ویزای آمریکا و انواع آن

ویزای آمریکا و انواع آن

ویزای آمریکا و انواع آن، از جمله ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی (که خود به موارد دیگر تقسیم می‌شوند)، موضوعی است که بسیاری از افراد، خواهان تحقیق درباره آن هستند. افراد برای سفر یا مهاجرت به آمریکا، با توجه به شرایط خود می‌توانند ویزای توریستی آمریکا، ویزای تحصیلی، خانوادگی، کاری، نخبگان، سرمایه‌گذاری و… را دریافت نموده و قدم به ایالات متحده آمریکا بگذارند.

ویزای آمریکا

آمریکا سومین کشور بزرگ در دنیا و دارای قدرتمندترین اقتصاد جهان است. آب و هوای مناسب، فرصت‌های شغلی متعدد، استانداردهای آموزشی، تنوع فرهنگی و… باعث شده است که آمریکا، مقصد بسیاری از افراد برای سفر یا مهاجرت باشد. پر واضح است که افراد برای ورود به این کشور نیاز به اخذ ویزا خواهند داشت و ویزای آنان با توجه به هدفشان از رفتن به آمریکا، متفاوت خواهد بود.

در ادامه، ویزای آمریکا و انواع آن را با هم بررسی می‌کنیم تا با شناخت آن‌ها بتوانید در مسیر درست گام بردارید. توجه داشته باشید که به طور کلی می‌توان انواع ویزا در آمریکا را به دو دسته ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی تقسیم کرد اما همانطور که پیش‌تر هم ذکر شد، این دو دسته خود به انواع مختلف دیگری تقسیم می‌شوند.

انواع ویزای مهاجرتی آمریکا

ویزاهای آمریکا به ویزاهای مهاجرتی یا غیرمهاجرتی تقسیم می‌شوند، شیوه اخذ متفاوت و شرایط دریافت مخصوص به خود را دارند. ویزاهای مهاجرتی آمریکا، همانطور که از نام آن پیداست، به منظور مهاجرت افراد به آمریکا و درخواست اقامت طولانی مدت یا دائم دریافت می‌شوند. ویزای مهاجرتی آمریکا شامل ویزای خانوادگی، کاری، نخبگان، کاری E2 و E3، ویزای E4، سرمایه‌گذاری و کارآفرینی، لاتاری و SB می‌شود؛ در ادامه به توضیح هریک از موارد ذکر شده می‌پردازیم.

ویزای خانوادگی آمریکا

آن دسته از افراد که با یک شهروند آمریکا یا فردی که گرین کارت آمریکا را دارد، نسبت خانوادگی دارند، با احراز برخی شرایط می‌توانند ویزای خانوادگی (Family-Based) دریافت کرده و پس از ورود، گرین کارت داشته باشند. شایان ذکر است، دارندگان گرین کارت، مجوز اقامت دائم آمریکا را دارند. شرایط مورد بحث به شرح زیر است:

عنوان ویزا نسبت درخواست کننده با فرد مقیم آمریکا وضعیت اقامتی فرد مقیم در آمریکا شرایط لازم برای فرد درخواست کننده
IR2 فرزند شهروند مجرد و زیر ۲۱ سال
F1 فرزند شهروند مجرد و بالای ۲۱ سال
F3 فرزند شهروند متاهل
F2B فرزند دارنده گرین کارت مجرد و زیر ۲۱ سال
F4 برادر یا خواهر شهروند
IR5 پدر یا مادر شهروند
CR1 همسر شهروند
F2A همسر دارنده گرین کارت
K-1 نامزد شهروند

برای درک بهتر جدول فوق، یک مثال برای شما می‌آوریم؛ با توجه به این مثال می‌توانید ارتباط میان سایر موارد را نیز درک کنید. ویزای F2B به افرادی تعلق می‌گیرد که سن آن‌ها زیر ۲۱ سال بوده و ازدواج نکرده باشند. پدر یا مادر این افراد بایستی دارنده گرین کارت آمریکا باشند. توجه داشته باشید که اگر شرایط تعیین شده را دارا نباشید، با ریجکت شدن ویزا مواجه خواهید شد.

  • نکته مهم: افراد خواهان دریافت ویزای K-1 باید توجه داشته باشند که پس از ورودشان به آمریکا، تا ۹۰ روز فرصت دارند که با نامزد خود (که شهروند آمریکا است) ازدواج کنند و در غیر این‌صورت، امکان تمدید ویزای مذکور برایشان وجود نخواهد داشت.

