قرارداد خرید و فروش بین المللی

قرارداد خرید و فروش بین المللی

قرارداد خرید و فروش بین المللی با توجه به روابط اقتصادی و تجاری بسیار زیادی که امروزه در فضای بین المللی شاهد آن هستیم رونق فراوانی گرفته و در جوامع بین المللی نیاز مبرمی به آن احساس می شود. در معاملات داخلی کالا در کشور، با پول رایج و تحت قوانین حاکم کشور، داد و ستد انجام می شود اما در معاملات خارجی تشریفات وسیع تر و قوانین بین المللی حاکم است. زمانی که اشخاص حقیقی و حقوقی بخواهند با افرادی در خارج از کشور قراردادی منعقد کنند، باید طبق قوانین تجاری بین المللی انجام بگیرد. این قرارداد در واقع سند ضمانت کننده منافع طرفین قرارداد می باشد.

قرارداد خرید و فروش بین المللی و اهمیت آن

قرارداد خرید و فروش بین المللی از چه جهاتی اهمیت دارد؟ با پیشرفت روابط بین المللی و گسترش صادرات و واردات معامله کنندگان نیاز مبرمی به چهارچوب قانونی برای روابط خود احساس کردند. در گذشته تنها چندین شخص در دنیا معاملات بین المللی را در دست داشتند اما به مرور تعداد این افراد زیاد شد در نتیجه افراد تصمیم گرفتند تا روابط تجاری خود را در بر روی کاغذ بیاورند تا اگر مانعی در قراردادشان بوجود آمد راه حلی برای آن پیش بینی شده باشد. قرارداد خرید و فروش بین المللی علاوه بر تعیین تعهدات طرفین، موضوع قرارداد، مدت انقضا قرارداد، راه حلی برای حل و فصل اختلافات نیز پیشنهاد می دهد. اهمیت و نقش قرارداد خرید و فروش در زمان انجام تعهدات و بروز اختلافات میان طرفین پررنگ می شود.

شایع ترین قرارداد بین المللی، قرارداد خرید و فروش بین الملل است. محصولات مورد معامله در این قراردادها می تواند شامل کالا، خدمات و یا تکنولوژی باشد. این نوع قراردادها معمولا در صادرات و واردات مورد استفاده قرار می گیرد.

مفاد قرارداد خرید و فروش بین المللی

قراردادهای اقتصادی بین المللی سه جنبه فنی، بازرگانی و حقوقی دارند قراردادهای بین المللی در هر چهارچوب و به هر دلیلی که منعقد شوند باید متضمن اطلاعات مشخصی باشند. قرارداد خرید و فروش از این قاعده مستثنی نیست:

مشخصات طرفین قرارداد

نام کامل و مشخصات دقیق و کامل طرفین معامله و یا نماینده صاحب امضا و تام الاختیار افراد باید ذکر شود. این مشخصات شامل آدرس اقامتگاه، شماره تماس ثابت و موبایل، آدرس و مشخصات محل کار و… می شود.

نوع قرارداد

موضوع قرارداد باید مشخصاً ذکر شود. مقدار، نوع، مشخصات کمی و کیفی کالا و خدمات بعد از قرارداد در حیطه موضوع قرارداد واقع می شوند. به عبارت بهتر موضوع قرارداد کالایی است که برای خرید و فروش آن قرارداد منعقد شده است.

مدت قرارداد

به بیان وکیل تنظیم قراردادهای بین المللی ذکر مدت قرارداد از این جهت اهمیت دارد که افراد بدانند در چه حیطه ای موظف به انجام تعهدات هستند.

مبلغ قرارداد

مبلغ به صورت حروف و عدد به تفکیک ارزی یا ریالی (و یا هردو) ذکر گردد. قیمت کالا، هزینه حمل و نقل، خدمات و غیره عنوان شود. ‌

محل انجام تعهدات

در غالب قراردادهای بین المللی به دلیل مسافت زیاد، بهتر است تا محل و نحوه انجام تعهدات قراردادی نیز ذکر گردد.

پیش بینی نحوه حل و فصل اختلافات

در حال حاضر فرآیند دادرسی به دلیل ازدیاد پرونده های مالی کمی طولانی و پیچیده می شوند به همین خاطر افراد مایلند تا اختلافات موجود در قراردادهایشان را از طریق داوری حل و فصل کنند. امکان پیش بینی داوری و حتی انتخاب داور در قراردادها وجود دارد.

فسخ و اتمام قرارداد

مطابق قوانین بین المللی پایان قرارداد علاوه بر قانون به اراده طرفین نیز بستگی دارد. طرفین قرارداد خرید و فروش بین المللی می توانند برای خودشان یا شخص ثالثی حق فسخ قرار دهند.

دریافت و پرداخت خسارت و وجه التزام

طرفین می توانند در قرارداد خرید و فروش بین المللی میزان و نحوه پرداخت خسارات را نیز مشخص کنند. افراد در این بند می توانند یکی از طرفین را از پرداخت خسارت حتی درصورت تقصیر معاف کنند یا مبلغ دقیق خسارات را مشخص کنند.

بیشتر بدانید:  قرارداد بیع متقابل

تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی
تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی

مشاوره برای تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی

آشنایی با روش تنظیم قراردادهای بین المللی یکی از موضوعات مورد توجه در بازرگانی بین المللی می باشد. تجار همواره نیازمند مشاوره برای تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی می باشند. بر همین اساس معمولا بازرگانان همکاری دائمی با وکیل بین المللی تجارت دارند.

