ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا مجوزی است که به افراد، اقامت موقت این کشور را داده و امکان تحصیل در دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و… را برای آنان فراهم می‌سازد. ویزای تحصیلی آمریکا به متقاضیان اجازه اقامت دائم نمی‌دهد اما افراد پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند نوع ویزای خود را تغییر داده و طی شرایطی، اقامت دائم آمریکا را به دست آورند.

بررسی انواع ویزای تحصیلی آمریکا

از آن‌جایی که افراد برای تحصیل در آمریکا، از دانشگاه‌ها و موسسات مختلفی پذیرش گرفته و در دوره‌ها و مقاطع متفاوتی شرکت می‌کنند، نوع ویزا و میزان اقامت در نظر گرفته شده برای آنان نیز متفاوت است. به طور کلی، ویزای تحصیلی آمریکا در انواع M ،F و J برای متقاضیان صادر می‌شود که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

ویزای تحصیلی F1 آمریکا

می‌توان گفت که رایج‌ترین ویزای تحصیلی آمریکا این ویزا است. ویزای تحصیلی F1 آمریکا، برای تحصیل بیش از ۶ ماه در موسسات و دانشگاه‌های مربوطه است. متقاضیان پس از دریافت پذیرش از دانشگاه، بایستی با فراهم آوردن شرایط و مدارک لازم، برای اخذ این ویزا درخواست دهند. تحقیقات وکیل مهاجرت به آمریکا نشان داده است که دارندگان این نوع از ویزا، امکان کار به صورت پاره وقت و در کنار تحصیل را تحت شرایطی خواهند داشت.

ویزای تحصیلی F2 آمریکا

ویزای تحصیلی F2 آمریکا وابسته به ویزای F1 است؛ این ویزا برای اعضای خانواده دارنده ویزای F1 صادر می‌شود و حتی به آنان اجازه تحصیل در آمریکا را می‌دهد. همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال فرد می‌توانند با اخذ این ویزا، به آمریکا مهاجرت کرده و به تحصیل بپردازند.

از آن‌جایی که ویزای F2 به ویزای F1 وابسته است، در صورت ابطال F1، ویزای دوم نیز باطل شده و اعضای خانواده دارنده ویزای تحصیلی F1 آمریکا نیز حق اقامت و تحصیل را از دست خواهند داد.

بیشتر بدانید:  اخذ وقت سفارت آمریکا ۲۰۲۳

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای تحصیلی M1 آمریکا

ویزای تحصیلی آمریکا در نوع M1 مشابه ویزای F1 بوده و حتی مانند آن، دارای زیرمجموعه M2 بوده و شرایط یکسانی با F2 دارد؛ تفاوت مهم ویزای تحصیلی M1 آمریکا با ویزای تحصیلی F1 این کشور آن است که ویزای M، مختص برخی رشته‌های فنی و حرفه‌ای بوده و برای تحصیل در بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا مورد قبول نخواهد بود.

ویزای تحصیلی J1

ویزای تحصیلی آمریکا در نوع J1 مناسب اشخاصی است که قصد تدریس، تحقیق و… را داشته و به طور کلی می‌خواهند از فرصت‌های مطالعاتی موجود در آمریکا استفاده کنند. دارندگان این ویزا، معمولا پس از دو سال باید از آمریکا خارج شده و در صورت نیاز، برای ورود مجدد اقدام کنند. شایان ذکر است، این ویزا نیز مثل موارد ذکر شده، دارای ویزای وابسته J2 است.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا ابتدا باید مطمئن شوید که تمامی شرایط تعیین شده را دارا هستید، چرا که بسیاری از افراد با نداشتن حتی یک شرط از شروط تعیین شده، با ریجکت شدن ویزا آمریکا مواجه شده‌اند. در ادامه به بررسی شرایط و ضوابط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

اخذ پذیرش از دانشگاه یا موسسه آموزشی در آمریکا

یکی از شرایط مهم دریافت ویزای تحصیلی آمریکا این است که شما از یک موسسه آموزشی معتبر یا دانشگاه مورد تایید، پذیرش بگیرید. برخی مراکز آموزشی برای ارائه نامه پذیرش، هزینه کمی دریافت نموده و سخت‌گیری خاصی ندارند؛ توجه داشته باشید که معمولا چنین مراکزی، اعتبار لازم را دارا نبوده و حمایتشان منجر به صدور ویزای تحصیلی آمریکا نمی‌شود.

مدرک زبان برای تحصیل در آمریکا

حتما می‌دانید که برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید مدرک زبان با نمره قابل قبول را دارا باشید؛ ممکن است دانشگاه‌ها و موسسات مختلف، نمره یا مدرک متفاوتی بخواهند. توجه داشته باشید که یک راه برای تغییر این شرط وجود دارد؛ برخی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا، در ابتدا از دانشگاه مورد نظر، پذیرش زبان گرفته و با موفقیت در این دوره، به تحصیل رشته مورد علاقه خود در دانشگاه می‌پردازند.

تمکن مالی برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

یکی از شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، تمکن مالی است. متقاضی با ارائه گردش حساب، سند ملک و… می‌تواند تمکن مالی‌اش را ثابت کند. توجه داشته باشید که توانایی مالی متقاضی مهاجرت به آمریکا باید به گونه‌ای باشد که بتواند علاوه بر پرداخت شهریه دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر، از پس هزینه‌هایی چون خوراک، محل اقامت، بیمه و… نیز برآید.