ویزای کاری آمریکا

ویزای کاری آمریکا (Employment Based Visas) تنها به افرادی تعلق می‌گیرد که توانایی کار در این کشور یا سرمایه‌گذاری و کارآفرینی را داشته و شرایط تعیین شده را دارا باشند. ویزای کاری در آمریکا، خود به انواع دیگری شامل ویزای نخبگان، E2 و E3، ویزای E4 و ویزای سرمایه‌گذاری تقسیم می‌شود.

ویزای نخبگان

ویزای نخبگان آمریکا (E1)، به افرادی تعلق می‌گیرد که افتخار آفرینی‌های بزرگی در زمینه هنر و ورزش دارند. شایان ذکر است، چنین افرادی نیاز به اسپانسر یا فراهم آوردن شرایط دیگری ندارند! نخبگان و افراد موفق دیگر (مثلا دانشمندان) نیز می‌توانند برای اخذ این ویزا اقدام کنند اما نیاز به حامی داشته و بدون اسپانسر نمی‌توانند موفق شوند.

ویزای کاری E2 و E3

این نوع از ویزای کاری با درخواست ساده‌تری رو‌به‌رو است اما احتمال صدور آن پایین است، زیرا افراد برای اخذ این نوع ویزا می‌بایست از سوی کارفرمایی جاب آفر (پیشنهاد کاری) داشته باشند که تا به حال نتوانسته است از میان افراد مقیم آمریکا، فرد مناسبی را برای اشتغال به کار در این موقعیت شغلی پیدا کند!

ویزای کاری E4

ویزای آمریکا و انواع آن را تا حدودی بررسی کردیم. انواع دیگری از ویزا نیز برای مهاجرت کاری به آمریکا وجود دارد که یکی از آن‌ها، E4 است. این ویزای کاری به ایرانیان تعلق نمی‌گیرد اما جهت ارائه اطلاعات بیشتر، توضیحاتی درباره آن می‌دهیم؛ این ویزا مختص گروه‌های خاصی از مهاجران است که به دولت و ارتش آمریکا، خدمات ارائه داده‌اند. ویزای مورد بحث به گروه مذهبیان، مترجمان عراقی و افغان و آن دسته از عراقی‌هایی که برای آمریکا کار کرده‌اند، تعلق می‌گیرد.

ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی آمریکا

یکی از انواع ویزای آمریکا، ویزای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی است. به این ترتیب، اگرشما قصد سرمایه‌گذاری یا کارآفرینی در آمریکا را داشته باشید، می‌توانید با فراهم آوردن شرایط تعیین شده، برای دریافت این ویزا اقدام کنید.

توجه داشته باشید که برای اخذ این نوع از ویزا، لازم است حداقل مبلغ نهصد هزار دلار را برای سرمایه‌گذاری در مناطق هدف (ایالات و مناطق محروم یا مناطق با نرخ بیکاری بالا) و حداقل مبلغ یک میلیون و هشتصد هزار دلار برای سرمایه‌گذاری در مناطق توسعه یافته و خارج از مناطق هدف در نظر بگیرید. در ادامه، انواع ویزای سرمایه‌گذاری را مشاهده می‌کنید.

  1. C5: کارآفرینی و سرمایه‌گذاری خارج از مناطق هدف
  2. T5: کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در مناطق هدف
  3. R5: برنامه آزمایشی برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی خارج از مناطق هدف
  4. I5: برنامه آزمایشی برای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در مناطق هدف

ویزای H1B

مهاجرت به آمریکا از طریق جاب آفر شایع ترین روشی است که توسط وکلا و مشاورین مهاجرتی پیشنهاد می شود. ویزای آمریکا و انواع آن تنوع بسیار بالایی برای انواع روش های مهاجرتی دارند و به همین سبب نیز در کنار تمام ویزاهای کاری این کشور، ویزای H1B نیز صادر می شود که طرفداران زیادی نیز دارد. ویزای H1B نوعی ویزای کاری و مهاجرتی است که برای افراد دارای تحصیلات حداقل لیسانس و همچنین داراهی دعوتنامه کاری از کارفرما برای مدت ۳ سال صادر می شود. پس از اتمام اعتبار این ویزا قابلیت تمدید نیز دارد و به دلیل وصف مهاجرتی بودن منجر به اقامت دائم نیز می شود.

ویزای لاتاری آمریکا

آمریکا با هدف تسهیل ورود مهاجران و حفظ تنوع از جهت نژاد، مذهب، فرهنگ و…، طی قرعه‌کشی به افراد مایل به مهاجرت، لاتاری می‌دهد. پر واضح است که شانس در فرآیند اخذ ویزای لاتاری دخیل بوده و نمی‌توان حساب قطعی روی آن باز کرد. ویزای لاتاری آمریکا به افراد متولد شده در همه کشورها تعلق نمی‌گیرد اما ایرانی‌ها می‌توانند برای این منظور اقدام کنند. توجه داشته باشید که ملاک این انتخاب، محل تولد است نه محل سکونت و موارد این‌چنینی.

