فسخ قرارداد ورزشی به دلایل متعددی ممکن است صورت بپذیرد و حالت های متفاوتی برای این که یک قرارداد ورزشی را فسخ نمائیم وجود دارد، فسخ قرارداد ورزشی می تواند به دلایل متعددی مورد خواسته ی طرفین باشد اشخاص حقیقی یا حقوقی می توانند فسخ قرارداد ورزشی خود را از مرجع صالح رسیدگی بخواهند یا با توافق یک دیگر بخواهند قرارداد ورزشی منعقد شده را فسخ نمایند از این رو ممکن است بخواهید بدانید در چه صورتی می توان قرارداد ورزشی را فسخ نمود، در صورتی که به دنبال دانستن جهات قانونی فسخ قرارداد ورزشی هستید یا می خواهید بدانید فسخ قرارداد ورزشی چگونه میسر می شود در این مطلب با گروه وکلای لاهه همراه باشید.
مقصود وکیل ورزشی لاهه از نوشتن این مطلب بررسی شرایط قانونی فسخ یک قرارداد ورزشی، نحوه و روش های فسخ قرارداد، بررسی موانع فسخ قرارداد ورزشی می باشد.
فسخ قرارداد ورزشی یعنی چه؟
فسخ قرارداد ورزشی یا با توافق طرفین است یا به علت یکی از دلایل مصرح در قانون مطروحه.
فسخ قرارداد ورزشی را چگونه انجام دهیم؟
فسخ قرارداد ورزشی یکی از حالت های اتمام اثرات و تعهدات طرفین قرارداد است از این رو به شما توصیه می شود در هنگام قرارداد جهات فسخ را با طرف خود تعیین و حدودی برای آن مشخص نمایید تا در صورتی که در آینده نیاز به فسخ قرارداد داشته باشید این امر برای شما ساده تر میسر شود.
در صورتی که قرارداد ورزشی را منعقد نموده اید و خواستار فسخ آن هستید باید به دنبال جهات قانونی ای باشید که میتوانید از طریق آن قرارداد خود را فسخ نمایید در صورتی که به قانون ورزش اشراف کامل ندارید به شما توصیه می شود از یک وکیل ورزشی متخصص کمک بگیرید تا در این خصوص راهنما و همراه شما باشد یکی دیگر از روش هایی که میتوانید قرارداد خود را فسخ نمایید توافق با طرف قرارداد است به صورتی که وی را راضی به فسخ قرارداد ورزشی و از بین بردن اثرات قرارداد نمایید.
اگر جهات قانونی برای فسخ قرارداد ورزشی شما وجود داشته باشد می توانید با آسودگی خاطر فسخ آن را از مرجع ذی صلاح بخواهید.
چگونه حق فسخ در قرارداد ورزشی ایجاد کنیم؟
فسخ قرارداد ورزشی یا حق فسخ ممکن است در ابتدا برای شما موضوعی پیش پا افتاده و دور از ذهن باشد اهمیت ایجاد حق فسخ در قرارداد ورزشی زمانی آشکار می شود که بین شما و طرف قرارداد اختلاف ایجاد شود، ممکن است این اصطلاح معروف به گوشتان خورده باشد که (جنگ اول به از صلح آخر ) ایجاد حق فسخ در قرارداد دقیقا یک نمونه بارز این موضوع است که طرفین در ابتدا فکر فسخ قرارداد ورزشی در صورت ایجاد اختلاف و مشکل را بنمایند تا دچار ضرر و زیان مالی، اتلاف وقت و دیگر مشکلات نشوید
همان گونه که میدانید اصل آزادی اراده در تمامی قوانین ورزشی رعایت می شود (آزادی اراده در قرارداد ها یعنی طرفین مختارند هرگونه که می خواهند توافق نمایند به شرطی که توافق آن ها مخالف صریح قانون نباشد) به عنوان مثال یک بازیکن نمی تواند به صورت همزمان با دو باشگاه قرارداد ببندد و همزمان برای این دو باشگاه بازی کند.
توصیه های مهم
به شما توصیه می کنیم جهات و علت های فسخ قرارداد ورزشی را در قرارداد ذکر نمایید و تعیین کنید طرفین در چه صورتی می توانند قرارداد ورزشی خود را فسخ نمایند اگر در این زمینه تخصصی ندارید می توانید تنظیم قرارداد را به وکیل متخصص تنظیم قرارداد ورزشی بسپارید.
در صورتی که قرارداد در گذشته منعقد شده و اکنون به فکر فسخ هستید ابتدا به دنبال جهات قانونی فسخ باشید و در صورت عدم وجود دلیل قانونی در توافق خصوصی به دنبال جهات فسخ باشید.
سوالات متداول
همان گونه که در بالا اشاره نمودیم اصل آزادی اراده در تمامی قرارداد ها حکم فرماست و طرفین می توانند حق فسخ را به ثالث واگذار نمایند.
بله این امکان وجود دارد که برای یکی از طرفین قرارداد ورزشی حق فسخ وجود نداشته باشد.
شرطی که برای حق فسخ در قرارداد ذکر می شود نباید مخالف قانون باشد پس تنها مواردی که بر خلاف قانون هستند را نمیتوان به عنوان شرط فسخ قرارداد تعیین نمود.
تعیین یک بازه زمانی برای فسخ قرارداد ورزشی هیچ مانعی ندارد و در بسیاری از قرارداد های ورزشی شاهد این موضوع هستیم.
اگر منظور از فسخ، فسخ از طریق حکم قانون است خیر تنها در مواردی که مرجع رسیدگی کننده به در خواست طرف قرارداد یا به خودی تعیین خسارت نماید می توان خسارت دریافت نمود اما در مواردی که شخص خود به خود از انجام موضوع قرارداد سر باز بزند در این صورت میتوان از طریق مرجع رسیدگی کننده به این قبیل تخلفات درخواست پرداخت خسارت نمود.