قرارداد کلید در دست چیست؟

قرارداد کلید در دست

قرارداد کلید در دست یکی از انواع قراردادهای تجارت بین المللی است که بسیار مورد استقبال واقع شده است. این قرارداد میان کارفرما و پیمان کار منعقد می شود و قواعد بسیاری بر آن حاکم است. لازم است تا برای انعقاد این قرارداد در راستای قوانین بین المللی گام بردارید. برای اطلاع از جزئیات حاکم بر قرارداد کلید در دست با ما همراه باشید.

قرارداد کلید در دست چیست؟

قرارداد کلید در دست یکی از انواع قرارداد نو ظهور در عرصه تجارت بین الملل است که مدت زیادی از عمر آن نمی گذرد. طرفین قرارداد کلید در دست عبارتند از پیمانکار و کارفرما. کارفرما با شرکت در روند مناقصه، لوازم و همچنین شیوه پیشبرد پروژه را در اختیار پیمانکار قرار می دهد و خود صرفا بر پروژه نظارت می کند. پیمانکار در قرارداد کلید در دست اختیارات فنی نسبتا زیادی دارد که  این را هم می توان از ویژگی های قرارداد کلید در دست دانست. این امکان وجود دارد که کارفرما با توجه به نیاز خود بخواهد بخشی از یک پروژه را به پیمانکار بسپارد پس این امکان نیز وجود دارد که قرارداد کلید در دست برای بخشی از یک پروژه منعقد شود.

کاربرد قرارداد کلید در دست

قرارداد کلید در دست عمدتا برای طرح های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد و در طرح های عمرانی استقبال زیادی از آن نمی شود. دلیل استقبال از قرارداد کلید در دست در طرح های صنعتی این است که اصولا با کارخانه سازنده قطعات که همان پیمانکار است قرارداد منعقد می شود و این پیمانکار قطعات تولیدی خود و همچنین کار خود را تضمین و گارانتی می کند و خودش هم بر نحوه اجرا و پیاده کردن دستورالعمل های لازم نظارت می کند در قراردادهای صنعتی بخش اعظم قرارداد تهیه و نصب تجهیزات است. نظارت نهایی در آخر پروژه با کارفرما است که اگر پروژه دارای نقص باشد پیمانکار ملزم به رفع نواقص است و جبران این نواقص و خسارات در طرح های صنعتی ممکن است. اما در طرح های عمرانی درصورت شکست پروژه کارفرما با آسیب غیرقابل جبران مواجهه می شود به همین دلیل در پروژه های عمرانی نظارت لحظه ای بر روند ساخت اهمیت به سزایی دارد.

شرایط قرارداد کلید در دست
شرایط قرارداد کلید در دست

نکات مهم در انعقاد قرارداد کلید در دست

۱) قوانین حاکم بر قرارداد: باید در نظر داشته باشیم که بر قرارداد کلید در دست و دیگر قراردادهای بین المللی قوانین ثابتی بار می شود اما همچنان شما می توانید در برخی قسمت های قرارداد کلید در دست انعطاف بیشتری به خرج دهید و قواعد مورد توافق خود را بار کنید.

۲) گارانتی عملکرد و محصولات پیمانکار: پیمانکار در قرارداد کلید در دست ملزم است تا عملکرد و همچنین تجهیزاتی که در پروژه به کار می برد را تا مدتی که اغلب پایان اعتبار قرارداد و همچنین پایان پروژه است گارانتی و تضمین کند تا کارفرما بتواند در انتهای قرارداد از پیمانکار رفع نواقص را تقاضا نماید.

۳) نحوه پرداخت هزینه ها: در قرارداد کلید در دست طرفین می بایست نحوه پرداخت هزینه ها را مشخص نمایند. برای مثال باید مشخص نمایند که پرداخت دستمزد کارگران به عهده کارفرما یا پیمانکار است یا هزینه های ناگهانی برای تعمیر و یا هزینه های ناشی از قوه قاهره برعهده کدام یک از طرفین است.

۴) توافقات مالی: هدف از انعقاد قرارداد کلید در دست برای پیمانکار کسب سود و برای کارفرما پیشبرد پروژه های اوست. برای همین توافقات مالی اهمیت به سزایی دارد یعنی باید میزان هزینه ها و همچنین دستمزد پیمانکار با جزئیات مشخص شود.

۵) تاریخ اتمام قرارداد: اغلب در قرارداد برای اتمام پروژه یا تاریخ دقیق یا مدت مشخص می کنند. مشخص کردن تاریخ اتمام پروژه یکی از ارکان صحت قرارداد کلید در دست است. پیمانکار باید با توجه به تریخ انقضا پروژه عملیات را پیش ببرد تا بتواند به موقع کار را به کارفرما تحویل دهد.

