تحصیل داروسازی در ترکیه ۵ ساله و ۱۰ ترم است که ۴ ترم اول دروس تئوری و سال آخر این رشته به صورت عملی و با کارآموزی سپری می شود. آزمون ورودی نسبتا ساده تر از کنکور در ایران و همچنین شهریه پایین نسبت به برخی کشورهای اروپایی از دلایل محبوبیت تحصیل داروسازی در ترکیه است. هر دانشگاه ترکیه برای پذیرش دانشجو در مقطع لیسانس رشته داروسازی آزمون معتبر متفاوتی را برگزار می کند در نتیجه برای تحصیل داروسازی در ترکیه آزمون سراسری برگزار نمی شود. شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه و نحوه اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور برای این رشته مهمترین موضوعی است که در این مطلب توسط وکیل مهاجرت به ترکیه متخصص مورد بررسی قرار می گیرد.
تحصیل داروسازی در ترکیه و آشنایی با این رشته
تحصیل داروسازی در ترکیه زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که شما بتوانید با این رشته ارتباط برقرار کنید و به آن علاقه مند باشید. رشته داروسازی یکی از شاخه های علوم تجربی است که مرتبط با علوم دارویی، تاثیر آن بر سلامت جسمی و روانی انسان ها، ترکیبات دارویی، تداخل دارویی و… مطالعه می نماید. بدیهی است که این رشته بسیار گسترده تر از مطالبی است که در وبسایت ها منتشر می شود. به طور کلی یک داروساز وظیفه دارد که تحقیقات و پژوهش هایی در خصوص ساخت و ترکیبات داروها در دوران کاری خود انجام دهد به علاوه وی می تواند در شرکت های داروسازی به عنوان ناظر یا حتی پزشک داروساز فعالیت کند. شرایط تحصیل داروسازی در ترکیه چیست؟
تحصیل داروسازی در ترکیه چه شرایطی دارد؟
تحصیل داروسازی در ترکیه نیازمند شرکت در آزمون ورودی دانشگاه هاست. این آزمون ها متناسب با هر دانشگاه شرایط متفاوتی دارند. طول دوره تحصیل داروسازی در ترکیه ۵ سال است که این دوره به دو صورت تئوری و کارآموزی برنامه ریزی شده است. علاوه بر این تسلط به زبان ترکی و یا ارائه مدرک زبان انگلیسی اعم از تافل و آیلتس برای شما کاربرد دارد. آزمون های یوس و ست برای تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع لیسانس است و آزمون ALES و GRE برای تحصیلات تکمیلی کاربرد دارند. پس از گذشت ۵ سال و دریافت لیسانس داروسازی، فارغ التحصیلان این رشته می توانند فعالیت خود را به عنوان داروساز عمومی آغاز کنند. پس از تحصیل داروسازی در ترکیه در مقطع لیسانس گرفتن تخصص در گرایش هایی همچون داروسازی بالینی، کنترل دارویی، داروسازی هسته ای، سم شناسی و… برای شما امکانپذیر است که ۳ سال نیز به طول می انجامد.
بورسیه های رشته داروسازی در این کشور
تحصیل در دانشگاه های ترکیه در رشته داروسازی رایگان است؟ تحصیل داروسازی در ترکیه هزینه های کمتری نسبت به آمریکا یا اروپا دارد اما به هر حال با توجه به نرخ ارز و همچنین شهریه بالای رشته های پزشکی و به طور کلی علوم بهداشت دانشجویان در تلاشند تا از بورسیه های تحصیلی ترکیه استفاده کنند. بورسیه های این کشور به دو دسته دولتی و یا دانشگاهی تبدیل می شود. هر دو بورسیه به دانشجویان برتر با سوابق درخشان تحصیلی تعلق می گیرد. بورسیه دولت توسط دولت این کشور به دانشجویان تعلق می گیرد و بورسیه دانشگاهی نیز به همین منوال توسط دانشگاه برای شما واریز می شود اما باید در دسته دانشجویان برتر باشید تا بتوانید از معافیت ها یا بورسیه های تحصیلی بهره مند شوید.
تحصیل داروسازی در ترکیه برای ایرانیان
سوالی که مطرح می شود این است که مدرک داروسازی دانشگاه های ترکیه مورد تایید ایران هستند؟ سالیانه وزارت علوم لیستی از دانشگاه های منتخب که مدارکش مورد قبول است منتشر می کند. اغلب دانشگاه های ترکیه مورد تایید وزارت علوم ایران هستند و شما با تحصیل داروسازی در ترکیه می توانید به ایران بازگردید و به اشتغال یا ادامه تحصیل بپردازید. در این لیست شما می توانید دانشگاه های ترکیه که مورد تایید وزارت علوم هستند را مشاهده نمایید. اگر قصد بازگشت به ایران پس از اخذ مدرک داروسازی را دارید حتما این لیست را بررسی کنید. در این زمینه می توانید نسبت به مشاوره با وکیل مهاجرت اقدام نمایید.
هزینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه
وکیل مهاجرت تحصیلی در این خصوص بیان می دارد: (بخش اعظمی از هزینه های تحصیل داروسازی در ترکیه صرف شهریه و اجاره یا خرید ملک می شود. به همین منظور بهتر است بتوانید مطابق سوابق تحصیلیتان از بورسیه استفاده کنید یا این مورد را در نظر بگیرید که با برنامه ریزی همزمان با تحصیل به کار پاره وقت نیز مشغول شوید. علاوه بر این می توانید برای صرفه جویی در هزینه ها از خوابگاه های دانشجویی دانشگاه مورد نظرتان هم استفاده نمایید.)
