کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی شامل مواردی مثل کلاهبرداری از طریق وبسایتهای جعلی یا شبکههای اجتماعی، ارائه پیشنهادات شغلی غیرواقعی، فیشینگ و… میشوند که میتوان به کمک وکیل پروندههای کلاهبرداری مهاجرتی از آنها جلوگیری کرد.
انواع کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی
کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی در انواع مختلفی انجام میشوند و کلاهبرداران این حوزه، روز به روز از شگردهای جدید استفاده میکنند؛ بنابراین متقاضیان مهاجرت برای مقابله با این چالش جدی باید آگاه به انواع کلاهبرداریهای مهاجرتی بوده، شگردهای کلاهبرداران را بشناسند و از حقوق افراد در برابر کلاهبرداری مهاجرتی آگاه باشند. در ادامه این مقاله قصد داریم کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی را معرفی کنیم.
کلاهبرداری از طریق وبسایتهای مهاجرتی جعلی
یکی از کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی، طراحی وبسایتهای جعلی است که معمولا مشابه سایتهای معتبری هستند که در زمینه مهاجرت فعالیت میکنند. کلاهبرداران مهاجرتی از این طریق به ارائه اطلاعات نادرست راجع به پروسه مهاجرت، هزینههای مربوطه مثل هزینه اخذ ویزا، مدارک مورد نیاز و… میپردازند و از این طریق، اطلاعات شخصی و مالی متقاضیان را دریافت نموده و از آن سوء استفاده میکنند.
کلاهبرداری از طریق آگهیهای شغلی جعلی
یکی دیگر از رایجترین کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی، انتشار پیشنهادات شغلی وسوسهکننده است که معمولا کلاهبرداران آن را به گونهای طراحی میکنند تا افراد مجاب شوند برای اخذ ویزا، ارسال مدارک و… جهت دستیابی به شغل مورد نظر در کشور مقصد، مبالغی را بپردازند. پر واضح است که پیشنهادات جذاب و غیرمنطقی مهاجرت کاری اغلب به منظور کلاهبرداری ارائه میشوند.
کلاهبرداری مهاجرتی آنلاین و فیشینگ
روش فیشینگ هم یکی از رایجترین روشهای کلاهبرداری مهاجرتی است. در فیشینگ، کلاهبرداران تلاش میکنند تا از طریق ارسال ایمیل و پیامهایی که معتبر به نظر میرسند، متقاضیان مهاجرت را مجاب کنند تا بر روی لینکها کلیک نموده و به دنبال آن، اطلاعات حساس مانند گذرواژههای مهم حسابهای بانکی و… را به دست آورند. کلاهبرداران از فیشینگ در زمینههای مختلفی استفاده میکنند که مهاجرت هم یکی از آنان است.
نشانههای کلاهبرداری آنلاین در فرآیند مهاجرت
کلاهبرداری مهاجرتی چه نشانههایی دارد و چگونه باید آنها را تشخیص دهیم؟ حال که با کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی آشنا شدید، بایستی نشانههای آن را نیز بشناسید تا بتوانید از بروز چنین کلاهبرداریهایی پیشگیری کنید.
- نبود اطلاعات تماس معتبر: طبیعتا زمانی که شخص یا موسسه مورد نظر شما دارای اطلاعات تماس واضح و معتبر نیست، بایستی به صحت و سقم ادعاهایشان شک کنید.
- پیشنهادات غیرمنطقی: زمانی که مشاوران مهاجرتی یا موسسهها به شما پیشنهاداتی ارائه میکنند که غیرمعمول بوده و بسیار وسوسه کننده است، باید به تحقیق بیشتر بپردازید و احتمال کلاهبرداری بدهید.
- نامعتبر بودن سایت و صفحات شبکههای اجتماعی: شباهت زیاد سایتی به سایت معتبر دیگر، صفحات مجازی غیرمعتبر و… نیز میتوانند نشانه کلاهبرداری مهاجرتی آنلاین باشد.
