مهاجرت تحصیلی به آلمان، یکی از روش های امن و مطمئن برای مهاجرت به شمار می آید و با توجه به رایگان بودن تحصیل در دانشگاه های این کشور با حداقل هزینه می توان اقدام به پذیرش و مهاجرت به کشور آلمان نمود. کشور آلمان از کشورهای پیشرفته و صنعتی و قدرتمند قاره اروپا بوده و هر ساله مهاجران بسیاری را از طریق مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری پذیرش می کند.
تحصیل در آلمان در رشتههای متنوع و گرایش های مختلف امکان پذیر است. رشتههای مهندسی، پزشکی، دندان پزشکی، هنر و معماری و … در تمامی سطوح در دانشگاههای کشور آلمان ارائه می شوند. (German universities)
مهاجرت تحصیلی به آلمان و شرایط آن
مهاجرت تحصیلی به آلمان یکی از بهترین روش ها جهت ادامه تحصیل و همچنین اخذ اقامت دائم می باشد. کشور آلمان از معدود کشورهایی است که تحصیل در آن تقریبا به صورت رایگان بوده وبا هزینه اندک و متناسب می توان اقدام به مهاجرت نمود.
مهاجرت تحصیلی به آلمان برای متقاضیان و دانشجویان در هر مقطعی امکان پذیر است و با توجه به شرایط و مدارک مورد نظر کشور آلمان، می توانند اقدام به مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی نمایند.
برای مهاجرت تحصیلی به آلمان باید به پارامترهایی نظیر شهریه، اجازه کار حین تحصیل، مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا و پذیرش دانشگاه، زبان تحصیل و…. توجه ویژه نماییم.
گروه وکلای لاهه در تلاش است در این مقاله تمامی پارامتر ها و شرایط مهاجرت تحصیلی به آلمان مانند مدارک مورد نیاز، هزینه ها و مزایای آن و… را برای شما عزیزان توضیح داده و در صورت نیاز، پاسخگوی سوالات متقاضیان و دانشجویان گرامی باشد تا در رسیدن به اهداف شما را یاری نماید.
سیستم آموزشی کشور آلمان
وکیل مهاجرت تحصیلی بیان میدارد: سیستم آموزش آلمان مطابق قوانین و مقررات قانون اساسی “GRUNDGESETZ” اقدام می کند. وزارتخانه های آموزش، امور فرهنگی و علوم فدرال، بر کلیه فعالیت های موسسات آموزشی و دانشگاه ها و سازمان ها و بنیاد های علمی و پژوهشی نظارت دارد.
نظام آموزشی آلمان به طور کلی به پنج مقطع اصلی تقسیم میشود:
- آموزش اوایل دوران کودکی (Early Childhood Education)
- آموزش ابتدایی (Primary Education)
- آموزش دوره متوسطه (Secondary Education)
- آموزش دانشگاهی (Tertiary Education)
- تحصیلات تکمیلی (Continuing Education)
مهاجرت تحصیلی به آلمان و تحصیل در دوره ابتدایی
دوره دبستان GRUNDSCHULE
در آلمان حضور در مدرسه برای افراد زیر ۱۸ سال الزامی بوده و از سن ۶ سالگی دانش آموز به طور رسمی مقطع دبستان را آغاز می کند. زمان دوره ابتدایی ۴ ساله می باشد و پس از گذراندن این دوره خانواده و معلمان، با بررسی عملکرد و آنالیز دانش آموز تصمیم می گیرند که در کدام دوره متوسطه شرکت کند.
مهاجرت تحصیلی به آلمان و تحصیل در دوره متوسطه
دوره متوسطه در آلمان چهار دسته کلی را شامل می شود که به آن ها می پردازیم:
Gymnasium
این دسته برای دانش آموزانی است پس از پایان دوره متوسطه قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان را دارند. در این دسته آموزش از مقطع پنجم تا سیزدهم صورت می گیرد و سخت گیری و توجه ویژه ای نیز برای دانش آموزان در نظر گرفته می شود.در طول این مدت، آزمونی به نام ABITUR جهت سنجش آمادگی برای ورود به دانشگاه برگزار می شود و دانش آموزانی که در این آزمون موفق شوند می توانند به در دانشگاه های آلمان تحصیل کنند.
