اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور امکانپذیر است اما این موضوع درباره تمامی احکام یا راجع به هر کشوری صدق نمیکند.
آیا آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور اجرا میشود؟
اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور، امری غیرممکن نیست اما این موضوع به عواملی چون توافقات بینالمللی، عدم مغایرت حکم با نظم عمومی و… بستگی دارد. به بیان ساده، اگر آرای دادگاه ایرانی در کشوری خارجی به رسمیت شناخته شوند، امکان اجرای رای وجود خواهد داشت. در ادامه میتوانید با مراحل اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور آشنا شوید.
مراحل اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور
گفتیم که اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور، بسته به قوانین کشور هدف، توافقنامهها و… گاها ممکن و گاهی بسیار پیچیده یا حتی غیرممکن است. پیشنهاد ما این است که برای بررسی دقیق این موضوع و انجام امور بینالملل به بهترین نحو، با وکیل بینالمللی در ارتباط باشید. علی ای حال، در ادامه به توضیح مراحل اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور میپردازیم.
- اولین مرحله اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور این است که رای دادگاه ایرانی به دقت بررسی و شناسایی شده و مطابقت آن با قوانین مربوطه تایید شود.
- بررسی موافقتنامههای دو یا چندجانبه و سنجش امکان یا عدم امکان شناسایی و به رسمیت شناختن رای دادگاه ایرانی، مرحله بعدی این فرآیند است.
- مرحله بعدی اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور آن است که ملاحظات مغایرت با نظم عمومی صورت بپذیرد. اگر رای دادگاه ایرانی، با نظم عمومی و قوانین بنیادین حقوقی کشور مورد نظر، مغایرت داشته باشد، اجرای آرا ممکن نخواهد بود.
- چنانچه ثابت شود که امکان اجرای آرای دادگاههای ایران در کشور هدف امکانپذیر است، بایستی درخواست اجرا به ثبت رسیده و اقدامات اجرایی صورت بپذیرند.
موانع اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور
چه عواملی مانع از اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور میشوند؟ لطفا به توضیحات وکلای بین المللی گروه لاهه در این باره توجه داشته باشید.
- عدم شناسایی احکام دادگاههای ایرانی به دلایلی چون نداشتن توافقنامههای دو یا چندجانبه در این زمینه
- مغایرت قوانین و مقررات داخلی کشور هدف با آرای دادگاههای ایرانی
- تنشهای سیاسی موجود میان ایران و کشور هدف
- مغایرت محتوای احکام با اصول حقوق بشر، قوانین اخلاقی کشور هدف و…
- چالشهای مربوط به مسائل اجرایی
- و…
دریافت مشاوره حقوقی بینالمللی
در این مقاله به بررسی موضوع اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور پرداختیم. در صورتی که هنوز ابهام یا سوالی در این باره برایتان وجود دارد یا این که خواهان همکاری با وکلای بینالمللی هستید، پیشنهاد ما دریافت مشاوره حقوقی بینالمللی است.
وکلای بینالمللی گروه لاهه با دانش و تجربهای که در زمینه حل و فصل دعاوی ایرانیان خارج از کشور، استرداد مجرمین، تنظیم قراردادهای بینالمللی و… دارند، میتوانند بهترین راهنمای شما در مسیر انجام امور بینالملل باشند. در صورت تمایل به مشاوره با ایشان میتوانید با مجموعه لاهه تماس بگیرید یا از طریق واتس اپ با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
این موضوع به حکم دادگاه، کشور هدف، وجود یا عدم وجود توافقنامههای دو یا چند جانبه و دیگر عوامل مشابه بستگی دارد.
اولین مرحله در این فرآیند، شناسایی رای دادگاه ایرانی در کشور هدف است؛ سایر مراحل و اطلاعات بیشتر در این باره در متن مقاله حاضر موجود است.
عواملی مثل عدم شناسایی آرای دادگاههای ایرانی، مغایرت قوانین کشورها با آرای دادگاه ایرانی، مشکلات سیاسی بین کشورها و… منجر به رد درخواست اجرای آرای دادگاههای ایران در خارج از کشور میشوند.
معمولا کشورهای اتحادیه اروپا در اجرای آرای دادگاههای ایران، محدودیتهای بسیاری را در نظر میگیرند اما این امر غیرممکن نیست و اجرای رای به عواملی چون مطابقت آن با قوانین کشور هدف بستگی دارد.
بله؛ شما میتوانید انجام انواع امور بینالملل (مثلا استرداد مجرمین، دعاوی ایرانیان خارج از کشور، ثبت شرکت در کشورهای خارجی و…) را به وکلای گروه لاهه بسپارید.