انواع ویزای کانادا را میتوان به دو دسته کلی ویزای موقت و دائم تقسیم کرد که این دو دسته، خود موارد دیگری را نیز در بر میگیرند؛ از جمله این موارد میتوان به ویزای توریستی کانادا، ویزای کاری، ویزای سرمایهگذاری و… اشاره داشت. در ادامه مطلب، به بررسی تمامی انواع ویزا در کانادا میپردازیم.
معرفی انواع ویزاهای کانادا
پیش از بررسی انواع ویزای کانادا، خوب است بدانید که این کشور قوانین سختگیرانهای برای صدور ویزا در نظر گرفته است اما با توجه به مهاجرپذیر بودن، در صورتی که واجد شرایط بوده و مراحل اخذ ویزای مربوطه را به درستی طی کنید، نگرانیای از این بابت وجود نخواهد داشت.
همانطور که ذکر شد، انواع ویزای کانادا شامل ویزای موقت و دائمی میشود که این دو، دارای زیرمجموعههایی نیز هستند. ویزای توریستی کانادا، سوپر ویزا، ویزای تحصیلی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا، ویزای کار موقت، ویزای تجاری، ویزای کار در تعطیلات، ویزای خودحمایتی، ویزای کارآفرینی و… از انواع ویزاهای کانادا هستند. لطفا برای کسب آشنایی بیشتر، به توضیحات زیر توجه داشته باشید.
انواع ویزای موقت کانادا
ویزای موقت کانادا (TRV)، این امکان را به افراد میدهد که برای مدت مشخصی در این کشور اقامت داشته و به انجام امور مربوطه بپردازند. بهتر است برای دریافت ویزای موقت از وکیل اخذ ویزای کانادا کمک بگیرید تا فرآیند مورد نظر به بهترین شکل انجام شود. بررسی انواع ویزای موقت کانادا در ادامه مقاله صورت پذیرفته است.
ویزای توریستی
ویزای توریستی کانادا، یکی از انواع ویزاهای موقت این کشور است که تنها برای اقامت موقتی گردشگران صادر میشود. بدیهی است که افراد با پایان اعتبار این ویزا که معمولا ۶ ماهه است، بایستی از خاک این کشور خارج شوند. شایان ذکر است، این نوع از ویزا، به ویزای سینگل کانادا نیز معروف است، چرا که فرد دارنده این ویزا تنها یکبار اجازه ورود به کانادا را دارد.
سوپر ویزای کانادا
یکی از انواع ویزاهای موقت کانادا، سوپر ویزای این کشور است که به گزارش وکیل مهاجرت کانادا، محبوبترین ویزای کانادا نیز به شمار میرود؛ دلیل این محبوبیت، امکان ورود و خروج چندباره دارنده ویزای مورد بحث است.
افراد با اخذ این ویزای ۵ ساله (که فیالواقع ۱۰ سال اعتبار دارد) میتوانند اقامت طولانی مدت یا رفتوآمد مکرر به کانادا را تجربه کنند. توجه داشته باشید که علت ۵ ساله بودن این ویزا برای ایرانیان، اعتبار ۵ ساله پاسپورت ایران است. شایان ذکر است، دارندگان سوپر ویزای کانادا، اجازه تحصیل یا کار در این کشور را نخواهند داشت.
ویزای تحصیلی کانادا
ویزای تحصیلی نیز یکی از انواع ویزاهای موقتی در کانادا است. لازمه دریافت این ویزا آن است که از سوی موسسه آموزشی معتبر در کانادا پذیرش شوید. تحصیل در کانادا برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند، بسیار محبوب است، چرا که دارا بودن ویزای تحصیلی کانادا، این امکان را به افراد میدهد که با احراز برخی شرایط، به کار حین تحصیل بپردازند.
اخذ این ویزا، مزایای دیگری نیز دارد؛ مثلا دارندگان این نوع از ویزا میتوانند برای افراد مشخصی از خانواده به عنوان همراه، ویزا دریافت کنند. همچنین با کار پس از تحصیل در کانادا و فراهم آوردن برخی شرایط، امکان اخذ اقامت دائم نیز وجود دارد.
اجازه کار برای همسر دانشجو، ارائه مدارک معتبر، شهریههای مناسب و…، از دیگر مزایای اخذ ویزای تحصیلی کانادا به شمار میروند.
