مهاجرت تحصیلی به ترکیه و شرایط آن موضوعی است که توسط گروه وکلای لاهه در این مطلب مورد بررسی قرار گرفته است. کشور ترکیه در سال های اخیر با پیشرفت چشمگیری که تجربه کرده است مقصد محبوبی برای دانش آموزان و دانشجویان به شمار می رود. مهاجرت تحصیلی به ترکیه همچون سایر کشورها شرایط مخصوص به خود را دارد که با رعایت این شرایط میتوانید به راحتی به اهداف خود دست یابید. مهاجرت تحصیلی به ترکیه چه شرایطی دارد؟ مهمترین مرحله مهاجرت تحصیلی به ترکیه چیست؟ تحصیل در ترکیه چقدر هزینه دارد؟ در این مطلب به پاسخ سوالات خود درخصوص مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل می رسید.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه چه شرایطی دارد؟
مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل در مدارس و دانشگاه های این کشور امکان دارد. شرایط مهاجرت تحصیلی به ترکیه متناسب با نوع مدرسه و یا دانشگاه شما متفاوت خواهد بود. کشور ترکیه از نظر اهمیت به علم و فنون و همچنین تربیت نیروی انسانی در خاورمیانه در میان کشورهای پیشتاز قرار دارد. بازار کار نسبتا فعال این کشور و همچنین دانشگاه های انگلیسی و ترکی زبان موجب جلب توجه محصلان بین المللی به خصوص ایرانی قرار گرفته است. در ادمه تحصیل در مدارس و دانشگاه های ترکیه را بررسی می کنیم.
تحصیل در مدارس ترکیه
تحصیل در مدارس ترکیه از این جهت مورد استقبال قرار می گیرد که دانش آموزان را از سنین پایین که شخصیتی منعطف و سازگاری دارند در محیط آموزشی اروپایی قرار می دهد و آن ها را برای زندگی مستقل در و تحصیل در دانشگاه های خارج از کشور آماده می کند. سن تحصیل اجباری در ترکیه از ۶ سال شروع می شود و تا ۱۸ سال ادامه دارد. در نظر گرفتن این نکته خالی از لطف نیست که متناسب با سیاست های مدرسه مورد نظر ممکن است یک سال به دوره تحصیل دانش آموزان اضافه یا از آن کاسته شود. دانش آموزان تا ۶ سالگی می توانند در دوره های غیر اجباری تحصیلی مهد کودک و آمادگی دبستان شرکت کنند.
هزینه تحصیل در مدارس ترکیه به نسبت سایر کشورها مقرون به صرفه تر می باشد و شما می توانید متناسب با نوع مدرسه و مقطع از ۵ هزار تا ۵۰ هزار لیر و یا دربرخی موارد دلار در نظر داشته باشید. بیشتر مدارس ترکیه به زبان ترکی آموزش می دهند اما مدارسی نیز وجود دارند که زبان اصلی آن ها انگلیسی باشد. برخی از نهادها و یا حتی مدارس با برگزاری مسابقات و یا حتی با توجه به سوابق تحصیلی به دانش آموزان بورسیه می دهند.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه در دانشگاه ها
مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق تحصیل در دانشگاه های این کشور رایج تر و محبوب تر است زیرا افراد در سن ورود به دانشگاه آمادگی بیشتری برای مهاجرت تحصیلی و دوری از خانواده دارند. مقاطع تحصیلی دانشگاه های ترکیه به کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تقسیم می شوند. هر مقطعی شهریه، شرایط، دروس و ویژگی های متفاوتی دارد. در ادامه مقاطع تحصیلات دانشگاهی ترکیه را بررسی می کنیم.
تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه
مقطع کارشناسی در ترکیه پس از شرکت در آزمون ورودی این کشور امکانپذیر است. مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق مقطع کارشناسی ۴ سال به طول می انجامد. هزینه مقطع کارشناسی بسته به رشته و دانشگاه شما متفاوت خواهد بود اما اگر بخواهید به زبان انگلیسی تحصیل کنید در برخی دانشگاه آزمون تعیین سطح زبان از شما گرفته می شود و در برخی دیگر کافی است تا نمره ۵ تا ۵/۶ آیلتس ارائه دهید. آزمون تافل نیز در این مقطع پذیرفته می شود.