تحصیل داروسازی در ترکیه بدون آزمون
به هر دلیلی ممکن است متقاضی آمادگی شرکت در آزمون ورودی دانشگاه ها را نداشته باشند. سوال بسیاری از متقاضیان تحصیل داروسازی در ترکیه این است که بدون آزمون هم می توان از دانشگاه های این کشور پذیرش گرفت؟ اغلب دانشگاه های دولتی و برتر این کشور بدون آزمون دانشجو نمی پذیرند زیرا توسط دولت ساپورت و حمایت می شوند. اما شما می توانید از دانشگاه های خصوصی این کشور با پرداخت شهریه های نسبتا بالا بدون آزمون پذیرش بگیرید. البته تحصیل داروسازی در ترکیه در برخی دانشگاه های خصوصی این کشور متناسب با سوابق تحصیلی شما امکانپذیر است. یعنی درصورتی که نمرات دیپلم و نمره زبانتان بالا باشد و در مصاحبه دانشگاه موفق ظاهر شوید پذیرش می گیرید.
تحصیلات تکمیلی داروسازی در این کشور
همانطور که پیش تر اشاره کردیم تحصیل داروسازی در ترکیه از مقطع لیسانس که به صورت ۵ ساله ارائه می شود، آغاز می شود. در پایان این دوره شما به عنوان داروساز عمومی معرفی می شوید و می توانید در ترکیه یا ایران کار کنید. اگر بخواهید می توانید تحصیلات خود را برای تخصص یا همان تحصیلات تکمیلی نیز ادامه دهید. دوره ارشد، دکتری و یا تخصص در این کشور اغلب ۳ تا ۴ سال زمان می برد. شما می توانید در گرایش هایی همچون داروسازی بالینی یا سم شناسی تخصص بگیرید. تخصص به شما کمک می کند تا راحت تر کار پیدا کنید و با کسب تجربه و تخصص درآمد بیشتری هم داشته باشید. مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق تحصیل داروسازی تا آخرین مقطع امکانپذیر است.
ویزای همراه ترکیه
دغدغه دانشجویان در ترکیه دوری از خانواده است اما مزیتی که این کشور به نسبت سایر کشورها دارد فاصله کم و نزدیک به ایران می باشد. به علاوه ایرانیان می توانند بدون ویزا ۳ ماه در ترکیه بمانند. در نتیجه سفر خانواده تان به این کشور برای دیدار با شما بسیار راحت خواهد بود. اما به عنوان مهاجرت به ترکیه به عنوان همراه شما باید ملکی را به عنوان محل زندگی داشته باشید و از درآمد ماهیانه بالایی هم به عنوان تمکن مالی برخوردار باشید به همین جهت ویزای همراه ترکیه برای دانشجویان سخت صادر می شود.
بازار کار رشته داروسازی در ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه به دلیل بازار خوبی که برای کادر درمان دارد در رشته های مرتبط به آن محبوبیت زیادی دارد. داروسازی نیز از این قاعده جدا نبوده و بازار کار این رشته علاوه بر گسترده بودن، تنوع شغلی هم دارد به همین خاطر نگران این بعد از مهاجرت خود به این کشور و تحصیل داروسازی در ترکیه نباشید. درآمد یک داروساز در ترکیه به مدارج تحصیلی، تخصص و موقعیت شغلی بستگی دارد به همین خاطر پیشنهاد می شود در این زمینه مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه را در دستور کار قرار دهید.
برای تحصیل داروسازی در ترکیه از کجا شروع کنم؟
- اولین مرحله مهاجرت تحصیلی به ترکیه از طریق رشته داروسازی مشاوره با وکیل مهاجرت تحصیلی متخصص است.
- در مرحله بعدی می بایست چند دانشگاه را انتخاب کنید، وبسایت دانشگاه ها را بررسی کنید.
- ددلاین هر دانشگاه برای پذیرش را یادداشت کنید.
- از مدارک مورد نیاز لیستی تهیه کنید و نسبت به آماده کردن آن اقدام کنید.
- در ددلاین مدارک را بارگزاری کنید.
- و در نهایت پس از اخذ پذیرش با ویزای توریستی به این کشور سفر کنید و با مراجعه به اداره مهاجرت استانی مجوز تحصیل دریافت کنید.
مشاوره با وکیل مهاجرت به ترکیه
مهاجرت تحصیلی به ترکیه در هر رشته ای در حال حاضر متقاضیان زیادی دارد. به همین خاطر زیادند افراد سودجویی که از نگرانی و بی اطلاعی متقاضیان سو استفاده می کنند. به همین خاطر در ابتدا پیشنهاد می شود خودتان اطلاعات کسب کنید و در مرحله بعد برای اطلاعات دقیق و همچنین پیشبرد ادامه مسیر با وکیل مهاجرت به ترکیه مشورت کنید. شما می توانید برای اخذ پذیرش و همچنین تحصیل داروسازی در ترکیه و مهاجرت به این کشور با مشاورین ما در ارتباط باشید یا فرم ارزیابی مهاجرت را در وبسایت ما تکمیل کنید تا مشاورین ما با شما تماس بگیرند.
سوالات متداول
هزینه تحصیل این رشته در ترکیه مطابق دانشگاه و مقطع تحصیلی که انتخاب می کنید متفاوت است. بهتر است با وکیل مشورت کنید یا از طریق وبسایت دانشگاه ها هزینه و شهریه هارا متوجه شوید.
طول دوره کارشناسی این رشته ۵ سال است که به دو بخش تئوری و عملی تقسیم می شود.
بله دوره های کارشناسی ارشد، دکتری و یا تخصص داروسازی در ترکیه ارائه می شوند.
بله شما می توانید در بیشتر دانشگاه های خصوصی این کشور بدون آزمون داروسازی بخوانید.
مطابق لیستی که وزارت علوم هر ساله اعلام می کند مدارک اغلب دانشگاه های این کشور معتبر است.