کلاهبرداری نیجریه ای چیست؟

کلاهبرداری نیجریه ای

کلاهبرداری نیجریه ای یکی از روش های مرسوم کلاهبرداری اینترنتی است که در دهه های اخیر در کشور نیجریه ابداع شد. این روش کلاهبرداری رفته رفته در تمام کشورها شناخته شد و برخی افراد با ایجاد تغییرات جزئی در آن مردم را فریب دادند. با پیشرفت اینترنت و زیر ساخت های آن در تمام کشورها این امکان بوجود آمد که مردم در سر تا سر جهان در کوتاه ترین زمان و در عرض چند ثانیه با یکدیگر از طریق ابزارها و همچنین بستر Social media ارتباط برقرار کنند و همین امر بستری برای جرایم اینترنتی و رایانه ای فراهم نمود. کلاهبرداری نیجریه ای یکی از معروف ترین جرایم اینترنتی است که در سال های اخیر توسط مجرمین این حوزه رخ داده است. وکیل بین المللی لاهه در این مطلب کلاهبرداری نیجریه ای را مورد بررسی قرارداده است. با ما همراه باشید.

کلاهبرداری نیجریه ای

کلاهبرداری نیجریه ای با نام کلاهبرداری ۴۱۹ نیز شناخته می شود. مبدا پیدایش و ابداع این نوع از کلاهبرداری کشور نیجریه بوده و به آن به دلیل استناد به ماده ۴۱۹ قانون جزایی این کشور که اشاره به مجازات کلاهبرداری اشاره دارد، کلاهبرداری ۴۱۹ نیز می گویند. این نوع از کلاهبرداری ها معمولا با نام scam نیز شناخته می شوند که نامه نیجریه ای از معروف ترین آن هاست. سابقه این  روش قبل از بوجود آمدن ایمیل و پیشرفت اینترنت به سال ۱۹۴۰ بر  می گردد که چند جوان پس از افول اقتصاد متکی به نفت نیجریه تجار را برای سرمایه گذاری های واهی فریب می دادند. پس از پیشرفت بسیار سریع اینترنت و رایانه این کلاهبرداری در بستر فضاهای مجازی ادامه پیدا  کرد به گونه ای که افراد در کشورهای بسیار دور افتاده که اغلب در قاره آفریقا واقع شده اند اقدام به فریب دادن کشورهای آسیایی یا آمریکایی می کردند. در این روش ارسال کننده ایمیل یا همان کلاهبردار با ارسال ایمیلی با مضامین وسوسه کننده از دریافت کننده درخواست کمک می کند تا ثروت هنگفتی که دارد را بتواند به دست آورد و یا از حساب بانکی خود خارج سازد و از دریافت کننده معمولا مبلغی پول جهت پیشبرد این امر درخواست می کند و در ازای آن وعده می دهد که قسمت زیادی از آن ثروت هنگفت را پس از آزاد سازی به وی بپردازد.

شاید در ابتدای امر بگویید این که بسیار ساده است و چه کسی ممکن است فریب کلاهبرداری نیجریه ای را بخورد اما باید بگویم همین چند وقت گذشته مردی به نام جان رمپل با دریافت این ایمیل ها وسوسه شد و مبلغی نزدیک به ۱۵۰ هزار دلار به این افراد پرداخت. مطابق آماری که در سال ۲۰۰۶ بدست آمد سالیانه اتباع انگلستان مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون دلار را در اختیار کلاهبرداران نیجریه ای قرار می دهند. البته همیشه این آسیب ها و خسارات محدود به خسارات مالی نشده و ممکن است با پیشروی این افراد شما به عنوان یکی از قربانیان آدم ربایی، دزدی یا قاچاق اعضا بدن نیز شناخته شوید.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

کلاهبرداری 419 - کلاهبرداری نیجریه ای
کلاهبرداری ۴۱۹ – کلاهبرداری نیجریه ای

مخاطبین کلاهبرداری نیجریه ای چه اشخاصی هستند؟!

کلاهبرداری نیجریه ای تمام افراد در سرتا سر جهان را مخاطب قرار می دهد. اینترنت راه این کلاهبرداران را آسان کرده و باعث شده تا بتوانند به افراد بیشتری دسترسی داشته باشند. کلاهبرداران نیجریه ای روزانه شاید به ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر از این مورد ایمیل ها ارسال کنند. ممکن است زبان این پیام ها حتی به زبان فارسی  ترجمه شده باشد که شما راحتتر فریب بخورید. در میان این ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر حتی اگر ۲ نفر گرفتار دام کلاهبرداری شوند برایشان کافی است.

راه های شناسایی

ممکن است در متن پیامی که برای شما از طرف کلاهبرداران نیجریه ای ارسال می شود فرد به شماره های تلفن و آدرس های واقعی بانک ها، منازل، املاک و… اشاره کند که شما اگر استعلام بگیرید هم این اطلاعات صحت داشته باشند. در ظاهر این ایمیل ها شما نشانی از کلاهبرداری بودن پیدا نمی کنید اما با کمی فکر می توانیم دریابیم که هیچ فردی از آن سر دنیا پیدا نمی شود که بخواهد ثروت عظیم خود را در راه خدا به ما ببخشد پس بهتر است اگر پیامی از افراد ناشناس چه به صورت فارسی و چه به صورت انگلیسی و یا زبان دیگه ای دریافت کردید به آن توجه نکنید. اغلب این پیام ها متن و ظاهر یکسانی دارند و اگر چند پیام پشت هم دریافت کنید متوجه این شباهت خواهید شد.