ویزای بازگشت فرد مقیم به آمریکا

ویزای آمریکا و انواع آن شامل ویزای بازگشت فرد مقیم (SB) نیز می‌شود؛ افراد دارنده گرین کارت، اگر بیش از یک‌سال باشد که از آمریکا خارج شده‌اند، برای بازگشت نیاز به ویزای مذکور خواهند داشت. توجه داشته باشید که شهروندان مشمول این قانون نمی‌شوند و اقامت آنان دائمی است.

بیشتر بدانید:  اخذ وقت سفارت آمریکا ۲۰۲۳

وکیل برای اخذ ویزای آمریکا
وکیل برای اخذ ویزای آمریکا

انواع ویزای غیرمهاجرتی آمریکا

برخی افراد قصد مهاجرت و دریافت اقامت دائم آمریکا را نداشته و تنها می‌خواهند بنا به دلایل مختلفی چون سفر، تحصیل و… به آمریکا بروند. این دسته از افراد می‌بایست ویزای غیرمهاجرتی متناسب با هدف خود را دریافت کرده تا اجازه ورود به آمریکا را داشته باشند. در ادامه به بررسی انواع ویزای غیرمهاجرتی آمریکا می‌پردازیم.

ویزای تحصیلی آمریکا

آن دسته از افراد که قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند، بایستی از شرایط اخذ ویزای تحصیلی آگاه شوند. مهم‌ترین شرط ورود شما به عنوان دانش آموز یا دانشجو به آمریکا این است که از سوی موسسات آموزشی معتبر آمریکا پذیرفته شوید. مهاجرت تحصیلی سختی‌های خاص خودش را دارد و اگر از جزئیات مربوط به آن اطلاع نداشته باشید، ممکن است فرصت پذیرش را از دست بدهید، لذا می‌توانید برای این منظور از یک وکیل مهاجرت باتجربه کمک بگیرید.

توجه داشته باشید که ویزای تحصیلی آمریکا انواع مختلفی دارد که با توجه به شرایط و هدفی که دارید، بایستی برای یکی از انواع مورد نظر اقدام نمایید. در ادامه می‌توانید اطلاعات بیشتری در این باره کسب کنید.

ویزای تحصیلی F

می‌توان گفت که بهترین ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای تحصیلی F است؛ دانشجویان متاهل در آمریکا می‌توانند برای همسر خود یا برای فرزندان (زیر ۲۱ سال) ویزا دریافت کنند. برای این منظور، فرد بایستی پذیرش موسسه مربوطه را دریافت نموده و به تشکیل پرونده و تکمیل فرم‌های مربوطه بپردازد.

ویزای تحصیلی M

شرایط اخذ این ویزا مشابه ویزای F است اما دریافت این ویزا تنها برای مهاجرت تحصیلی افراد خواهان تحصیل در برخی رشته‌های فنی و حرفه‌ای است و همه افراد (در هر رشته‌ای) نمی‌توانند برای این منظور اقدام کنند.

ویزای تحصیلی J

آن دسته از افراد که قصد دارند برای تدریس، تحقیق و… به آمریکا رفته و مهاجرت تحصیلی برای استفاده از فرصت‌های مطالعاتی داشته باشند، می‌توانند برای اخذ ویزای تحصیلی J اقدام کنند. شایان توجه است، مدت اعتبار این ویزا به عوامل مختلفی وابسته است و معمولا افراد می‌بایست پس از گذشت ۲ سال، آمریکا را ترک کرده و مجددا برای بازگشت اقدام کنند.

ویزای توریستی

افراد برای گردشگری، تجارت، درمان و… بایستی ویزای توریستی دریافت کرده و به آمریکا سفر کنند. ویزای توریستی آمریکا در دو نوع B1 و B2 صادر می‌شود. نوع اول معمولا برای تجارت، درمان، مسابقات ورزشی و… صادر شده و نوع دوم برای امور مربوط به گردشگری کاربرد دارد. توجه داشته باشید که ویزای توریستی آمریکا، اجازه بازدید به مدت ۶ ماه را به شما می‌دهد.

