قرارداد تامین مالی بین المللی

قرارداد تامین مالی

قرارداد تامین مالی بین المللی یکی از پرکاربردترین قراردادها در حوزه معاملات بین المللی است. این قرارداد عمدتا برای معاملات پر هزینه منعقد می شود و نقش بسیار پر رنگی در این گونه معاملات ایفا می کند. در این مطلب یه بررسی قرارداد تامین مالی بین المللی، انواع آن، ویژگی ها و همچنین کاربرد این گونه قرارداد در حوزه بین المللی می پردازیم.

قرارداد تامین مالی بین المللی

قرارداد تامین مالی بین المللی را اینگونه می توان تعریف کرد: (تامین کردن منابع مالی جهت پیشبرد پروژه های مالی و عمرانی را تامین مالی می گویند که به روش های مختلفی صورت می گیرد. تامین مالی اگر در بسترهای جهانی و فرا ملی و در قالب قرارداد صورت گیرد تامین مالی بین المللی است.)

کاربرد این قرارداد

تصور کنید که شرکت یا کارفرمایی برای به نتیجه رساندن اهداف و پروژه های در دست منابع مالی کافی ندارد در اینصورت قرارداد تامین مالی به کار می آید. قرارداد تامین مالی به جمع آوری منابع مالی برای تکمیل پروژه و یا پرداخت بدهی اطلاق می شود. اگر تامین منابع مالی از طریق ارتباط های بین المللی صورت گیرد قرارداد مطابق قوانین بین المللی منعقد می شود.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

انواع قرارداد تامین مالی بین المللی

قرارداد تامین مالی بین المللی تحت عناوین مختلفی منعقد  می شود. به طور کلی قرارداد تامین مالی بین المللی در دو روش استقراضی و غیر استقراضی مورد استفاده قرار می گیرد.

روش استقراضی:

وکیل قراردادهای بین المللی بیان می دارد: روش استقراضی که یکی از شایع ترین قالب های قرارداد تامین مالی بین المللی است  بانک یا موسسات اعتباری خارجی و بین المللی بدون توجه به محل خرج شدن مبلغی را به شرکت متقاضی وام می دهد که این وام باید با ضمانت دولت یا بانک ها باشد. روش استقراضی مطابق شکل و شمایل رابطه بانک و وام گیرنده به چند دسته تقسیم می شود:

  1. قرارداد تامین مالی خود گردان: در ایران بیشتر برای پروژه های نفتی استفاده می شود. در این نوع از قرارداد تامین مالی وام گیرنده باید بازپرداخت وام خود را با صدور کالا پرداخت کند. مزیت این روش این است که شرکت هایی که پشتوانه مالی و ضمانت قوی ندارند هم امکان دریافت وام را دارند و پس از اتمام پروژه با صادر کردن کالا می توانند وام خود را پرداخت کنند.
  2. قرارداد تامین مالی بین المللی غیر خود گردان: در این قرارداد نیز مانند قرارداد تامین مالی خود گردان فرد از بانک یا موسسات اعتباری خارجی وام می گیرد با این تفاوت که فرصت استفاده از منابع ۱۰ تا ۱۲ سال است و بازپرداخت آن با سود و به صورت ارز نه کالا صورت می گیرد.
  3. برات یوزانس: برات یوزانس از روش های کوتاه مدت قرارداد تامین مالی بین المللی است که علاوه بر تامین منابع مالی، تامین تجهیزات و خدمات و فناوری را نیز در بر می گیرد یعنی سرمایه گذار می تواند از برات یوزانس برای تامین تجهیزات و فناوری نیز بهره گیرد این نکته تفاوت این روش با دو روش قبلی استقراضی را مشخص می نماید. استفاده از این روش نیازمند تضمین است.
  4. خطوط اعتباری: در این روش دریافت کننده بدون پرداخت مبلغی به میزان توافق مجاز به استفاده از تولیدات و خدمات اعطاکننده می شود و بازپرداخت نیز مطابق با توافقات قبلی اتفاق می افتد.
  5. وام های بین المللی: در این قالب از قراردادهای بین المللی نیز سرمایه گذار از بانک ها و موسسات خارجی وام می گیرد اما با این تفاوت که اعطا کننده بر روند هزینه کردن وام نظارت کامل داشته و قبل از اعطا وام پروژه را بررسی می کند تا از نظر فنی قابل اعتماد باشد.