تمکن مالی لازم برای اخذ پذیرش از مراکز آموزشی مختلف در آمریکا، متفاوت است. متقاضیان با دریافت پذیرش، فرمی به نام I-20 دریافت می‌کنند که با بررسی آن می‌توان هزینه مورد نیاز را برآورد کرد.

شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، شرایط سنی خاصی وجود ندارد اما از آن‌جایی که دارا بودن مدرک دیپلم برای اخذ پذیرش ضروری است، معمولا داشتن حداقل سن ۱۷ سال الزامی بوده و حداکثر سن نیز بستگی به این دارد که موسسه آموزشی یا دانشگاه مورد نظر، پذیرش شما را به انجام برساند.

برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، علاوه بر شرایط ذکر شده باید به مواردی چون عدم وجود سوء سابقه، آزمایشات پزشکی مورد تایید، اثبات بازگشت به کشور مبدا و… نیز توجه کافی داشته باشید.

نحوه اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

دریافت ویزای تحصیلی آمریکا مراحل مشخصی دارد و باید طبق روند تعیین شده پیش بروید تا از ریجکت شدن ویزا جلوگیری کنید. در ادامه این مراحل را ذکر خواهیم کرد. توجه داشته باشید که گاها تغییراتی در ترتیب مراحل به وجود می‌آید، بنابراین بهتر است پیش از هرگونه اقدام، با وکیل اخذ ویزای آمریکا مشورت کنید.

  1. دریافت پذیرش از دانشگاه
  2. ثبت آنلاین درخواست اخذ ویزای غیرمهاجرتی
  3. آماده‌سازی مدارک و شرایط لازم
  4. حضور به موقع در جلسه مصاحبه
  5. انتظار برای اعلام نتیجه

مدت زمان صدور ویزای تحصیلی آمریکا

معمولا صدور ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان جدید، حدود ۴ ماه زمان می‌برد اما آن دسته از دانشجویان که پذیرش دریافت نموده و مشغول به تحصیل هستند، در هر زمان می‌توانند ویزای خود را دریافت کنند. توجه داشته باشید که دانشجویان جدید، ۳۰ روز قبل از شروع دوران تحصیل خود در آمریکا می‌توانند وارد خاک این کشور شوند.

علل رایج ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا

در بسیاری از موارد، درخواست اخذ ویزای تحصیلی آمریکا ریجکت می‌شود و متقاضیان باید هزینه و زمان خود را برای رفع ریجکتی ویزا صرف کنند و این در حالی است که گاها موفق نمی‌شوند! بنابراین بهتر است که دلایل رایج ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا را بدانید تا اشتباهات دیگران توسط شما تکرار نشود.

  • نداشتن شرایط تعیین شده یا نقص مدارک
  • انتخاب دانشگاه یا رشته نامناسب
  • عدم اثبات تمکن مالی
  • منطقی نبودن هدف از دریافت ویزا
  • عدم وجود دلایل مورد تایید برای بازگشت به کشور
  • تخلفات مهاجرتی
  • و…

اقامت دائم با ویزای تحصیلی آمریکا

همانطور که پیش‌تر گفتیم، ویزای تحصیلی آمریکا از نوع ویزاهای غیرمهاجرتی بوده و به متقاضیان، مجوز اقامت دائم نمی‌دهد اما افراد با به پایان رساندن دوران تحصیل و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای مهاجرتی می‌توانند از این مزیت برخوردار شوند.

برای این منظور می‌توانید پس از پایان دوره تحصیل، در آمریکا شغلی به دست آورده و پس از گذشت ۱ سال، ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری آمریکا تبدیل کنید؛ در ادامه، با پنج سال کار در این کشور می‌توانید گرین کارت خود را دریافت نمایید.

بیشتر بدانید:  اخذ ویزای آمریکا تضمینی

وکیل برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
وکیل برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

وکیل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

اخذ ویزای تحصیلی آمریکا مانند سایر انواع ویزای آمریکا دشواری‌هایی دارد و برای جلوگیری از ریجکتی بهتر است که پیش از انجام اقدامات مربوطه و حتی اخذ پذیرش، با وکیل مهاجرت مشورت کنید. وکلای مجموعه لاهه، تجربه فراوانی داشته و می‌توانند اخذ وقت فوری سفارت، پذیرش از دانشگاه، دریافت ویزا، رفع ریجکتی ویزا و… را برای شما به انجام برسانند. در صورت تمایل به دریافت مشاوره می‌توانید با شماره درج شده تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

این ویزا مجوزی است که به افراد امکان اقامت موقت در آمریکا و تحصیل در دانشگاه‌ها یا موسسات معتبر آموزشی را می‌دهد.

در حالت عادی خیر اما اگر پس از دوران تحصیل بتوانید ویزای خود را تغییر داده و مشغول به کار شوید، تحت شرایطی این امکان فراهم می‌گردد.

بله، این ویزا دارای انواع مختلفی در گروه‌های M ،J و F است که در مقاله حاضر درباره آن‌ها توضیح داده‌ایم.

معمولا ویزای تحصیلی آمریکا برای دانشجویان جدید، حدود ۴ ماه پس از ثبت درخواست صادر می‌شود.

مواردی چون نقص در مدارک ارائه شده، وجود تخلفات مهاجرتی، انتخاب رشته نامناسب، عدم وجود تمکن مالی مناسب و…، ریجکتی ویزا را به دنبال دارند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
چطور از ترکیه جاب آفر بگیریم؟
نوشتهٔ بعدی
مهاجرت به استرالیا از طریق ازدواج

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button