انواع ویزای ترکیه برای متقاضیان با اهداف مختلفی چون مهاجرت تحصیلی به ترکیه، مهاجرت کاری، سفر توریستی و… صادر میشود اما نکته قابل توجه این است که برخی کشورها (از جمله ایران) برای سفرهای کوتاه مدت به این کشور (تا ۹۰ روز)، نیاز به اخذ هیچگونه ویزای ترکیه نخواهند داشت.
بررسی انواع مختلف ویزاهای ترکیه
کشور ترکیه انواع مختلفی از ویزا را به متقاضیان ورود به این کشور ارائه میکند تا آنها بتوانند با توجه به هدفی که دارند، وارد خاک ترکیه شده، از آن عبور کرده یا در آن اقامت داشته باشند. دریافت انواع ویزای ترکیه، شرایط خاص خود را میطلبد و تنها با احراز برخی شرایط است که میتوان از ریجکت شدن ویزا جلوگیری کرد. در ادامه میتوانید درباره انواع ویزای ترکیه، اطلاعات مفیدی به دست آورید.
ویزای توریستی / تجاری ترکیه
ویزای توریستی، همانطور که از نام آن مشخص است، برای متقاضیان سفر و گردشگری در ترکیه صادر شده یا به آنها اجازه میدهد که برای به انجام رساندن برخی امور تجاری (مثلا شرکت در جلسات، برگزاری کنفرانس و…) وارد خاک ترکیه شوند.
همانطور که پیشتر نیز ذکر کردیم، ایرانیان برای سفر به ترکیه نیاز به اخذ ویزای توریستی نخواهند داشت اما این در صورتی امکانپذیر است که حداقل شش ماه از اعتبار پاسپورت آنان باقی مانده باشد و همچنین قصد نداشته باشند که بیش از سه ماه در ترکیه اقامت داشته باشند.
ویزای کار ترکیه
یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه، ویزای کاری آن است که برای افراد با هدف اشتغال در این کشور صادر میشود؛ متقاضیان دریافت ویزای کاری ترکیه لازم است پیشنهاد شغلی یا جاب آفر از سوی کارفرمای ترک داشته باشند. توجه داشته باشید که ویزای کار ترکیه، خود دارای انواع مختلفی است که در ادامه میتوانید با آنها آشنا شوید.
- ویزای کار موقت ۱ ساله: برای ورود به بازار کار این کشور
- ویزای کار دائم ترکیه: برای افراد با ۸ سال سابقه کار و اقامت در ترکیه
- ویزای کار مستقل: سابقه ۵ ساله کار و زندگی در ترکیه، همچنین با قصد شروع کار آزاد
- ویزای کار فیروزهای: برای افراد دارای مجوز کار دائم در ترکیه و اشخاصی که با تحصیلات، بیزینس خود و… به اقتصاد ترکیه کمک کردهاند.
- ویزای کار ویژه: سرمایه گذاران مشاغل خاص، افراد با تحصیلات عالی، اشخاصی که جد آنان ترک بوده، شهروندان اتحادیه اروپا، پناهجویان با پذیرش اولیه و افرادی که با شهروندان ترک ازدواج کردهاند، میتوانند برای اخذ این نوع از ویزا درخواست دهند.
- ویزای کار موقت ویژه: هنرمندان سینما، ورزشکاران و… که میخواهند به صورت موقتی در ترکیه اقامت داشته باشند، واجد شرایط اخذ این نوع از ویزای ترکیه هستند.
ویزای تحصیلی ترکیه
یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه، ویزای تحصیلی است که این کشور به متقاضیان تحصیل در دانشگاهها یا سایر مراکز آموزشی معتبر ترکیه ارائه میدهد. افرادی که ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت میکنند، پس از ورود به این کشور تا سه ماه فرصت دارند که مجوز اقامت تحصیلی خود را دریافت نمایند.
ویزای تحصیلی ترکیه نیز دارای انواع مختلفی است که افراد بایستی با توجه به هدف خود یکی از آنها را انتخاب کنند؛ انتخاب اشتباه ممکن است ریجکت شدن ویزا را به همراه داشته باشد. انواع ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر است:
- ویزای کارآموزی ترکیه
- ویزای کارآموزی اراسموس
- ویزای کارآموزی AIESEC
- ویزای برای آموزش زبان ترکی و گذراندن دوره
- ویزا با هدف تحصیل در دانشگاهها، مدارس و سایر مراکز آموزشی معتبر ترکیه
- ویزای تحصیلی جمهوری ترک (قبرس شمالی)
ویزای ترانزیت ترکیه
ویزای ترانزیت، یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه است که افراد با قصد عبور از ترکیه (برای رسیدن به کشوری دیگر) یا متقاضیان اقامت یک شبه در ترکیه باید آن را دریافت نمایند. توجه داشته باشید که این ویزا به دو صورت لیبلدار و الکترونیکی صادر میشود.
