بررسی اصالت وکیل

کی وکیله

شخصیت وکیل در عقد وکالت دلیل عمده عقد است. بر خلاف شغل هایی مانند خرید و فروش کالا که هدف مشتری دستیابی و رسیدن به کالاست در عقد وکالت هدف موکل بهره مندی از دانش و اطلاعات، تجربه و روابط عمومی وکیل است. به بیان دیگر اغلب این ویژگی ها و شخصیت وکیل است که باعث می شود موکل مبادرت به عقد قرارداد نماید لذا اینکه طرف مقابل وکیل دادگستری است یا خیر اهمیت پیدا می کند؟

وکیل کیست؟

وکیل شخصی است که از طرف شخص دیگری (حقیقی یا حقوقی) به موجب عقد وکالت، انجام اموری را بر عهده می گیرد. به عبارت ساده تر وکیل کسی است که شما ایشان را به منظور انجام امور خود در حدودی که مشخص می شود، نماینده (نائب) قرار می دهید و به ایشان تفویض اختیار می کنید.

اکثر افراد جامعه با واژه وکیل آشنا هستند لکن وکیل شدن و وکالت کردن یک شغل تخصصی است و در جامعه وکیل کسی است که در رشته حقوق و یا مرتبط با حقوق نظیر فقه و حقوق، فقه و مبانی حقوق تحصیل کرده، در آزمون های وکالت مربوط به کانون وکلای دادگستری مرکز یا قوه قضاییه شرکت کرده و پذیرفته شده و پس از طی کردن مراحل کتبی و شفاهی و گذراندن دوره کار آموزی موفق به اخذ پروانه وکالت شده است.

تفاوت وکیل با کارشناسان و مشاوران حقوقی

غالبا اتفاق افتاده برخی افراد تصور می کنند صرف اینکه شخصی که دانش آموخته رشته حقوق است و در مقاطع آن به تحصیل پرداخته است وکیل است. این تصور کاملا نادرست است و به کرات دیده شده که برخی افراد بر مبنای همین باور در انتخاب وکیل اشتباه کرده اند. همان طور که بیان کردیم وکیل به شخصی اطلاق می شود که در آزمون های مربوطه شرکت کرده، پذیرفته شده و پروانه وکالت اخذ کرده باشد و هر شخصی که حقوق خوانده، وکیل نیست.

مشاوران و کارشناسان حقوقی در رشته حقوق تحصیل کرده اند لکن برای اخذ پروانه وکالت اقدام نکرده اند و در سطح ارائه مشاوره و کارشناسی در موضوعات حقوقی هستند و قابلیت و اختیارات قانونی برای انجام امور قضایی و حقوقی در دادگاه ها و نهادهای مربوطه را ندارند. کارشناس حقوقی به شخصی اطلاق می شود که دارای لیسانس حقوق بوده ولی مجوزی برای وکالت و مشاوره ندارد.

دادن مشاوره حقوقی فرع بر وکیل بودن است بنابراین تا کسی دارای دانش وکالتی نباشد نمی تواند از عناوینی مانند مشاوره حقوقی و… استفاده نماید. جالب است بدانید از مصوبه های هیأت مدیره کانون وکلای مرکز استفاده از عنوان مشاور حقوقی منوط به دو سال سابقه وکالت است. مفهومی که به راحتی توسط افرادی استفاده می شود، گاهی کارکرد مشاوره بیشتر از وکالت در آینده یک پرونده یا شخصی تاثیر دارد.

بیشتر بدانید:  مشاوره با وکیل بین المللی

از کجا بفهمیم کی وکیله؟
از کجا بفهمیم کی وکیله؟

وکیل دادگستری و وکیل قوه قضاییه

در سال های اخیر تنها دو نهاد کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه متولی اعطای مجوز وکالت هستند. وکیل دادگستری مجوز خود را از کانون وکلای دادگستری دریافت می کند و وکیل قوه قضاییه مجوز وکالتش از سوی نهاد مرکز وکلای قوه قضاییه (مشاوران سابق) صادر می شود و هیچ نهاد دیگری اجازه صدور پروانه وکالت ندارد.

