وکیل شرکت های بین المللی شخصیتی است که حضورش در عرصه قراردادهای بین المللی و همچنین شرکت های بین المللی بسیار تاثیر گذار است. وکیل کیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ وکیل شرکت بین المللی خوب چه کسی است؟ وکیل شرکت های بین المللی چه وظایفی دارد؟ این سوالات و سوالات مشابهشان ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. در ادامه در تلاشیم تا به سوالات شما به صورت کامل پاسخ دهیم.
وکیل شرکت های بین المللی کیست؟
قطعا برایتان سوال پیش آمده است که وکیل شرکت های بین المللی کیست؟ اغلب مردم تصور می کنند که وکیل شرکت های بین المللی فردی است که دارای یک پروانه جهانی وکالت است و برای شرکت های بین المللی از همین طریق کار انجام می دهد. اما در تعریفی صحیح، وکیل شرکت های بین المللی فردی است که با دانش قوانین و قواعد بین المللی و مسلط بر زبان های زنده دنیا بخصوص زبان انگلیسی در شرکت های بین المللی به فعالیت حقوقی می پردازد. تابعیت وکیل شرکت های بین المللی اغلب برای شرکت ها اهمیتی نداشته و دانش، تحصیلات، تجربه و میزان تسلط بر قوانین بین المللی برای شرکت ها حائز اهمیت است.
وظایف و نقش وکیل شرکت های بین المللی
با توجه به استقبال زیاد از معاملات و شرکت های بین المللی و همچنین وضع قوانین توسط دولت ها، وجود یک وکیل بین المللی در عرصه تجارت بین الملل احساس می شود. وکیل شرکت های بین المللی وظایف مختلفی دارد که حساسیت این وظایف بسیار بالا است. در ادامه وظایف وکیل شرکت های بین المللی را شرح می دهیم.
تنظیم قراردادهای بین المللی
وکیل شرکت های بین المللی مهمترین وظیفه ای که بر عهده دارد تنظیم قراردادهای بین المللی شرکت است. وکیل شرکت های بین المللی با اطلاع از قوانین بین المللی در تلاش است تا تمام جزئیات قرارداد بین المللی را بر پایه دانش و علوم روز بنا گذارد. اگر شرکتی بخواهد در حیطه تجارت بین الملل به انعقاد قراردادهایی همچون فرانشیز، حمل و نقل کالا یا هر قرارداد بین المللی دیگری بپردازد باید در قواعد شکلی و ماهوی قرارداد از قوانین بین المللی تبعیت نماید. این مهم برعهده وکیل شرکت های بین المللی قرار می گیرد.
انتخاب صحیح قالب قرارداد بین المللی
برای انعقاد یک قرارداد بین المللی خوب لازم است تا وکیل ابتدائا یک قالب مناسب برای قرارداد مورد نظر طرفین انتخاب نماید. زیرا هر نوع عقدی و قراردادی متناسب با قالب خود قواعد کلی و بین المللی را بر طرفین بار می کند به همین دلیل هر قراردادی متناسب با موضوع و هدفی خاص است. شرکتی را در نظر بگیرید که برای ساخت و پیشبرد پروژه خود تصمیم به همکاری با یک پیمانکار را دارد. این شرکت در نظر دارد تا قرارداد تامین مالی یا فایننس با طرف مقابل خود منعقد نماید. اما وکیل شرکت های بین المللی از انعقاد این قرارداد جلوگیری کرده و قرارداد کلید در دست را که یکی از قراردادهای بین المللی مختص قرارداد میان کارفرما و پیمانکار است را پیشنهاد می دهد.
