توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل شامل مواردی چون کنوانسیون پالرمو، کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد، کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه قاچاق مواد مخدر و مواد روان گردان، کنوانسیون بوداپست و… میشوند.
منظور از توافقنامه بین المللی چیست؟
توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل را در ادامه بررسی میکنیم اما در ابتدا باید بگوییم که اصلا منظور از توافقنامه بین المللی چیست؟ توافقنامه بین المللی معمولا به یک توافق رسمی و قانونی اطلاق میشود که میان دو یا چند کشور (یا میان سازمانهای بین المللی) منعقد میگردد. توافقنامههای بین المللی اغلب برای تنظیم روابط کشورها یا حل و فصل مسائل بین المللی منعقد شده و معمولا موضوعاتی چون تجارت، امنیت، حقوق بشر و… را در بر میگیرد. پلیس بین الملل نیز برای نیل به اهدافی چون دستگیری مجرمین از طریق اینترپل، به برخی توافقنامههای بین المللی مرتبط میشود که قصد داریم در ادامه به آنها بپردازیم.
توافقات بین المللی مربوط به فعالیتهای اینترپل کدامند؟
اینترپل یا پلیس بین الملل برای ایجاد و حفظ همکاریهای بین المللی، مبارزه با جرایم بین المللی و تامین امنیت جهانی نیازمند برخی توافقات بین المللی بوده و هست. جدای از بحث کشورهای عضو اینترپل که تعدادشان به بیش از ۱۹۰ کشور میرسد، توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل شامل توافق با برخی سازمانهای جهانی هم میشود که در ادامه به بررسی چند مورد از مهمترین آنها میپردازیم.
کنوانسیون پالرمو و اینترپل
کنوانسیون پالرمو که به عنوان کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرم سازمان یافته فراملی شناخته میشود، نمونهای از توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل است. این کنوانسیون در سال ۲۰۰۰ در پالرمو به تصویب رسیده و هدف اصلیاش، مبارزه با جرایم سازمان یافته و تقویت همکاریهای بین المللی در این زمینه است. اینترپل به عنوان یک نهاد تسهیل کننده برای اجرای این کنوانسیون عمل میکند. کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرم سازمان یافته فراملی شامل چندین پروتکل است که به موضوعاتی چون قاچاق انسان، اسلحه و… میپردازد.
اینترپل و کنوانسیون سازمان ملل علیه فساد
یکی دیگر از مهمترین توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل، کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد است که در سال ۲۰۰۳ به تصویب رسیده و برای مبارزه با فساد در سطح بین المللی در نظر گرفته شده است. بدیهی است عدم پایبندی کشور ها به کنوانسیون سازمان ملل در زمینه فساد، موجب افزایش حجم کاری سازمان اینترپل و رشد جمعیت مجرمین مالی خواهد شد.
کنوانسیون جهانی کپی رایت و اینترپل
کنوانسیون جهانی کپیرایت، که به منظور حمایت از حقوق خالقان آثار ادبی و هنری ایجاد شده است، ارتباط نزدیکی با ماموریتهای اینترپل دارد. اینترپل، به عنوان یک سازمان بینالمللی پلیس، مسئولیت مبارزه با جرایم سازمانیافته و تأمین امنیت جهانی را بر عهده دارد. یکی از حوزههای مهم فعالیت اینترپل، مبارزه با نقض حقوق مالکیت معنوی است. کنوانسیون جهانی کپیرایت با فراهم کردن چارچوب قانونی برای حفاظت از آثار، به اینترپل کمک میکند تا با شناسایی و پیگرد قانونی متخلفان، به حفظ حقوق هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا در سطح جهانی بپردازد. این همکاری نه تنها به تقویت امنیت فرهنگی کمک میکند، بلکه به ترویج خلاقیت و نوآوری در جوامع مختلف نیز میانجامد.
