وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه

وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه

وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه کمی پیچیده است اما افرادی که تحصیلات و تجربیات مرتبط دارند و ویژگی‌هایی چون تسلط به زبان‌های انگلیسی و فرانسوی را فراهم آوردند، پس از تایید صلاحیت و اخذ مجوز فعالیت می‌توانند در دادگاه لاهه وکالت کنند.

معرفی دادگاه بین المللی لاهه

وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه، موضوع اصلی مقاله حاضر است که در ادامه به طور مفصل به آن می‌پردازیم اما قصد داریم پیش از آن، توضیح مختصری درباره دادگاه بین المللی لاهه ارائه کنیم.

دادگاه لاهه که در هلند قرار دارد، به اختلافات میان دولت‌ها (دیوان بین‌المللی دادگستری) و اتهامات علیه بشریت (دادگاه بین‌المللی کیفری) رسیدگی می‌کند. دادگاه لاهه به دنبال حل اختلافات دولت‌ها و محاکمه آن دسته از اشخاص حقیقی است که مسئول جرایم و جنایاتی شامل نسل‌کشی، تجاوز، جنایات جنگی و جرایم علیه بشریت هستند.

دیوان بین المللی دادگستری، عضوی از سازمان ملل بوده و وظیفه آن رسیدگی به اختلافات میان کشورهای مختلف است اما دادگاه بین المللی کیفری، مستقل از این سازمان و تنها تحت حمایت آن بوده و به محاکمه جنایات جدی (مثلا نسل کشی) می‌پردازد و در واقع تمرکز آن بر افراد است نه دولت‌ها.

بیشتر بدانید:  آدرس و تلفن وکیل بین المللی در تهران

چگونه باید در دادگاه لاهه وکیل شویم؟

حضور یافتن به عنوان وکیل در دادگاه لاهه امری پرچالش است اما آن دسته از وکلا دارای تحصیلات و تجربیات قابل توجه بوده و بتوانند شرایط لازم را فراهم آورند، می‌توانند برای وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه اقدام کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا مراحل و شرایط دستیابی به این هدف را بررسی کنیم.

داشتن تحصیلات مرتبط بین‌ المللی

یکی از مهم‌ترین شرایط وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه، اخذ مدرک حقوق بین الملل از دانشگاه‌های معتبر است؛ البته یک وکیل بین المللی حاذق بایستی علاوه بر دارا بودن تحصیلات دانشگاهی مرتبط، در دوره‌های تخصصی مربوطه نیز شرکت نموده و با قوانین دعاوی بین الملل کاملا آشنا باشد تا بتواند برای وکالت در دادگاه لاهه اقدام نماید.

تسلط به زبان‌های بین المللی و رسمی دیوان

از دیگر شرایط مهم وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه می‌توان به تسلط به زبان‌های رسمی دیوان اشاره کرد. اگر می‌خواهید به عنوان یک وکیل باتجربه در دادگاه لاهه حضور به هم رسانید، لازم است تسلط کامل شما به زبان‌هایی مثل انگلیسی و فرانسوی اثبات گردد.

تجربه وکالت در امور بین الملل

برای وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه بایستی حتما تجربیات مرتبط داشته باشید. تجربه عملی در پرونده‌های مرتبط با این حوزه برای وکالت در دادگاه لاهه، حائز اهمیت بسیار بوده و توصیه می‌شود که وکلا در صورتی برای وکالت در دادگاه مورد بحث اقدام نمایند که پیش از این، بر روی پرونده‌های بین المللی، خصوصا در زمینه حقوق بشر، پرونده‌های دیپلماتیک و… کار کرده باشند.

نکات تکمیلی درباره شرایط وکالت در دادگاه لاهه

پیش از این، چند مورد از مهم‌ترین شرایط وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه را بررسی کردیم و قصد داریم در این بخش از مقاله، نکات تکمیلی را یادآور شویم.

  • آن دسته از وکلای بین الملل که قصد همکاری با دادگاه کیفری بین المللی را دارند، بایستی مطالعه کامل اساسنامه رم را در برنامه کار خود قرار دهند.
  • وکیل بین الملل برای همکاری با دیوان بین المللی دادگستری باید منشور سازمان ملل را مطالعه نموده و با اهداف این سازمان، شیوه کار آن، نهادهای وابسته و… آشنا باشد.
  • یکی از ویژگی‌های کمک کننده برای وکالت در دادگاه لاهه، شبکه سازی است؛ وکیل بین‌الملل باید با سایر وکلای این حوزه، اساتید، سازمان‌های مربوطه و… ارتباط سازی کند.
  • آشنایی دقیق با انواع پرونده‌های مطروحه در زمینه امور بین الملل و شناخت فرهنگ‌ها و نظام‌های حقوقی مختلف، از دیگر الزامات وکالت در دادگاه لاهه است.

آیا افراد خارجی می‌توانند در دادگاه لاهه وکالت کنند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که معمولا وکالت در دیوان بین المللی دادگستری (ICJ)، بر عهده وکلای ملی کشورهای مربوطه است اما عموما وکالت در نهادهایی چون دادگاه کیفری بین المللی در لاهه (ICC)، محدودیتی نداشته و نمایندگان و وکلای خارجی می‌توانند با رعایت قوانین، در این دادگاه فعالیت کنند.

بیشتر بدانید:  دیوان بین المللی دادگستری

وکیل شدن در دادگاه لاهه
وکیل شدن در دادگاه لاهه

مشاوره با وکلای بین المللی گروه لاهه

حال که با شرایط وکیل شدن در دادگاه بین المللی لاهه آشنا شدید، در صورت تمایل به دریافت مشاوره در این باره یا سپردن امور بین الملل به وکیل متخصص در این حوزه می‌توانید با وکلای بین المللی گروه لاهه در ارتباط باشید. برای این منظور می‌توانید به صورت تلفنی، آنلاین یا حضوری اقدام نموده و مشاوره با وکیل بین المللی در مجموعه لاهه، استفاده نمایید.

سوالات متداول

دادگاه لاهه که به اختلاف دولت‎‌ها و جرایم علیه بشریت رسیدگی می‌کند، در کشور هلند قرار دارد.

وکلا برای وکالت در دادگاه لاهه بایستی علاوه بر دارا بودن تحصیلات در زمینه حقوق بین الملل، شرایطی چون تسلط به زبان انگلیسی و فرانسوی، همچنین تجربه عملی در امور بین الملل را دارا باشند. اطلاعات بیشتر در این باره در متن مقاله موجود است.

خیر؛ دیوان بین المللی دادگستری به حل و فصل اختلافات میان دولت‌ها می‌پردازند اما وظیفه دادگاه بین المللی کیفری لاهه، رسیدگی به جنایات جنگی، نسل کشی و… است.

معمولا وکالت در دیوان بین المللی دادگستری بر عهده وکلای ملی کشورهای تعیین شده است اما عموما وکالت در نهادهایی چون دادگاه کیفری بین المللی، محدودیتی نداشته و وکلای خارجی می‌توانند با رعایت قوانین مربوطه، در این دادگاه فعالیت کنند.

شما می‌توانید برای دریافت مشاوره و رسیدگی به امور بین الملل، با مجموعه لاهه تماس گرفته یا از طریق واتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

به این مطلب از راست به چپ چند ستاره می دهید؟
[تعداد آرا: ۲ میانگین امتیاز: ۵]

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
بررسی صحت مدارک ایرانیان مقیم خارج
نوشتهٔ بعدی
اجرای رای داوری خارجی در ایران

دیگر مطالب این دسته بندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
مشاوره رایگان در واتساپ
Call Now Button