پیگیری دعاوی حقوقی شرکت
پیگیری دعاوی حقوقی شرکت را هم می توان به لیست وظایف وکیل شرکت های بین المللی افزود. دعاوی حقوقی گستره زیادی دارند و ممکن است از طرف افراد مختلفی علیه شرکت اقامه شوند یا شرکت تصمیم به اقامه دعوا حقوقی علیه دیگران بگیرد. برای مثال در صورتیکه از طرف پیمانکار پروژه شرکت به شرکت خسارتی وارد آید و اگر در قرارداد میان طرفین نحوه جبران خسارت مشخص نشده باشد شرکت می بایست برای جبران خسارت وارده به محاکم شکایت نماید و در اینصورت وظیفه اقامه و پیگیری چنین دعواهایی برعهده نماینده قانونی شرکت اعم از وکیل و هیات مدیره است.
ثبت علائم تجاری و یا اختراعات
وکیل شرکت های بین المللی باید از قوانین حاکم بر ثبت علائم تجاری و همچنین ثبت اختراعات اطلاع کامل داشته و بتواند امور اجرایی آن را تکمیل کند. قوانین ثبت شرکت های بین المللی متفاوت با ثبت شرکت های داخلی کشورهاست به همین جهت ثبت شرکت از یک فردی که وکیل نیست بر نمی آید و ممکن است در این مسیر موانعی بوجود بیاید. در ثبت شرکت های بین المللی توجه به قوانین مالیاتی و افتتاح حساب بانکی معتبر از اهمیت بالایی برخوردار است. فرض کنید که یک فردی که تابع کشور انگلستان است تصمیم دارد در کشور ایتالیا از طریق سرمایه گذاری ، شرکت مسئولیت محدود ثبت کند. برای ثبت شرکت و همچنین ثبت نام و برند تجاری این شرکت یک وکیل متخصص شرکت های بین المللی باید وارد عمل شود.
وکالت اختلافات بین المللی
وکیل شرکت های بین المللی باید وکالت شرکت بین المللی را در دعاوی و اختلافات بین المللی برعهده بگیرد. اگر یک وکیل شرکت های بین المللی بر قوانین بین المللی اشراف نداشته باشد نمیتواند این وظایف را به درستی پیش ببرد. یکی از مصادیق اختلافات بین المللی می تواند تعارضات مربوط به قوانین باشد که به دلیل اهمیت آن به صورت جداگانه آن را مورد توجه قرار دادیم. از دیگر مصادیق اختلافات بین المللی می توان به اختلافات ناشی از قراردادهای بین المللی مانند جوینت ونچر یا کلید در دست اشاره کرد.
پیگیری دعاوی کیفری شرکت های بین المللی
تصور کنید که فردی با ارتباط گرفتن با شرکت در حال مجاب کردن هیات مدیره شرکت جهت انعقاد قرارداد و سرمایه گذاری در شرکت دیگری است. فرد با به تصویر کشیدن آینده درخشان شرکت و سود ده بودن این سرمایه گذاری موفق به اقناع کردن هیات مدیره شرکت می شود. پس از طی کردن فرایند و مدتی افراد این شرکت فرار کرده و سرمایه گذار متوجه جعلی و تقلبی بودن نام شرکت می شود. در این حالت شرکت می تواند برعلیه طرف مقابل دعوای کلاهبرداری را اقامه نماید. اقامه این دعوا و پیگیری آن در تمام مراحل به عهده نماینده شرکت که همان وکیل یا هیات مدیره است خواهد بود.
مشاوره در خصوص مسائل داخلی شرکت
برخی امور داخلی شرکت های بین المللی همچون انعقاد قراردادهای کارکنان شرکت، ورشکستگی و انحلال شرکت نیز نیاز به دانش حقوقی دارد و وکیل شرکت های بین المللی ملزم است در این موارد به ارائه مشاوره های حقوقی در شرکت بپردازد و این امور را پیگیری کند. تصور کنید که شرکت قصد دارد از طریق فراخوان نیروی جدیدی جذب شرکت نماید. در صورتیکه افرادی بتوانند مراحل اولیه جذب را بگذرانند تنظیم قرارداد میان شرکت و کارمند به عهده وکیل، متناسب با قانون کار کشوری است که شرکت در آن واقع شده است.