آزمون های ورودی
برای تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه های ترکیه باید در آزمون ورودی سراسری که توسط ای کشور برگزار می شود شرکت کنید. آزمون ورودی دارای دو مرحله است که درصورت کسب کف نمره مشخص شده می توانید وارد مرحله بعد شوید. متناسب با نمره ای کسب می کنید می توانید برای ثبت نام در دانشگاه ها اقدام نمایید. این آزمون به زبان ترکی برگزار می شود.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد
مقطع ارشد در ترکیه ۲ سال طول می کشد. هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه در این مقطع بسته به دانشگاه و رشته متفاوت خواهد بود. مقطع ارشد نیز همچون کارشناسی به دو زبان ترکی و انگلیسی ارائه می شود که آزمون تافل و آیلتس را می پذیرند. برای تحصیل در مقطع ارشد ترکیه باید مدرک کارشناسی مرتبط ارائه دهید. به طور کلی دانشگاه ها برای پذیرش دانشجو در مقطع ارشد آزمون ورودی نمی گیرند اما برخی از آن ها مصاحبه دارند.
مقطع دکتری در ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه برای تحصیل در مقطع کارشناسی در بیشتر دانشگاه ها به صورت تلفیقی از دوره های پژوهش محور و تدریس محور صورت می گیرد. برای تحصیل در مقطع دکتری کسب نمره ۵/۶ تا ۷ الزامی است. هیئت نظارت و اساتید دانشگاه مورد نظرتان بر روند پذیرش، پروپوزال، تحقیقات و پایان نامه شما نظارت کامل دارند.
تحصیل در ترکیه به زبان انگلیسی
بسیاری از افراد در تلاشند تا پس از تحصیل برای کار و یا برای ادامه تحصیل به کشورهای دیگر اروپا و آمریکا مهاجرت کنند به همین خاطر تحصیل به زبان انگلیسی برایشان اهمیت دارد. زبان رسمی مدارس و دانشگاه های ترکیه، ترکی است اما به موازات آن چندین دانشگاه و مدرسه به زبان انگلیسی نیز فعالیت می کنند.
هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه
وکیل مهاجرت به ترکیه در این خصوص بیان می دارد: (هزینه های مهاجرت تحصیلی به ترکیه شامل، هزینه مشورت با وکیل مهاجرت، هزینه های اخذ ویزا و زندگی در این کشور، شهریه دانشگاه و هزینه رفت آمد می باشد. در نتیجه این هزینه بسته به لایف استایل شما و همچنین دانشگاه و مقطع تحصیلتان متغیر خواهد بود.)
اقامت پس از تحصیل در ترکیه
درصورتیکه دوره تحصیلی شما تمام شود می توانید با شرکت در مقاطع بالاتر مجددا ویزای تحصیلی خود را تمدید کنید در غیر اینصورت با کار و یا سرمایه گذاری در ترکیه ویزای موقت یکساله دریافت خواهید کرد این ویزا برای مدتی قابل تمدید می باشد. مطابق قوانین کشور ترکیه افرادی که ۸ سال در این کشور ساکن باشند و ۶ سال از آن را کار کنند و مالیات بپردازند اقامت دائم این کشور را بدست می آورند.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه چه مراحلی دارد؟
۱) اولین مرحله مهاجرت تحصیلی به ترکیه این است که با وکیل مهاجرتی مشورت کنید تا با شرایط و مسیر آشنا شوید.
۲) شرکت در آزمون های زبان انگلیسی اگر قصد تحصیل به زبان ترکی را ندارید.
۳) اقدام برای پذیرش گرفتن از دانشگاه های ترکیه.
۴) سفر به ترکیه از طریق پاسپورت ایرانی
۵) گرفتن مجوز تحصیلی از ادارات مهاجرت ترکیه.
شرط سنی تحصیل در ترکیه
یکی از مزیت های مهاجرت تحصیلی به ترکیه این است که بیشتر دانشگاه های این کشور اهمیتی به گپ تحصیلی (فاصله زمانی بین دو مقطع تحصیلی) نمی دهند و شرط سن نیز تعیین نکرده اند. اما برخی دانشگاه ها برای پذیرش دانشجویان محدودیت سن قرار داده اند که بهتر است برای اطلاع از آن به وبسایت دانشگاه سر بزنید.
کار حین تحصیل
یکی از دغدغه های اصلی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به ترکیه این است که چگونه از پس هزینه های زندگی و تحصیل این کشور بر بیایند. وضعیت اقتصادی و کاهش توان مالی خانواده ها موجب شده است تا بسیاری از افراد قید مهاجرت را بزنند. کشورها برای افزایش روحیه این افراد و ترغیب آن ها به مهاجرت این امکان را برای دانشجویان به وجود آورده اند که پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه و حین درس خواندن به کار نیز مشغول شوند بعضی از دانشگاه ها نیز با راه اندازی مراکز کاریابی و یا حتی بورسیه های کاری، از این افراد حمایت می کنند.