روش غیر استقراضی:

در روش غیر استقراضی وام گرفتن مورد نظر نبوده و سرمایه گذاران خارجی اقدام به سرمایه گذاری در پروژه می کنند و با بررسی پروژه سود حاصل از آن را تخمین میزنند. یعنی سرمایه گذار خارجی با تامین منابع مالی مورد نیاز برای به پایان رساندن پروژه از سود حاصله از پروژه بهره مند می شود.

انعقاد قرارداد

هر فرد حقیقی و حقوقی عمومی و خصوصی اعم از دولتی و غیر دولتی می توانند طرفین قرارداد تامین مالی بین المللی قرار گیرند. قرارداد تامین مالی بین المللی به صورت کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت منعقد می شود. دلیل انعقاد قرارداد برای تامین منابع مالی این است که طرفین به توافقات خود بعد حقوقی بدهند و بدین ترتیب جزئیات قرارداد همچون، نحوه بازپرداخت، میزان سود و بهره، زمان آغاز بازپرداخت، میزان وام و یا سرمایه گذاری و… مشخص شود.

ویژگی های قرارداد تامین مالی بین المللی

هر قرارداد در مقام انعقاد ویژگی های منحصر به فردی دارد. قرارداد تامین مالی بین المللی از این قاعده مستثنی نبوده و ویژگی هایی متناسب با هدفش دارد که نظر طرفین را جلب می کند. یکی از دلایلی که طرفین برای انعقاد این قرارداد اقدام می کنند دریافت وام و تسهیلات با نرخ بهره پایین و باز پرداخت بلند مدت است. اگر امکان فروش و صادرات تولیدات در کوتاه مدت و همچنین سود دهی کوتاه مدت وجود داشته باشد روش مناسبی است اما در کشور ایران با توجه به نوسانات نرخ ارز و  همچنین نظارت کشور ایرانی بر پروژه تاخیر به قدری زیاد می شود که ممکن است بازپرداخت به سختی انجام شود یا کلا انجام نگیرد به همین دلیل می بایست بر قرارداد تامین مالی بین المللی همچون دیگر  قراردادها نظارت سختگیرانه تری صورت گیرد تا از ضررهای هنگفت جلوگیری شود. یکی از مزیت های قرارداد تامین مالی بین المللی نظارت متمرکز اجرا کننده بر پروژه بوده و به همین جهت حاکمیت دولت و همچنین بخش خصوصی حفظ می شود و در نهایت این قرارداد موجب رشد بازار سرمایه خواهد شد.

بیشتر بدانید:  وکیل بین المللی

انواع قرارداد تامین مالی بین المللی
انواع قرارداد تامین مالی بین المللی

نقش وکیل در تنظیم قرارداد تامین مالی بین المللی

قرارداد تامین بین المللی معمولا به زبان اعطا کننده تسهیلات و وام منعقد می شود و قوانین حقوقی همان کشور نیز بر قرارداد بار می شود به همین علت لازم است تا متن قرارداد توسط وکیل قراردادهای بین المللی مورد بازبینی قرار گیرد. شما می توانید برای انعقاد یک قرارداد مطمئن و کم ریسک با وکلا بین المللی گروه لاهه مشورت و همکاری نمایید.

سوالات متداول

این قرارداد هم به صورت بلند مدت و هم کوتاه مدت با توجه به منافع و نیاز طرفین منعقد می شود.

قرارداد تامین مالی با توجه به تابعیت طرفین ممکن است به زبان های مختلفی منعقد شود اما معمولا به زبان انگلیسی منعقد می شود.

در قرارداد تامین مالی بین المللی اعطا کننده تسهیلات دخالتی در پروژه نداشته و در بیشتر روش های انعقاد این قرارداد نظارت با وام گیرنده است.

خیر قرارداد تامین مالی هم به صورت داخلی و هم به صورت بین المللی می تواند منعقد شود و این بستگی به تابعیت طرفین دارد.

بله هر فرد حقیقی و حقوقی عمومی و خصوصی اعم از دولتی و غیر دولتی می توانند طرفین قرارداد تامین مالی قرار گیرند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
قرارداد احداث، بهره برداری، انتقال
نوشتهٔ بعدی
ثبت شرکت در اروپا

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button