قرارداد بیمه بین المللی

قرارداد بیمه بین المللی

قرارداد بیمه المللی یکی از قراردادهای تبعی در امور بین الملل است که با توجه به افزایش تحرکات در عرصه بین المللی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. بازیگران عرصه بین الملل با فعالیت های خود نظیر تاسیس دفاتر بازاریابی، انعقاد قراردادهای تولید و توزیع و فروش، انعقاد قرارداد های پیمانکاری و … روز به روز نیاز بیشتری به قرارداد بیمه بین المللی احساس خواهند کرد. با ما همراه باشید تا به معرفی قرارداد بیمه بین المللی بپردازیم.

قرارداد بیمه بین المللی چیست؟

بیمه بین المللی قراردادی است که به موجب آن بیمه گر متعهد می شود تا خسارات وارده به بیمه گذار را مطابق توافقات قرارداد بیمه جبران نماید. پرداخت این خسارت از محل حق بیمه هایی که بیمه گذار پرداخت کرده است جبران می شود. خسارات می توانند خسارات طبیعی یا غیر طبیعی باشند. بیمه بین المللی عقدی است تبعی یعنی به تبع وجود یک عقد بین المللی دیگر بوجود میاید. این قرارداد یک نوع استراتژی برای مدیریت ریسک مبتنی بر قراردادهای بین المللی است که ممکن است از طرف شرکت های خصوصی بیمه یا بیمه های دولتی ارائه شود.

انواع قراردادهای بیمه بین المللی و کاربرد آن

قرارداد بیمه بین المللی در چند قرارداد در سطح بین المللی کاربرد و رواج بیشتری دارد. قرارداد بیمه بین المللی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که اراده طرفین عقد اصلی فراتر از مرزهای یک کشور باشد. این قرارداد برای کاهش ریسک انعقاد قرارداد های بین المللی بسیار مناسب بوده و به همین جهت هم از آن استقبال زیادی شده است. قرارداد بیمه بین المللی اغلب در قرارداد های حمل و نقل کالا کاربرد دارد. این قرارداد ها عبارتند از:

۱. قرارداد بیمه بین المللی حمل و نقل صادراتی

کشور ما برای تشویق صادرکنندگان به صدور بیمه برای کالاهای صادر شده از ایران به سراسر جهان اقدام می نماید. در این حالت شرکت هایی که تصمیم بر صادر کردن کالایی را به کشور دیگری دارند می توانند از قرارداد بیمه بین المللی که در ایران به رسمیت شناخته می شود استفاده نمایند. مدت اعتبار این بیمه برابر است با طول مدت حمل کالا از ایران تا تحویل کالا در مقصد. البته این بیمه در کشورهای دیگر هم به رسمیت شناخته شده است و امکان استفاده از آن وجود دارد.

۲. قرارداد بیمه بین المللی حمل و نقل وارداتی

وکیل قراردادهای بیمه المللی بیان میدارد: قرارداد های حمل و نقل وارداتی از جمله قرارداد هایی است که ریسک بالایی را متحمل می شود به همین جهت طرفین اقدام به بیمه کردن کالا می کنند. بیمه بین المللی حمل و نقل وارداتی از مبدا حمل و نقل تا انبار بیمه گذار اعتبار دارد. این قرارداد منافع وارد کنندگان و در نتیجه منافع ملی کشور مقصد را تامین می نماید.

۳. قرارداد بیمه بین المللی برای حمل و نقل بحری

بیمه بین المللی حمل و نقل بحری همانطور که از نامش پیداست مختص حمل و نقل از روش دریایی است. این بیمه زمانی به تعهدات خود مبتنی بر جبران خسارت عمل می کند که تمامی کالاهای حمل شده توسط یکی از حوادث دریایی مثل غرق شدن کشتی از بین برود پس اگر حتی یک درصد از کالاها باقی بماند بیمه بین المللی مکلف به جبران خسارت نخواهد بود.

۴. بیمه بین المللی برای قراردادهای حمل و نقل زمینی

این بیمه مختص حمل و نقل از طریق خشکی است که خسارات وارده باید از طریق خسارت به ماشین بوجود آمده باشد مثل تصادف و تصادم، آتش سوزی، سرقت، و … افرادی که تصمیم دارند کالایی را از طریق خشکی وارد یا صادر کنند می توانند از بیمه بین المللی حمل و نقل کالا از طریق خشکی استفاده کنند.

۵. قرارداد بیمه بین المللی حمل و نقل هوایی

جهت کاهش ریسک خسارت وارده به طرفین قراردادهای بین المللی آن ها می توانند برای حمل و نقل کالای مورد نظر از طریق حمل و نقل هوایی کلای مورد نظر خود را بیمه نمایند.