مهاجرت تحصیلی رایگان به ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق بورسیه این امکان را برای شما بوجود می آورد که دوره تحصیلی خود را در دانشگاه های برتر خاورمیانه و دنیا رایگان بگذرانند. هرکدام از این بورسیه ها شروط خاصی دارند برای مثال بورسیه Tubitak بیشتر به شهروندان ترکیه اختصاص می یابد. دانشجویان دکتری نیز از بورسیه های پژوهشی استفاده می کنند. بورسیه های تحصیلی ترکیه بیشتر به دانشجویان با سوابق درخشان تحصیلی تعلق می گیرد.
مهاجرت به ترکیه با ویزای همراه
ایرانیان بدون ویزا می توانند با در دست داشتن پاسپورت به ترکیه سفر کنند در نتیجه چه نیازی به اخذ ویزای همراه است؟ مدت زمانی که می توانید بدون ویزا در ترکیه بمانید ۳ ماه می باشد اما اگر بخواهید در کل دوره تحصیلتان همراه خانوادتان باشید می توانید برای همسر و فرزند زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه بگیرید اعتبار این ویزا ۲ ساله است.
لزوم مشورت با وکیل مهاجرت به ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه فرآیند سخت و پیچیده ای ندارد اما با توجه به افزایش تعداد متقاضیان و به موازات آن افزایش تعداد موسسات و کارگزاران مهاجرتی سودجو و کلاهبردار لازم است تا قبل از عقد قرارداد و یا حتی تصمیم گیری با یک وکیل مهاجرت مشورت کنید. وکیل مهاجرت به شما کمک می کند تا مزایا و معایب مهاجرت تحصیلی به ترکیه را متوجه شوید و تصمیم درست اتخاذ نمایید.
رشته ها و دانشگاه های محبوب
امروزه با پیشرفت دنیا و افزایش روابط بین المللی کشورها رشته هایی متقاضی دارند که بتوان از آن ها در راستای بهبود بازار جهانی، روابط کشورها و افراد و… فعالیت کنند. رشته تجارت و روابط بین الملل این اهداف را دنبال می کند از طرفی روز به روز دنیای کسب و کار و تبلیغات با تغییرات شگفت انگیزی روبرو شده است به همین خاطر بیشتر افراد به رشته هایی همچون مدیریت کسب و کار رو آورده اند. دانشگاه کوچ، دانشگاه بیلکنت و دانشگاه صابانچی ۳ دانشگاه برتر ترکیه هستند که سالیانه دانشجویان زیادی را در طیف وسیعی از رشته ها پذیرش می کنند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
۱) مدارک شناسایی
۲) گواهی پذیرش از دانشگاه
۳) مدارک کاری مرتبط
۴) مدارک تحصیلی مرتبط
۵) بیمه
۶) گواهی عدم سوپیشینه
۷) مدرک زبان معتبر
۸) توصیه نامه و انگیزه نامه
۹) گواهی تمکن مالی
مهاجرت تحصیلی به ترکیه به کمک وکیل
مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه همانطور که پیش تر اشاره کردیم راهنمای شما در این مسیر خواهد بود. با کمک یک وکیل حاذق و متخصص می توانید گام های درستی به سمت هدفتان بردارید و از حواشی و همچنین طمع کلاهبرداران در امان بمانید. گروه وکلای لاهه با راه اندازی شعبه ای در ترکیه و با همکاری وکلای مهاجرت به ترکیه مقیم در این کشور به شما کمک می کند تا به این کشور مهاجرت کنید. ما می توانیم در زمینه اخذ ویزا، پذیرش تحصیلی، بورسیه های تحصیلی و… به شما کمک کنیم.
سوالات متداول
برای تحصیل در برخی دانشگاه های ترکیه که به زبان انگلیسی فعالیت می کنند به مدرک زبان انگلیسی نیاز دارید.
زمان مهاجرت تحصیلی به ترکیه بسته به دانشگاه، شرایط و مراحل پیش رو متفاوت است به گونه ای که ممکن است برای برخی ۶ ماه و برای برخی دیگر ۱ سال طول بکشد.
ایرانیان می توانند بدون ویزا و با پاسپورت به ترکیه سفر کنند. این سفر می تواند اهداف مختلفی داشته باشد. پس از سفر به ترکیه باید برای دریافت مجوز تحصیل خود به ادارات مهاجرت این کشور سفر کنید.
بله برای همسر و فرزندان دانشجویان بین المللی ترکیه ویزای همراه با اعتبار ۲ سال صادر می کند.
در حال حاضر رشته های تجارت و روابط بین المللی و حسابداری و مدیریت کسب و کار از بهترین رشته های دانشگاه این کشور به شمار می روند.
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام. برای کدام کشور و دانشگاه تصمیم به مهاجرت دارید؟ شما می توانید فرم ارزیابی مهاجرت را در وبسایت ما تکمیل کنید تا رزومه شما توسط وکیل مهاجرت تحصیلی مورد بررسی قرار گیرد.