۶) ضمانت اجرا: طرفین می توانند برای قرارداد خود وجه التزام درج نمایند. پیمانکار می تواند برای دیرکرد دستمزد خود وجه التزام مشخص کرده و کارفرما می تواند برای دیرکرد تحویل پروژه خود دست به تعیین وجه التزام بزند.

بیشتر بدانید:  وکیل قراردادهای بین المللی

مزایا و معایب قرارداد کلید در دست

قرارداد کلید در دست در کنار دیگر قراردادهای بین المللی دارای مزایا و معایبی است که علم به آن ها لازم بوده و به شما در انتخاب مسیر درست کمک می کند.

مزایای قرارداد کلید در دست عبارتند از:

  • کاهش دخالت کارفرما یکی از مزایای قرارداد کلید در دست است که موجب کاهش مدت زمان پشبرد پروژه می شود.
  • استفاده از نیروی انسانی متخصص که در تیم پیمانکار مشغول به کار است از دیگر مزایای قرارداد کلید در دست است.
  • کارفرما از گارانتی پیمانکار بهره مند است و می تواند در انتهای پروژه پیمانکار را ملزم به رفع نقص کند.

معایب قرارداد کلید در دست عبارتند از:

  • ممکن است طرح های پیشنهادی پیمانکار کیفیت لازم را نداشته و منجر به کند شدن روند پروژه شود.
  • در اثنای پیشبرد عملیات ممکن است اتفاقاتی حادث شود که در این اتفاقات نقش کارفرما و توانایی تصمیم گیری او بسیار پایین است.

میزان مسئولیت پیمانکار در قرارداد کلید در دست

در قرارداد کلید در دست پیمانکار مسئولیت طراحی و ساخت و تامین تجهیزات را به طور کلی برعهده می گیرد. در قرارداد کلید در دست تعهد پیمانکار تعهد به نتیجه است و پیمانکار مسئول تمامی نواقص و اختلالات موجود پروژه پس از اتمام است و موظف است تمامی نواقص را رفع نماید. بار اثبات عدم تقصیر برعهده پیمانکار است و پیمانکار باید ثابت نماید که عیب بوجود آمده در پروژه ناشی از قوه قاهره بوده است.

تعهدات کارفرما در قرارداد کلید در دست

کارفرما هم به تبع قرارداد کلید در دست وظایفی دارد. یکی از وظایف کارفرما توضیح برخی شرایط ویژه برای پیشبرد پروژه است. از دیگر وظایف پر رنگ کارفرما پرداخت دستمزد پیمانکار در موقع مشخص است. کارفرما در انتهای پروژه موظف است تا نظارت نهایی را بر پروژه اعمال نماید.

بیشتر بدانید:  وکیل امور بین الملل

وکیل برای قرارداد کلید در دست
وکیل برای قرارداد کلید در دست

مشاوره با وکیل برای انعقاد قرارداد کلید در دست

قرارداد کلید در دست از آن دسته قراردادهایی است که قواعد پیچیده ای ندارد اما با توجه به بین المللی بودن آن قوانین بین المللی بر آن بار می شود و باعث می شود هر فردی نتواند به راحتی این قرارداد را منعقد نماید.باید بدانیم انعقاد قراردادهای بین المللی نیاز به دانش زبان های زنده دنیا دارد و افراد عادی نتوانند در این زمینه فعالیتی نمایند. بهترین روش برای انعقاد قرارداد کلید در دست در موقعیتی مطمئن مشاوره با وکیل متخصص قراردادهای بین المللی است. گروه وکلای بین المللی لاهه متشکل از وکلای متخصص در امر انعقاد قراردادها بین المللی همراه شما خواهد بود تا بتوانید با خیالی آسوده قرارداد خود را منعقد نمایید.

سوالات متداول

بله برای انعقاد قرارداد کلید در دست اگر بخواهید تمام جزئیات را رعایت کنید و بتوانید قراردادی ایمن منعقد نمایید لازم است تا از یک وکیل متخصص کمک بگیرید.

براساس تواف طرفین مدت اعتبار قرارداد کلید در دست مشخص می شود.

بله تامین تجهیزات بر عهده پیمانکار است و کارفرما در این خصوص مسئولیتی ندارد.

بله تعهد پیمانکار در قرارداد کلید در دست تعهد به نتیجه است و فرض بر تقصیر پیمانکار است.

بله پیمانکار موظف است تجهیزات و کار خود را در قرارداد کلید در دست گارانتی کند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
قرارداد بیمه بین المللی
نوشتهٔ بعدی
قرارداد بیع متقابل

دیگر مطالب این دسته بندی

۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام روزتون بخیر. شما وکیل انعقاد قرارداد کلید در دست هم دارید؟ چجوری میتونم باهاشون وقت مشاوره بگیرم؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ ۱۹:۳۹

      سلام و درود. برای مشاوره با وکیل قراردادهای بین المللی با شماره ۰۲۱۸۸۷۱۱۱۳۰ تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button