آفیسر سفارت ( مصاحبه کننده) شخصی است که تاثیز به سزایی در قبولی یا رد اخذ ویزا یا پرونده های مهاجرتی داشته و با توجه به طرح سوالات و بررسی مدارک متقاضی اقدام به تایید یا رد (reject) پرونده متقاضی می نماید. با توجه به اینکه این مرحله بسیار پر اهمیت و حیاتی می باشد گروه وکلای لاهه سعی بر آن دارد رویه عملی و نکاتی را که آفیسر به پرونده و متقاضی توجه می کند و همچنین نکاتی را که متقاضی می بایست انجام دهد، بیان نماید تا شما متقاضیان گرامی با اطلاعات و شرایط بهتری اقدام به امور مهاجرتی و اخذ ویزا و … نمایید.
آفیسر سفارت کیست؟
وکیل مهاجرت بیان می دارد: آفیسر سفارت یا مصاحبه کننده شخصی است که به بررسی مدارک مورد نظر سفارت که از سوی متقاضی ارائه شده می پردازد و با پرسش سوالات و آنالیز پاسخ دهی متقاضی و همچنین وضعیت ظاهری و روحی و روانی اقدام به پذیرش یا رد کیس یا پرونده می نماید. آفیسر سفارت با رابطه تاثیر گذاری که با متقاضی بر قرار می کند نقش پررنگی در پذیرش پرونده خواهد داشت. لازم به ذکر است آفیسر سفارت شخصی کار کشته و با تجربه بوده و با ریزبینی و دقت خاصی اقدام به طرح سوال و بررسی مدارک به ویژه مستندات مالی یا تحصیلی می نماید.
آفیسر به چه نکاتی در زمان مصاحبه توجه می کند؟
۱- صداقت در پاسخ دهی به سوالات
مهم ترین و اصلی ترین نکته ای است که آفیسر سفارت به آن توجه می کند صداقت در پاسخگویی و جواب دهی به صورت صریح و بدون تعلل می باشد. آفیسر توجه زیادی به وضعیت ظاهری و روحی روانی متقاضی (به اصطلاح زبان بدن) داشته و هرگونه استرس و تنش و عدم صداقت را تشخیص می دهد که این نکات مهم ترین نقش را در مصاحبه موفق دارد. لازم به ذکر است آفیسر سوالات مطروحه و پاسخ سوالات را با مدارک ارائه شده تطبیق داده و هر گونه تناقض تاثیر منفی در پذیرش پرونده را خواهد داشت.
۲- وضعیت ظاهری و روحی روانی
همان طور که در نکته اول بیان شد آفیسر سفارت توجه بسیاری به ظاهر و شرایط روحی متقاضی داشته و این موضوع سبب می شود آفیسر اعتماد به نفس و شخصیت متقاضی را بررسی کند که هر چه متقاضی در آرامش و ظاهری متناسب در روز مصاحبه حضور داشته باشد مسلما نتیجه مثبت و موفقیت حاصل می شود.
۳- ارائه مدارک به طور کامل و بدون نقص و اشراف کامل به مندرجات و محتوای آن
آفیسر سفارت به مدارک و محتویات و مندرجات آن توجه داشته و سوالاتی را نیز در رابطه با آن ها طرح می نماید که متقاضی می بایست با پاسخ دقیق و بدون تعلل و تناقض به آن ها سبب قانع شدن آفیسر گردد که بهتر است اکثر آن ها را متقاضی حفظ نماید. برای آفیسر این نکته حائز اهمیت است که مدارک ارائه شده نظیر گردش مالی و سند ملکی و … صرفا جهت اخذ ویزا و … فریب نبوده و حالت سند سازی نباشد.
۴- اطمینان به بازگشت جهت اخذ ویزا و اقامت موقت؛ دلیل کافی جهت مهاجرت
با توجه به کیس متقاضی جهت مهاجرت و یا اخذ ویزا تحصیلی، ویزای توریستی و … آفیسر با طرح سوال و بررسی مدارک می بایست نسبت به بازگشت متقاضی اخذ ویزا اطمینان حاصل پیدا کرده و قانع گردد و در موارد مهاجرت نیز باید دلیل موجهی از سوی متقاضی مهاجرت مطرح گردد تا آفیسر را مجاب به پذیرش پرونده نماید.
۵- بررسی استطاعت مالی
آفیسر سفارت توجه بسیاری به شرایط مالی متقاضی داشته و به مدارک مالی و بررسی ریز گردش حساب ارائه شده دقت بسیاری صرف میکند. سوال های در رابطه با شرایط و موقعیت مالی و اقتصادی و پاسخ آن ها از درجه اهمیت بالایی برای مصاحبه کننده برخوردار است. متقاضی می بایست اسناد املاک و اموال خود و حساب بانکی و میزان دریافتی و درآمد خود را در اختیار داشته و نسبت به آن ها اطلاعات کامل داشته باشد و به راحتی پاسخگوی سوالات آفیسر باشد.
