قوانین خانواده در ترکیه شامل مواردی مثل لزوم ثبت ازدواج مدنی، داشتن حداقل سن ۱۸ سال برای ازدواج، ممنوعیت ازدواج خویشاوندی یا چندهمسری و… میشوند که در مقاله راجع به آنها صحبت کردیم.
اهمیت آشنایی با قوانین خانواده در کشور ترکیه
قوانین خانواده در ترکیه نیز مانند هر کشور دیگری متاثر از عوامل مختلفی مثل فرهنگ و نظام حقوقی کشور بوده و گاها بهروز میشود. اطلاع از این قوانین، خصوصا برای ایرانیانی که قصد مهاجرت داشته یا مقیم ترکیه هستند و هنوز با قوانین این کشور چندان آشنا نیستند، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی ضروری است. عدم آشنایی با این قوانین میتواند افراد را در موضوعاتی چون ازدواج، طلاق، حضانت فرزندان و… با مشکل روبهرو کند؛ پس در ادامه با ما همراه باشید تا قوانین مهم ترکیه در حوزه خانواده را توضیح دهیم.
قوانین ازدواج در ترکیه
بررسی قوانین خانواده در ترکیه را از توضیح قوانین مربوط به ازدواج در این کشور آغاز میکنیم. ازدواج در ترکیه به دو شکل مدنی و مذهبی برگزار میشود؛ معمولا ازدواج مدنی در این کشور با نظارت نهادهای دولتی به ثبت رسیده و ازدواجهای مذهبی نیز در صورت تمایل افراد، در کنار ازدواج مدنی برگزار میشوند. لازم است توجه داشته باشید که در ترکیه، ازدواج مذهبی به تنهایی مورد قبول و معتبر نخواهد بود.
مورد دیگری که باید درباره ازدواج در ترکیه بدانید این است که سن قانونی ازدواج در این کشور، از هجده سال است اما گاهی تحت شرایطی و با اجازه والدین و مقامات مربوطه میتوان در سنین پایینتر نیز در این کشور ازدواج کرد. از دیگر شرایط مهمی که برای ازدواج در ترکیه در نظر گرفته شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ازدواج خویشاوندی در ترکیه مورد قبول نیست (در اینجا خویشاوندان نزدیک مدنظر است).
- افراد برای ازدواج مجدد در ترکیه باید طلاق گرفته باشند.
- ناتوانی ذهنی افراد میتواند مانع از ازدواجشان در کشور ترکیه شود.
قوانین طلاق در ترکیه
مورد دیگری که طی بررسی قوانین خانواده در ترکیه باید به آن بپردازیم، قوانین طلاق در این کشور است. در ترکیه نیز مانند بسیاری دیگر از کشورها، طلاق به صورت توافقی یا غیرتوافقی صورت میپذیرد. دلیل طلاق در ترکیه باید شامل مواردی مثل عدم توافق و تفاهم، خشونت، خیانت، مسائل مالی یا مشکلات شخصیتی شود. افراد برای ثبت طلاق در ترکیه باید با وکیل متخصص در امور خانواده مشورت نموده و مراحلی شامل ثبت درخواست طلاق، شرکت در جلسات دادگاه و دریافت حکم را به انجام برسانند.
تقسیم داراییهای زوجین در ترکیه
حال که طی بررسی قوانین خانواده در ترکیه به موضوع طلاق پرداختیم، باید درباره تقسیم داراییها نیز صحبت کنیم. در ترکیه پس از جدایی زوجین، داراییهای به دست آمده بعد از ازدواج معمولا به شکل مساوی تقسیم میشوند؛ داراییهای شخصی هم همانطور که از نام آنها پیداست، معمولا به داراییهای قبل از ازدواج اشاره داشته و تقسیم آنها ضرورتی ندارد. پر واضح است که افراد میتوانند قبل از ازدواج، قراردادهایی را برای تقسیم اموال در صورت جدایی، تنظیم نموده و مطابق آن عمل کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید با وکیل بین المللی خانواده از گروه لاهه در ارتباط باشید.
حضانت فرزندان در ترکیه
حضانت فرزندان نیز یکی دیگر از موضوعات مهمی است که برای بررسی دقیقتر قوانین خانواده در ترکیه باید به آن توجه داشته باشیم. راجع به حق حضانت فرزندان در دعاوی بین المللی در کشور ترکیه یا دیگر کشورها معمولا با توجه به منافع فرزندان تصمیمگیری میشود. پس از طلاق در ترکیه، معمولا حضانت فرزندان به مادر داده میشود اما در برخی موارد ممکن است که حضانت مشترک در نظر گرفته شده یا حضانت فرزندان به پدر داده شود.
مشاوره با وکیل خانواده گروه لاهه در ترکیه
در این مقاله به بررسی قوانین خانواده در ترکیه پرداختیم. توجه داشته باشید که مشاوره با وکیل متخصص در حقوق خانواده در ترکیه میتواند به عنوان یک راهکار کلیدی برای حل مسائل حقوقی پیچیده تلقی شود. این وکلا نه تنها با قوانین و مقررات محلی آشنا هستند، بلکه تجربه لازم برای مدیریت موضوعاتی مثل ازدواج، طلاق و… را دارند.
وکلای گروه لاهه میتوانند به شما کمک کنند تا به درستی حقوق و وظایف خود را درک کنید و بدانید که در مسیر قانونی خود تنها نیستید! برای ارتباط با ایشان کافیست که با مجموعه لاهه تماس گرفته و وقت مشاوره خود را رزرو نمایید.
سوالات متداول
سن مجاز برای این منظور حداقل ۱۸ سال است اما استثنائاتی هم در این زمینه وجود دارد.
خیر، ازدواج با محارم در این کشور مجاز نبوده و پیگرد قانونی دارد.
خیر؛ افراد برای ثبت ازدواج در ترکیه باید ازدواج قبلی خود را به پایان رسانده باشند.
این موضوع به عوامل مختلفی مثل منافع فرزندان بستگی داشته و برای کسب اطلاعات دقیق درباره آن لازم است با وکیل بین المللی خانواده از گروه لاهه در ارتباط باشید.
بله؛ خیانت، خشونت، عدم تفاهم و توافق، مشکلات شخصیتی و… جزو دلایل مورد قبول برای طلاق در ترکیه به شمار میروند.