ویزای P برای هنرمندان و ورزشکاران

در میان ویزای آمریکا و انواع آن ویزای P به چشم میخورد ویزای P آمریکا مختص هنرمندان و ورزشکارانی است که برای فعالیت های کاری و همچنین شرکت در مسابقات و برنامه ها، قصد سفر به آمریکا را دارند. در نتیجه می توان گفت ویزای P در میان ویزای آمریکا نوعی ویزای کاری و موقت است که امکان تبدیل به ویزای بلند مدت و یا حتی اقامت دائم این کشور را دارد به شرط اینکه فعالیت های دارنده ویزا ادامه پیدا کند.

ویزای O آمریکا

ویزای O آمریکا نوعی ویزای غیر مهاجرتی و موقتی است که برای یک سال صادر می شود. سوال اینجاست که این ویزا برای چه کسانی مناسب است. در برخی مواقع ممکن است فردی بخواهد برای مشاغل دوره ای که در بازه یکساله نیز تمام می شوند به آمریکا سفر کند. مثل شرکت و قبول پروژه های ساختمانی و از این قبیل موارد. در این حالت آمریکا به این فرد ویزای مهاجرتی نمی دهد در نتیجه ویزای O با مهلت یک ساله برایش صادر می شود. با این ویزا امکان دریافت گرین کارت و اقامت دائم وجود ندارد.

انواع ویزای آمریکا
انواع ویزای آمریکا

آشنایی با اصطلاحات ویزای مهاجرتی آمریکا

  • IR1 و CR1: همسر شهروند آمریکا
  • K-3: ویزای همسر شهروند آمریکا در انتظار تعیین نتیجه درخواست مهاجرت I – ۱۳۰
  • K-1: نامزد بودن و قصد ازدواج با شهروند آمریکا
  • IR3, IH3, IR4, IH4: فرزند خواندگی شهروند آمریکا
  • IR2, CR2, IR5, F1, F3, F4: نسبت خانوادگی با شهروند آمریکا
  • F2A, F2B: نسبت خانوادگی با دارنده اقامت آمریکا
  • E1: مهاجر کاری
  • E2: نیروی نخبه (کاری)، افراد دارای توانایی‌های مهم و مدارک پیشرفته
  • E3, EW3: افراد حرفه‌ای، اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری
  • C5, T5, R5, I5: مهاجر خاص
  • SD, SR: نیزوی کار مذهبی
  • SI: مترجم، مترجم عراقی و افغان
  • SQ: عراقی‌هایی که به آمریکا خدمت کرده‌اند. (دولت و ارتش)
  • SQ: افغانستانی‌هایی که به آمریکا خدمت کرده‌اند. (دولت و ارتش)
  • DV: لاتاری
  • SB: ویزای بازگشت شخص مقیم

آشنایی با اصطلاحات ویزای غیرمهاجرتی آمریکا

  • B-1: ورزشکار برای دریافت جایزه
  • E-3: تخصص حرفه‌ای استرالیا
  • BCC: کارت گذرگاه مرزی مکزیک
  • B-1: سفر و بازدیدهای تجاری
  • CW-1: کارگران انتقالی  CNMI
  • D: خدمه هواپیما
  • A: مقامات خارجی
  • B-1: کارگر خانه، پرستار بچه (همراه با کارفرمای خارجی)
  • G1-G5, NATO: کارمندان سازمان‌های بین‌المللی یا ناتو
  • O: اتباع خارجی با توانایی‌های منحصربفرد
  • H-1B1 شیلی: توافق کاری تجارت آزاد
  • H-1B1 سنگاپور: توافق کاری تجارت آزاد
  • Q: بازدید کننده فرهنگی
  • L: نقل و انتقالات شرکتی
  • B-2: درمان
  • I: رسانه و روزنامه نگاران
  • TN/TD: ورود کارگران حرفه‌ای تحت توافقنامهNAFTA : مکزیک و کانادا
  • P: ورزشی هنری و سرگرمی
  • J , H-1B: پزشک
  • J: استاد، محقق، معلم و…
  • R: نیروی کار مذهبی
  • H1B: مشاغل تخصصی نیازمند دانش بالا
  • F, M: تحصیل در آمریکا
  • H-2A: کارگر کشاورزی (موقت)
  • H-2B: نیروی کار (موقت)
  • B-2: گردشگری و تعطیلات
  • H-3: آموزش (ترجیحا برای اشتغال نباشد)
  • E: سرمایه‌گذار و معامله‌گر
  • C: عبور از آمریکا
  • U: قربانی جنایی
  • T: قربانی قاچاق انسان
  • V: ویزای غیرمهاجرتی برای همسر و فرزند مقیم دائمی

مراحل دریافت ویزای آمریکا

تا اینجای کار، با ویزای آمریکا و انواع آن آشنا شدیم؛ دغدغه بسیاری از افراد پس آشنایی با انواع ویزای آمریکا این است که اصلا چگونه باید برای این منظور اقدام کنند. بهتر است در این مسیر از وکیل اخذ ویزا کمک بگیرید اما در ادامه نیز، نقشه راه را به شما نشان داده‌ایم.