وظایف وکیل کانون وکلای  دادگستری و وکیل قوه قضاییه

وظایف و مسئولیت وکلای کانون وکلای دادگستری  و قوه قضاییه یکسانند و در شرایط کاری آن ها هیچ تفاوتی وجود ندارد. مطابق با اختیاراتی که قانون برای وکلا تعریف کرده است می توانند اقدام کنند. تمام کسانی که نیاز به وکیل به منظور اقدامات قانونی خود دارند می توانند به هر کدام از وکلا مراجعه کنند.

آیا هر کس می گوید وکیل است باید به آن اعتماد کنیم؟

بارها این اتفاق افتاده افرادی خود را تحت عنوان وکیل معرفی کرده اند در حالی که آن ها افرادی سود جو و به اصطلاح کار چاق کن بوده اند و سبب عوام فریبی بسیاری از افراد جامعه شده اند. آیا هر کس خود را وکیل معرفی کند شما باید به آن اعتماد کنید؟! پاسخ قطعا خیر است.

برای اینکه از وکیل بودن طرف مقابل مطمئن شوید حتما از ایشان بخواهید پروانه وکالتش را به شما نشان بدهد و یا اینکه استعلام وکیل مورد نظر خود را از سامانه مربوطه بگیرید.

استعلام وکیل را چگونه بگیریم؟

برای اینکه بدانید کی وکیله؟! کار  دشواری ندارید. با توجه به راه اندازی سامانه استعلام وضعیت وکیل در سایت عدل ایران شما به راحتی می توانید با وارد کردن مشخصات مورد نیاز استعلام وکیل را بگیرید. همچنین هر دو نهاد کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضاییه  برای اینکه مردم بتوانند به راحتی از مشخصات وکلا، شماره پروانه  و آدرس محل کارشان اطلاع پیدا کنند، سامانه ای را برای جست و جو وکیل راه اندازی کرده اند و شما می توانید با مراجعه به سامانه هر یک از نهادها و وارد کردن مشخصات، استعلام ایشان را بگیرید و از وکیل بودن شخص مورد نظر اطمینان حاصل کنید.

استعلام وکیل در عدل ایران

استعلام وکیل در سایت عدل ایران از طریق سامانه استعلام وضعیت وکیل به آسانی امکان پذیر است.

۱. به منظور استعلام وکیل شما باید ابتدا وارد سایت https://adliran.ir شوید.
2. پس از اینکه وارد سایت شدید در قسمت استعلام قضایی بر روی لینک استعلام وضعیت وکیل کلیک کنید.

استعلام کی وکیله در سایت عدل ایران
استعلام کی وکیله در سایت عدل ایران

۳. پس از اینکه وارد سامانه استعلام وضعیت وکیل شدید کافیست کد ملی وکیل و کد امنیتی را وارد کنید.
4. روی گزینه بررسی و استعلام کلیک کنید.

استعلام وضعیت وکیل در سامانه عدل ایران
استعلام وضعیت وکیل در سامانه عدل ایران

۵. در صورتی که وکیل شما دارای پروانه از هر دو نهاد باشد نام، نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ اعتبار پروانه، مرجع صدور پروانه و وضعیت اشتغال به کار ایشان نشان داده می شود و شما به راحتی از وضعیت وکیل خود مطلع خواهید شد.

مشاهده وضعیت وکیل در سامانه عدل ایران
مشاهده وضعیت وکیل در سامانه عدل ایران

استعلام وکیل عضو کانون های وکلای دادگستری

۱- برای اینکه بتوانید استعلام وکیل کانون وکلای دادگستری را بگیرید می توانید به سایت حامی وکیل به آدرس اینترنتی hamivakil.ir مراجعه نمایید. (یا مستقیما روی آدرس ذیل کلیک کنید search-hamivakil.ir)
2- وارد منوی جستجوی وکلای دادگستری ایران کلیک کنید.

