کودک ربایی بین المللی یکی از جرایم و مسائل پیچیده است که کنوانسیون لاهه، پیماننامه حقوق کودک (CRC)، قوانین داخلی کشورها و… به آن پرداختهاند که در مقاله حاضر راجع به آنها صحبت کردیم.
منظور از کودک ربایی بین المللی چیست؟
کودک ربایی بین المللی معمولا به وضعیتی اطلاق میشود که در آن، یکی از والدین یا سرپرستان قانونی کودک بدون کسب رضایت دیگری، کودک را به کشوری دیگر منتقل میکنند. نقش اینترپل در تبادل اطلاعات بین المللی اینجاست که مشخص میشود! زمانی که فرد شاکی، درخواست بازگرداندن کودک را ثبت کند، در صورت نیاز، اینترپل وارد عمل میشود تا فرآیند یافتن و دستگیری مجرم بینالمللی را از طریق تبادل اطلاعات، تسهیل نماید. قوانین و کنوانسیونهای بین المللی مختلفی برای مقابله با کودک ربایی بین المللی وجود دارند که در ادامه به برخی از مهمترین آنها میپرازیم.
بررسی قوانین مرتبط با مسئله کودک ربایی بین المللی
قوانین و توافقنامههای مختلفی در زمینه کودک ربایی بین المللی وجود دارند که مواردی مثل کنوانسیون لاهه در مورد جنبههای مدنی ربودن کودکان یا پیماننامه حقوق کودک از جمله مهمترین آنها هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات وکیل بین المللی در این باره را با شما به اشتراک بگذاریم.
- کنوانسیون لاهه در مورد جنبههای مدنی ربودن کودکان (۱۹۸۰): این کنوانسیون به جلوگیری از ربودن کودکان در سطح بین الملل و تسهیل بازگرداندن فوری کودکان به کشور محل اقامت کمک میکند. کشورهای عضو این کنوانسیون موظف هستند که برای بازگرداندن کودکان ربوده شده به خانوادهها همکاری کنند.
- پیماننامه حقوق کودک (CRC): این پیماننامه که در سال ۱۹۸۹ توسط مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، یکی از اسناد مهم بین المللی در زمینه حقوق کودک است که مواردی چون حق حفاظت از کودک، حق شناسایی، حق زندگی در محیط امن و… را در بر گرفته و از این جهت با مسئله کودک ربایی بین المللی مرتبط است.
- قانون حمایت از کودکان: بسیاری از کشورها دارای قوانین داخلی برای حمایت از حقوق کودکان و جلوگیری از ربوده شدن آنان هستند که این قوانین ممکن است شامل مجازاتهای کیفری برای کودکربایی و… باشد.
- توافقنامههای دو یا چندجانبه: برخی کشورها در زمینه رسیدگی به مسئله کودکربایی و همکاری برای بازگشت کودکان ربوده شده به کشور مبدا با هم توافقاتی دارند و این موضوع، نقش مهمی در جلوگیری از چنین جرایمی دارد.
- و…
فرآیند بازگشت در کودک ربایی بین المللی
زمانی که کودک ربایی بین المللی رخ داده و یک کودک به طور غیرقانونی به کشور دیگری منتقل میشود، والدین یا سرپرستان قانونی کودک این امکان را خواهند داشت تا از طریق مراجع قضایی، درخواست بازگشت کودک را ارائه دهند. افراد برای این منظور باید به کمک وکیل بین المللی خانواده، درخواستشان را ثبت نموده و منتظر بررسی پرونده باشند تا تصمیمگیری نهایی انجام شده و حکم اجرا شود. پس از طی شدن این مراحل و در صورتی که حکم مثبت صادر شده باشد، کودک به کشور مبدا بازگردانده خواهد شد.
مشاوره با وکلای بین المللی گروه لاهه
در این مقاله راجع به قوانین کودک ربایی بین المللی صحبت کردیم. همکاری با وکیل در موارد کودکربایی بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا وکلا با قوانین ملی و بین المللی مرتبط آشنا بوده و میتوانند راهنماییهای لازم را جهت حفاظت از حقوق کودک و والدین آنها ارائه دهند.
برای رسیدگی به پروندههای این چنینی میتوانید از وکلای گروه لاهه کمک بگیرید. وکلای بین المللی گروه لاهه در مراحل قانونی از جمعآوری شواهد و مدارک تا ارائه مستندات در دادگاه، نقش کلیدی ایفا میکنند. همچنین ایشان میتوانند در مذاکرات با طرفهای دیگر شرکت نموده و به دنبال راه حلهای مسالمت آمیز جهت بازگرداندن کودک به کشور مبدا باشند.
سوالات متداول
کودک ربایی بین المللی به وضعیتی گفته میشود که در آن، یکی از والدین یا سرپرستان قانونی کودک بدون کسب رضایت دیگری، کودک را به کشوری دیگر منتقل میکنند.
قوانین و کنوانسیونهای مختلفی در این زمینه وجود دارند که از جمله آنها میتوان به کنوانسیون لاهه در مورد جنبههای مدنی ربودن کودکان، پیماننامه حقوق کودک (CRC) و… اشاره کرد.
این کنوانسیون به جلوگیری از ربودن کودکان در سطح بین الملل و تسهیل بازگرداندن فوری کودکان به کشور محل اقامت (کشور مبدا) کمک میکند.
این پیماننامه که توسط مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد، یکی از اسناد مهم بین المللی در زمینه حقوق کودک است که مواردی چون حق حفاظت از کودک، حق شناسایی، حق زندگی در محیط امن و… را در بر میگیرد و از این جهت با کودک ربایی بین المللی در ارتباط است.
شما میتوانید در صورت مواجهه با چنین مسائلی با وکلای امور الملل یا وکیل بین المللی خانواده در ارتباط باشید.