انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی شامل مواردی مثل وعده اخذ انواع ویزا به صورت تضمینی، آگهی شغلی جعلی، فروش مدارک جعلی برای مهاجرت، دریافت هزینههای پنهان حتی جهت مشاوره و… میشوند.
کلاهبرداریهای رایج در زمینه مهاجرت کدامند؟
انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی را در ادامه به تفکیک بررسی میکنیم. کلاهبرداری مهاجرتی در واقع هرنوع فعالیت غیرقانونی و فریبکارانهای است که به منظور سوء استفاده از افراد انجام شده و منتج به بردن مال ایشان در فرآیند مهاجرت میشود. کلاهبرداران مهاجرتی معمولا با ارائه اطلاعات نادرست، وعدههای دروغین و… در صدد کسب درآمد از طریق فریب دادن متقاضیان مهاجرت بر میآیند.
کلاهبرداری در زمینه مشاوره مهاجرتی
یکی از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی، کلاهبرداری در زمینه مشاوره مهاجرت است؛ برخی افراد یا شرکتها به عنوان مشاورین مهاجرت فعالیت میکنند و صحبت از ارائه خدماتی میکنند که ممکن است حتی واقعی نباشد! این مشاوران معمولا هزینههای هنگفتی برای ارائه مشاوره، تکمیل فرمها و… دریافت میکنند اما در نهایت ممکن است که خدمات موثری ارائه نداده یا حتی با ارائه اطلاعات غلط، شما را با مشکلات متعددی روبهرو کنند. بدین ترتیب لازم است که متقاضیان مهاجرت، مشاور، موسسه یا وکیل مهاجرتی را از طریق تحقیق در منابع معتبر و با توجه به نظر مراجعین سابق انتخاب نمایند.
کلاهبرداری مهاجرتی با آگهیهای شغلی جعلی
کلاهبرداران مهاجرتی ممکن است آگهیهای شغلی جعلی منتشر کنند که در آن، فرصتهای شغلی عالی با حقوق بالا معرفی شده است و این یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی به شمار میرود. این دسته از کلاهبرداران معمولا از متقاضیان مهاجرت به کانادا، انگلستان، آمریکا و… میخواهند که هزینههایی برای ارسال رزومه و مدارک پرداخت نمایند. این در حالی است که آگهیهای شغلی، ارتباطی با کارفرمای واقعی نداشته و صرفا با هدف کلاهبرداری ارائه شدهاند.
کلاهبرداری مهاجرتی با وعده ویزای تضمینی
یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی، فریب در مورد اخذ ویزاهای تضمینی است. هر ویزایی امکان دریافت به صورت تضمینی را ندارد و معمولا موسساتی که میتوانند این امر را به انجام برسانند و برخی ویزاها را به صورت تضمینی (پس از بررسی مدارک و شرایط شما) اخذ نمایند، هزینههای بسیار بالایی دریافت میکنند؛ پس توجه داشته باشید که ادعای افراد یا موسسات مبنی بر اخذ انواع ویزا به صورت تضمینی، در کمترین زمان و با هزینه معمولی، اغلب فریب بوده و نوعی کلاهبرداری مهاجرتی به شمار میرود.
فروش مدارک جعلی برای مهاجرت
برخی افراد ممکن است مدارک جعلی مثل مدارک تحصیلی یا شغلی را به متقاضیان مهاجرت بفروشند و این روش، یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی است. این مدارک معمولا برای تقلب در پروسه درخواست ویزا استفاده میشوند و نه تنها ممکن است ریجکت شدن ویزا را در پی داشته باشد، بلکه گاها عواقب قانونی جدی به همراه دارد.
کلاهبرداری مهاجرتی از طریق هزینههای پنهان
یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی، کلاهبرداری از طریق هزینههای پنهان است. ممکن است برخی افراد یا شرکتها هزینههای پنهانی مثل هزینههای اضافی برای خدمات خاص، هزینه ارسال مدارک و… را اعلام نکنند و در نهایت با دریافت مبالغ هنگفت از متقاضیان مهاجرت، مشکلاتی را برای آنان به وجود آورند.
کلاهبرداری مهاجرتی از طریق ویزاهای غیرممکن
گاهی فقط با بررسی رزومه فرد میتوان شانس ناممکن اخذ برخی ویزاها را پیشبینی کرد اما متاسفانه افراد سودجو، با امیدوار کردن این افراد و دادن وعدههای واهی میتوانند ایشان را فریب داده و مبالغی را دریافت نمایند. این مورد، یکی دیگر از انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی است.
جلوگیری از کلاهبرداری در حوزه مهاجرت
حال که با انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی آشنا شدیم، باید چگونگی جلوگیری از فریب خوردن توسط کلاهبرداران این حوزه را نیز بررسی کنیم. پیش از هرچیز لازم است که برای همکاری با موسسات یا مشاورین، درباره رزومه و اعتبار آنان استعلام بگیرید؛ برای مثال، اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید، میتوانید از طریق وزارت علوم برای این منظور (استعلام گرفتن) اقدام کنید. چنانچه قرار است با وکیل بین المللی یا وکیل متخصص مهاجرت همکاری کنید، بایستی از اعتبار پروانه وکالت ایشان و تجربه آنان در زمینه مهاجرت اطمینان حاصل نمایید.
پیگیری پرونده کلاهبرداری مهاجرتی با وکیل
در این مقاله با انواع رایج کلاهبرداریهای مهاجرتی و شیوه جلوگیری از بروز کلاهبرداری در این زمینه آشنا شدیم اما به هر حال گاهی با وجود رعایت نکات مهم در همکاریهای مهاجرتی، کلاهبرداری اتفاق میافتد و افراد به کمک وکیل نیاز خواهند داشت. اگر با کلاهبرداری در حوزه مهاجرت مواجه شدید یا میخواهید برای امضای قرارداد در این زمینه اقدام کنید و از نیت طرف مقابل مطمئن نیستید، میتوانید بسته به اینکه موسسه مورد نظرتان در ایران یا خارج از کشور قرار دارد، با وکیل بین المللی یا وکیل مهاجرت در ارتباط باشید. برای ارتباط با وکلای مذکور در گروه لاهه کافی است که از طریق واتس اپ برای رزرو وقت مشاوره اقدام کنید.
سوالات متداول
کلاهبرداری مهاجرتی، هرنوع فعالیت غیرقانونی و فریبکارانهای است که به منظور سوء استفاده از افراد در فرآیند مهاجرت صورت میپذیرد.
کلاهبرداریهای مهاجرتی رایج معمولا شامل مواردی چون فروش مدارک جعلی، وعده اخذ انواع ویزا به صورت تضمینی، کلاهبرداری از طریق هزینههای پنهان و… میشوند.
برخی افراد یا شرکتها هزینههای پنهانی مثل هزینههای اضافی برای خدمات خاص را بدون اعلام قبلی از متقاضیان مهاجرت دریافت نموده و از این طریق کلاهبرداری میکنند.
توصیه میکنیم که برای جلوگیری از کلاهبرداری موسسات مهاجرتی، پیش از آغاز همکاری و پرداخت هزینهها درباره اعتبار و رزومه موسسه مورد نظر استعلام بگیرید.
اگر کلاهبرداری مهاجرتی مربوط به خارج از مرزهای کشورمان است میتوانید با وکیل بین المللی در ارتباط باشید، در غیر این صورت، وکلای مهاجرتی میتوانند به شما کمک کنند. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مجموعه لاهه تماس بگیرید.