جستجوی وکیل در سایت حامی وکیل
جستجوی وکیل در سایت حامی وکیل

۳- مشخصات وکیل مورد نظر را وارد کنید.
4- روی دکمه جستجو کلیک کنید. در صورتی که وکیل دارای پروانه باشد مشخصات ایشان در سامانه قابل مشاهده است.

نحوه استعلام اینکه کی وکیله
نحوه استعلام اینکه کی وکیله

استعلام وکیل قوه قضاییه

برای استعلام وکیل قوه قضاییه به سامانه راهی دیگری که میتوانید از مطمئن شوید کی وکیله این است که به آدرس اینترنتی hub.23055.ir/search-lawyer مراجعه کنید و با وارد کردن مشخصات استعلام شخص مورد نظر که خود را وکیل معرفی کرده بگیرید.

در این سامانه اطلاعات کارآموزان و وکلای مرکز وکلای قوه قضاییه در اختیار شما عزیزان قرار می گیرد.

بررسی کی وکیل در سامانه وکلای قوه قضائیه
بررسی کی وکیل در سامانه وکلای قوه قضائیه

تفاوت استعلام وکیل در سامانه های مختلف

تفاوت استعلام وکیل در سامانه های مختلف بدین صورت است که در سامانه استعلام وضعیت وکیل در عدل ایران  (adliran.ir)شما فقط با وارد کردن کد ملی می توانید استعلام خود را انجام دهید و از وکیل بودن شخص مورد نظر اطمینان حاصل کنید.

در سامانه کانون های وکلای دادگستری (search-hamivakil.ir)با جست و جوی نام و نام خانوادگی هم استعلام میسور است و تنها وکلای کانون وکلای دادگستری در اختیار شما قرار می گیرد.

در سامانه استعلام وکلای قوه قضاییه (hub.23055.ir/search-lawyer) با وارد کردن نام و نام خانوادگی می توانید استعلام را انجام دهید و مشخصات وکلای پایه یک و کارآموزان برای شما نمایش داده می شود.

استعلام وکلا در خارج از کشور

گروه وکلای بین المللی لاهه در آینده ای نه چندان دور سامانه های وکلای فعال در کشورهای مختلف دنیا را در دسترس شما قرار خواهد داد تا شما بتوانید از وضعیت وکلای بین المللی مستقر در کشور های دنیا مطلع شوید و بتوانید در صورت نیاز وکیل منتخب خود را از میان وکلای معتبر کشور مقصدتان انتخاب کنید.

چرا باید بدانیم کی وکیله؟!

بارها در رسانه ها و اخبار شنیده ایم که عده ای افراد سودجو و جاعل خود را در نقش وکیل جا زده اند و اقدام به کلاهبرداری نموده اند. این افراد با جلب اعتماد شما و جعل عنوان وکیل، قول پیگیری پرونده و اخذ نتیجه به شما می دهند. قبل از اینکه امور خود را به وکیل بسپارید باید بدانید که آیا این شخص وکیل هست یا خیر! به همین دلیل شما با یک استعلام می توانید از صحت این موضوع مطلع شوید و با آسودگی کامل امور حقوقی خود را به وکیل منتخب بسپارید.

