قوانین خانواده در آلمان شامل مواردی مثل ممنوعیت ازدواج با خویشاوندان نزدیک، حداقل یک سال جدا زندگی کردن برای اثبات به هم خوردن ازدواج (معمولا در طلاق غیرتوافقی)، تصمیمگیری درباره حضانت فرزندان بر اساس عواملی مثل توانایی والدین یا منافع کودک و… میشوند.
اهمیت اطلاع از قوانین خانواده در آلمان
قوانین خانواده در آلمان شامل مواردی مثل قوانین ازدواج، طلاق، حضانت فرزندان و… میشود که اطلاع از آنها خصوصا برای ایرانیانی که قصد مهاجرت به آلمان را داشته یا خود و نزدیکانشان در این کشور اقامت دارند، حائز اهمیت است. اطلاع از این قوانین میتواند از بروز مشکلات احتمالی به هنگام ازدواج در آلمان، طلاق در این کشور و دیگر موارد مربوطه جلوگیری کند؛ البته بهتر است علاوه بر مطالعه مقاله حاضر، در صورت نیاز برای دریافت مشاوره شخصی و مطابق با شرایطتان، با وکیل خانواده گروه لاهه در ارتباط باشید.
قوانین مربوط به ازدواج در آلمان
همانطور که گفتیم، قوانین ازدواج بخشی از قوانین خانواده در آلمان را تشکیل میدهند که قصد داریم در این بخش از مقاله به آن بپردازیم. برای ازدواج در کشور آلمان، زوجین بایستی حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند؛ همچنین باید افراد دارای صلاحیت قانونی برای ازدواج بوده و هیچگونه مانع قانونی (مثلا نسبت خانوادگی نزدیک) برایشان وجود نداشته باشد.
درباره ثبت ازدواج در آلمان لازم است بدانید که ازدواج در این کشور به صورت مدنی و مذهبی صورت میپذیرد اما در صورتی ازدواج افراد در این کشور، قانونی و معتبر خواهد بود که در دفاتر ثبت احوال و با ارائه مدارک لازم ثبت گردد.
قانون طلاق در آلمان
جهت بررسی بهتر قوانین خانواده در آلمان باید به بحث طلاق در این کشور هم بپردازیم. طلاق در آلمان هم مانند بسیاری دیگر از کشورها به دو شکل توافقی یا غیرتوافقی صورت میپذیرد. پروسه طلاق ایرانیان خارج از کشور که در اینجا آلمان مد نظر است، معمولا با ارائه درخواست رسمی به دادگاه آغاز میشود. توجه داشته باشید که برای ثبت طلاق در آلمان باید ثابت شود که ازدواج افراد به شکل غیر قابل جبرانی به پایان رسیده است و برای اثبات این موضوع میتوان به جدا زندگی کردن (برای مدت بیش از یک سال) اشاره کرد. شایان ذکر است، در برخی موارد خاص مثل خشونت خانگی ممکن است که مدت تعیین شده کاهش یابد.
حقوق مالی پس از طلاق
حال که به بحث طلاق در بررسی قوانین خانواده در آلمان پرداختیم، باید اشارهای هم به موضوع حقوق مالی پس از طلاق در این کشور داشته باشیم. در هنگام طلاق، داراییهای مشترک بین زوجین به صورت عادلانه تقسیم میشود و در صورتی که زوجین نتوانند در این باره به نظر مشترکی برسند، دادگاه تصمیمگیری خواهد کرد. در صورت وجود فرزند، پس از طلاق، والدین موظف هستند که نیازهای مالی فرزندان را برآورده کنند و درباره این موضوع با توجه به درآمد والدین و نیازهای فرزندان تصمیمگیری میشود.
قانون حضانت فرزندان در آلمان
در بررسی قوانین خانواده در آلمان میبایست به قانون حضانت فرزندان نیز بپردازیم. حضانت فرزندان ایرانیان خارج از کشور که در اینجا آلمان مد نظر است، بر اساس بهترین منافع فرزند بر عهده پدر، مادر یا هردوی آنان قرار میگیرد. دادگاههای آلمان برای تصمیمگیری در این باره به عواملی مثل درخواست کودک (در صورت داشتن سن مناسب برای تصمیمگیری) یا توانایی پدر و مادر توجه دارند. شایان ذکر است، در صورتی که حضانت مشترک نباشد، والد غیرحضانت معمولا این امکان را خواهد داشت که از طریق تماس یا ملاقات حضوری با فرزند خود در ارتباط باشد که در این باره، توافق والدین یا تصمیم دادگاه شرط است.
مشاوره با وکیل بین المللی خانواده
در این مقاله، موضوع قوانین خانواده در آلمان را بررسی کردیم. توجه داشته باشید که مشاوره با وکیل بین المللی خانواده در آلمان از اهمیت بالایی برخوردار است، به ویژه برای افرادی که با مسائل حقوقی پیچیده در زمینه خانواده روبهرو هستند. قوانین خانواده در آلمان در بسیاری از موارد با ایران متفاوت است و عدم آگاهی از این تفاوتها میتواند منجر به مشکلات جدی شود. وکیل متخصص در این زمینه میتواند به شما کمک کند تا از حقوق خود آگاه شوید و در صورت بروز اختلافات، بهترین راه حلها را پیدا کنید. همچنین مشاوره با وکیل بین المللی خانواده از گروه لاهه میتواند به پیشگیری از مشکلات احتمالی کمک کند، زیرا وکیل میتواند نکات کلیدی را در زمان مناسب به شما گوشزد کرده و در انجام مراحل قانونی همراهتان باشد.
سوالات متداول
سن قانونی ازدواج در این کشور، حداقل ۱۸ سال برای هر دو طرف است.
خیر، در آلمان ازدواج با خویشاوندان نزدیک، قانونی نیست.
خیر، داشتن همسر یکی از موانع ازدواج مجدد در این کشور است و افراد برای ازدواج جدید باید طلاق گرفته باشند.
معمولا برای اثبات قصد طلاق در این کشور (طلاق غیرتوافقی) زوجین بایستی حداقل یک سال جدا از هم زندگی کرده باشند.
نفقه در این کشور بر اساس عوامل مختلفی مثل مدت ازدواج، درآمد، وضعیت مالی و نیازهای خانواده، تعداد فرزندان و… تعیین میگردد.