اجرای حکم دادگاه خارجی در ایران

اجرای حکم دادگاه خارجی در ایران

اجرای حکم  دادگاه های خارجی در ایران با توسعه حقوق بین الملل و پیشرفت روز افزون جوامع بشری  ضرورتی آشکار قلمداد شده است. احکام صادره از دادگاه های خارجی در صورتی که واجد شرایط قانونی باشند در دادگاه های صالح ایران قابل اجرا هستند. علاوه بر افراد با تابعیت غیر ایرانی ایرانیان خارج از کشور و یا ایرانیانی که در محکمه خارجی پرونده دارند و رای برای آن ها صادر شده؛ در صورت وجود شرایط مطابق قانون ایران می توانند رای صادره از دادگاه خارجی را در کشور ایران اجرا کنند. با وکیل بین المللی در ادامه مطلب همراه ما باشید.

اجرای احکام دادگاه های خارجی و مفهوم آن در ایران

اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران یکی از موضوعات مورد بحث در حوزه حقوق بین الملل است. منظور از اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران آن است که از  دادگاه صالح ایران خواسته شود که حکمی را که مرجع خارجی صادر کرده مانند احکام داخلی در نظر گرفته و دستور اجرای آن را صادر کند که این امر با طرح دعوا در دادگاه صالح در ایران صورت می گیرد.

اجرای احکام دادگاه های  خارجی در ایران در دو مسأله شناسایی و اجرا قرار می گیرد که در مرحله اول ابتدا رای را شناسایی می کند سپس در صورت وجود شرایط قانونی آن را پذیرفته و معتبر قلمداد می کند و پس از آن در موضوع اجرا؛ دادگاه ایران دستور اجرای رای خارجی را صادر می نماید.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

شرایط اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران
شرایط اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران

شناسایی حکم دادگاه های خارجی در ایران به چه معناست؟

منظور از شناسایی احکام دادگاه های خارجی در ایران این است که دادگاه یک کشور؛ احکام صادره از دادگاه خارجی را با توجه به قوانین خود معتبر دانسته و به رسمیت بشناسد. در شناسایی دادگاه داخلی آرای خارجی را با قوانین ایران مورد تطابق قرار می دهد و در صورت عدم مغایرت آن را معتبر اعلام می دارد و با احراز قطعیت و لازم الاجرا بودن حکم دستور اجرا صادر می کند.

شرایط اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران

اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران به دو قسمت احکام مدنی و احکام کیفری تقسیم می شود که شرایط هر یک را به طور جداگانه توضیح می دهیم.

اجرای حکم مدنی دادگاه های خارجی در ایران

اجرای احکام دادگاه های خارجی در ایران به موجب قانون ۱۶۹ قانون اجرای احکام مدنی “احکام مدنی صادره از دادگاه‌های خارجی در صورتی در ایران قابل اجرا می‌داند که واجد شرایط تعیین‌شده باشد مگر اینکه در قانون ترتیب ‌دیگری مقرر شده باشد.” با توجه به متن قانون ذکر شده، شرایط لازم جهت اجرای احکام مدنی دادگاه های خارجی در ایران را بیان می کنیم:

۱- احکام خارجی خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه نباشد.
۲- احکام خارجی با احکامی که از دادگاه های ایران صادر می شود مغایرت نداشته باشد.
۳- احکام خارجی مغایرتی با قوانین خاص ایران  و تعهد نامه های بین المللی نداشته باشد.
۴- موضوع دعوی احکام خارجی به دادگاه های ایران اختصاص نداشته باشد.
۵- احکام خارجی  راجع به اموال غیر منقول در ایران واقع شده و حقوق متعلق به آن نباشد چرا که اصل موضوع در صلاحیت دادگاه های خارجی نمی باشد.
۶- احکام خارجی اعتبار خود را از دست نداده باشند.

اجرای احکام کیفری دادگاه های خارجی در ایران

اصل عدم اجرای احکام کیفری دادگاه های خارجی در اکثر کشور ها به دلیل حفظ حاکمیت ملی جاریست و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست لکن اگرموافقت نامه یا معاهده قضایی مبنی بر اجرای احکام کیفری دادگاه های خارجی بین کشور ها وجود داشته باشد؛ با توجه به شرایط موافقت نامه، اجرای احکام دادگاه خارجی مقدور می شود که اصولا این موارد بسیار نادر است و کمتر رخ می دهد.

برای اجرای حکم دادگاه های خارجی در ایران چه مدارکی نیاز است؟

همان طور که گفته شد جهت اجرای احکام دادگاه های خارجی در ابتدا نیاز به طرح دعوای اجرای حکم خارجی در دادگاه صالح است و برای انجام آن نیازمند مدارکی می باشیم که عبارتند از:

۱- تصویر مصدق حکم خارجی و ترجمه رسمی گواهی شده آن
۲- تصویر مصدق گواهی نماینده سیاسی یا کنسولی ایران در کشور صادرکننده حکم یا نماینده رسمی و کنسولی کشور صادرکننده حکم در ایران دایر به صدور دستور اجرا از مقامات صلاحیت دار و ترجمه رسمی گواهی شده آن
۳- گواهی امضای نماینده سیاسی کشور خارجی صادرکننده حکم مقیم ایران از طرف وزارت امور خارجه
۴- کارت شناسایی (کارت ملی) و عابر بانک جهت پرداخت هزینه دادرسی

نقش وکیل متخصص در اجرای احکام دادگاه خارجی در ایران

در پرونده های  حقوقی که بحث بین المللی و جنبه تخصصی آن در این حوزه موضوعیت دارد، به هیچ عنوان نمی توان از نقش وکیل بین المللی غافل شد. وکیل متخصص در اجرای حکم دادگاه های خارجی با اشراف کامل نسبت به قوانین کشور صادر کننده حکم و کشور ایران و نحوه طرح دعوای اجرای حکم دادگاه های خارجی کمک بسیار شایانی به کسب موفقیت و نتیجه در اخذ اجرای حکم دادگاه خارجی می نماید.

وکیل امور بین الملل با  دانش و تخصص خود؛ حکم صادره از دادگاه خارجی را بررسی و شناسایی کرده و نسبت به اخذ اجرای آن در ایران؛ در دادگاه صالح کشور ایران طرح دعوا می نماید.

بیشتر بدانید:  وکالت ایرانیان خارج از کشور

وکیل برای اجرای دادگاه حکم خارجی در ایران
وکیل برای اجرای دادگاه حکم خارجی در ایران

وکیل برای اجرای حکم دادگاه خارجی در ایران

در این مطلب گروه وکلای لاهه سعی کرده اطلاعات مورد نیاز جهت شناسایی و اجرای احکام خارجی در دادگاه های ایران را برای مخاطبین عزیز بیان کند. با توجه به اینکه این اجرای رای در فضای بین المللی انجام می پذیرد گروه وکلای لاهه با در نظر گرفتن وکلای داخلی و بین المللی مستقر در تهران و سایر کشورها که از مزیت و خصوصیات منحصر به فرد نظیر بهره مندی از استانداردهای قانونی و اخلاقی در چارچوب پیشبرد موضوعات و دعاوی مطروحه و درک و فهم کامل نسبت به قوانین بین المللی و کنوانسیون ها و آشنایی با تعارض محاکم و قوانین دارند؛ راهنمای شما عزیزان در جهت رسیدن به مقصود خود می باشد.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۵ میانگین امتیاز: ۳.۸]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
اینترپل یا پلیس بین الملل
نوشتهٔ بعدی
فروش املاک ایرانیان خارج از کشور

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button