Realschule
این دسته بیشتر جنبه مهارت آموزی و آموزش مسائل فنی داشته و جنبه رسمی ندارد. مدرک پایان دوره این دبیرستان REALSCHULABSCHLUSS نام دارد و دانش آموزان می توانند با ارائه این مدرک دوره کار آموزی و فنی و حرفه ای خود را در شرکت ها بگذرانند. نکته قابل توجه اینکه دانش آموزان این دسته متوسطه می توانند برای دسته GYMNASIUM انتقالی گرفته و در آزمون تعیین سطع جهت ورود به دانشگاه شرکت کنند.
Hauptschule
در این دسته دانش آموزان از سن ۱۰ الی ۱۶ سالگی به صورت تخصصی آموزش های فنی را فرا گرفته و پس از آن مستقیما جهت کار به شرکت ها و صنایع معرفی می شوند. مدرک این دوره جهت شرکت در آزمون ورود به دانشگاه های آلمان معتبر نمی باشد.
مدارس مجتمع (Gesamtschule)
این دسته تجمیعی از دبیرستان ها Hauptschule و Realschule می باشد و جهت یکپارچه سازی آموزش مهارت های تئوری و عملی به وجود آمده است که بهترین نوع دوره متوسطه می باشد. مدرک نهایی این دوره دیپلم Hauptschulabschluss نام دارد که با اخذ آن میتوان در دوره های فنی و کارآموزی و تعیین سطح ورود به دانشگاه ها شرکت کرد.
تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس BACHELOR
مهاجرت تحصیلی در آلمان در مقطع لیسانس در بازه زمانی ۳ الی ۴ سال می باشد که به تناسب انتخاب دانشگاه و رشته و حرفه مورد نظر متغیر است. برای تحصیل در این مقطع متقاضی باید دارای مدرک معتبر دیپلم و پیش دانشگاهی باشد و در یکی از دانشگاه های سراسری ایران در این مقطع (تفاوتی نمی کند روزانه و شبانه یا پیام نور) قبول شده باشد که با توجه به این شرایط متقاضی یک دوره یک ساله را در کالج سپری کرده و پس از آن به دانشگاه ورود می نماید.
زبان تدریس در کالج و لیسانس آلمانی بوده و دانشجو می بایست مدرک حداقل B2 یا بالاتر داشته باشد. لازم به ذکر است برخی دانشگاه ها نظیر دانشگاه بوخوم و دانشگاه کلاستال که تعدادشان اندک است با مدرک زبان پایین تر از B1 هم پذیرش می کنند لکن مشروط به گذراندن کورس زبان در همان دانشگاه و اخذ مدرک زبان مورد نیاز برای ورود به دانشگاه که قبولی این پذیرش مشروط، زمانی توسط سفارت تایید می شود که متقاضی مدرک مورد نیاز زبان را به سفارت ارائه دهد.
دانشجو در مدت زمان تحصیل در این مقطع مجاز به کار بوده لکن در دوره یکساله کالج حق کار نداشته و باید جهت تامین هزینه های خود فکری نماید. رشته های این مقطع بسیار متنوع بوده و هزینه تحصیل تقریبا رایگان می باشد.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع لیسانس
- مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
- دانش زبان آلمانی تا سطح B1. داشتن معلومات زبان آلمانی برای تحصیل در مقطع لیسانس در آلمان یک شرط الزامی است و بدون آن با درخواست پذیرش و همچنین ویزای تحصیلی آلمان موافقت نخواهد شد.