  1. در ابتدا می‌بایست شرایط خود را بررسی نموده و ویزای مناسب را انتخاب کنید.
  2. در ادامه باید فرم‌های مربوطه را تکمیل کنید؛ طبیعتا برای ویزاهای مختلف، فرم‌ها، مدارک و اطلاعات متفاوتی لازم است.
  3. در گام بعد می‌بایست از سفارت آمریکا در کشورهای مجاور وقت گرفته و خود را برای مصاحبه حضوری آماده کنید.

مزایای سفر یا مهاجرت به آمریکا

حال که با ویزای آمریکا و انواع آن آشنا شدید، خوب است مزایای سفر یا مهاجرت تحصیلی یا سایر انواع مهاجرت به آمریکا را بررسی کنیم. آمریکا، ابرقدرت دنیا در زمینه‌های مختلف (سیاسی، اقتصادی، آموزشی و…) بوده و طبیعی است که افراد زیادی از سراسر دنیا تمایل به مهاجرت یا گردشگری در ایالات مختلف آن را داشته باشند. در ادامه به بررسی مزایا مورد بحث می‌پردازیم.

  • آمریکا قدرتمندترین اقتصاد را دارا است.
  • سومین کشور بزرگ دنیا آمریکا است.
  • اقتصاد آمریکا با صنایع مختلف و تکنولوژی جدید سر و کار دارد و فرصت‌های شغلی این کشور بسیار مناسب است.
  • آمریکا دارای یک سیستم آموزشی بسیار قوی بوده و بودجه زیادی را برای این منظور در نظر گرفته است.
  • تنوع فرهنگی موجود در آمریکا یکی از مهم‌ترین مزایای آن است.
  • نظام سیاسی در آمریکا از ثبات خوبی برخوردار است.
  • طبیعت بی‌نظیر و آب و هوای مناسب در بسیاری از نقاط آمریکا مشاهده می‌شود.
  • امکان خرید خانه برای خارجی‌ها در آمریکا وجود داشته و شرایط سختی برای این منظور ئر نظر گرفته نشده است.
  • علم پزشکی پیشرفته آمریکا یک مزیت مهم محسوب می‌شود.
  • آمریکا با اختلاف گسترده طبقاتی موافق نیست.
  • و…
بیشتر بدانید:  اخذ ویزای آمریکا تضمینی

ویزا آمریکا
ویزا آمریکا

وکیل اخذ ویزای آمریکا

در این مطلب درباره ویزای آمریکا و انواع آن صحبت کردیم. همانطور که می‌دانید، دریافت انواع ویزا، شرایط مخصوص به خود را دارد و بهتر است برای انجام فرآیندهای مربوطه، از فرد متخصص در این زمینه کمک بگیرید. از قدیم گفته‌اند که کار را باید به کاردان سپرد؛ برای اخذ انواع ویزای آمریکا می‌توانید روی کمک مشاورین مجموعه لاهه حساب کنید. برای مشاوره با وکیل به مهاجرت به آمریکا هم اکنون می توانید با ما تماس بگیرید.

سوالات متداول

بله، انواع زیادی از ویزای آمریکا قابل دریافت است که افراد با توجه به هدف و شرایط خود آن‌ها را درخواست می‌دهند.

افرادی که با شهروند آمریکا یا دارنده اقامت آمریکا نسبت دارند، می‌توانند با فراهم آوردن شرایط لازم، برای دریافت ویزا اقدام کنند.

نامزد یک شهروند آمریکا می‌تواند ویزای K-1 دریافت کرده و پس از ورود، تا ۹۰ روز فرصت دارد که ازدواج خود با نامزدش را رسمی کند.

آمریکا برای حفظ تنوع نژادی، فرهنگی و… به افراد در برخی کشورها لاتاری می‌دهد که متولدین ایران هم جزو این دسته هستند.

افرادی که با هدف تجارت، گردش، درمان و… می‌خواهند به آمریکا سفر کنند، با احراز شرایط لازم می‌توانند ویزای توریستی دریافت نمایند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۱ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
تحصیل رشته معماری در امارات
نوشتهٔ بعدی
شرایط مهاجرت آرایشگران به کانادا

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره با لاهه در واتساپ
Call Now Button