجر به عدم اجرای رای داوری خارجی در ایران شوند.

صدور رای داوری خارجی کشورهای مختلف

چنانچه اجرای رای داوری خارجی در ایران از سوی کشوری درخواست شود که عضو کنوانسیون نیویورک نیست، شناسایی و اجرای رای، غیر ممکن نخواهد بود اما پروسه پیچیده‌ای را در بر می‌گیرد. معمولا در چنین حالاتی (در صورت شناسایی رای و امکان اجرا) توافق دوجانبه صورت گرفته مراحل اجرا انجام می‌شوند اما ممکن است دولت ایران در این حالت به قوانین خاص خود اتکا نموده و قوانین بین‌المللی را اولویت قرار ندهد. برای کسب اطلاعات بیشتر یا سپردن امور بین‌الملل به شخص متخصص در این زمینه می‌توانید با وکیل بین‌المللی گروه لاهه در ارتباط باشید.

بیشتر بدانید:  قرارداد داوری بین المللی

اجرای رای داوری خارجی در کشور ایران
اجرای رای داوری خارجی در کشور ایران

مشاوره با وکلای بین‌المللی گروه لاهه

در مقاله حاضر، شرایط اجرای رای داوری خارجی در ایران را بررسی کردیم. چنانچه در زمینه امور تجاری بین‌المللی و موارد مشابه نیاز به کمک دارید، می‌توانید با وکلای بین‌المللی گروه لاهه در ارتباط باشید.

گروه وکلای لاهه زمینه همکاری شما با وکلای متخصص در حوزه دعاوی بین‌الملل را فراهم آورده است تا بتوانید امور مربوطه را در کوتاه‌ترین زمان و به بهترین نحو حل و فصل نمایید. شما می‌توانید برای مشاوره و همکاری با وکلای مجموعه، به صورت تلفنی، آنلاین و حضوری اقدام نمایید.

سوالات متداول

دادگاه لاهه که به اختلاف دولت‎‌ها و جرایم علیه بشریت رسیدگی می‌کند، در کشور هلند قرار دارد.

وکلا برای وکالت در دادگاه لاهه بایستی علاوه بر دارا بودن تحصیلات در زمینه حقوق بین الملل، شرایطی چون تسلط به زبان انگلیسی و فرانسوی، همچنین تجربه عملی در امور بین الملل را دارا باشند. اطلاعات بیشتر در این باره در متن مقاله موجود است.

خیر؛ دیوان بین المللی دادگستری به حل و فصل اختلافات میان دولت‌ها می‌پردازند اما وظیفه دادگاه بین المللی کیفری لاهه، رسیدگی به جنایات جنگی، نسل کشی و… است.

معمولا وکالت در دیوان بین المللی دادگستری بر عهده وکلای ملی کشورهای تعیین شده است اما عموما وکالت در نهادهایی چون دادگاه کیفری بین المللی، محدودیتی نداشته و وکلای خارجی می‌توانند با رعایت قوانین مربوطه، در این دادگاه فعالیت کنند.

شما می‌توانید برای دریافت مشاوره و رسیدگی به امور بین الملل، با مجموعه لاهه تماس گرفته یا از طریق واتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه
نوشتهٔ بعدی
اجرای آرای دادگاه‌های ایران در خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button