ویزای همراه ترکیه
ویزای همراه ترکیه یکی دیگر از انواع ویزای ترکیه است که به همسر و همچنین فرزندان (زیر ۱۸ سال) دانشجو ارائه میشود. ویزای همراه تحصیلی به صورتی صادر میگردد که همراه نیز میتواند با دانشجو وارد خاک ترکیه شود اما ویزای پیوستن به خانواده تنها در مواقعی ارائه میشود که فرد، یک سال در ترکیه اقامت داشته و پس از یک سال، تقاضای ویزا برای همراه خود را داشته باشد.
سایر ویزاهای ترکیه
انواع دیگری از ویزاها هستند که ترکیه آنها را به افراد با شرایط خاص ارائه داده و به اندازه موارد ذکر شده رایج نیستند. در ادامه این ویزاها را بررسی میکنیم.
- ویزای روزنامهنگاری ترکیه: خبرنگاران و روزنامهنگارانی که قصد اقامت برای کار و کمتر از ۹۰ روز را دارند، میتوانند این ویزا را دریافت نمایند.
- ویزای مستند یا فیلمسازی: برای تولید مستند یا فیلم (دارای اعتبار ۹۰ روزه)
- ویزای درمان یا پزشکی: برای انجام امور پزشکی و درمانی (متقاضیان ایرانی نیاز به دریاف این ویزا ندارند).
- ویزای نمایندگان اجرایی تورهای ترکیه: این ویزا با اعتبار ۹۰ روزه به نمایندگان اجرایی شرکتهای توریستی ارائه میشود.
شرایط اخذ ویزای ترکیه
حتما میدانید که اخذ انواع ویزای ترکیه، شرایط مختص خود را داشته و افراد باید با توجه به هدف خود، یک نوع ویزا را انتخاب کرده و شرایط لازم برای دریافت همان ویزا را فراهم آورد. در ادامه به شرح شرایط کلی دریافت انواع ویزای ترکیه میپردازیم؛ با وکیل مهاجرت به ترکیه همراه باشید.
- تعیین دقیق هدف از سفر یا مهاجرت به ترکیه
- ثبت درخواست ویزا از ۶۰ تا ۳۰ روز پیش از سفر به ترکیه
- تهیه تمامی مدارک لازم (بیمه مسافرتی، مدارک مرتبط با رزرو هتل، بلیط و…)
- حضور به موقع برای مصاحبه
- اثبات تمکن مالی
- دارا بودن پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار
- و…
مراحل دریافت انواع ویزای ترکیه
برای اخذ انواع ویزای ترکیه لازم است که مراحل تعیین شده را به درستی طی کنید تا با ریجکت شدن ویزا مواجه نشوید. در ادامه، مراحل دریافت ویزا به بیان وکیل اخذ ویزا را شرح دادهایم.
- انتخاب صادقانه هدف از مهاجرت یا سفر به ترکیه
- دریافت پذیرش از موسسات آموزشی یا جاب آفر (در صورت نیاز)
- دریافت وقت مصاحبه
- آماده کردن مدارک مورد نیاز و ارائه آنها
- پرداخت هزینههای مربوطه
- انتظار برای بررسی پرونده و اعلام نتیجه
وکیل اخذ ویزای ترکیه
از آنجایی که اخذ ویزای ترکیه، مهاجرت به ترکیه و اطلاع از قوانین و جزئیات مربوطه، برای افراد عادی کمی دشوار است، بهتر است از مشاور یا وکیل اخذ ویزا کمک بگیرید تا درخواست شما مورد قبول قرار بگیرد. برای این منظور میتوانید با مجموعه لاهه تماس گرفته و با خیالی آسوده در انتظار صدور ویزای خود باشید.
سوالات متداول
خیر، اگر پاسپورت شما دارای اعتبار حداقل ۶ ماه بوده و قصد ندارید بیش از ۳ ماه در ترکیه اقامت داشته باشید، نیازی به دریافت ویزای توریستی نیست.
ترکیه ویزاهای مختلفی به متقاضیان ارائه میدهد (تحصیلی، کاری، همراه، تجاری و…) که در این مقاله به تفصیل آنها را بررسی کردهایم.
ایرانیان نیاز به اخذ ویزای توریستی و تجاری ترکیه ندارند.
بله، با احراز برخی شرایط، این امکان برای متقاضیان وجود خواهد داشت.
بله، برای این منظور شما باید یک پیشنهاد شغلی معتبر از طرف کارفرمای ترک داشته باشید.