- در صورت نیاز شرکت در دوره یک ساله کالج
تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس MASTERS DEGREE
تحصیل در این مقطع در بازه زمانی ۲ ساله می باشد و دانشجو می بایست مدارک تحصیلی و رزومه تحصیلی قوی و شاخصی را جهت پذیرش به دانشگاه های آلمان ارسال نماید و اگر مدرک لیسانس از دانشگاه های آلمان اخذ نشده باشد، مدارک دانشجو باید توسط دفتر بین المللی آلمان در کشور متقاضی بررسی گردد.
زبان تحصیل در دوره فوق لیسانس با توجه به دانشگاه و رشته انتخابی ممکن است انگلیسی و یا آلمانی باشد که برای پذیرش در دانشگاه باید مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی را اخذ کرده باشید.
شرایط پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس
- مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
- مدرک لیسانس
- مدرک آیلتس ۶.۵ و یا معادل آن در تافل در صورت تحصیل به زبان انگلیسی
- مدرک زبان B1 آلمانی در صورت تحصیل به زبان آلمانی
دانشگاههایی که در آلمان شرط معدل دارند، معدلی حداقل بین ۱۴ الی ۱۵ را برای دانشجویان ایرانی تعیین میکنند و البته بسیاری از رشتهها و دانشگاهها وجود دارند که شرط معدل ندارند. البته شرط معدل محدود به یک رشته و یک دانشگاه خاصی نمیشود و چه بسا یک دانشگاه برای برخی رشتههای خود شرط معدل بگذارد و برای برخی شرطی قرار ندهد و حتی یک ترم برای رشتهای شرط معدل داشته باشد و ترم بعدی این شرط معدل را بردارد.
سایر موارد مانند داشتن مقاله، سابقه کار، دانستن سایر زبانهای خارجی و گذراندن دورههای آموزشی مختلف در امر پذیرش میتوانند کمک کننده باشند، اما جز شروط الزامی نیستند.
تحصیل در آلمان در مقطع دکترا PROMOTION
دکترا آخرین مقطع در کشور آلمان بوده و حدود ۳ الی ۵ سال مدت زمان تحصیل آن است.پذیرش در این مقطع ممکن است دشوار باشد لکن غیر ممکن نیست. دانشجویان در این مقطع حقوق ماهیانه دریافت می کنند و برای آن ها دو روش جهت شرکت در این مقطع وجود دارد.
- انفرادی یا Individual Doctoral Studies
این روش کار آزادانه و مستقل بر دانشجو بر روی تز با نظارت و راهنمایی استاد راهنما صورت می گیرد و دانشجو می تواند در نهادی غیر از دانشگاه اقدام به امور پژوهشی خود نماید که بازه زمانی این روش ۲ الی ۵ سال می باشد.
- دکترای ساختار یافته یا Structured PhD Programmes
در این روش یک گروه از دانشجویان به صورت یکپارچه و منسجم توسط گروهی از اساتید راهنما هدایت شده و امور پژوهشی و تز خود را تحت نظر اساتید و نسبت به موضوع تز انجام می دهند.
دانشجویان در این مقطع در هر دو رورش تحقیقات، پژوهش و نتایج علمی خود را در قالب رساله به اساتید ارائه کرده و با دفاع از رساله خود و قبولی در آزمون شفاهی، موفق به اخذ دکتری خواهند شد.
لازم به ذکر است در مقطع دکتری شرایط دریافت بورسیه تحصیلی مقدور بوده که با اخذ آن تمام هزینه های مربوط به این مقطع رایگان می باشد و دانشجو حقوق دریافت می کند.
