مبارزه اینترپل با جرایم سایبری از طریق آموزش نیروهای پلیس و کارشناسان فناوری اطلاعات، توسعه ابزارها، تحقیقات مشترک، همکاری بین المللی و… صورت میپذیرد.
منظور از جرایم سایبری چیست؟
مبارزه اینترپل با جرایم سایبری یکی از مهمترین مسئولیتهای این نهاد بین المللی است اما منظور از جرایم سایبری چیست؟ جرایم سایبری شامل انواع جرایمی است که از طریق اینترنت یا با استفاده از فناوریهای دیجیتال انجام میشوند. جرایم سایبری میتوانند شامل هک کردن، کلاهبرداری ارزی آنلاین، نقض حریم خصوصی افراد و… شوند. امروزه جرایم سایبری به چالشی بزرگ برای کشورهای مختلف و در سطح بین الملل تبدیل شده و به همین دلیل، اینترپل اقدامات مهمی را برای مبارزه با آن به انجام میرساند.
اقدامات اینترپل در مبارزه با جرایم سایبری
نکته مهمی که درباره مبارزه اینترپل با جرایم سایبری یا دیگر جرایم فراملی باید بدانید این است که اینترپل یا پلیس بین الملل، به صورت مستقیم با جرایم مبارزه نکرده و با مجرمین برخورد نمیکند! این سازمان بین المللی در واقع وظیفه هماهنگ کردن نیروهای پلیس در کشورهای عضو اینترپل را بر عهده داشته و با این که به صورت غیرمستقیم و از طریق انجام اموری چون صدور اعلانها و هشدارهای مختلف با جرایم بین المللی مبارزه میکند، تاثیر قابل توجهی بر مبارزه با جرایم مورد بحث داشته است. راجع به اقدامات اینترپل در مبارزه با جرایم سایبری در ادامه توضیح داده شده است:
- همکاری بین المللی: گفتیم که اینترپل، نیروهای پلیس و مقامات کشورهای عضو را با هم هماهنگ میکند و به وجود آوردن این امکان، روشی برای مبارزه با جرایم سایبری به شمار میرود.
- شبکههای اطلاعاتی: پلیس بین الملل دارای شبکههای اطلاعاتی است که به اعضا این امکان را میدهد تا به سرعت، اطلاعات مربوط به مجرمین سایبری، تهدیدات، تکنیکهای جدید جرایم سایبری و… به اشتراک بگذارند.
- آموزش: یکی از مهمترین اقدامات اینترپل در مبارزه با جرایم، آموزش است. اینترپل از طریق آموزش و توانمندسازی نیروهای پلیس کشورهای عضو و کارشناسان فناوری اطلاعات میکوشد تا با جرایم سایبری مبارزه کرده و از وقوع آنها پیشگیری کند.
- توسعه ابزارها و فناوریها: اینترپل، ابزارها و فناوریهای لازم جهت شناسایی، پیگیری و مبارزه با جرایم سایبری را توسعه میبخشد و از این طریق با این جرایم مقابله میکند. ابزارهای مورد نظر شامل مواردی چون نرمافزارهای تحلیل داده، شناسایی بدافزار و… میشوند.
- تحقیقات مشترک: انجام تحقیقات مشترک هم یکی دیگر از روشهای مبارزه اینترپل با جرایم سایبری است. این امر از طریق انجام عملیاتهای مشترک، تبادل اطلاعات و… صورت میپذیرد.
- انجام پروژههای خاص: یکی دیگر از روشهای مبارزه اینترپل با جرایم سایبری، انجام پروژههای خاص است. این پروژهها با هدف مقابله با کلاهبرداری آنلاین، سرقت هویت و… راهاندازی میشوند.
- کمک به کشورها در توسعه قوانین: روش دیگر اینترپل برای مبارزه با جرایم سایبری، کمک به کشورهای عضو برای توسعه قوانین است. اینترپل به این کشورها کمک میکند تا مقررات مناسب برای مبارزه با جرایم سایبری را برگزیده و از بهترین شیوهها بهرهبرداری کنند.
- و…
چالشهای پیش روی اینترپل در مبارزه با جرایم سایبری
پیشتر مبارزه اینترپل با جرایم سایبری را مورد بررسی قرار دادیم اما متاسفانه باید گفت به دلیل پیچیدگیهای فراوان این نوع جرایم و ویژگیهای خاص آن، اینترپل یا پلیس بین الملل همواره برای مقابله با آن با چالشهایی روبهرو است. برای نمونه، قوانین کشورهای مختلف با هم متفاوت است و اینترپل با عدم تطابق قوانین بین المللی برای مبارزه با جرایم سایبری مواجه است؛ یا چالشهای دیگری چون دسترسی آسان مجرمین سایبری به ابزارها و فناوری، در تضاد بودن برخی اقدامات علیه مجرمین سایبری با حقوق بشر، کمبود منابع، تغییرات سریع تکنولوژی و… نیز پیش روی اینترپل وجود دارند.
همچنین با توجه به ماهیت شبکه ای فضای سایبری، در صورتی که یکی از کشور های جهان، در زمینه مبارزه با جرایم سایبری نتواند خود را هم سطح سایر کشور ها، هماهنگ نماید، موجب ایجاد خطری جدی برای تمام کشور های جهان می گردد. لذا حفظ آمادگی عملیاتی کشور ها در زمینه مبارزه با جرایم سایبری یکی دیگر از چالش های اینترپل در این زمینه است.
ارتباط با وکیل اینترپل گروه لاهه
در این مقاله راجع به مبارزه اینترپل با جرایم سایبری به تفصیل سخن گفتیم. چنانچه با جرایم سایبری مثل کلاهبرداری اینترنتی مواجه شدید، میتوانید از طریق وکیل اینترپل گروه لاهه با این سازمان ارتباط گرفته و پرونده مورد بحث را به ایشان بسپارید. وکیل اینترپل گروه لاهه با قوانین بین المللی در این زمینه آشنا بوده و میتواند به بهترین نحو برای احقاق حق شما گام بردارد. برای مشاوره با ایشان میتوانید از طریق واتس اپ لاهه اقدام کنید.
سوالات متداول
جرایم سایبری شامل انواع جرایمی است که از طریق اینترنت یا با استفاده از فناوریهای دیجیتال انجام میشوند. از جمله این جرایم میتوان به هک کردن و کلاهبرداری آنلاین ارزی اشاره کرد.
اینترپل برای مبارزه با جرایم سایبری از روشهایی چون انجام تحقیقات مشترک با کشورهای عضو، توسعه ابزارها و فناوریها، آموزشدهی و… استفاده میکند.
خیر؛ اینترپل برای هماهنگی نیروهای پلیس کشورها جهت مبارزه با جرایم سایبری گام برمیدارد و معمولا مجازات را بر عهده کشورهای مربوطه میگذارد.
بله؛ وکیل اینترپل گروه لاهه با قوانین بین المللی آشناست و میتواند جرایم سایبری را از طریق اینترپل پیگیری کند.
برای این منظور میتوانید از طریق واتس اپ لاهه اقدام نموده یا از طریق تماس تلفنی، وقت مشاوره خود را رزرو نمایید.