قرارداد مهاجرت همانطور که از نامش پیداست میان موسسات و وکلا مهاجرتی و متقاضی مهاجرت منعقد می شود. شما می توانید امور مربوط به مهاجرتتان را شخصا پیگیری کرده و به موسسات و وکلا مهاجرتی مراجعه نکنید اما اگر بخواهید این مسیر را با آسودگی خاطر طی کنید می توانید با افراد متخصص در این زمینه همکاری کنید. قرارداد مهاجرت به رابطه کاری شما و آن موسسه رنگ و بوی قانونی می بخشد و برای تعهدات هر دوی شما چهارچوب تعیین می کند. وکیل تنظیم قرارداد مهاجرت در این مطلب سعی کرده است تا تمام زوایای این قرارداد را برایتان روشن کند.
قرارداد مهاجرت چیست؟
قرارداد مهاجرت، راهی است تا شما روابطتان با موسسه یا وکیل مهاجرت را در قالب قانون قرار دهید و متناسب قانون بتوانید در خصوص مواردی همچون مدت قرارداد، میزان حق الزحمه، نحوه پرداخت هزینه ها، تعهدات طرفین و… توافق کنید تا در صورت بروز مشکل در این مسیر، پیگیری حق و حقوقتان ممکن باشد. قرارداد مهاجرت علاوه بر توجه به قانون، بیشتر به ابعاد اراده طرفین تاکید دارد و شما می توانید در حدود قانون مطابق اراده تان مفاد و محتوای قرارداد را مشخص کنید. این قرارداد به شما این امکان را می دهد که بدانید طرف مقابلتان چه تعهداتی داشته و در کدام قسمت های مهاجرت با شما همکاری می کند. برای مثال در مهاجرت تحصیلی توافق کنید که امور مربوط به پذیرش از دانشگاه را هم وکیل یا موسسه انجام می دهد و یا صرفا وظیفه اخذ ویزا تحصیلی را برعهده می گیرد. قرارداد مهاجرت برای تمام روش های مهاجرتی اعم از مهاجرت تحصیلی، کاری، خویشاوندیف الحاق و… و همچنین مهاجرت به تمام کشورها مثل مهاجرت به آلمان، فرانسه، اسپانیا و… تنظیم می شود.
چرا باید قرارداد مهاجرت منعقد کنیم؟
در دهه اخیر با افزایش مهاجرت ایرانیان به خارج کشور، تعداد افرادی که در قالب موسسات و یا در نقش وکلای مهاجرتی اقدام به کلاهبرداری از متقاضیان مهاجرت می کنند نیز زیاد شده است. در صفحات اینستاگرامی و یا دیگر شبکه های مجازی قطعا با تبلیغات مهاجرت ارزان، تضمینی، فوری و… مواجه شده اید. به همین دلیل توصیه می شود تا اگر قصد دارید امور مربوط به مهاجرت خود را به شخصی بسپارید، ابتدا قرارداد مهاجرت منعقد کنید تا از این طریق بتوانید حقوقتان را مطالبه کنید و اگر از طرف این فرد خسارتی به شما وارد شد برای شکایت و پیگیری مدرکی در دست داشته باشید. در کنار این موارد باید بدانید قرارداد مهاجرت به صورت کامل شما را از کلاهبرداری مهاجرتی مصون نمی دارد و آن چه که موجب می شود شما در دام کلاهبرداران گرفتار نشوید تحقیق در خصوص سوابق کاری موسسه، مشاوره یا وکیل مهاجرتی است که قصد همکاری با او را دارید. برای مشاوره در خصوص تنظیم قرارداد مهاجرت می توانید با گروه وکلای بین المللی لاهه تماس حاصل فرمایید.
محتوای قرارداد مهاجرت
قرارداد مهاجرت می تواند متضمن تمام جزئیات مورد توافق شما باشد. تعهدات شما، تعهدات طرف مقابل تحت عنوان موسسه یا وکیل و کارشناس مهاجرتی، توافقات مالی، مدت زمان قرارداد، مشخصات هویتی طرفین و… می باشد. در ادامه به اختصار در خصوص بندهای قرارداد مهاجرت توضیح می دهیم.
- مشخصات هویتی: در قرارداد مهاجرت اولین قدم و اولین اطلاعاتی که نوشته می شود اطلاعات هویتی شما مثل نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، نام پدر و شماره تلفن همراه و آدرس از مشخصات الزامی این قرارداد است. بهتر است قبل از مراجعه به افراد برای امور مهاجرت در خصوص سابقه این افراد و همچنین قانونی بودن اعمالشان تحقیق کنید.