ویزای کار موقت
اگر فردی متقاضی اخذ ویزای کانادا بوده و درخواست اقامت موقت همراه با کار در این کشور را داشته باشد، میبایست برای دریافت ویزای کار موقت کانادا اقدام کند. توجه داشته باشید که برای این منظور لازم است که شخص، جاب آفر یا پیشنهاد کاری تایید شدهای از سوی کارفرمای کانادایی داشته باشد.
پر واضح است که با اتمام اعتبار این ویزا، اجازه ادامه کار برای متقاضی وجود نخواهد داشت و او باید درخواست تمدید ویزا را داشته باشد. بدیهی است که با تمدید ویزا، شخص اجازه اقامت دائم را نخواهد داشت اما با احراز شرایط تعیین شده میتواند برای این منظور درخواست دهد.
ویزای تجاری کشور کانادا
ویزای تجاری کانادا که یکی از انواع ویزاهای موقتی این کشور است، معمولا اعتباری در حدود ۶ ماه دارد. این ویزا برای افرادی صادر میشود که هدف تجاری و موقت خود برای ورود به کانادا را به اثبات رساندهاند.
افراد برای انجام اموری چون برگزاری جلسات کاری، حضور در نمایشگاهها یا کنفرانسهای بینالمللی، تجارت و… میتوانند درخواست اخذ ویزای تجاری کانادا را داشته باشند.
ویزای کار در تعطیلات
برخی دانشجویان، بنا به اهداف مختلف، تمایل دارند که از تعطیلات تحصیلی خود استفاده نموده و به صورت موقتی در کانادا مشغول به کار شوند. چنین اشخاصی باید درخواست اخذ ویزای موقتی کار در تعطیلات را داشته باشند.
توجه داشته باشید که این ویزا برای تمامی متقاضیان صادر نشده و صدور آن به شکل تصادفی است. همچنین لازمه صدور این ویزا، وجود توافقنامه کاری مربوطه بین کشورهای مورد نظر است؛ برای این منظور میتوان با نهادهایی چون Stepwest در ارتباط بود. دارندگان این ویزا میتوانند اقامتی یکساله در کانادا را تجربه نموده و در این کشور مشغول به کار شوند.
سایر ویزاهای موقت کانادا
انواع دیگری از ویزاهای موقت کانادا هستند که برای موقعیتهای خاص صادر شده و کمطرفدار هستند. این ویزاها شامل موارد ذیل میشوند:
- ویزای رسمی و دیپلماتیک کانادا: این ویزای موقت، برای مقامات رسمی کشورهای خارجی و دیپلماتها صادر میگردد.
- ویزای حسن نیت کانادا: افراد دارای مقام والا به شرط صلاحدید مسئولین مربوطه میتوانند این نوع از ویزا را دریافت نمایند.
- ویزای زایمان: افرادی که تمایل به زایمان در کانادا را داشته و بتوانند شرایط تعیین شده را فراهم آورند، میتوانند این نوع از ویزا را دریافت نمایند.
- ویزای اهدای عضو کانادا: افرادی که قصد اهدای عضو به شهروند کانادایی یا مقیمان دائم این کشور را دارند، میتوانند این ویزا را دریافت نمایند.
- ویزای تسهیلات: افراد دو تابعیتی کانادا که دارنده پاسپورت کشوری غیر از کانادا هستند، میتوانند با فراهم آوردن برخی شرایط، این ویزا را دریافت کنند.
انواع ویزای دائم کانادا
آن دسته از افراد که میخواهند بدون محدودیت به تحصیل و کار در کانادا پرداخته و از امکانات و مزایای شهروندان این کشور برخوردار شوند، بایستی برای اخذ ویزای دائم کانادا درخواست دهند. انواع ویزای کانادا در نوع دائمی آن شامل ویزای کار کانادا، ویزای خود حمایتی و… است که در ادامه به شرح آنها میپردازیم.
ویزای کار، یکی از انواع ویزای دائم کانادا
یکی از انواع ویزای کانادا (دائم) ویزای کار این کشور است. متقاضیان کار در کانادا که میخواهند به صورت دائمی در این کشور اقامت داشته باشند، پس از احراز شرایط باید درخواست خود را به گوش مسئولین مربوطه برسانند.
