نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی

نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی

تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل با استفاده از پایگاه داده، شبکه امن و سریع ارتباطی اینترپل، همکاری با دیگر سازمان‌های بین المللی، صدور انواع اعلان و… صورت می‌پذیرد.

اینترپل و تاریخچه آن

تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل به شیوه‌های مختلفی انجام می‌گیرد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم اما در ابتدا ترجیح دادیم که توضیحاتی راجع به اینترپل و تاریخچه آن ارائه دهیم. اینترپل یا پلیس بین الملل (Interpol) یکی از مهم‌ترین سازمان‌های بین المللی است که هدف اصلی‌اش، تسهیل همکاری‌های پلیسی برای مبارزه با جرایم و جنایات بین المللی است. اینترپل در سال ۱۹۱۴ تاسیس شد و توسعه و گسترش آن مربوط به سال ۱۹۲۳ می‌شود. دفتر مرکزی اینترپل در سال ۱۹۴۶ و بعد از جنگ جهانی دوم در پاریس تاسیس شد و سپس به لیون انتقال یافت.

بد نیست بدانید که اینترپل در زمان تاسیس، فدراسیون بین المللی پلیس نامیده شد؛ در ادامه و به دنبال گسترش این سازمان، اینترپل به صورت رسمی به سازمان بین المللی پلیس جنایی تغییر نام داد. در سال ۱۹۵۶ نام اینترپل (Interpol) به عنوان یک اصطلاح عمومی برای اشاره به سازمان مذکور، در نظر گرفته شد.

بیشتر بدانید:  اعلان رنگ بنفش اینترپل

اینترپل برای تبادل اطلاعات بین المللی چه می‌کند؟

از آن‌جایی که تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل، یکی از مهم‌ترین وظایف این سازمان است، اینترپل از روش‌های مختلفی برای انجام آن استفاده می‌کند. اینترپل از طریق تبادل اطلاعات، برای پیشگیری از وقوع جرایم، آموزش نیروهای پلیس، مبارزه با جرایم و… استفاده می‌کند. در ادامه به تفصیل راجع به نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی صحبت خواهیم کرد.

یکی از مهم‌ترین روش‌های تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل، ایجاد پایگاه داده و به‌روزرسانی آن است. اینترپل یک پایگاه داده غنی دارد که اطلاعات مربوط به مجرمین بین المللی، اشیاء به سرقت رفته، خودرو های سرقتی، شیوه‌های مورد استفاده مجرمان و… را در آن ذخیره می‌کند. کشورهای عضو اینترپل می‌توانند در زمان نیاز به این پایگاه داده دسترسی پیدا کرده و برای تبادل اطلاعات از آن استفاده کنند.

شبکه امن ارتباطی اینترپل برای تبادل اطلاعات بین المللی

یکی دیگر از روش‌های تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل، بکارگیری شبکه ارتباطی امن است. اینترپل یک شبکه ارتباطی امن و سریع برای تبادل اطلاعات بین کشورهای عضو فراهم آورده است که به کشورها این امکان را می‌دهد تا به سرعت و به طور موثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. شبکه امن ارتباطی اینترپل که راجع به آن صحبت کردیم، با نام I-24/7 شناخته می‌شود.

گزارش‌ها و هشدارهای اینترپل

اینترپل به صورت منظم، گزارش‌ها و هشدارهای مربوط به تهدیدات جدید و روندهای جنایی را منتشر می‌کند که به کشورهای عضو کمک کند تا اقدامات پیشگیرانه را به انجام برسانند. صدور انواع اعلان اینترپل نیز روشی کاربردی برای تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل است. با کلیک بر روی عبارت لینک شده می‌توانید درباره اعلان‌ها بخوانید.

همکاری اینترپل با سازمان‌های بین المللی

روش دیگری که برای تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل مورد استفاده قرار می‌گیرد، همکاری با دیگر سازمان‌های بین المللی است. اینترپل از طریق همکاری با سازمان‌هایی چون یونیسف، سازمان ملل متحد، یوروپل و… برای تبادل اطلاعات و هماهنگی هرچه بیشتر در زمینه ارتقای امنیت جهانی و مبارزه با جرایم فراملی تلاش می‌کند.

بیشتر بدانید:  وکیل بین المللی

نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی چیست
نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی چیست

مشاوره با وکیل اینترپل

در این مطلب با  روش تبادل اطلاعات بین المللی توسط اینترپل آشنا شدیم و دریافتیم که اینترپل به عنوان یک پل ارتباطی بین کشورهای عضو عمل کرده و برای تقویت همکاری‌های بین المللی در زمینه امنیت و مبارزه با جرم تلاش می‌کند.

از آن‌جایی که ایران هم عضویت اینترپل را دارد، اگر شما با جرایم بین المللی مانند کلاهبرداری ارزی، فرار مجرم به کشورهای خارجی و… سر و کار دارید، می‌توانید از طریق ارتباط با وکیل اینترپل، موضوع مورد نظر را با پلیس بین الملل در میان گذاشته و برای احقاق حقوق خود تلاش کنید. جهت ارتباط با وکیل اینترپل گروه لاهه می‌توانید با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

تاسیس اینترپل به سال ۱۹۱۴ میلادی باز می‌گردد.

دفتر مرکزی اینترپل ابتدا در پاریس تاسیس شد و سپس به شهر لیون فرانسه انتقال یافت.

اینترپل در زمان تاسیس، فدراسیون بین المللی پلیس نامیده شد؛ در ادامه و به دنبال گسترش و توسعه این سازمان، اینترپل به صورت رسمی به سازمان بین المللی پلیس جنایی تغییر نام داد. سپس در سال ۱۹۵۶ نام  اینترپل به عنوان یک اصطلاح عمومی برای اشاره به این سازمان در نظر گرفته شد.

اینترپل برای تبادل اطلاعات بین المللی از پایگاه داده، شبکه امن ارتباطی (I-24/7)، صدور اعلان‌های مختلف و… کمک می‌گیرد که در مقاله به طور مفصل راجع به آن‌ها صحبت کردیم.

بله؛ اینترپل با سازمان ملل متحد، دادگاه‌های بین المللی و… برای تبادل اطلاعات و مبارزه با جرایم همکاری می‌کند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۰ میانگین امتیاز: ۰]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
ثبت نام سامانه ثنا برای ایرانی های ساکن ترکیه

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button