- شرایط اصلی قرارداد: این بند شرایط کلی و اصلی قرارداد را مشخص می کند. برای مثال مدت اعتبار قرارداد که بستگی به شرایط شما دارد، مدت زمان رسیدگی که تقریبی است و ارتباطی به موسسه و کارشناس ندارد، وقت سفارت که در سایت های مشخص تعیین می شود و… سایر موارد مشابه به این در شرایط کلی قرارداد ذکر می شود.
- تعهدات متقاضی مهاجرت: قسمت تعهدات طرفین مهمترین قسمت این قرارداد است که تعهدات شما را مشخص می کند. درست است که مفاد قرارداد مطابق توافق شما ایجاد می شود اما در بیشتر قراردادها به صورت مشابه نوشته می شوند. برای مثال تعهد به تحویل مدارک اصل و بدون ابهام به سفارت و همچنین مشاور مهاجرتی، مطلع کردن مشاور مهاجرتی از روند انجام مصاحبه، حضور در سفارت در وقت مشخص شده برای مصاحبه و… این موارد از نمونه تعهداتی است که برعهده شما قرار می گیرد.
- تعهدات مشاور مهاجرتی: تعهدات مشاور مهاجرتی در واقع وظایفی است که این فرد در قبال شما دارد. در این بند شما می توانید مواردی همچون، مشاور باید تعهد دهد تا تمام تلاش خود را برای بکار گیری راهکارهای مفید برای امور شما بکند، تعهد به برگرداندن مدارک متقاضی پس از اتمام کار یا حتی به نتیجه نرسیدن، اطلاعات کامل و مفید را در اختیار متقاضی قرار دهد و… قید کنید.
- مدت اعتبار قرارداد: مدت اعتبار قرارداد مدتی را که شما و طرف مقابل باید به تعهداتتان پایبند باشید و همچنین زمانی که برای به نتیجه رسیدن موضوع قرارداد لازم است را مشخص می کند. شما می توانید پایان قرارداد را به رسیدن به نتیجه منوط کنید یا منوط به انجام کاری خاص در این مسیر. به طور کلی مدت اعتبار قرارداد بستگی به خواسته شما دارد.
- توافقات مالی: در قسمت توافقات مالی نحوه و شرایط پرداخت هزینه های مهاجرت مثل ترجمه ها، هزینه سفارت و …، مبلغ قرارداد به عنوان حق الزحمه مشاور مهاجرتی و نحوه پرداخت آن برای مثال پرداخت ۵۰ درصد مبلغ قرارداد در ابتدای قرارداد مهاجرت ، عدم انجام کار و بازگرداندن مبلغ حق الزحمه و… از مواردی است که می توانید در خصوص آن توافق کنید.
- شرط فسخ: در هر قراردادی معمولا راهی برای برهم زدن آن گنجانده می شود. این راه حق فسخ نام دارد. در قراردادها طرفین تحت شرایط مشخصی که درج می شود حق دارند قرارداد را فسخ کنند. در قرارداد مهاجرت نیز امکان قراردادن حق فسخ برای طرفین وجود دارند. برای مثال طرفین می توانند شرط کنند که در صورتیکه هر یک از طرفین به نحوی تعهدات خود را انجام نداد طرف مقابل می تواند بدون پرداخت مبلغی قرارداد را فسخ کند.
- فورس ماژور: فورس ماژور در ایران تحت عنوان حوادث غیر مترقبه و قهری شناخته می شود یعنی حوادثی که از اراده انسان خارج بوده و غیر قابل پیش بینی است. فورس ماژور می تواند کمی در اجرای تعهدات شما خلل ایجاد کند به همین دلیل در قراردادها بندی تحت این عنوان قرار داده می شود. برای مثال در می توانید در قرارداد ذکر کنید که در صورت وقوع حوادث غیر قابل پیش بینی عدم انجام تعهدات در آن بازه ممکن بوده و مدت وقوع این حوادث به مدت قرارداد اضافه می شود. در این صورت خسارت ناشی از عدم انجام تعهدات در صورت وجود فورس ماژور قابل مطالبه نیست.
