ویزای تحصیلی آلمان در انواع مختلف و برای اهدافی چون تحصیل در دانشگاههای این کشور، شرکت در دورههای آموزشی زبان آلمانی و… صادر میشود. افراد برای اخذ ویزای مورد بحث و مهاجرت تحصیلی به آلمان بایستی از دانشگاه مورد نظر، پذیرش بگیرند. در ادامه توضیحات بیشتری در این باره ارائه دادهایم.
انواع ویزای تحصیلی آلمان
ویزای تحصیلی آلمان به طور کلی به سه دسته تقسیم میشود که در ادامه آنها را نام برده و توضیحات مربوطه را ارائه دادهایم؛ لطفا با وکیل مهاجرت به آلمان همراه باشید.
- ویزای اصلی دانشجویی آلمان: این ویزا که با نام Visum zur studienzwecken نیز شناخته میشود، مناسب آن دسته از افراد است که قصد مهاجرت تحصیلی به آلمان را داشته و با اخذ پذیرش از دانشگاه، میخواهند ویزا دریافت کنند.
- ویزای تقاضای تحصیل آلمان: این ویزا معروف به Visum zur studienbewerbung است. ویزای تقاضای تحصیل مختص داوطلبانی است که میخواهند با مراجعه حضوری به دانشگاه مورد نظر در آلمان، از آن پذیرش بگیرند؛ در واقع ویزای مزبور اجازه تحصیل به فرد نمیدهد.
- ویزای دوره زبان آلمانی: آن دسته از افراد که تمایل به یادگیری زبان آلمانی در این کشور داشته و موفق به اخذ پذیرش از یک موسسه معتبر در آلمان شدهاند، میتوانند این ویزا را دریافت نمایند.
مدارک و شرایط لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان
برای اینکه فرآیند اخذ ویزای تحصیلی آلمان با موفقیت طی شود، داوطلب باید تمامی شرایط تعیین شده را دارا بوده و مدارک لازم را نیز ارائه کند. در ادامه به بررسی این شرایط و مدارک میپردازیم.
- پاسپورت دارای اعتبار
- پذیرش تحصیلی
- مدرک دیپلم، لیسانس و…
- سوابق تحصیلی و ریزنمرات
- چند قطعه عکس
- فرم درخواست ویزا
- مدارک هویتی
- اثبات تمکن مالی
- سوابق شغلی (در صورت وجود)
- مدرک زبان
- انگیزهنامه
- عدم وجود گپ تحصیلی بیش از ۵ سال (تا ۵ سال نیز تنها با ذکر دلایل قابل قبول امکانپذیر است).
- دارا بودن معدل بالای ۱۵ (در مقاطع و دانشگاههای مختلف، متفاوت است).
- عدم داشتن سوء سابقه
- دارا بودن بیمه درمان
تمکن مالی لازم برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان چقدر است؟
گفتیم که اخذ ویزای تحصیلی آلمان مستلزم اثبات تمکن مالی لازم است. تمکن مالی تعیین شده برای دریافت این ویزا به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی میتوان گفت که در حدود ۸۰۰ یورو به صورت ماهیانه است. بدیهی است که برای افراد دارای بورسیه تحصیلی آلمان، شرایط متفاوت خواهد بود.
برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان باید چه مدرک زبانی داشته باشیم؟
یکی از سوالات مهم متقاضیان اخذ ویزای تحصیلی آلمان این است که برای دریافت این ویزا بایستی چه مدرک زبانی داشته باشند. در پاسخ باید گفت که برای تحصیل به زبان آلمانی، افراد به حداقل مدرک B1 نیاز دارند اما تحصیل به زبان انگلیسی نیز در این کشور امکانپذیر است و برای این منظور باید مدرک آیلتس (با حداقل نمره ۶.۵) یا تافل (با حداقل نمره ۸۰) ارائه داد.
مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان
دغدغه بسیاری از افراد، مراحل اخذ ویزای تحصیلی آلمان است. در صورتی که از پیش با فرآیند دریافت این ویزا آشنا باشید، امکان ریجکتی ویزا به شدت کاهش مییابد. همچنین اگر برای اطلاع از جزئیات مربوطه از وکیل اخذ ویزای آلمان مشاوره بگیرید، ویزا را به سادهترین شکل و در سریعترین زمان ممکن دریافت خواهید کرد. در ادامه مراحل دریافت ویزای تحصیلی آلمان را ذکر کردیم.
- اخذ پذیرش از دانشگاه یا موسسه مربوطه
- رزرو وقت سفارت آلمان
- تکمیل مدارک و فراهم آوردن شرایط اخذ ویزای تحصیلی آلمان
- شرکت در مصاحبه و انجام امور مربوطه
- اخذ ویزا و مهاجرت به آلمان
دلایل رایج ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان
حتما تاکنون با افرادی برخورد داشتهاید که به سبب ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان، موفق به مهاجرت نشده یا دیرتر از زمانی که باید به این مهم دست یافتند. در ادامه به بررسی علل رایج ریجکتی این ویزا میپردازیم تا شما مخاطبین گرامی اشتباهات داوطلبان قبلی را تکرار نکنید.
علل رایج ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان |
عدم دارا بودن توانایی مالی کافی |
گپ تحصیلی غیرقابل قبول |
نقص در مدارک |
مرتبط نبودن رشته انتخابی با رشته تحصیلی قبلی |
عدم موفقیت در مصاحبه |
عدم وجود تسلط کافی به زبان |
کار حین تحصیل در آلمان
برخی دارندگان ویزای تحصیلی آلمان برای تامین هزینهها یا به دلایل دیگر، نیاز به کار حین تحصیل دارند. آلمان اجازه اشتغال به کار را به این افراد میدهد اما شرط صدور مجوز آن است که دانشجو بیش از ۲.۵ روز در هفته کار نکند. توجه داشته باشید که دانشجویان در تعطیلات میتوانند ساعات بیشتری را به کار در آلمان و کسب درآمد بپردازند.
آیا اخذ اقامت دائم آلمان با ویزای تحصیلی ممکن است؟
اخذ اقامت دائم آلمان با دریافت ویزای تحصیلی ممکن نیست اما اگر فرد پس از اتمام تحصیل، ویزای خود را تغییر داده و به کار یا سرمایهگذاری در این کشور پرداخته یا با شهروند آلمان ازدواج کند، امکان اخذ اقامت دائم آلمان را خواهد داشت. توجه داشته باشید که فارغالتحصیلان معمولا تا ۱۸ ماه پس از پایان دوره تحصیل فرصت دارند که کار مورد نظر خود را در این کشور پیدا کنند.
وکیل اخذ ویزای تحصیلی آلمان
دریافت ویزای تحصیلی آلمان برای افراد با شرایط متفاوت، مشمول قوانین مختلفی میشود، بنابراین بهتر است پیش از ثبت درخواست، با وکیل متخصص مهاجرت مشورت کنید یا پروسه را با راهنمایی او پیش ببرید.
وکلای گروه لاهه با تحصیلات مرتبط و تجربیات ارزشمند خود در زمینه مهاجرت، میتوانند برای اخذ انواع ویزای آلمان، رفع ریجکتی ویزا، دریافت اقامت دائم این کشور و سایر موارد مربوطه با شما همکاری داشته باشند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر با مجموعه لاهه تماس بگیرید.
سوالات متداول
بله، برای اخذ این ویزا باید از دانشگاه یا موسسه مربوطه پذیرش بگیرید.
ویزای تحصیلی آلمان دارای انواع دانشجویی، متقاضی تحصیل و ویزای دوره زبان است.
خیر، تنها با تبدیل ویزای تحصیلی به انواع دیگر ویزا (کاری، سرمایهگذاری و ازدواج) پس از تحصیل میتوان این فرآیند را به انجام رساند.
دلایلی چون نقص در مدارک، گپ تحصیلی زیاد یا غیرمنطقی، توانایی مالی پایین و… میتوانند موجب ریجکتی ویزای تحصیلی آلمان شوند.
بله، با اخذ ویزای تحصیلی آلمان میتوانید به صورت پاره وقت (۲.۵ روز در هفته) به کار مشغول شوید.