پیش نیاز پذیرش تحصیلی آلمان در مقطع دکترا
- اتمام مقاطع ارشد با نمرات بالا
- تسلط به زبان انگلیسی یا آلمانی (بسته به رشته و موضوع دکترا)
- پیشنهاد طرح پایان نامه (Proposal)
- اخذ تأییدیه از یک استاد راهنما
شرایط سنی مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان
در کشور آلمان شرایط سنی خاصی برای ورود و پذیرش در دانشگاه ها در نظر گرفته نمی شود اما حدی را برای متقاضیان تعیین می کنند و اگر بالا تر از حد نصاب باشند و یا گپ تحصیلی زیادی داشته باشند شانس دریافت ویزای تحصیلی کاهش می یابد. شرایط سنی تحصیل در آلمان در مقاطع مختلف به شرح ذیل است:
- کالج ۲۴ سال سن
- لیسانس ۲۵ سال سن
- فوق لیسانس ۳۳ سال سن
- دکترا زیر ۴۰ سال سن
کار دانشجویی هنگام تحصیل در آلمان
طبق قوانین کشور آلمان دانشجویان در هفته ۲۰ ساعت امکان کار را دارند. کار دانشجویی علاوه بر اینکه برای دانشجو کمک هزینه محسوب می گردد، سبب آشنایی با جامعه و فرهنگ آن کشور شده و پس از تحصیل و فارغ التحصیلی می توانند اقدام به اخذ ویزای ۱۲ تا ۱۸ ماهه جست و جوی کار نماید که کار حین تحصیل، جهت یافتن شغل در آینده و هماهنگی به محیط آن کشور و شرایط اجتماعی، تاثیر بسیار مثبتی دارد.
مهاجرت تحصیلی به آلمان و هزینه های زندگی دانشجویی
وکیل مهاجرت به آلمان بیان می دارد: در کشور آلمان با توجه به اینکه هزینه های دانشگاه بسیار کم می باشد، دانشجویان را ترغیب به مهاجرت تحصیلی به این کشور نموده است. در دانشگاه های دولتی آلمان تحصیل به زبان آلمانی تقریبا رایگان بوده و تنها هزینه هایی جهت صدور شش ماهه بلیط شهری برای استفاده از وسائل نقلیه و … می باشد. تحصیل به زبان انگلیسی در برخی دانشگاه ها نیز هزینه اندکی را در بر می گیرد و برخی دانشگاه ها نیز بابت امور اداری دانشجو مبلغی دریافت می کنند که به نسبت هر دانشگاه متغیر می باشد.
دانشجویان با کار حین تحصیل به راحتی می توانند هزینه ها و مخارج زندگی خود را تامین کنند. اگر بخواهیم به صورت تقریبی هزینه یک ماه زندگی در آلمان را تخمین بزنیم، هزینه زندگی برای یک نفر دانشجو در حدود ۷۵۰ یورو می باشد که البته اکثر آن هزینه اجاره خانه می شود و دانشجو با گرفتن خوابگاه هزینه کمتری را متحمل می شود.
مهاجرت تحصیلی به دانشگاه های برتر آلمان
در لیست زیر دانشگاه های برتر سال ۲۰۲۱ کشور آلمان آورده شده که هر یک را در مقاله ها جداگانه مفصلا توضیح خواهیم داد.
QS World University Rankings 2021 - Top Universities in Germany
Germany rank |
Global rank | University |
۱ | ۵۰ | Technische Universität München |
۲ | ۶۳ | Ludwig-Maximilians-Universität München |
۳ | ۶۴ | Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg |
۴ | ۱۱۷ | Humboldt-Universität zu Berlin |
۵ | ۱۳۰ | Freie Universität Berlin |
۶ | ۱۳۱ | KIT, Karlsruher Institut für Technologie |
۷ | ۱۴۵ | Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen |
۸ | ۱۴۸ | Technische Universität Berlin |
۹ | ۱۷۳ | Technische Universität Dresden |
۱۰ | ۱۷۵ | Eberhard Karls Universität Tübingen |
۱۰ | ۱۷۵ | Universität Freiburg |
مدارک مورد نیاز اخذ پذیرش دانشگاه های آلمان
در این عنوان مدارک مورد نیاز جهت پذیرش در دانشگاه های آلمان را ذکر کرده و در صورت نیاز جهت کسب اطلاعات راجع به نحوه ارائه مدارک می توانید با متخصصانه و مشاوران گروه وکلای لاهه تماس حاصل فرمایید.