اینترپل و توافقنامه بین المللی مرتبط با قاچاق مواد مخدر
کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه قاچاق مواد مخدر و مواد روان گردان هم یکی دیگر از توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل است. کنوانسیون مزبور که با نام کنوانسیون ۱۹۸۸ هم شناخته میشود، به مبارزه با قاچاق مواد مخدر پرداخته و اینترپل هم با آن موافقت نموده و برای تسهیل همکاریهای بین المللی در جهت دستیابی به اهداف این کنوانسیون گام بر میدارد.
اینترپل و کنوانسیون بوداپست
کنوانسیون بوداپست که به طور رسمی با نام کنوانسیون شورای اروپا در مورد جرمهای سایبری شناخته میشود، یکی دیگر از توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل است. این کنوانسیون فی الواقع اولین توافقنامه بین المللی است که به طور خاص به مبارزه با جرمهای سایبری و جرایم مرتبط با فناوری اطلاعات میپردازد. کنوانسیون مورد بحث که در سال ۲۰۰۱ و در مجارستان امضا شد، به تقویت همکاریهای بین المللی در زمینه مبارزه با جرایم سایبری میپردازد و روشن است که برای این منظور به کمک اینترپل نیاز خواهد داشت.
ارتباط اینترپل با کنوانسیون هلسینکی
یکی دیگر از توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل، کنوانسیون هلسینکی است که به طور رسمی با عنوان کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا شناخته میشود. این کنوانسیون که در سال ۱۹۷۵ میلادی به امضا رسید، با هدف تقویت امنیت و همکاری میان کشورهای اروپایی، همچنین کانادا و ایالات متحده آمریکا شکل گرفته و برای کاهش تنشهای جنگ سرد و تقویت روابط تلاش میکند. اینترپل نیز به عنوان یک نهاد بین المللی، از طریق تقویت همکاریها، تبادل اطلاعات، آموزش و… در این زمینه نقش مهمی را ایفا میکند.
ارتباط با وکیل اینترپل
در این مقاله با توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل آشنا شدیم و دریافتیم که اینترپل از طریق تقویت همکاریهای بین المللی، تبادل اطلاعات و…، همواره در تلاش برای افزایش امنیت در سطح بین المللی است. اگر شما با جرایم بین المللی مربوط به حوزه کاری اینترپل مواجه شدید یا بنا به دلایل مختلف، نیاز دارید که با این سازمان ارتباط بگیرید، میتوانید این امر را از طریق همکاری با وکیل اینترپل گروه لاهه به انجام برسانید. وکیل اینترپل در سازمان مورد بحث فعالیت نمیکند اما با شناخت قوانین بین المللی و امکان ارتباط با پلیس بین الملل میتواند فرآیند ارتباط با اینترپل و رسیدگی به پروندههای مربوطه را سرعت ببخشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مجموعه لاهه تماس بگیرید.
سوالات متداول
توافقنامه بین المللی معمولا به یک توافق رسمی اطلاق میشود که میان دو یا چند کشور یا بین سازمانهای بین المللی مختلف برای رسیدن به اهداف خاص منعقد میگردد.
اینترپل در ارتباط با توافقنامههای بین المللی مختلفی فعالیت میکند که از جمله آنها میتوان به کنوانسیون پالرمو، کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد، کنوانسیون بوداپست و… اشاره کرد.
کنوانسیون پالرمو یا کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرم سازمان یافته فراملی، توافقنامهای است که با هدف مبارزه با جرایم سازمان یافته و تقویت همکاریهای بین المللی منعقد گردید.
کنوانسیون بوداپست که با نام کنوانسیون شورای اروپا در مورد جرمهای سایبری شناخته میشود، یکی از توافقنامههای بین المللی مرتبط با اینترپل است که به تقویت همکاریهای بین المللی در زمینه مبارزه با جرایم سایبری میپردازد.
اینترپل یک نهاد بین المللی است که بخاطر شیوه کار و اهدافش با بسیاری از توافقنامههای بین المللی مرتبط است. این سازمان از طریق تقویت همکاریهای پلیس کشورهای عضو، تسهیل برقراری ارتباطات امن و سریع، فعالیت در زمینه مبارزه با جرایم بین المللی و… برای ارتقای امنیت جهانی تلاش میکند.