داوری در دعاوی بین المللی

داوری در دعاوی بین الملل

امروزه با توجه به افزایش مراودات و قراردادهای بین المللی  روش هایی نیز جهت تسریع در روند حل اختلاف در دعاوی بین المللی مطرح می گردد که یکی از آنها داوری در دعاوی بین المللی می باشد که اغلب در دعاوی تجاری بین المللی کاربرد موثر داشته و وکلای بین المللی و بازرگانان با روش داوری نتایج و ثمره قابل قبولی در حل اختلافات کسب نموده اند.

داوری بین المللی در واقع نوعی متد برای حل و فصل اختلافات و منازعات بوده که طبق اصل تعریف آن زمانی مطرح می گردد که یکی از طرفین یا هر دو در زمان ایجاد و انعقاد موافقت نامه داوری تابعیت  ایرانی نداشته باشد که در اینجا تابعیت موضوع قرار گرفته که این مورد برای ایرانیان خارج از کشور و همچنین تاجرانی که در سطح بین المللی فعالیت دارند مطرح می گردد. لازم به ذکر است دیوان بین المللی داوری که بخشی از از اتاق بین المللی بازرگانی می باشد برای کمک به حل اختلافات تجاری تاسیس شده که اکثر شکایات مطروحه در این دیوان از سوی طرفینی است که با نظام های حقوقی و فرهنگی مختلف می باشند.

در داوری بین المللی موسساتی ایجاد شده که در جهت حل این اختلافات تشکیل شده اند که می توان به موسسات داوری بین المللی از جمله اتاق بازرگانی بین المللی، اتاق سنگاپور و آژانس بین المللی داوری اشاره نمود.

داوری بین المللی چه تعریفی دارد؟

داوری بین المللی به طور مختصر عبارت است از اینکه هر یک از طرفین به جای رجوع به نهاد قضایی، حل اختلاف و منازعات خود را به یک یا چند داور مورد اعتماد ارجاع دهند و آن ها در مقام رسیدگی قرار می گیرند. رجوع با داوری ممکن است در زمان انعقاد عقد به موجب موافقت نامه داوری درج گردد و یا اینکه زمانی که اختلاف پیش می آید به آن رجوع گردد.

داوری بین المللی شیوه ای خاص و تک کاربرد در جهت رفع مشکل اختلافات تجاری می باشد. قوانین حاکم بر داوری نیازمند به تسلط بر قوانین داخلی و خارجی می باشد. دو مورد از مهم ترین آنها که به نوعی قوانین حاکم بر داوری بین المللی می باشند قانون داوری تجاری بین المللی ایران مصوب ۱۳۷۶ بوده و دیگری تسلط به متن کنوانسیون نیویورک (کنوانسیون شناسایی و اجرای احکام داوری خارجی تنظیم شده در سال ۱۹۵۸) می باشد.

داوری بین المللی دارای منابع داخلی و خارجی گوناگون می باشد که  وکلای بین المللی متخصص و داوران باتوجه به این منابع و قوانین نسبت به حل اختلافات و موضوعات اقدام می نمایند.

موافقت نامه داوری

موافقت نامه داوری توافقی است که هر یک از طرفین با توجه این موافقت نامه برخی یا تمام اختلافات پیش آمده در بحث قراردادی یا غیر قراردادی را به داوری ارجاع می دهند که این موافقت نامه داوری می تواند به صورت شرط داوری که به اشکال مختلف می باشد در قرار داد یا به صورت جداگانه قید گردد.

اشکال مختلف موافقت نامه داوری عبارتند از:

  • قرار داد مستقل داوری
  • شرط داوری
  • شرط داوری به واسطه ارجاع به قانون

داوری بین المللی چه مزایایی دارد؟

داوری بین المللی دارای مزایا بسیاری بوده که امروزه با توجه به پیشرفت ارتباطات و مراودات و تجارت بین المللی می بایست نسبت به مزایا و معایب آنها آگاهی داشته تا بتوان نتایج مطلوبی از این متد و روش در جهت حل اختلافات و پیشبرد اهداف استفاده نمود که در این عنوان به تشریح این مزایا و معایب می پردازیم:

داوری بین المللی به نسبت سریعتر و ارزانتر از دادرسی داخلی بوده و یکی از مهمترین دلایل استفاده از داوری در عدم رعایت تشریفات زمان بر، سرعت بیشتر در کسب نتیجه و همچنین عدم اعتماد به بی‌طرفی دادگاههای ملی می‌باشد.

از دیگر مزایای داوری بین المللی می توان به رسیدگی فنی و تخصصی، جنبه محرمانه بودن، بی طرفی داوری و کم هزینه بودن آن اشاره نمود که برای هر یک از طرفین بسیار پر اهمیت است.

لازم به ذکر است ارجاع به داوری دارای معایبی نظیر عدم استدلال در رای داوری یا عدم مسئولیت داوران می باشد که در جهت رفع آن ها می توان به جای آن که داوری را به شخص حقیقی ارجاع دهیم آن را به موسسات معتبر و یا حتی اشخاص حقیقی متخصص در زمینه های مربوطه ارجاع داد که گروه بین المللی وکلای لاهه اقداماتی بسیار مثبت در این موضوع را در جهت رفاه حال عزیزان در نظر گرفته است.

با توجه به  ارائه مطالب مربوطه ایجاد چنین شرط داوری و نحوه مکتوب نمودن چگونگی حل اختلاف، صلاحیت داوران و خصوصیات حکم داوری و… شروط موافقت نامه داوری نیازمند و مستلزم  وکلای متخصص در امور بین المللی می باشد که گروه وکلای بین المللی لاهه که متشکل از وکلای خبره و با تجربه در عرصه بین الملل آماده هر گونه همکاری و مساعدت برای ایرانیان عزیز خارج از ایران و بازرگانان می باشد.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

داوری در امور بین الملل
داوری در امور بین الملل

وکیل برای داوری در امور بین الملل

گروه وکلای بین المللی لاهه با تشکیل دپارتمان تخصصی در امور بین‌الملل و با در اختیار داشتن وکلای متخصص در این موضوع، زمینه را جهت انتخاب وکیل و همچنین آگاهی کامل در خصوص مسایل مطروحه در دعاوی بین المللی برای ایرانیان خارج از کشور فراهم نموده و این آسودگی خاطر و اطمینان را به عزیزانی که در پی ثبت قراردادهای بین المللی و حل دعاوی خود می‌باشند اعطا نموده است  آمادگی خود را جهت ارائه هرگونه مشاوره و اطلاع رسانی و رسیدگی به دعاوی تخصصی بین المللی در هر موضوع اعلام داشته و همواره در کنار شما عزیزان می باشد.

گروه وکلای لاهه با بهره مندی از عالی ترین وکلای متخصص در زمینه دعاوی بین المللی با کمترین زمان و راهکارهای موثر برای دعاوی ایرانیان خارج از کشور و بازرگانان و تاجران محترم  آماده خدمت رسانی و مذاکره جهت هرگونه موجود در این زمینه می باشد.

وکیل متخصص در زمینه حقوق بین الملل با دانش و تجربه خود و همچنین با ایجاد دکترین اقدام به ایفای نقش نموده و با علم خود نسبت به انعقاد قرارداد های بین المللی و همچنین حضور در مقام دفاع در پرونده های بین المللی نقش به سزایی در کسب نتایج مثبت در این موضوعت دارد.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۹ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ بعدی
وکالت ایرانیان خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button