نظام آموزشی ترکیه به ترتیب از پیش دبستانی، مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم و همچنین دانشگاه تشکیل می شود. هر مقطع بازه زمانی متفاوتی به طول می انجامد و شرایط تحصیل در آن متفاوت است. برای مهاجرت تحصیلی به ترکیه لازم است تا مقطع مورد نظر خود را بررسی کنید و یا به عبارت بهتر از نظام آموزشی ترکیه مطلع باشید در نتیجه تصمیم گرفتیم در این مطلب در این خصوص شما را راهنمایی کنیم. به طور کلی سال تحصیلی در ترکیه ۹ ماه به طول می انجامد و از سپتامبر تا جون ادامه دارد. دانشجویان متناسب با مقطع تحصیلی در امتحانات پایان ترم شرکت کرده و وارد مقطع بعدی می شوند.
نظام آموزشی ترکیه در یک نگاه
نظام آموزشی ترکیه به صورت خلاصه وار شامل ۱۲ سال مدرسه می باشد. پس از اتمام مدرسه، دانش آموزان می توانند تصمیم بگیرند که ادامه تحصیل بدهند یا خیر. آموزش اجباری از مقطع ابتدایی یا همان دبستان در ترکیه آغاز می شود. در نتیجه نظام آموزشی ترکیه به طور رسمی از مقطع ابتدایی شروع به کار می کند. زبان نظام آموزشی ترکیه ترکی است. مهاجرت تحصیلی به ترکیه به خصوص در مقاطع تحصیلی مدارس نیازمند دانش زبان ترکی است مگر بخواهید فرزندتان در مدارس بین المللی تحصیلی کند که شهریه بسیار بالایی دارد. تنها افراد با تابعیت ترکی می توانند از تحصیل رایگان در این کشور بهره ببرند و شما با مهاجرت به ترکیه امکان استفاده از تحصیل رایگان را نخواهید داشت و درصورت نبود بورسیه های تحصیلی می بایست حتی بسیار کم اما شهریه بپردازید. سوال اینجاست که نظام آموزشی ترکیه به چند بخش تبدیل می شود؟
ثبت نام در پیش دبستانی های ترکیه
مهاجرت به ترکیه با خانواده مزیتی دارد آن هم بزرگ شدن فرزندان در محیط این کشور و آشنایی با زبان و فرهنگ ترکیه است. شما می توانید فرزندتان را در پیش دبستانی های این کشور ثبت نام کنید. نظام آموزشی ترکیه از مقطع ابتدایی شروع می شود و تحصیل در پیش دبستانی های این کشور الزامی نیست اگرچه تاثیر بسیار زیادی در یادگیری زبان ترکی خواهد داشت. علاوه بر این سن ثبت نام در پیش دبستانی های ترکیه ۲ تا ۶ سال می باشد. پیش دبستانی های ترکیه به دو بخش دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. که هر کدام به صورت تمام وقت یا پاره وقت فعالیت می کنند.
نظام آموزشی ترکیه و تحصیل در مقطع ابتدایی
مطابق نظام آموزشی ترکیه مهاجرت تحصیلی به این کشور را می توانیم از مقطع ابتدایی شروع کنیم؟ وکیل مهاجرت به ترکیه در این خصوص اینگونه پاسخ می دهد: شما می توانید فرزندتان را در مدارس ابتدایی ترکیه ثبت نام کنید و سن تحصیل اجباری در ترکیه از ۶ سال و از مقطع ابتدایی می باشد. مقطع ابتدایی در ترکیه به دو بخش دبستان و متوسطه تقسیم می شود. متوسطه معادل مدارس راهنمایی خودمان است. تحصیل در دبستان برای کودکان ۶ ساله الزامی است. درصورتی کودک می تواند به دوره بعدی راه یابد که بتواند امتحانات را با موفقیت پشت سر بگذارد. دانش آموزان با تحصیل در دبستان و نظام آموزشی ترکیه از کلاس ۴ ام زبان انگلیسی می آموزند. دانش آموزان پس از اتمام دبستان وارد کلاس پنجم تا هشتم دوره راهنمایی یا متوسطه اول می شوند. در پایان دوره هشتم یک سیکل یا دیپلم می گیرند. برنامه مدارس دولتی ترکیه در دبستان و متوسطه یکسان اما در برخی مدارس غیر دولتی یا بین المللی متفاوت و شامل برنامه های اضافی نیز می باشد. به طور کلی در این زمینه مشاوره با وکیل مهاجرت کمک شایانی به شما خواهد کرد.
مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق دبیرستان های این کشور
نظام آموزشی ترکیه در مدارس در مقطع دبیرستان که ۴ ساله است پایان می یابد. در نهایت و با به پایان رساندن این مقطع دیپلم ۱۲ ساله می گیرید. دبیرستان ها در ترکیه انواع مختلفی دارند در نتیجه پس از مهاجرت به ترکیه می توانید در دبیرستان دلخواهتان ثبت نام کنید. در نظام آموزشی ترکیه علاوه بر این برخی دبیرستان ها برای احزاب و ادیان مختلفی طراحی شده اند. دبیرستان های فنی و عمومی از محبوب ترین مدارس ترکیه هستند. وکیل مهاجرت به ترکیه در این مسیر همراه شما خواهد بود.
ترکیه مدرسه ایرانی هم دارد؟
نظام آموزشی ترکیه مدارس ایرانی هم پیش بینی نموده است و به زبان فارسی دروس را به دانش آموزان می آموزند البته که پیشنهاد ما این است که اگر قصد ادامه زندگی در ترکیه را دارید فرزندتان را در مدارس انگلیسی یا ترک زبان یا حتی دو زبانه ثبت نام کنید. در آنکارا و استانبول می توانید مدارس ایرانی ببینید. علاوه بر این تمام سرفصل های دروسی که در مدارس ایرانی ترکیه تدریس می شوند، مطابق سرفصل هایی است که در مدارس ایران تدریس می شوند. تمام این مدارس تحت وزارت آموزش و پرورش ایران فعالیت می کنند.
دانشگاه ها در نظام آموزشی ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق ثبت نام در دانشگاه های این کشور شایع ترین راه برای مهاجرت تحصیلی است و بدیهی است که ساده تر از تحصیل در مدارس نیز می باشد. دانشگاه های ترکیه را سابقا معرفی کردیم. نظام آموزشی ترکیه برای ثبت نام در دانشگاه های این کشور اجباری ندارد و دانش آموزان مختار به ادامه تحصیل هستند اما درصورتیکه بخواهند در دانشگاه های ترکیه ثبت نام کنند در مقطع کارشناسی باید در آزمون های ورودی شرکت کنند. در مقاطع بالاتر شرکت در مصاحبه های کافی است. تحصیل رایگان در ترکیه برای دانشجویان تنها درصورت داشتن سوابق تحصیلی بسیار قوی و درخشان و استفاده از بورسیه های تحصیلی امکانپذیر است. مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه به شما کمک می کند تا مناسبترین دانشگاه را متناسب با شرایطتان انتخاب کنید.
مهاجرت به ترکیه با گروه وکلای لاهه
نظام آموزشی ترکیه را به دلیل اهمیت تحصیل در این کشور معرفی کردیم. تعداد مهاجران ایرانی در ترکیه روز به روز بیشتر می شود و این کشور نیز راه مهاجرت را برای ایرانیان تسهیل می نماید به نحوی که افراد با خانواده به این کشور سفر می کنند در نتیجه ثبت نام در مدارس برای فرزندان شما موقعیت بسیار جذابی به شمار می آید. بدیهی است که در اینترنت به راحتی اطلاعاتی در این خصوص یافت نمی شود و بهتر است برای کسب اطلاعات مطمئن و همچنین همکاری با افراد معتمد با گروه وکلای لاهه در تماس باشید. از ابتدایی ترین مرحله مهاجرت به ترکیه تا اخذ اقامت دائم این کشور و همچنین پیگیری پرونده های حقوقی، مهاجرتی و اداری ما همراه شما هستیم.
سوالات متداول
درصورتیکه زمان کلاس های دانش آموزان با زمان ناهار تداخل داشته باشد مدارس برای تایم ناهار برنامه ریزی می کنند.
طول دوره دبیرستان یا متوسطه دوم در نظام آموزشی ترکیه ۴ سال است.
بله دین این کشور اسلام و دروس دینی نیز در این کشور تدریس می شوند.
طول دوره لیسانس در این کشور ۴ سال است.
اقامت دائم ترکیه از طریق مهاجرت تحصیلی امکانپذیر نیست و می توانید با ویزای کاری از این کشور اقامت بگیرید.