- فقدان آدرس و دفتر معتبر در ایران: اغلب کلاهبرداران مهاجرتی امید به عدم امکان پیگیری برای قربانی دارند، بنابراین با عدم تاسیس دفتر در کشور مبدا، پس از اخذ وجه پاسخگو نبوده و متقاضی نیز کار سختی برای طرح شکایت در کشور محل اقامت کلاهبردار مهاجرتی و پیگیری حق خود دارد و گاه این موضوع مستلزم هزینههای سرسامآور است.
- نداشتن مجوزات قانونی لازم: فعالان حوزه مهاجرت یا میبایست وکیل باشند یا این که مجوز لازم جهت فعالیت در حوزه مهاجرت را داشته باشند؛ متاسفانه مردم هماکنون اعتمادشان به بلاگرهای اینستاگرامی (بدون مجوزات قانونی در زمینه مهاجرت) بیشتر از افراد دارای مجوز و اعتبار است و همین موضوع، یکی از دلایل شیوع کلاهبرداری مهاجرتی است.
- فشار جهت پرداخت سریع هزینهها: یکی دیگر از نشانههای کلاهبرداری در زمینه مهاجرت، فشار جهت پرداخت سریع هزینهها است که باید به آن توجه داشته باشید.
- پاسخگویی نامطلوب: اگر افراد در موسسات مهاجرتی به سوالات شما پاسخ مناسبی ندهند یا از الفاظ دشوار و غیرعامیانه بسیار برای پاسخدهی استفاده کنند، ممکن است قصدشان کلاهبرداری باشد.
- تجربیات منفی: نظرات و تجربیات مراجعین سابق، حائز اهمیت بسیار است؛ اگر نظرات منفی راجع به وبسایت، موسسه و… زیاد بود، امکان کلاهبرداری مهاجرتی وجود دارد.
- و…
مشاوره با وکیل پرونده کلاهبرداری مهاجرتی
مهاجرت یک سفر پرچالش و در عین حال، گاه پر از شادی و امید است اما متاسفانه برخی افراد از موقعیت متقاضیان مهاجرت سوء استفاده کرده و با فریب دادن آنان، این مسیر را دشوارتر میکنند. در این مقاله راجع به کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی صحبت کردیم تا با روشهای مورد استفاده کلاهبرداران این حوزه آشنا شده و از کلاهبرداری جلوگیری کنید.
چنانچه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید یا قربانی کلاهبرداری مهاجرتی هستید، میتوانید با وکیل پروندههای کلاهبرداری مهاجرتی گروه لاهه مشاوره داشته باشید و از این طریق، از حق و حقوق خود دفاع کنید. ما در کنار شما هستیم!
سوالات متداول
معمولا کلاهبرداریهای آنلاین مهاجرتی از طریق وبسایتهای جعلی، شبکههای اجتماعی، فیشینگ و… انجام میشوند که در مقاله به طور مفصل راجع به آنها صحبت کردیم.
کلاهبرداران مهاجرتی از طریق وبسایتهای جعلی به ارائه اطلاعات نادرست راجع به پروسه مهاجرت، هزینههای مربوطه و… میپردازند و از این طریق، اطلاعات شخصی و مالی متقاضیان را دریافت میکنند.
در فیشینگ، کلاهبرداران تلاش میکنند تا از طریق ارسال ایمیل و پیامهایی که معتبر به نظر میرسند، متقاضیان مهاجرت را مجاب کنند تا بر روی لینکها کلیک نموده و به دنبال آن، اطلاعات حساس را به دست آورند.
در این روش، کلاهبرداران به انتشار آگهیهای شغلی جذاب اما غیرواقعی میپردازند تا از این طریق به کلاهبرداری از متقاضیان مهاجرت کاری بپردازند.
مواردی چون عدم وجود اطلاعات تماس معتبر، پیشنهادات وسوسه کننده اما غیرمنطقی، فشار جهت پرداخت سریع هزینهها و… جزو نشانههای کلاهبرداری مهاجرتی هستند.