مهاجرت خویشاوندی به ترکیه از چه طریقی امکانپذیر است؟ کدام یک از اعضا خانواده می توانند برای مهاجرت خویشاوندی به ترکیه اقدام کنند؟ ویزای خویشاوندی ترکیه چند ساله است؟ مهاجرت به ترکیه در سال های اخیر به دلیل رشد و ترقی سریع این کشور در حیطه های مختلف خصوصا گردشگری و سرمایه گذاری روند افزایشی داشته است. مهاجرت خویشاوندی به ترکیه نیز به تبع طرفداران زیادی پیدا کرده است خصوصا که این کشور در صدور ویزا برای خانواده افراد مقیم سختگیری چندانی ندارد و با توجه به وضعیت اقتصادی ارائه تمکن مالی بالا از طرف حامی نیز الزامی نمی باشد. در ادامه فرآیند مهاجرت به ترکیه از طریق خویشاوندی را مورد بررسی قرار می دهیم.
مهاجرت خویشاوندی به ترکیه برای چه افرادی ممکن است؟
مهاجرت خویشاوندی به ترکیه برای خانواده افرادی امکانپذیر است که مجوز اقامت بلند مدت ترکیه را دست داشته باشند. سوال اینجا است که کدام یک از اعضا خانواده می توانند برای مهاجرت خویشاوندی به ترکیه اقدام کنند؟ وکیل مهاجرت به ترکیه با استناد به قوانین این کشور اینگونه پاسخ می دهد:
۱-همسر (درصورت چند همسری تنها یکی از همسرها امکان دریافت ویزای خویشاوندی ترکیه را دارد.)
۲- فرزندان زیر ۱۸ سال و فرزندان وابسته بالای ۱۸ سال
۳- فرزندخواندگان زیر ۱۸ سال
مجوز خویشاوندی ترکیه چند سال اعتبار دارد؟
مجوز خویشاوندی ترکیه به تناسب اعتبار مجوز فرد حامی (مقیم در ترکیه) مشخص می شود. یعنی اگر برای مثال پدر شما در این کشور از طریق سرمایه گذاری مقیم شده باشند و ۲ سال مجوزشان معتبر باشد ویزای خویشاوندی شما نیز به همین مقدار است. توجه کنید که حداکثر اعتبار مجوز برای مهاجرت خویشاوندی به ترکیه ۳ سال است. آیا این مدت قابل تمدید است؟ درصورتیکه اقامت فرد حامی تمدید شود و شرایطشان ثابت بماند مجوز شما نیز قابل تمدید می باشد.
شرایط مهاجرت به ترکیه از طریق خویشاوندی
- اولین شرط مهاجرت خویشاوندی به ترکیه اقامت بلند مدت حامی شما است. تعریف از اقامت بلند مدت چیست؟ وکیل مهاجرت به ترکیه در این خصوص اینگونه پاسخ می دهد: اتباع ایران می توانند با پاسپورت ایرانی بدون نیاز به ویزا ۳ ماه در این کشور مقیم شوند. درصورتیکه برای فعالیت خاصی وارد ترکیه شوید و لازم باشد که مدت اقامتتان نیز تمدید شود و به اقامتی بیشتر از ۳ ماه تبدیل شود، می توان گفت که اقامت بلند مدت دارید.
- شرط بعدی این است که حامی باید بتواند به اداره مهاجرت این کشور توان مالی خود را اثبات کند. میزان این توان مالی به نسبت تعداد اعضا خانواده و شهر محل زندگی شما برمی گردد. توان مالی برای حمایت از پرداخت هزینه های خود و خانواده تعیین می شود.
- شرط بعدی این است که تنها اعضا درجه یک خانواده بخصوص همسر و فرزندان می توانند برای مهاجرت خویشاوندی به ترکیه اقدام کنند.
- اثبات رابطه والدین و فرزندان و همچنین رابطه زوجیت زوجین یکی دیگر از الزامات مهاجرت خویشاوندی به ترکیه است.
تاثیر نوع مجوز اقامت حامی در ترکیه بر روند مهاجرت خویشاوندی
به بیان ساده تر سوال این است که اگر بخواهیم از طریق مهاجرت اعضا خانواده مان مهاجرت کنیم اهمیت دارد که حامی از چه راهی وارد ترکیه شده است؟ مهم نیست که حامی از طریق مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و …. اقدام کرده است. مهم این است که فرد مقیم در ترکیه باید بتواند برای ساپورت هزینه های زندگی شما و همچنین داشتن محل زندگی به اداره مهاجرت ترکیه مدارکی قانع کننده ارائه بدهد.