- پاسپورت متقاضی که باید دارای اعتبار بیش از یک سال باشد.
- مدرک زبان آلمانی B1 یا انگلیسی آیلتس ۶
- ترجمه رسمی مدرک دیپلم و ریز نمرات آن
- ترجمه رسمی مدرک پیش دانشگاهی و ریز نمرات آن
- رزومه و عکس متقاضی
- نامه عدم ممانعت از تحصیل برای مقطع کارشناسی
- ترجمه رسمی مدرک کارشناسی و ریز نمرات این مقطع جهت تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان
- توصیه نامه اساتید مقاطع تحصیلی قبلی
- پروپوزال برای مقطع دکتری و انگیزه نامه
مهاجرت تحصیلی به آلمان و مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزا
برای تحصیل در آلمان، قبل از ورود به این کشور باید از سفارت آلمان در شهر تهران اقدام به اخذ ویزای تحصیلی نمود. جهت ارائه مدارک باید به برخی نکات نظیر ترتیب چیدمان مدارک و سایز A4 بودن برگه های مدارک توجه کرد.
مدارک لازم برای اخذ ویزا از کشور آلمان به ترتیب به شرح زیر می باشد:
- فرم درخواست یک فرم برای اعلام درخواست به سفارت آلمان است که توسط سفارت خانه اراه میشود. این فرم میبایست به صورت کاملا خوانا تکمیل و به پرونده الصاق شود.
- عکس گذرنامه ای چند قطعه عکس پرسنلی در ابعاد ۳*۴ به صورت سیاه سفید یا رنگی با پس زمینه سفید یا خاکستری که در طی ۶ ماه اخیر تهیه شده باشد.
- گذرنامه معتبر دارای امضاء به همراه دو کپی از صفحات دوم و سوم
- اصل شناسنامه به همراه کپی از کلیه صفحات
- مدارک تمکن مالی :مدارک تمکن مالی مدارکی هستند که توان مالی دانشجو برای تامین هزینه های اقامت و تحصیل در آلمان را اثبات میکنند. این مدارک میتوانند شامل پرینت موجودی حساب بانکی، دعوت نامه، بورسیه تحصیلی و… باشند. که در ادامه به بررسی شرایط این موارد می پردازیم:
موجودی حساب بانکی: متقاضی پرینت موجودی حساب بانکی با حداقل ۸۶۴۰ یورو موجودی به سفارت آلمان ارائه دهد. این مبلغ در زمان ورود به آلمان باید همراه متقاضی باشد و در آلمان بااین مبلغ اقدام به افتتاح یک حساب بلوکه (Sperrkonto) نماید.
دعوتنامه رسمی: هدف از دعوتنامه باید تحصیلات دانشگاهی باشد و نباید بیشتر از ۶ ماه از تاریخ ارسال دعوت نامه گذشته باشد. همچنین تمکن مالی دعوت کننده باید اثبات شده باشد.
بورسیه تحصیلی مدارک دال بر اخذ بورسیه تحصیلی توسط دانشجو از سوی سازمان هی آموزشی ایران یا آلمان.
حساب بلوکه شده در آلمان مدارکی برای اثبات یک حساب بلوکه شده در آلمان به نام متقاضی.
- مدارک مورد نیاز برای تحصیل در دوره های دانشگاهی که در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در آلمان به آن ها اشاره شده است.