پیگیری قضائی کلاهبرداری نیجریه ای

کلاهبرداری نیجریه ای در ۹۹ درصد موارد از طرف افراد با اتباع بیگانه رخ می دهد و همین امر نشان دهنده این است که شما نتوانید در کشور این جرم را پیگیری کنید. برای شکایت از جرایم رخ داده در سطح بین الملل مراجعه به پلیس اینترپل بهترین راه است. شما با مراجعه به پلیس اینترپل و طرح شکایت می توانید این جرم را پیگیری کنید. وکیل اینترپل نیز می تواند در این مسیر به شما مشاوره داده و شما را در طرح شکایت و حتی پیگیری این جرم در دادگاه های بین المللی  همراهی کند.

بیشتر بدانید:  وکیل کلاهبرداری از طریق رمز ارزها

شکایت از کلاهبرداری از نیجریه ای
شکایت از کلاهبرداری از نیجریه ای

وکیل شکایت از کلاهبرداری نیجریه ای

زمانی که مورد جرم کلاهبرداری های اینترنتی اعم از نیجریه ای قرار گرفتید بهترین راهی که پیش رو دارید مراجعه به وکیل بین المللی است تا بتواند قبل از هر اقدامی مسیر شکایت را برای شما ترسیم کند و راه هایی که می توانید به حقوقتان دست یابید را پیشنهاد دهد. وکلای بین المللی لاهه شما را برای شکایت در پلیس اینترپل و همچنین حضور در محاکم بین المللی برای پیگیری شکایتتان همراهی می کنند.

سوالات متداول

بله اما روند شکایت و پیگری آن بستگی به جزئیات جرمی دارد که رخ داده است.

بله کلاهبرداران نیجریه ای ممکن است آدم ربا، قاچاقچی انسان و… باشد.

کلاهبرداری نیجریه ای همانطور که از نامش پیداست نوعی کلاهبرداری اینترنتی است که از طریق فضای مجازی رخ و ارسال پیام رخ می دهد.

بله کلاهبرداران ممکن است پیام ها را به زبان های مختلف ارسال کنند.

خیر شما می توانید با مراجعه به پلیس اینترپل در تهران از کلاهبرداران نیجریه ای شکایت کنید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۸ میانگین امتیاز: ۳.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
وکیل کلاهبرداری از طریق رمز ارزها
نوشتهٔ بعدی
مشاوره حقوقی بین المللی

دیگر مطالب این دسته بندی

۸ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • مسعودمیرزایی
    ۷ خرداد ۱۴۰۳ ۲۲:۵۰

    سلام.دختری در اینستا با من ارتباط گرفت و سپس با شماره واتساپ هنگ کنگ ،مرا تشویق به استیک کردن پولم در سایتی نمود .من هم ۱۵۰ تتر سپرده کردم اما بعد از یک ماه سایت بسته شد و شماره هنگ کنگ هم غیرفعال شد.چطور میتوانم رد ونشانی از انها پیدا کنم؟ممنونم

    پاسخ
    • مدیر دفتر لاهه
      ۹ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۳۳

      سلام،وقت بخیر
      این موضوع یکی از رایج ترین ترفندهای کلاهبرداری در فضای مجازی است که متاسفانه سبب ضرروزیان بسیاری به افرادی که قصد سرمایه گذاری دارند شده است،لذا فرایند رسیدگی به این موضوع تا حدودی پیچیده و پرهزینه است و شما می توانید در صورت تمایل و رسیدگی به پرونده تان فرم درخواست مشاوره را تکمیل نمایید.

  • مسعودمیرزایی
    ۷ خرداد ۱۴۰۳ ۲۲:۴۶

    سلام.به تازگی افرادی تحت عنوان تریدر معاملات فارکس در اینستاگرام پیام میدهند و وعده سودهای بسیار زیاد پس از سپرده گزاری میدهند.بیش از ۹۹درصد از انها از شماره مجازی واتساپ نیجریه برای چت استفاده میکنند.همه انها کلاهبردارند.مواظب باشید.

    پاسخ
    • مدیر دفتر لاهه
      ۹ خرداد ۱۴۰۳ ۰۹:۳۵

      درود، روزخوش با تشکر از اطلاع رسانی شما هموطن گرامی و مسئولیت پذیر،دقیقا این افراد قصد سودجویی و کلاهبرداری دارند و ما نیز در پی آگاه سازی و جلوگیری از سودجویی کلاهبرداران در صفحه مجازی هستیم.

  • علی اصغر فیروز
    ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ ۰۰:۳۹

    سلام من دچار کلاهبرداری رمز ارز در کشور نیجریه شه لاگوس شده ام نیاز به راهنمایی دارم

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ ۱۰:۰۴

      سلام وقت شما بخیر جهت مشاوره می توانید با دفتر گروه وکلای لاهه تماس بگیرید.

  • محرم عبادی
    ۳ خرداد ۱۴۰۲ ۱۰:۰۶

    سلام
    متاسفانه من چندین مورد از من کلاهبردای شده است و حدود بیست هزار دلار از من با عناوین ارثیه، سرمایه گذاری و کیف پول دیپلماتیک کلاهبرداری کرده اند، لطفا راهنمایی کنید تا من چه کار کنم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۳ خرداد ۱۴۰۲ ۱۷:۰۱

      با سلام مورد شما نیار به بررسی دقیق دارد. در صورت تمایل می توانید تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button