مشاوره در خصوص تعارض قوانین
ممکن است در حیطه انعقاد قراردادها یا دیگر مسائل قوانین کشور متبوع شرکت و قوانین کشور طرف معامله و قرارداد با یکدیگر در تعارض قرار بگیرند. وکیل شرکت های بین المللی می بایست با اطلاع از قوانین بین الملل به حل تعارض قوانین حاکم بر این قراردادها بپردازد. برای مثال قراردادی در بلژیک منعقد شده و یکی از طرفین و شرکت ها تابع کشور آلمان و دیگری تابع انگلستان است و محل اجرای تعهدات ناشی از عقد مطابق توافق طرفین ایتالیا مشخص شده است. در صورتیکه افراد درخصوص قرارداد به مشکل بر به خورند و تصمیم داشته باشند تا دعاوی را در محاکم اقامه نمایند لازم است تا وکلا قبل از اقامه دعوا به موکل خود اطلاعاتی درخصوص این تعارض قوانین ارائه دهند و بگویند که قوانین کدام یک از کشورهای ایتالیا، آلمان، بلژیک و انگلستان بر قرارداد بار می شود.
ویژگی وکیل شرکت های بین المللی
امور حقوقی به خصوص حقوق بین الملل از آن دسته مسائلی است که دقت و توجه در آن از مهمترین فاکتورها به شمار می آید. به همین جهت وکیل شرکت های بین المللی باید دارای ویژگی های مثبت بسیاری باشد. این ویژگی ها عبارتند از:
۱. تعهد و صداقت: یکی از بارزترین ویژگی های وکیل شرکت های بین المللی متعهد و صادق بودن است. موکل چه شخص حقیقی و چه شخص حقوقی باید از روند پیشرفت امور حقوقی خود اطمینان خاطر داشته باشند. وکیل شرکت های بین المللی در شرایط مختلف ملزم به رعایت منافع موکل خود است و نباید منافع خود را به منافع موکلش ترجیح دهد.
۲. تسلط بر زبان های زنده دنیا: از دیگر ویژگی های وکیل شرکت های بین المللی تسلط بر زبان های زنده دنیا بخصوص زبان آن شرکتی است که برایش وکالت می کند. باید بدانیم زبان انگلیسی پیش زمینه ی تمام این زبان هاست و تسلط بر آن از مزیت های یک وکیل بین المللی به شمار می آید. وکیل شرکت های بین المللی بدون تسلط بر زبان های زنده دنیا امکان انعقاد قراردادهای بین المللی را نخواهد داشت زیرا اغلب این قراردادها به زبان انگلیسی منعقد شده و وکیلی که بر زبان تسلط کافی نداشته باشد قادر به تنظیم و تفسیر بنده های قرارداد نخواهد بود.
۳. اطلاعات به روز: با توجه به گسترش روز افزون روابط بین المللی، قواعد متنوعی وضع می شوند که وکیل شرکت های بین المللی برای پیشرفت در کار خود باید از این قواعد اطلاع داشته باشد و به طور مداوم اطلاعات خود را به روز رسانی نماید. تسلط بر اصول روابط بین المللی و تجاری و امور بازرگانی برون مرزی منجر به تبدیل وکیل شرکت های بین المللی به یک وکیل خبره می شود.
حق الوکاله وکیل شرکت های بین المللی
حق الوکاله وکیل شرکت های بین المللی مطابق با توافق و قرارداد میان وکیل و موکل مشخص می شود. در میزان حق الوکاله وکیل ممکن است عناصری همچون، هدف از انعقاد قرارداد، مدت انعقاد قرارداد و هزینه های موضوع قرارداد تاثیر بگذارد. حق الوکاله وکیل شرکت های بین المللی گاه به صورت حقوق ثابت ماهانه و گاه به صورت حق الوکاله ای مبتنی بر هر پرونده و به صورت درصدی تعیین می گردد.