- داوری: شرط داوری در قرارداد برای زمانی است که افراد در خصوص تعهدات و شرایط قرارداد دچار اختلاف شوند برای مثال در صورت بروز هرگونه مشکل در زمان فسخ، بطلان یا تمام اختلاف ناشی از قرارداد اعم از خسارت و… فردی را به عنوان داور که مورد توافق هر دو طرف باشد مشخص کنید. این داور جایگزین مراجع و محاکم می باشد.
- نکته: در انتهای هر صفحه جهت اعتبار بخشیدن به قرارداد لازم است تا امضا و اثر انگشت طرفین به همراه روز و تاریخ دقیق درج شود.
برای کدام یک از روش های مهاجرت می توان قرارداد تنظیم کرد؟!
شما با روش های زیادی می توانید به کشورهای دیگر مهاجرت کنید و برای تمام این روش ها تنظیم قرارداد مهاجرت ممکن و چه بسا الزامی است. در هر نوع از مهاجرت برخی از بندهای قرارداد مشابه و برخی متفاوت است. چهارچوب کلی قرارداد مهاجرت برای این روش ها یکسان است و آن چه که تغییر می کند بندهای اختصاصی است. برای مثال ممکن است مبلغ قرارداد تغییر کند یا در قرارداد مهاجرت تحصیلی بندی در خصوص اخذ بورسیه یا پذیرش تحصیلی قرار گیرد. شما می توانید در قرارداد مهاجرت کاری پیدا کردن کار را به مشاور مهاجرتی بسپارید. در روش مهاجرت از طریق دعوتنامه های خویشاوندی متقاضی تامین تمکن مالی توسط دعوت کننده را باید تضمین کند و درصورت رد شدن درخواست ویزا به دلیل ابهام در تمکن مالی دعوت کننده مشاور مهاجرتی در این خصوص مسئولیتی نخواهد داشت. این موارد را فقط به عنوان مثال ذکر کردیم و به طور کلی آن چیزی که محتوای انواع قرارداد مهاجرت را تعیین می کند خواسته و توافقات شما است.
نمونه قرارداد مهاجرت
شاید در وبسایت ها نمونه تنظیم شده قرارداد مهاجرت را دیده باشید. قرارداد همانطور که از نامش پیداست از توافقات شما و کارگزار مهاجرتی بوجود می آید و امکان استفاده از قراردادهای از پیش تعیین شده وجود ندارد البته برخی از این نمونه قراردادها صرفا چهارچوبی کلی از قرارداد را به شما ارائه داده اند و شما می توانید با ایده گرفتن از آن قرارداد تنظیم کنید. در نتیجه باید گفت امکان استفاده از قراردادهای آماده وجود نداشته و ممکن است باعث خسارت شما شود پس چه بهتر که با وکیل تنظیم قرارداد مهاجرت برای این امر مشورت کنید.
وکیل تنظیم قرارداد مهاجرت در تهران
وکیل قرارداد مهاجرتی فردی است که برای تنظیم این قرارداد به شما مشاوره می دهد و حتی می تواند برای شما این قرارداد را منعقد کند. گروه وکلای بین المللی لاهه متشکل از برترین و مجرب ترین وکلا و مشاورین مهاجرتی در زمینه انواع مهاجرت ها به کشورهای گوناگون و همچنین انعقاد قرارداد مهاجرت فعالیت می کنند. شما با همکاری گروه وکلا لاهه در زمینه مسائل مهاجرت و همچنین انعقاد قرارداد مهاجرت با مشکلی روبرو نخواهید شد.
سوالات متداول
شما می توانید برای اطمینان از نحوه تنظیم قرارداد مهاجرت به وکیل بین المللی و یا وکیل مهاجرت مراجعه کنید.
بله برای تمام روش های مهاجرت به تمام کشورها امکان انعقاد قرارداد مهاجرت وجود دارد و چه بسا الزامی است.
در بیشتر موارد مدت اعتبار قرارداد با انجام تعهدات و پایان موضوع تمام می شود اما شما می توانید در خصوص این مورد توافق کنید.
بله قراردادها تابع اراده طرفین هستند و درج هر شرطی ذیل آن با قانون مخالف نباشد ممکن است اما این شرط منافع شما را به عنوان متقاضی مهاجرت به خطر می اندازد.
خیر برای اینکه قرارداد مهاجرت اعتبار داشته باشد باید در هر صفحه امضا و اثر انگشت و همچنین روز و تاریخ را به صورت کامل درج کنید.