توجه داشته باشید که ویزای کاری کانادا، خود دارای انواع مختلفی است. در ادامه میتوانید اطلاعات بیشتری درباره ویزاهای کاری کانادا به دست آورید؛ با ما همراه باشید.
- ویزاهای اکسپرس اینتری: افراد دارای مهارتهای کاری و زبانی مورد نیاز کانادا، در صورت کسب نمره لازم میتوانند برای چنین ویزاهایی درخواست دهند.
- ویزای نیروی کاری متخصص فدرال در کانادا: افراد برای اخذ اقامت دائم کانادا میتوانند از برنامه FSWP استفاده کنند. متقاضیان دریافت این ویزا میبایست حداقل نمره ۶۷ از ۱۰۰ در امتیازبندی مربوطه را کسب نمایند. این امتیازبندی با توجه به سن، تحصیلات، تجارب کاری و… صورت میپذیرد.
- ویزای برنامه استانی کانادا: افراد برای اخذ اقامت دائم کانادا میتوانند در برنامه استانی کانادا (PNP) شرکت کنند؛ طی این برنامه، مهاجران با توجه به نیاز استانهای مختلف کانادا انتخاب میشوند.
- ویزای کارگر ماهر کانادا: این نوع از ویزا برای متقاضیانی صادر میشود که دارای مهارتهای فنی هستند. مدیریت صدور این نوع از ویزا با برنامه اکسپرس اینتری بوده و یکی از شرایط مهم پذیرش افراد این است که در پنج سال گذشته، یک سال تمام وقت یا دو سال نیمه وقت کار کرده باشند.
- ویزای تجربه کار کانادایی: متقاضیان تبدیل ویزای موقت به دائم میتوانند از این برنامه که با CEC نیز شناخته میشود، استفاده کنند. از شرایط مهم اخذ این ویزا، تجربه کاری مطلوب و یکساله در کانادا، همچنین تسلط قابل قبول به زبان فرانسوی یا انگلیسی است.
- ویزای برنامه مهاجرتی کبک: حکومت فدرالی کانادا و قوانین موجود در استان کبک سبب شده است که برنامه انحصاری برای جذب نیروی خارجی در این استان اجرا شود. به این ترتیب، متقاضیان باید گواهی CSQ را دریافت نموده و از طریق سازمان IRCC پذیرش شوند.
- ویزای برنامه مراقبتی کانادا: این ویزا برای اشخاصی صادر میشود که توانایی نگهداری از سالمندان، کودکان و… را داشته باشند. به شرح شرایط بیشتر نمیپردازیم، چرا که این برنامه در حال حاضر اجرا نمیشود.
ویزای اسپانسری کانادا
یکی دیگر از انواع ویزای کانادا (در نوع دائمی)، ویزای اسپانسری این کشور است که با نام ویزای خانوادگی نیز شناخته میشود. افرادی که دارای اقامت دائم کانادا یا شهروندی آن هستند، میتوانند درخواست اقامت دائم اعضای خانواده خود را نیز داشته باشند. توجه داشته باشید که تنها والدین، همسر و فرزندان شخص (با احراز شرایط تعیین شده) میتوانند برای این منظور اقدام کنند.
ویزای استارت آپ کانادا
یکی از انواع ویزای کانادا در نوع دائمی، ویزای استارت آپ است. این نوع از ویزای سرمایهگذاری در مجموعه برنامههای کبک، استانی و فدرالی طبقهبندی شده و شرایط مخصوص خود را دارد. افراد برای جلوگیری از ریجکت شدن ویزا لازم است که حداقل سرمایه سیصد هزار دلاری کانادا را دارا باشند.
ویزای سرمایهگذاری
یکی از انواع ویزای کانادا در نوع دائمی آن، ویزای سرمایهگذاری یا ویزای کارآفرینی این کشور است. افراد دارای تمکن مالی مناسب که قصد سرمایهگذاری در کانادا را دارند، میتوانند برای اخذ این ویزا درخواست دهند.
توجه داشته باشید که یکی از شرایط مهم اخذ این ویزا، دارایی خالص هشتصد هزار دلاری است که متقاضی باید حداقل نیمی از این مبلغ را سرمایهگذاری کند؛ دولت کانادا، پس از گذشت پنج سال، این سرمایه را (بدون سود) به سرمایهگذار برمیگرداند.