- مدرک اثبات مهارت زبان که شرایط آن کاملا در بخش مدرک زبان برای تحصیل در آلمان
- ارائه مدارک سوابق شغلی در ایران اعم از رزومه امضاء شده توسط کارفرمایان
- انگیزه نامه ای قوی و متقاعدکننده: انگیزه نامه ی متقاضی باید به زبان آلمانی یا انگلیسی در رابطه با دلیلی دانشجو برای تحصیل در آلمان نوشته شود. در انگیزه نامه باید به مواردی چون دلایل انتخاب آلمان برای ادامه تحصیل، دلایل انتخاب دانشگاه مدنظر، دلایل انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر و در نهایت هدف از تحصیل و برنامه ی آینده دانشجو اشاره شود.
سایر مدارک مالی مورد تایید سفارت آلمان نمیباشد. لازم به ذکر است که هزینه ویزای تحصیلی آلمان در حال حاضر ۶۰ یورو میباشد.
مهاجرت تحصیلی به آلمان و مزایای بی شمار آن
کشور آلمان یکی از قدرتمند ترین کشورهای قاره اروپا بوده و از نظر صنعت، سیستم آموزشی، اقتصادی و سیاسی در جایگاه بالایی قرار دارد. دانشجویان با مهاجرته تحصیلی می توانند از مزایای بی شمار این کشور استفاده نموده که به توضیح مهم ترین مزایای آن می پردازیم.
مهاجرت تحصیلی به آلمان با گروه وکلای بین المللی لاهه
گروه وکلای لاهه با کادری مجرب و متشکل از وکلای متخصص مهاجرتی آشنا به قوانین بین المللی و مهاجرتی در کشور ایران و آلمان، بستر مناسبی را جهت مهاجرت تحصیلی متقاضیان و دانشجویان گرامی فراهم ساخته است.
این مجموعه با داشتن رزومه قوی و پرونده های موفق، از ابتدا تا انتهای راه با شما عزیزان هم قدم بوده و تا رسیدن به اهداف متعالی تان یاری می نماید.
مجموعه لاهه متشکل از وکلای کاردان و متخصص داخلی و بین المللی در موضوع مهاجرت، شما را از نحوه پذیرش، هزینه ها، دانشگاههای معتبر و تمام مراحل مهاجرت تحصیلی به آلمان آگاه نموده و تمامی امور مربوطه را با دقت و سرعت حد اکثری انجام می دهد.
سوالات متداول
مدت زمان پذیرش از دانشگاه حدود ۲ الی ۴ ماه و مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی ممکن است تا ۱۲ ماه هم طول بکشد.
بله اکثر دانشگاه های آلمان معدل را در نظر گرفته و یکی از معیار های پذیرش دانشجو در آلمان شرط معدل است.
خیر به هیچ عنوان این امر میسر نیست و متقاضی می بایست از سفارت کشور آلمان اقدام به اخذ ویزای تحصیلی آلمان نماید چرا که فقط سفارت آلمان حق تصمیم گیری جهت صدور ویزای تحصیلی در این کشور را دارد.
دانشجوی متاهل پس از اخذ ویزای تحصیلی می تواند برای همراهان (همسر و فرزندان) اخذ ویزا نماید لکن می بایست دارای تمکن مالی باشد.
بله با ویزای تحصیلی آلمان می توان به کشورهای حوزه شینگن سفر کرد.
۶ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سلام روز بخیر. نمره ایلتس برای فوق لیسانس توی دانشگاه های المان چند باید باشه؟
سلام نمره آیلتس مورد نظر برای مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های آلمان شش و نیم است.
سلام من میخواستم به زبان آلمانی برای لیسانس اقدام کنم سطح زبان آلمانی مورد درخواست چیه؟
سلام برای تحصیل در رشته کارشناسی نیاز به مدرک B1 دارید.
سلام. من می خواستم بدونم تحصیل رایگان توی دانشگاه های آلمان امکانپذیره؟ چه شرایطی داره؟
سلام
بله امکان پذیراست و بستگی به مقطع تحصیلی و رشته شما دارد. لطفاا جهت مشاوره فرم ارزیابی را تکمیل کنید.