اقامت و تابعیت ترکیه با مهاجرت خانوادگی
مهاجرت خویشاوندی به ترکیه در چه صورتی منجر به اقامت دائم می شود؟ ممکن است در وهله اول حامی شما در ترکیه مجوز دائم اقامت ترکیه را داشته باشد (از طریق مهاجرت سرمایه گذاری مثل خرید ملک و یا ثبت شرکت با حداقل سرمایه لازم) یا پس از چند سال بتواند به این مهم دست یابد (از طریق مهاجرت کاری) در اینصورت شما نیز می توانید به عنوان عضوی از خانواده برای گرفتن تابعیت و اقامت دائم ترکیه اقدام کنید. یک راه دیگر هم وجود دارد. شما پس از مهاجرت خویشاوندی به ترکیه می توانید برای گرفتن مجوز کار و یا تحصیل جداگانه اقدام کنید و به صورت مستقل در این کشور فعالیت کنید. فعالیت شما می تواند پس از چند سال و تحت شرایطی به اقامت دائم و تابعیت تبدیل شود.
اجازه اشتغال یا تحصیل با ویزای همراه ترکیه
با مهاجرت خویشاوندی افراد اجازه اشتغال و تحصیل دارند؟ فرزندان فرد تا انتهای دبیرستان و قبل از شروع دانشگاه مجوز تحصیل رایگان خواهند داشت اما پس از آن باید نسبت به اخذ مجوز تحصیلی اقدام کنند. اما با ویزای همراه ترکیه و مهاجرت خویشاوندی به این کشور به تنهایی اجازه کار داده نمی شود و فرد باید از نهادهای مربوطه تاییدیه و مجوز دریافت کند.
اتمام ۱۸ سالگی فرزندان پس از مهاجرت خویشاوندی به ترکیه
اگر فرزندان پس از مهاجرت خویشاوندی به ترکیه مستقل شوند و وارد ۱۹ سالگی شوند چه اتفاقی می افتد؟ این افراد می توانند برای اخذ مجوزهای جداگانه برای ماندن در ترکیه اقدام کنند. یکی از راه های پیشنهاد ثبت نام و ورود به دانشگاه های این کشور است در اینصورت مهاجرت خویشاوندی به مهاجرت تحصیلی در ترکیه تبدیل می شود.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت از طریق خویشاوندان
۱-مدارک شناسایی اعضا خانواده
۲- گواهی تولد فرزند به انضمام شناسنامه ها
۳- عقدنامه زوجین
۴- گواهی بیمه سلامت ترکیه
۵- گواهی تمکن مالی از طرف حامی
۶- سند ملک در ترکیه یا اجاره نامه ملک
مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه
نقش وکیل در این فرآیند چیست؟ مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه چه کمکی به ما می کند؟ شما می توانید با همکاری وکیل متخصص و با تجربه در این زمینه، راه را شناسایی کنید و با استفاده از کوتاه ترین مسیر و کاملترین اطلاعات به هدفتان برسید. وکیل مهاجرت به ترکیه می تواند به شما در زمینه اخذ مجوز اقامت و ویزای همراه، مهاجرت به این کشور از راه های مختلف، خرید ملک و سرمایه گذاری در ترکیه، ثبت نام در مدارس و دانشگاه ها و… کمک کند. شما می توانید در تمام زمینه های ذکر شده با وکلا و مشاورین خبره گروه وکلای لاهه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
مدت اعتبار مجوز اقامت شما در ترکیه از این طریق با مدت اعتبار مجوز اقامت حامی شما یکسان است. مهاجرت خویشاوندی به ترکیه می تواند دائمی یا موقتی بلند مدت باشد.
هزینه های مختلف و زیادی باید برای مهاجرت به این کشور از راه خویشاوندی لحاظ شود. برای مثال برخی از این هزینه ها عبارتند از هزینه مشاوره و حق الوکاله وکیل، هزینه بلیط هواپیما، هزینه اجاره ملک، هزینه صدور ویزا و ترجمه مدارک و…
مهاجرت خویشاوندی به ترکیه برای همسر و فرزندان فرد مقیم در این کشور تحت شرایطی مادر و پدر فرد ممکن است.
بله این امکان وجود دارد. شما می توانید برای تابعیت ترکیه مستقلا اقدام کنید و یا منتظر دریافت تابعیت حامی خود بمانید.
مهمترین شرط مهاجرت به این کشور از طریق خانوادگی، اقامت بلند مدت حامی و تمکن مالی وی به منظور اثبات توان مالی ساپورت هزینه های شما است.