بیشتر بدانید:  قرارداد فرانشیز و انواع آن

انواع قرارداد بیمه بین المللی
انواع قرارداد بیمه بین المللی

قرارداد بیمه بین المللی در سایر قراردادهای بین المللی

قرارداد بیمه بین المللی اغلب در قراردادهای حمل و نقل مورد استقبال قرار می گیرد اما ممکن است در قراردادهای دیگری همچون کلید در دست، پیمانکار ابزار و نیروی انسانی خود را تحت پوشش بیمه قرار دهد یا در قرارداد فاینانس طرف سرمایه پذیر می تواند ابزار و تجهیزات پروژه را بیمه کند. اما باید بدانیم بیمه بین المللی در این نوع از قراردادهای بین المللی بسیار کمرنگ است.

مزایای عقد این قرارداد چیست؟

با توجه به رشد روز افزون قراردادهای بین المللی علی الخصوص قراردادهای حمل و نقل، باید به مزایا و معایب قرارداد بیمه بین المللی اشراف داشته باشید. بیمه بین المللی قراردادی است که برای بیمه گذار بسیار ارزشمند خواهد بود زیرا تا حدی می تواند باعث آسودگی خاطر بیمه گذار شود. بیمه گذار با توجه به قواعد حاکم بر قراردادهای بیمه در شرکت های مختلف بیمه خصوصی یا دولتی، بیمه گر خود را انتخاب نمایند. اما یکی از بزرگترین معایب قرارداد بیمه بین المللی حق بیمه بسیار زیاد برخی بیمه ها است از دیگر معایب می توان به اینکه شرکت بیمه تحت شرایط بسیار خاصی و با توجه به نکات بسیار ریزی خسارت می پردازد، اشاره کرد در اینصورت ممکن است شما با عدم رعایت یک قاعده جزئی نتوانید خسارت دریافت نمایید.

قواعد حاکم بر این قرارداد

با توجه به جنبه فرا ملی بودن قرارداد بیمه بین المللی، قواعد حاکم بر این قراردادها به دو دسته قواعد ملی و قواعد شخصی مبتنی بر اصل آزادی قراردادها تقسیم می شود. قواعدی که کشورها بر قرارداد بیمه بین المللی بار می کنند از دسته قواعد امری بوده و نمی توان خلاف آن توافق کرد اما باید بدانیم بر قرارداد بیمه بین المللی بیشتر اصل آزادی اراده بیمه گر و بیمه گذار بار می شود و دولت ها در تلاشند تا دخالت خود را بر این قرارداد به حداقل برسانند.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

وکیل برای عقد قرارداد بیمه بین المللی
وکیل برای عقد قرارداد بیمه بین المللی

وکیل قرارداد بیمه بین المللی در تهران

با توجه به شرایط شرکت های بیمه چه در کشور چه در سطح بین المللی لزوم مشاوره با یک وکیل مجرب برای انعقاد قرارداد بیمه بین المللی احساس می شود. گروه وکلای لاهه با در اختیار داشتن وکلای داخلی و بین المللی متخصص در امور قراردادهای بین المللی آمادگی ارائه مشاوره در تمام زمینه های قراردادی را دارد و شما می توانید با وکلای ما در خصوص قرارداد های خود مشورت نمایید.

سوالات متداول

در صورتی که در حمل ونقل از طریق خشکی، خسارت وارده به کلا در نتیجه خسارت وارده به ماشین باشد قابل مطالبه از شرکت بیمه است.

قرارداد بیمه بین المللی با توجه به موضوع قرارداد اصلی تعیین می شود.

بله درصورتی که طرفین قرارداد بیمه منعقد کنند خسارات وارده به کالاهای وارد شده قابل مطالبه است.

زمان اتمام قرارداد بیمه بین المللی مبتنی بر اراده و توافق طرفین است برای مثال در قرارداد حمل و نقل صادراتی زمانی که کالا به دست طرف مقابل برسد قرارداد بیمه اتمام می یابد.

برای مشاوره با وکیل قرارداد بیمه بین المللی می توانید با گروه وکلای لاهه تماس برقرار کنید.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
قرارداد فرانشیز و انواع آن
نوشتهٔ بعدی
قرارداد کلید در دست چیست؟

دیگر مطالب این دسته بندی

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام. هزینه حق الوکاله وکیل قرارداد بین المللی برای قرارداد بیمه چقدر است؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ ۱۰:۳۸

      سلام روز بخیر. وکیل قراردادهای بین المللی مطابق شرایط شما و قرارداد مدنظرتان حق الوکاله دریافت می کند و به طور قطعی نمی توان مبلغی را اعلام کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۲۱۸۸۷۱۱۱۳۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button