در هر کشوری مقرراتی مانند مقررات مالیاتی، مقررات صادراتی، مقررات وارداتی و مقررات ارزی حاکم می باشد. مشاوره با وکیل بین المللی تجارت برای تنظیم قرارداد خرید و فروش، باعث می شود معامله به سمت و سویی هدایت شود که به نفع شماست.

چرا قرارداد خرید و فروش بین المللی کالا تنظیم می کنیم؟

هدف از طرح این سوال اشاره به مزیت های قرارداد خرید و فروش بین المللی کالا است.

ایفای تعهدات قراردادی و تعهدات حقوقی طرفین معامله و همچنین زمان تمدید و انقضای مدت اعتبار قرارداد امری ضروری جهت جلوگیری از چالش ها و مشکلات این قرارداد ها می باشد، که باید در هنگام تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی به آن توجه کرد. مشاوره با وکیل بین المللی تجارت برای تنظیم قرارداد باعث عدم بروز این مشکلات می شود. مهمترین هدف و مزیت تنظیم قرارداد بین المللی این است که مفاد قرارداد به صورت مکتوب ذکر شود این امر موجب می شود که تعهدات طرفین و جزئیات قرارداد بدون هیچگونه دخل و تصرفی روی کاغذ آورده شود در این حالت افراد پس از تنظیم و امضا قرارداد نمی توانند منکر تعهدات خود شوند. به دنبال این امر پیگیری حقوق ناشی از انعقاد قرارداد خرید و فروش بین المللی نیز ساده تر خواهد شد زیرا  طرفین مدرکی در دست دارند که تایید می کند که در زمان انعقاد با اطلاع از مفاد قرارداد آن را امضا کرده اند.

فسخ قرارداد خرید و فروش بین المللی

  • طرفین قراردادهای بین المللی خرید و فروش می توانند با توافق یکدیگر قرارداد را منحل نمایند. که به این اقدام تفاسخ یا اقاله می گویند.
  • گاهی نیز یکی از طرفین قرارداد بین المللی آن را یکجانبه فسخ می کند که این نوع انحلال دو نوع است:
    الف_ فسخ قانونی: در صورتی اتفاق میافتد که هنگام تنظیم قرارداد خرید و فروش به موجب قانون ، حق فسخ وجود داشته باشد. برای مثال وجود عیب در کالا می تواند یکی از عوامل فسخ قرارداد باشد که در اغلب قوانین تجارت ذکر شده است.
    ب_ فسخ قراردادی: هنگامی رخ می دهد که طرفین قرارداد بین المللی خرید و فروش ضمن قرارداد، برای طرف مقابل یا برای شخص ثالثی حق فسخی پیش بینی کرده باشند. این شرط غالبا مدت دار می باشد و طی آن مدت آن شخص می تواند در صورت تمایل قرارداد را فسخ کند.
بیشتر بدانید:  قرارداد تامین مالی بین المللی

وکیل برای تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی
وکیل برای تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی

تنظیم قرارداد خرید و فروش بین المللی با وکیل

تجار تنها زمانی که با ضرر و زیان مواجه می شوند نیاز به وکیل بین الملل تجارت ندارند. بلکه در ابتدای تنظیم قرارداد بین المللی و شروع معامله نیاز به مشاوره و مشاور بین المللی دارند.

در زمان انعقاد قرارداد خرید و فروش بین المللی نیاز به یک وکیل تجارت بین الملل می باشد، تا ضمن راهنمایی شخص تاجر، قرارداد خرید و فروش بین المللی را به صورتی تنظیم کند که بیشترین سود را برایش داشته باشد. بطور کلی برای یک تجارت پر سود با حداقل خسارت به یک وکیل تجارت بین الملل و مشاور، جهت مشاوره بین المللی نیاز می باشد. اینک با دانستن این مهم قصد داریم بهترین وکیل تجارت بین الملل و بهترین مشاور بین المللی در تهران را جهت مشاوره و تنظیم قرارداد بین المللی برای پیشبرد بهتر و سریع تر اعمال حقوقیتان معرفی کنیم.

گروه بین المللی وکلای لاهه با داشتن وکلای متخصص و مشاوران حقوقی تجاری بین المللی خبره در لیست بهترین موسسات حقوقی تهران قرار می گیرند. شما می توانید با خیالی آسوده مسائل حقوقی تجاری بین المللی خود را به وکلای بین المللی لاهه بسپارید

سوالات متداول

یکی از طرفین قرارداد خرید و فروش بین المللی حتما باید فرد حقیقی یا حقوقی خارجی باشد.

اگر معامله برطبق قراردادهای بین المللی تنظیم شده باشد، مطابق این قوانین می توان معامله را فسخ کرد و حتی خسارت های ناشی از آن را نیز دریافت کرد. طرفین می توانند در قراردادشان نحوه حل و فصل اختلافات را نیز پیش بینی کنند و در زمان وجود مشکل به آن عمل کنند.

قرارداد بیع در واقع همان قرارداد خرید و فروش بین المللی به زبان حقوقی می باشد.

در این قرارداد و تمام قراردادهای بین المللی می توان برای طرفین و شخص ثالثی که هیچگونه حقی در قرارداد ندارد، حق فسخ تعیین نمود.

بله یکی از مفاد این قرارداد می تواند به نحوه و میزان پرداخت خسارت در نتیجه عدم انجام تعهدات اشاره کند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۳ میانگین امتیاز: ۳.۷]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
اعلان رنگ بنفش اینترپل
نوشتهٔ بعدی
دیوان بین المللی دادگستری

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button