آفیسر چه سوالاتی را مطرح می کند؟
سوالاتی که از متقاضی توسط آفیسر پرسیده می شود در اکثر کشورها تقریبا مشترک بوده و ممکن است برخی از آن ها متفاوت باشد و یا شخصی باشد که نسبت به هر شخص مسلما متفاوت بوده و با توجه به ویژگی متقاضی و موقعیت آن مطرح می گردد.
در این عنوان قصد داریم برخی سوالات که در اکثر مصاحبه ها مطرح گردیده را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم:
- مجرد هستید یا متاهل؟ اگر متاهل هستید شغل همسرتان؟ چند سال است که ازدواج کردید؟
- تنهایی سفر میکنید یا با کسی همراه هستید؟
- چرا مدت ویزای درخواستی شما زیاد است؟
- آیا امکان مشاهده مدارک مالی شما را دارم؟
- آیا بیمه مسافرتی تهیه کردید؟
- آیا مرخصی شما تمام مدت سفر شما را پوشش می دهد؟ حیطه شغلی شما چیست؟ اگر صاحب شغلی هستید آیا مالیات خود را پرداخت میکنید؟
- حقوق بازنشستگی شما ماهیانه چقدر است؟
- آیا از دوستان و یا اعضا خانوادهتان کسی در کشورهای عضو پیمان شینگن زندگی میکنند؟
- خود شما یا یا افرادی که با آن ها ارتباط دارید سابقه اقدامات تروریستی داشتهاند؟
- آیا بلیط هواپیما خریده یا رزرو کردهاید؟
- آیا تاکنون به کشور دیگری سفر کردهاید؟
- پیش از پایان اعتبار ویزا به کشورتان بازخواهید گشت؟ قصد دریافت اقامت و … ندارید؟
- چه مدت در کشور مقصد خواهید ماند؟ چرا به این کشور سفر میکنید؟ برنامه سفر شما چیست؟ محل اقامت شما در طول سفر کجاست؟
- هزینه سفر شما چقدر است؟
- فرزند دارید؟ چند ساله هستند؟ شغل ایشان چیست؟
- آیا اولین بار است که به کشور مقصد سفر میکنید؟
- آیا تا بحال انگشت نگاری شدید؟
- آیا سابقه ریجکتی دارید و در صورت مثبت بودن پاسخ دلیل ریجکت شدن شما چه بوده است؟
سوالات فوق تنها برخی از سوالات مطروحه بوده و متقاضیان محترم می توانند جهت اطلاع از سوالات تخصصی و شرایط مصاحبه با وکلا و مشاوران متخصص گروه وکلای لاهه ارتباط برقرار نمایند.
روز مصاحبه با آفیسر سفارت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
همان طور که آفیسر سفارت به برخی نکات مهم توجه می کند متقابلا متقاضی اخذ ویزا و مهاجرت می بایست به یکسری نکات نوجه کرده و آنها را رعایت کند. نکاتی که متقاضی می بایست رعایت کند به شرح ذیل می باشد:
- سی دقیقه زودتر از زمان مصاحبه در محل مورد نظر حضور داشته باشید.
- با ظاهری آراسته و به دور از هرگونه ظاهر سازی در محل مصاحبه حضور یافته و در تمام مراحل مصاحبه با آرامش خاطر و بدون استرس و تنش به سوالات آفیسر پاسخ دهید.
- در پاسخ دادن به سوالات صادقانه برخورد کرده و تنها پاسخگوی سوالات مورد نظر بوده و از هرگونه توضیح اضافه بپرهیزید.
- صحبت های آفیسر را قطع نکنید و با صبر و آرامش به سوالات پاسخ مختصر و صریح دهید.
- از پرسیدن سوالات نامعقول نظیر (آیا به من ویزا می دهند و …) اجتناب کرده و با احترام و مودبانه پاسخگوی سوالات باشید.
- تمامی مدارک مربوطه را همراه خود داشته و تمان اطلاعات خود و خانواده و همچنین اطلاعات تاریخ سفر و وضعیت مالی و … را حفظ کرده و به آن ها مسلط باشید.
در آخر این نکات مجدد و مکرر به شما عزیزان توصیه می کنیم در تمام مدت مصاحبه با آرامش و اعتماد به نفس کامل پاسخگوی سوالات بوده و از اضافه گویی و اغراق بپرهیزید چرا که آفیسر تنها قصد دارد با شما ارتباط برقرار کرده و یک مصاحبه منصفانه با شما داشته باشد و هیچ ترس و استرسی وجود ندارد.
گروه وکلای بین المللی لاهه
گروه وکلای لاهه با در اختیار داشتن وکلا و مشاوران متخصص و با تجربه و سابقه چندین ساله در اخذ ویزا و امور مهاجرتی آماده ارائه خدمات به مخاطبین و متقاضیان عزیز مهاجرت و اخذ ویزا بوده و شما را از صفر تا صد امور مربوطه همراهی می نماید. گروه وکلای لاهه با فعالیت در امور مهاجرتی و بین الملی در اکثر کشورهای دنیا آمادگی خود را جهت انجام امور مهاجرتی و اخذ ویزا و اقامت اعلام نموده و جهت تسهیل پروسه کافیست با مشاوران و متخصصان ما در ارتباط باشید.