ویزای خود حمایتی کانادا
افرادی که تمکن مالی مناسب داشته و با دارا بودن مهارتهایی در هنر، ورزش، کشاورزی و…، میتوانند کار خود را در کانادا شروع کنند، در صورت اثبات این موضوعات، این امکان برایشان فراهم است که ویزای خود حمایتی دریافت کنند.
شرایط اخذ ویزای کانادا
در این مطلب با انواع ویزای کانادا آشنا شده و جزئیات مربوط به ویزاهای مذکور را بررسی نمودیم. با این حال ممکن است این سوال برای شما به وجود آمده باشد که شرایط اخذ ویزای این کشور چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که شرایط با توجه به نوع ویزا متفاوت است اما ضوابط کلی اخذ ویزای کانادا به شرح زیر است:
- اثبات موقت بودن اقامت برای متقاضیان اخذ ویزای موقت
- اثبات توانایی اقامت و زندگی در کانادا برای متقاضیان دریافت ویزای دائم
هزینه اخذ ویزای کانادا
هزینه دریافت انواع ویزای کانادا نیز به نوع ویزای درخواستی شما بستگی دارد و نمیتوان یک مبلغ برای این منظور تعیین کرد اما میتوان هزینههای مشترک برای اخذ تمامی ویزاهای مورد بحث را بررسی نمود.
عنوان کارمزد | هزینه (دلار کانادا) |
تشکیل پرونده ویزای توریستی (برای هر شخص) | ۱۰۰ |
تشکیل پرونده ویزای توریستی پنج نفر یا بیشتر (همزمان) | ۵۰۰ |
تمدید اقامت توریستی (برای هر شخص) | ۱۰۰ |
ثبت اطلاعات بیومتریک (برای هر شخص) | ۸۵ |
ثبت اطلاعات بیومتریک خانواده دو نفره یا بیشتر | ۱۷۰ |
ثبت اطلاعات بیومتریک (گروههای هنری سه نفره یا بیشتر) | ۲۵۵ |
صدور مجوز تحصیلی (برای هر شخص) | ۱۵۰ |
صدور مجوز کاری (برای هر شخص) | ۱۵۵ |
کدبندی ویزاهای کانادا
با توجه به اینکه انواع ویزای کانادا، شامل کدهایی هستند که ممکن است درک آنها برای افراد دشوار باشد، در ادامه به بررسی معنای کدهای مورد بحث میپردازیم. لطفا به موارد زیر توجه داشته باشید.
- V – ۱: ویزای موقت کانادا (نیاز به مجوز برای کار یا تحصیل)
- S – ۱: دانشجویان دارای مجوز تحصیل در کانادا
- W – ۱: ویزای کاری کانادا
- SX – ۱: ویزای گردشگری (با اعتبار حداکثر شش ماه)
- SW – ۱: اجازه تحصیل و کار در کانادا
- VH – ۱: ویزای ترانزیتی (اجازه عبور از خاک کانادا برای رفتن به کشوری دیگر)
وکیل اخذ ویزای کانادا
دریافت انواع ویزای کانادا مستلزم اطلاع از شرایط و جزئیات مربوطه است، چرا که کوچکترین اشتباهات میتوانند ریجکت شدن ویزا را به دنبال داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر و حتی سپردن پروسه اخذ ویزا به وکیلان خبره مهاجرت میتوانید با مجموعه لاهه در ارتباط باشید.
سوالات متداول
ویزاهای کانادا به دو دسته کلی دائمی و موقت تقسیم میشوند که هریک از آنها شامل انواعی هستند؛ انواع ویزای کانادا را در این مقاله بررسی کردهایم.
بله، ایرانیان از طریق سرمایهگذاری، خود حمایتی، اخذ ویزای خانوادگی و… میتوانند اقامت دائم این کشور را به دست آورند.
همانطور که از نام این ویزا پیداست، ویزای توریستی برای گردشگران صادر شده و موقت است.
برای این منظور باید حداقل سرمایه سیصد هزار دلاری (دلار کانادا) را دارا باشید.
افراد دارای مهارتهای فنی و واجد شرایط (مثلا تجربه کاری ۲ ساله در ۵ سال اخیر) میتوانند درخواست اخذ این ویزا را داشته باشند.