بیشتر بدانید:  بهترین وکیل بین المللی

وکیل در تهران
وکیل در تهران

گروه وکلای بین المللی لاهه

در موضوعات و پرونده های حقوقی اطمینان از اینکه طرف قرار داد وکیل است واجد اهمیت بوده و متاسفانه هستند افرادی که وکیل نیستند و یا خود را دارای نفوذ در سیستم معرفی می کنند و پا را فراتر می گذارند و می گویند وکیل هستیم. قصد گروه وکلای بین المللی لاهه در این مطلب بر این بود  شما عزیزان را به منظور انتخاب وکیل آگاه کند. ما این را وظیفه خود می دانیم تا شما را با حق و حقوق خودتان آشنا کنیم و در مسیر درست عدالت قرار دهیم. توصیه ما به شما این است قبل از انتخاب وکیل حتما از پروانه وکالت و وضعیت اشتغال وکیل آگاهی پیدا کنید.

گروه وکلای لاهه با بهره گیری از وکلای متخصص، امانت دار در دعاوی که جزو رتبه ها و عناوین برتر ملی فراملی می باشند، سعی در آن دارد بتواند همکاری نتیجه بخش با مراجعان خود داشته باشد. ما در راه اعتلای عدالت از هر آنچه در توان داریم دریغ نمی کنیم.

سوالات متداول

بله استعلام وکیل و راستی آزمایی اطلاعات وی برای شما امکان پذیرا است.

شما می توانید با مراجعه به سامانه های مربوط به استعلام وکیل نظیر عدل ایران و سامانه های کانون وکلای مرکز و وکلای  قوه قضاییه استعلام وکیل را بگیرید.

بله اگر کد کلی وکیل را داشته باشید می توانید استعلام بگیرید.

بله به متن مقاله مراجعه کنید.

بله سامانه های مربوطه استعلام کارآموزان را نیز نشان می دهد.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱۶ میانگین امتیاز: ۳.۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
وکیل اینترپل
نوشتهٔ بعدی
قراردادهای بین المللی

دیگر مطالب این دسته بندی

۱۰ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • seyed hassan hosseini
    ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ ۱۸:۰۹

    درود، حامد فلانی با یک مدرک وکالت، دو ساله کلاهبرداری و اخاذی میکنه، از مردم پول میگیره اما پرونده هاشون رو انجام نمیده و بعدش تهدید و بلاک میکنه، اینم به عنوان شماره پروانه اعلام کرده …… اما در استعلام ها نمیاد. کامنت های اینستاگرامشم بسته

    پاسخ
    • مدیر دفتر لاهه
      ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ ۱۰:۰۲

      درود بر شما، در موضوع بررسی اصالت وکیل می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید. کارشناسان ما جهت استعلام راهنماییتون میکنند.

  • سلام
    من کد ملی وکیل رو ندارم اما تو همه سامانه ها نام و نام خانوادگی و شماره پروانه رو زدم اما بالا نیاورد

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۱ مرداد ۱۴۰۲ ۱۳:۵۴

      سلام وقت شما بخیر شما می توانید از وکیل کد ملی ایشان را بپرسید و یا پروانه وکالتشان را مورد بررسی قرار دهید.

  • سلام، آیا چنین سامانه‌ای برای استعلام قضات هم موجوده؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱۵ تیر ۱۴۰۲ ۲۰:۲۶

      سلام وقت بخیر
      تاکنون چنین سامانه ای برای قضات ایجاد نشده است.

  • حسن اختیاری
    ۲۷ دی ۱۴۰۱ ۰۷:۴۴

    درود
    برای شکایت از خود وکیل میتونیم بریم کانون وکلا شکایت کنیم ازش؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۱ بهمن ۱۴۰۱ ۲۳:۱۹

      سلام بله درصورتی که وکیل شما عضو کانون وکلای دادگستری باشد می توانید به این نهاد مراجعه کنید و چنانچه وکیل عضو مرکز مشاورن باشد باید به همین نهاد مراجعه نمایید.

  • سلام من کدملی وکیلمو رو ندارم. چجوری میتونم بفهمم واقعا وکیله؟

    پاسخ
    • گروه وکلای بین المللی لاهه
      ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۰:۲۲

      درود بر شما
      برای اینکه بتوانید استعلام وکیل را بگیرید لطفا مقاله بررسی اصالت وکیل را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button