گپ تحصیلی (Study Gap) همان فاصله زمانی میان اتمام مقطع تحصیلی قبلی و ثبت درخواست برای شرکت در مقطع تحصیلی پیشرو است. افرادی که قصد دارند با اخذ ویزای تحصیلی به کشورهایی چون آمریکا، کانادا، استرالیا، ایتالیا و… مهاجرت کنند، بایستی به این مورد توجه ویژه داشته باشند تا اگر گپ تحصیلی آنان قابل قبول نیست، دلیل خوبی (مثلا ارتقاء سطح زبان) برای توجیه آن داشته باشند.
تعریف گپ تحصیلی به زبان ساده
گپ تحصیلی یعنی فاصله زمانی که بین فارغالتحصیلی در مقطع قبلی و درخواست پذیرش در مقطع تحصیلی بعدی به وجود آمده است. گپ (Gap) در زبان انگلیسی به معنای شکاف، فاصله و… است؛ به همین خاطر این وقفه در تحصیل را گپ تحصیلی مینامند. یکی از مهمترین شرایط مهاجرت تحصیلی به بسیاری از کشورها، نداشتن گپ تحصیلی یا کوتاه مدت بودن این وقفه است.
نحوه محاسبه گپ تحصیلی
محاسبه میزان گپ تحصیلی کار دشواری نیست. فاصله میان تاریخ فارغالتحصیلی شما تا زمان ثبت درخواستتان برای پذیرش در مقطع تحصیلی جدید، گپ تحصیلی است. برخی افراد به اشتباه، فرآیند اخذ پذیرش، صدور ویزا و زمان صرف شده برای آن را نیز با گپ تحصیلی جمع میبندند؛ توجه داشته باشید که به محض درخواست برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه مورد نظر، گپ تحصیلی به پایان میرسد.
گپ تحصیلی مجاز چقدر است؟
وکیل مهاجرت تحصیلی بین می دارد: میزان گپ تحصیلی مجاز به عوامل مختلفی مثل مقطع تحصیلی، کشور مورد نظر، دانشگاه یا موسسه منتخب، وضعیت تحصیلی متقاضی و… بستگی دارد. به طور کلی میتوان گفت که گپ تحصیلی مجاز برای تحصیل در مقطع کارشناسی ۱ یا نهایتا ۲ سال است اما این عدد گاها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به ۴ یا ۵ سال نیز میرسد.
توجه داشته باشید که گاها فرد متقاضی اخذ پذیرش دارای سوابق شغلی درخشان و سوابق تحصیلی بسیار خوب با معدل بالا است؛ در چنین مواردی ممکن است گپ تحصیلی طولانی نادیده گرفته شود. علی ای حال برای اطلاع از سقف گپ تحصیلی باید با مسئولین مربوطه در دانشگاه مورد نظر صحبت کرده و شرایط خود را نیز بسنجید. مشاوره با وکیل اخذ ویزا میتواند در این مورد اطلاعات خوبی به شما بدهد.
چگونه گپ تحصیلی را توجیه کنیم؟!
بسیاری از متقاضیان مهاجرت تحصیلی به انگلستان، کانادا، آمریکا، اسپانیا و… به دنبال روشهایی برای پر کردن گپ تحصیلی خود هستند. خوشبختانه با بکارگیری برخی روشها میتوانید این وقفه خواسته یا ناخواسته را توجیه نموده و با ذکر دلایل منطقی، موفق به اخذ پذیرش و سپس اخذ ویزای تحصیلی شوید. در ادامه به بررسی این روشها پرداختهایم.
- سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی شما دلیل خوبی برای نادیده گرفتن گپ تحصیلی (Study Gap) خواهد بود. توجه داشته باشید که در صورت رد شدن بیمه، شانس شما برای توجیه گپ تحصیلی بیشتر هم خواهد شد.
- خدمت سربازی برای متقاضیان مرد میتواند روشی برای پر کردن گپ تحصیلی باشد.
- در صورتی که فرد دارای بیماری خاصی بوده که موجب عدم توانایی او برای ادامه تحصیل شده باشد، گپ تحصیلی او نادیده گرفته خواهد شد.
- فوت اعضای خانواده متقاضی (درجه ۱) میتواند گپ تحصیلی را تا حدود ۱ سال توجیه کند.
- برخی اتفاقات مهم مانند ازدواج، به دنیا آمدن فرزند، طلاق و… میتواند گپ تحصیلی را تا حدود ۶ ماه توجیه کند.
- یادگیری زبان کشور مقصد دلیل خوبی برای پر کردن گپ تحصیلی تا سقف ۱ سال است.
- شرکت در برخی دورههای آموزشی خارج از دانشگاه و در مراکز معتبر میتواند بخشی از گپ تحصیلی را توجیه نماید.
- یکی دیگر از روشهای توجیه گپ تحصیلی، پژوهش و کار کردن بر روی پروژههای تحقیقاتی فردی یا گروهی است.
- عدم داشتن توانایی مالی کافی و کار کردن برای تامین بودجه مورد نظر جهت مهاجرت تحصیلی نیز میتواند تا حدی گپ تحصیلی شما را توجیه نماید.
مشاوره با وکیل اخذ ویزای تحصیلی
همانطور که ملاحظه کردید، گپ تحصیلی یکی از دغدغههای مهم بسیاری از افرادی است که قصد مهاجرت تحصیلی دارند. در این مقاله راجع به Study Gapو راههای توجیه آن صحبت کردیم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و اخذ ویزای تحصیلی به صورت تضمینی میتوانید با وکیل مهاجرت در ارتباط باشید.
وکلای گروه لاهه علاوه بر توجیه گپ تحصیلی برای متقاضیان میتوانند در انجام اموری چون اخذ انواع ویزا، اعتراض به ریجکتی ویزا، دریافت پذیرش از دانشگاهها و… با شما همکاری کنند. برای دریافت مشاوره با مجموعه لاهه تماس گرفته یا در واتس اپ با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
گپ تحصیلی همان وقفه رخ داده میان مقطع تحصیلی قبلی تا ثبت درخواست تحصیل در مقطع جدید است.
میزان مجاز گپ تحصیلی به مقطع تحصیلی، دانشگاه و کشور مورد نظر، شرایط متقاضی و… بستگی دارد؛ به طور کلی ۱ تا نهایتا ۵ سال برای این منظور در نظر گرفته شده است.
گپ تحصیلی را میتوان با خدمت سربازی، انجام پروژه تحقیقاتی، یادگیری زبان و… توجیه کرد.
بله، برخی مسائل مانند طلاق، به دنیا آمدن فرزند، فوت اعضای خانواده (درجه ۱) و… میتواند گپ تحصیلی را توجیه کند.
بله، اگر کار مرتبط با رشته تحصیلی بوده یا اینکه با هدف تامین بودجه برای مهاجرت انجام شده باشد، توجیه خوبی برای گپ تحصیلی است.