مزایای همکاری با وکیل شرکت های بین المللی
در حال حاضر تمامی شرکت های بین المللی گروهی از وکلا را در اختیار دارند تا امور حقوقیشان به بهترین نحو پیش برود. لازمه داشتن روابط تجاری سالم و کم ریسک همکاری با وکیل شرکت های بین المللی است. شما به عنوان تاسیس کننده شرکت های بین المللی به اصول حاکم بر این روابط تسلط نسبی دارید اما باید بدانید این تسلط کافی نیست. وکیل شرکت های بین المللی با اطلاع دقیق از اصول حاکم بر روابط بین المللی و همچنین قوانین کلی بین المللی در جهت تامین منافع موکل خود گام برمی دارد. پس برای انعقاد قراردادهای بین المللی کم ریسک، دفاع از حقوقتان در محاکم بین المللی، روابط اداری و حقوقی شفاف و مطمئن درون سازمانی و همچنین ثبت برندهایتان همکاری با وکیل شرکت های بین المللی را باید در دستور کار خود قرار دهید.
صلاحیت وکیل شرکت های بین المللی در دادگاه
به طور کلی حقوق بین الملل به دو دسته حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین المللی خصوصی تقسیم می شود. حقوق بین الملل عمومی به روابط بین ۲ کشور اطلاق می شود اما حقوق بین الملل خصوصی روابط میان اشخاص حقیقی یا حقوقی در سطح جهان را در بر می گیرد. در محاکم بین المللی قوانین مطابق معانی آن ها تفسیر می شود که یک وکیل باید دانش زبان آن محکمه و کشور و همچنین دانش حقوقی آن را به طور جامع فرا گرفته تا بتواند با تفسیر دقیق و کامل عبارات حقوقی برای دفاع از شرکت های بین المللی در محاکم حاضر شود. در حالت کلی هر وکیلی که در کشور خود بتواند به وکالت بپردازد و پروانه و مجوز وکالت داشته باشد می تواند در محاکم بین المللی حاضر شود. وکیل شرکت های بین المللی صرفا در حیطه حقوق بین الملل خصوصی به فعالیت می پردازد.
وکیل شرکت های بین المللی در تهران
قواعد حاکم بر تجارت های بین المللی در قراردادها و شرکت ها در سطح جهان بسیار گسترده و عمیق است که هر شخصی امکان اطلاع کامل و دقیق از آن را ندارد و اطلاع و اشراف بر این قواعد نیازمند تحصیلات سطح عالی است پس بدین جهت لزوم همکاری با وکیل شرکت های بین المللی پررنگ خواهد شد. گروه وکلای بین المللی لاهه متشکل از وکلای متخصص بین المللی و داخلی در امور شرکت ها، با اطلاع از قوانین بین المللی و قواعد حاکم بر تجارت بین المللی می توانند شما را در امور شرکتتان همراهی نمایند و شما می توانید از ظرفیت های این مجموعه به منظور پیشبرد اهداف شرکت خود بهره مند گردید.
سوالات متداول
بله وکیل شرکت های بین المللی علاوه بر پیگیری دعاوی حقوقی می تواند به پیگیری عاوی کیفری شرکت نیز بپردازد.
برای مشاوره با وکیلی شرکت های بین المللی می توانید با گروه وکلا لاهه با شماره تماس (۰۲۱۲۱۰۰۴۰۳۰) در ارتباط باشید.
بله وکیل شرکت های بین المللی می بایست با اشراف بر قوانین بین المللی به حل تعارض قوانین بپردازد.
حق الوکاله وکیل شرکت های بین المللی متناسب با نوع و موضوع قرارداد و همچنین توافق طرفین مشخص می گردد.
خیر هر وکیلی که بتواند در کشور متبوع خود وکالت کند و موفق به اخذ پروانه شده و همچنین بر قوانین بین المللی تسلط داشته باشد می تواند در محاکم بین المللی به وکالت بپردازد.
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام روز بخیر. شرکتی بین المللی در تهران هستیم وکیل برای انجام امور حقوقی شرکت هم دارید؟!
سلام روز شما هم بخیر. بله گروه وکلا لاهه متشکل از وکلا بین المللی متخصص آماده همکاری با شما در زمینه امور مربوط به شرکت های بین المللی هستند.